روحانی: دستمزد کارگران زیاد است، باید کاهش پیدا کند!
روحانی: دستمزد کارگران زیاد است، باید کاهش پیدا کند!/ نباید اخراج کارگران برای کارفرما هزینه داشته باشد
گروه سیاسی_رجانیوز: رفتار نمایشی و تصنعی هرقدرهم حساب شده و از پیش تمرین شده باشد، اما نمی تواند زمان زیادی ادامه پیدا کند و در موقعیتی متفاوت خود را نمایان می سازد، به خصوص زمانی که فرد ناگهان با واقعیت روبرو می شود. مساله ای که امروز خود را در میان سخنرانی تبلغاتی حسن روحانی در حرم حضرت امام خمینی(ره) نمایان ساخت.
به گزارش رجانیوز حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور امروز در مراسم بزرگداشت روز جهانی کارگر که در حرم مطهر امام(ره) برگزار شد، به سخنرانی پرداخت اما در حین سخنرانی وی، کارگران اعتراض شدیدی به وضعیت اقتصادی و معیشتی خود کرده و از عملکرد دولت انتقاد کردند.
کارگران در این مراسم با شعارهای "عزا عزاست امروز * روز عزاست امروز* زندگی کارگر* رو به فناست امروز" و "عزا عزاست امروز* روز عزاست امروز * جامعهی کارگری * صاحب عزاست امروز"، اعتراض خود را به عملکرد دولت یازدهم اعلام کردند.
اما پس از پایانی سخنرانی روحانی، مجری برنامه حسن روحانی در روز جهانی کارگر، کارگران معترض را که حقوق قانونی خود را مطالبه میکردند، «مزدور» خطاب و آنها را تهدید به «خُرد کردن دهان» کرد!
اگرچه حسن روحانی این روزها و در آستانه انتخابات تلاش دارد تا حقوق کارگران را به عنوان یکی از دغدغه های اصلی دولت یازدهم در چهارسال گذشته معرفی کند و با ارائه پاره ای از آمارها شاید بتواند جایگاه کارگران را حداقل پشت تریبون های یک طرفه ارتقا یافته نمایش دهد، اما با ارائه آمار نمی توان واقعیت های جامعه را پوشاند. بیان آمارهایی عجیب از افزایش اشتغال، امید به آینده، حقوق و مزایای کارگران و آمارهایی از این دست آن هم در میان جمعی که یا بیکار شده اند و یا نگران تعطیلی سریالی کارخانه ها و به دنبال آن تکرار همان سرنوشت برای خود آنهاست، جرقه ای در انبار باروت بود که بلافاصله با واکنش شدید کارگران حاضر در مراسم مواجه شد.
البته روحانی سالها قبل نظر خود در خصوص حقوق کارگران و قوانین کار در ایران بیان کرده بود. نظری که نه به دنبال حمایت از حقوق از دست رفته کارگران است، بلکه در نظر روحانی این کارفرمایان هستند که مظلوم واقع شده اند و باید قوانین کار به سود آنها تغییر پیدا کند. حسن روحانی قبل تر در کتاب «امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران» می نویسد:
«یکی از معضلات کارفرمایان و کارخانه های کشور ، وجود اتحادیه های کارگری است. لذا کارگران باید نسبت به خواسته های کارآفرینان انعطاف داشته باشند .
از سوی دیگر یکی از چالش های دیگرقانون کاراست که در آن طرف صاحب سرمایه مظلوم واقع شده است . لذا برای افزایش سطح اشتغال و رشد بهره وری و اینکه کارفرما در آینده بتوانند بازهم استخدام انجام دهد ، باید در قانون "حد اقل دستمزد و کف دستمزد" تغییر ایجاد کرد و به کارگر و کارفرما اجازه داده شود که در دستمزدهای پایین تر وبا مزایای اجتماعی ناچیز تر برای برای یکدیگر کار کنند و آزادی های اقتصادی نباید محدود گردد .....
یکی از مشکلات ،چانه زنی نیروی کار بر سر دستمزد است .... چالش دیگر هزینه بالای اخراج نیروری کار برای کارفرما است».
از سوی دیگر اگرچه «منشور حقوق شهروندی» به عنوان یکی از درخشان ترین دست اوردهای دولت یازدهم معرفی می شد، اما به نظر می رسد دولتمردان و حامیان روحانی نیز چندان توجه ای به این سند خود نوشته ندارند. در ادامه برای یادآوری چند ماده از این منشور را می خوانید.
ماده 9- حیثیت و اعتبار شهروندان مصون از تعرض است. هیچ شخص، مقام یا رسانهای بهویژه آنهایی که از بودجه و امکانات عمومی استفاده میکنند نباید با رفتار یا بیان اهانتآمیز نظیر هجو و افترا، حتی از طریق نقلقول، به اعتبار و حیثیت دیگران لطمه وارد کند.
ماده 10- توهین،تحقیر یا ایجاد تنفر نسبت به قومیتها و پیروان ادیان و مذاهب و گروههای مختلف اجتماعی و سیاسی، ممنوع است.
ماده 13- هر شهروندی حق دارد از امنیت جانی، مالی، حیثیتی، حقوقی، قضایی، شغلی، اجتماعی و نظایر آن برخوردار باشد. هیچ مقامی نباید به نام تأمین امنیت، حقوق و آزادیهای مشروع شهروندان و حیثیت و کرامت آنان را مورد تعرض و تهدید قرار دهد. اقدامات غیرقانونی به نام تأمین امنیت عمومی بهویژه تعرض به حریم خصوصی مردم ممنوع است.
ماده 26-هر شهروندی از حقآزادی بیان برخوردار است. این حق باید در چارچوب حدود مقرر در قانون اعمال شود. شهروندان حق دارند نظرات و اطلاعات راجع به موضوعات مختلف را با استفاده از وسایل ارتباطی، آزادانه جستجو، دریافت و منتشر کنند. دولت باید آزادی بیان را بهطور خاص در عرصههای ارتباطات گروهی و اجتماعی و فضای مجازی ازجمله روزنامه، مجله، کتاب، سینما، رادیو، تلویزیون و شبکههای اجتماعی و مانند اینها طبق قوانینتضمین کند.
ماده 28-شهروندان از حق نقد، ابراز نارضایتی، دعوت به خیر، نصیحت در مورد عملکرد حکومت و نهادهای عمومی برخوردارند. دولت موظف به ترویج و گسترش فرهنگ انتقادپذیری، تحمل و مداراست.
اگرچه مواد دیگری نیز در منشور حقوق شهروندی در خصوص رعایت کرامت انسانی افراد و لزوم نقد پذیری دولتمردان و سایر قوانین وجود دارد اما اتفاقی که امروز در میتینگ تبلیغاتی روحانی روی داد به طور اشکار با ماده 28 منشور تعارض دارد. دولت یازدهم نشان داده است اگرچه شعار کرامت انسانی و لزوم جامعه آزاد سر میدهد، اما در عمل هیچ اعتقادی به این شعارها ندارد.