غرضی: ظریف مناسب ریاستجمهوری نیست
شنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۵، ۰۸:۴۷ ب.ظ
وزیر اسبق پست و تلگراف گفت: رد صلاحیت احمدینژاد باعث میشود که وی ادعاهای بزرگتری را مطرح کند و با مظلومنمایی خود در بین افکار عمومی فضای جامعه را ملتهب کند.
به گزارش آرمان، محمد غرضی در این خصوص که برخی معتقدند اگر فشارها به آقای روحانی همچنان ادامه پیدا کند با محمدجواد ظریف برای کاندیداتوری در انتخابات۹۶ وارد مذاکره خواهند شد، گفت: آقای روحانی از نظر سابقه و تجربه سیاسی وضعیت بهتری نسبت به آقای ظریف دارند و فضای سیاسی ایران و زوایای پنهانش را بهتر میشناسند و سالها در آن زیست کرده اند.آقای ظریف چگونه و با چه تجربه سیاسی داخلی میتواند از عهده همه مشکلات بربیاید. بدون شک آقای ظریف در سیاست خارجی و دیپلماسی یک شخصیت ممتاز جهانی و بسیار توانمند است. اما باید این نکته را در نظر گرفت که مدیریت کشور تنها به سیاست خارجی مربوط نمیشود بلکه سایر حوزههای مهم دیگر را نیز دربرمیگیرد. به نظر من آقای روحانی برای ریاستجمهوری نسبت به آقای ظریف جامع الشرایط هستند.
اهم سخنان وی به شرح زیر است:
*{حضور آیت الله هاشمی در جلسات روحانیت مبارز} آیتالله هاشمی به دلیل جایگاهی که در بین مردم و مسئولان نظام دارند در مقاطع مختلف نقش میانجیگری را در بین جریانهای سیاسی ایفا کردهاند و به نظر میرسد در انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ که کشور در یک شرایط خاص سیاسی قرار گرفته نیز دوباره این نقش را ایفا خواهند کرد.
*آقای هاشمی در سال ۷۶ یکی از اهرمهای اصلی پیروزی رئیس دولت اصلاحات در انتخابات بود و موفق شد ۷۰ درصد آرای مردم را روی رئیس دولت اصلاحات متمرکز کند. از سوی دیگر ایشان در سال ۹۲ موفق شدند۵۰ درصد آرای مردم را به سود آقای روحانی هدایت کنند. در نتیجه نفوذ و جایگاه ایشان در بین مردم و جریانهای سیاسی همواره و در مقاطع مختلف چارهساز و تاثیرگذار بوده است.
*شاید هیچ شخصیتی در مقطع کنونی مانند آقای هاشمی از چنین پتانسیلی برخوردار نباشد که رویکردهای سیاسی را در فضای سیاسی کشور به هم نزدیک کند. ایشان نیز به خوبی به این نکته آگاهی دارند و به همین دلیل به دنبال این هستند که از جایگاه تاثیرگذار خود در بین هر دو جریان سیاسی استفاده کنند و هر دو جریان سیاسی را به حمایت از آقای روحانی در انتخابات ۹۶ تشویق کنند.
* اصلاحطلبان مدتهاست از تندروی و اقدامات رادیکال عبور کردهاند و مشی متعادل و قابل قبولی را در دستور کار خود قرار دادهاند. اصولگرایان نیز پس از هشت سال ریاستجمهوری احمدینژاد به این نتیجه رسیدهاند که تفکرات افراطی برای سرنوشت کشور خطرآفرین است و باید رویکرد متعادلتری در پیش بگیرند. از سوی دیگر مردم اجازه نخواهند داد دوباره یک گفتمان در کشور شکل بگیرد و برای کشور مشکلات داخلی و خارجی به وجود بیاورد.
*به نظر من آیتالله هاشمی میتواند در انتخابات۹۶ نبض جریانهای سیاسی را به دست بگیرد و با رایزنی و گفتوگو با عقلای هر دو جریان سیاسی فضای انتخابات را به سمت حمایت از آقای روحانی هدایت کند.
*عقلا و بزرگان جریان اصلاحات دوباره در انتخابات ریاستجمهوری سال۹۶ مانند سال۹۲ از آقای روحانی حمایت خواهند کرد. اما این اتفاق در بدنه جریان اصلاحات رخ نخواهد داد.بدنه جریان اصلاحات به شکلهای مختلف از آقای روحانی و دولت ایشان فاصله گرفته است.
*به نظر من حضور احمدینژاد در انتخابات آینده به سود آقای روحانی است. احمدینژاد همواره چهرهای جنجالی از خود بروز داده و به دلیل اینکه مردم از افراطگری خسته شدهاند، حاضر نیستند دوباره از احمدینژاد حمایت کنند. با این وجود من امیدوارم احمدینژاد وارد انتخابات شود و در نهایت از آقای روحانی شکست بخورد تا خطر حضور مجدد تندروهای سیاسی در مدیریت کشور در آینده کمرنگ شود.
* رد صلاحیت احمدینژاد باعث میشود که وی ادعاهای بزرگتری را مطرح کند و با مظلومنمایی خود در بین افکار عمومی فضای جامعه را ملتهب کند.
*در صورتی که احمدینژاد قصد داشته باشد وارد انتخابات شود و توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت نشود وی رویکرد محافظهکارانه و سکوت سه سال گذشته خود را تغییر خواهد داد و رفتارهای جدیدی از خود بروز میدهد.
* نهادهای نظارتی باید این نکته را در نظر داشته باشند که مظلومنمایی احمدینژاد در فضای سیاسی کشور ممکن است هزینههای بالایی برای نظام در پی داشته باشد.
۹۵/۰۶/۲۰