دولت سند 2030 را چراغ خاموش جلو برد/ قراردادهای مخفیانه در دولت یازدهم زیاد است/ تاکیدات مقام معظم رهبری حجت را بر همه تمام کرد
فرهاد فلاحتی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خاورستان؛درخصوص سند 2030 اظهارکرد: سند 2030 رویکرد آموزشی و فرهنگی و فضای تعلیم و تربیت را تا سال 2030 تبیین می کند و تا این سال کشورهایی که این سند را امضا کرده اند موظفند گزارش های سالیانه ای را از اجرای این سند به یونسکو ارائه دهند و بر اساس این سند یونسکو کشورها را رتبه بندی می کند.
وی افزود: این سند شامل مباحث فرهنگی بزرگی از جمله مباحث فرهنگی کلان و مباحث آموزشی و پژوهشی در فضاهای متعدد کشور است و تاکنون کشورهای متعددی این سند را امضا کرده اند، اما بسیاری از کشورهای دیگر هم زیر بار امضای این سند نرفته اند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: آنچه که موجب دغدغه و نگرانی ما است؛ آرمان های تعلیم و تربیت در کشور است که خیلی از اینها را به سختی و با رنج و مرارت در طول سالهای متمادی انقلاب اسلامی به دست آورده ایم و ممکن است تحت الشعاع این سند قرار بگیرد و مجبور شویم روش های درست آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و آرمان های بومی و محلی خودمان را کنار بگذاریم.
فلاحتی با اشاره به اینکه دولتی ها پذیرش سند 2030 را آرام و خاموش پیش برده بودند و حتی تصویب نامه و ابلاغیه آن را از هیئت وزیران گرفته بودند بیان کرد: دولت یازدهم از این اقدام های مخفیانه زیاد انجام داده که نمونه آن هم قراردادهای نفتی و حقوق های نجومی است که به صورت چراغ خاموش پیشبرده شده است.
وی افزود: دلیل مخفیانه عمل کردن دولت هم می تواند ترس از ایجاد حساسیت در بین مراجع فرهنگی کشور و نداشتن قدرت پاسخگویی به شبهات باشد و یا هم در خوشبینانه ترین حالت تصور کرده اند که خودشان از همه بهتر و بیشتر می دانند و نیازی به نظرخواهی از دیگران نیست.
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس عملا بعد از ابلاغ این سند از آن باخبر شد گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این خصوص دغدغه مند عمل کرد و در 5-6 ماه گذشته این موضوع را در دستور کار قرار داد و از متولیان این امر در وزارت علوم و آموزش و پرورش برای پاسخگویی دعوت کرد، اما متاسفانه تا آن روز این وزارت خانه ها هیچ نظرخواهی را از مجلس و یا کمیسیون تحقیقات و آموزش نداشتند.
فلاحتی گفت: در سند 2030 که در مرحله ابلاغ قرار داشت مجلس رسالت خود را انجام داد و متولیان را برای پاسخگویی احضار کرد که مواردی مطرح شد و نتیجه آن هم این شد که این سند مجدد مورد بررسی قرار بگیرد و مواردی که با اسناد بالادستی آموزش و پرورش در داخل منافات دارد و یا با فرهنگ بومی و محلی ما همخوانی ندارد، از پذیرش آن سرباز زده شود.
وی با بیان اینکه این کمیسیون جلسات دیگری هم با مراجع عظام تقلید و شخصیت های بزرگ کشور در حوزه های دینی و اسلامی داشت که آنها هم دغدغه پذیرش این سند را داشتند تصریح کرد: مشخص شد که این سند علی رغم اینکه در برخی جاها قابل دفاع است اما در بسیاری از جاهای دیگر مورد نقص جدی است که یکی از آنها این است که آنچه در فضای فرهنگی بین المللی اتفاق می افتد روی یکسان سازی فرهنگ جهانی حرکت می کند و هضم فرهنگ های بومی و محلی در دل فرهنگ جهانی است که متاسفانه منبعث از تفکرات اومانیستی است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: ما به عنوان یک کشور اسلامی و دارای پیشینه و تمدن تاریخی و فرهنگی هستیم و تمام دعواها و درگیری ها از جانب دشمنان ما، ادعای ما برای استقلال در همه ابعاد بخصوص جهت های فرهنگی، دینی و اسلامی است که ادعاهای واقعی هم داریم و کشوری مثل امریکا از لحاظ تاریخ و تمدن کجا و ایران کجا.
فلاحتی اذعان کرد: کمیسیون آموزش پیگیر این بود که مواردی از این سند که با اسناد بالادستی مثل سند تحول بنیادین یا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی متناقض است از این سند حذف و سپس پذیرفته شود که دولتی ها در این خصوص قول دادند اما هنوز گزارشی به این کمیسیون ارائه نشده است.
وی تاکید کرد: اکنون که مقام معظم رهبری تاکید کرده اند که ما این سند را نمی پذیریم، حجت بر همه تمام شد و این دستور اولی است؛ حتی اگر نکات مثبتی هم در این سند باشد ما آن را در اسناد اموزش و پرورش خودمان داریم و اینطور نیست که از غافله فرهنگی دنیا عقب بمانیم.