سفر تبلیغاتی روحانی به خراسان جنوبی
به گزارش خبرنگار خاورستان، دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان روز دوم فروردین با سفر به شهرستان درمیان، کارخانه سیمان باقران را افتتاح کرد.
شرکت سیمان باقران در سال ۱۳۸۲ به منظور احداث یک واحد تولید سیمان خاکستری با ظرفیت ۳۳۰۰ تن در روز در اداره ثبت شرکتها با سرمایه اولیه ۴۰۰ میلیارد ریال و ۳۰ هزار سهامدار به شماره ۱۳۹۷ ثبت و پس از بررسی های فنی و اقتصادی محل کارخانه در شهرستان درمیان و مجاورت روستای نصرالدین با توجه به وجود معادن غنی سنگ آهک و مارن انتخاب شد.
کارخانه سیمان باقران از جمله پروژههای نیمهتمامی است که از سال ۸۴ عملیات اجرایی آن آغاز شده و این کارخانه یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی خراسان جنوبی بوده که در شهرستان ۵۵ هزار نفری درمیان قرار دارد.
پروژه سیمان باقران در ۳۴ کیلومتری شهر اسدیه و جاده مرزی میل ۷۳ است و هم اکنون بیش از ۳۰ هزار سهامدار دارد. این پروژه قرار بود در بازه زمانی ۶ تا ۷ سال به اتمام و به بهرهبرداری برسد اما کمبود نقدینگی و مشکلات اقتصادی باعث شد تا افتتاح آن به تاخیر بیفتد.
سیمان باقران با حضور مقامی عالی دولت و جمعی از مسئولان کشوری و استانی به بهره برداری رسید تا علاوه بر اشتغال زایی برای مردم بومی این منطقه مرزی، صادرات غیر نفتی کشور را نیز افزایش دهد.
این پروژه که ظرفیت تولید سه هزار و ۳۰۰ تن سیمان را در روز دارد، میتواند زمینه اشتغال دو هزار نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کند.
سیمان باقران که دوم فرودین ماه سال جاری با حضور رئیس جمهور در خراسان جنوبی افتتاح شد.
روحانی که برای افتتاح این کارخانه به درمیان سفر کرده بود به کارخانه قند قهستان این شهرستان حتی سری نزد تا از مشکلات این کارخانه تعطیل شده خبری بگیرد.
تکرار شعار اقتصادمقاومتی از سوی مقام معظم رهبری نشان از محقق نشدن شعار سال از سوی دولتی ها در سالی که گذشت دارد که برای تحقق این مهم باید به کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل هم توجه کرد.
کاش مسئولان دولتی در کنار افتتاحیه ها و توجه به کارخانه های جدید توجهی هم به کارخانه های تعطیل و یا در آستانه تعطیل داشته باشند.
کارخانه پیر و پا به سن گذاشته قند قهستان که در سالیان گذشته مقداری از بار اشتغالزایی و نانآوری به سفره خانوادههای درمیانی را بر دوش کشیده است طی 10 سال گذشته دشوارترین و پرتنش ترین دوران خود را در طول حیات57 ساله اش سپری کرده است.
کارخانه قند قهستان در سال 1336 در منطقه درمیان یکی از دور افتاده ترین نقاط ایران با هدف تثبیت جمعیت در مرز افتتاح شد.
چرخ کارخانه که شروع به چرخیدن کرد کلی شغل برای مردم منطقه ایجاد شد. علاوه بر این به دلیل کاشت زیاد چغندر در این منطقه محصول کشاورزان مستقیم وارد کارخانه می شد و در نهایت این که تفاله های چغندرنیز برای خوارک دام استفاده می شد.
به گفته یکی از کارگران که 22 سال در این کارخانه کار می کند : از سال84 به بعد کم کم سرعت چرخ کارخانه کم شد تا اینکه ازسال 93 به بعد به دلیل مشکلات مالی خط تولید متوقف شد.
این کارخانه در شهریور سال 93 به دلیل نبود سرمایه در گردش به طور کلی تعطیل شد و 300 کارگر را بیکار کرد.
حال رئیس جمهور برای افتتاح کارخانه سیمان باقران به خراسان جنوبی و درمیان سفر کرد اما به کارخانه قند قهستان که در دولت خودش تعطیل شده بود یک سری نزد.
کاش دکتر روحانی در سفرش به شهرستان ها حداقل توجهی به کارخانه های تعطیل داشته باشد و حداقل گذرا به این کارخانه هم توجه می کرد.
تکرار شعار سال از سوی مقام معظم رهبری به خاطر این بی توجهیهای مسئولان به بخش های تولید و اشتغال است؛ کارخانه هایی که با 60 سال عمر در زمان دولت تدبیر تعطیل شده اند.