روحانی: ولله پیغمبر شنود نمیگذاشت!/ اژهای: عمده درخواستهای شنود از طرف دولت است
حجتالاسلام محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه دیروز در در پاسخ به سوالی درباره سخنان اخیر حسن روحانی درباره شنود گفت: بیشترین درخواستها برای شنود توسط دولت ارائه میشود.
حسن روحانی روز سه شنبه هفته گذشته، 28 آذرماه در همایشی تحت عنوان اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی طی مطالبی گفته بود: «والله پیغمبر با علم الهی و با استعداد بلند ذاتیاش، همه منافقها و کفار را میشناخت و میدانست اما آیا به آنها متعرض میشد؟ به آنها میگفت شما در خانه چه کردی؟ به آنها میگفت دیشب چه اقدامی انجام میدادی؟ نمیگفت اگر هم میخواست محاکمه کند، باز هم از علمش استفاده نمیکرد. ولله پیغمبر شنود نمیگذاشت!».
در همین راستا معاون اول قوهقضاییه در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری درباره انتقاد رییس جمهور از شنود و استراق سمع شهروندان و اینکه آیا دستگاه قضایی از شنودهای غیرمجاز اطلاع دارد یا خیر گفت: من هیچ موردی را سرغ ندارم که به صورت غیرمجاز باشد و حداقل من اطلاع ندارم. اگر دستگاه قضایی اطلاع یابد که کسی بدون اذن جایی را شنود میکند، جرم است و حتما برخورد می شود.
وی ادامه داد: وزارت اطلاعات یکی از دستگاههای اصلی امنیت ماست که پیگیر خنثی کردن توطئههاست و زیرمجموعه خود دولت است و بخش عمدهای از درخواستهای شنود توسط خود دولت یعنی وزارت اطلاعات انجام میشود که همه را قضات موافقت نمیکنند و موارد خاصی را با یک شرایط خاص و زمان محدودی اجازه میدهند. البته نیروی انتظامی هم در پارهای از پروندههایی که در اختیار دارد، امکان دارد درخواست کند. ممکن است سازمان اطلاعات سپاه هم مواردی را درخواست کند ولی عمدتا تقاضاها از طرف وزارت اطلاعات منعکس میشود.
آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه نیز سال گذشته در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به خرید تجهیزات بسیار فنی مربوط به مسائل امنیتی گفت:
«ما اتفاقاً دنبال شفافیت هستیم؛ می فرمایند مردم باید بدانند پول ها کجا هزینه شده است؟ اتفاقاً ما هم دنبال همین هستیم که معلوم شود که پول ها کجا خرج شده است؟ پول های نهاد ریاست جمهوری کجا خرج می شود؟ ما حرفی نداریم که هم در قوه قضائیه و هم در نهاد ریاست جمهوری معلوم شود که این تجهیزات بسیار فنی مربوط به امنیتی را بدون اطلاع نیروهای امنیتی به داخل ریاست جمهوری بردند، با اجازه که بوده است؟ به چه وجهی بوده است؟ پولش از کجا آمده است؟».
برپایه این گزارش تیم رسانه ای دولت حسن روحانی نشان داده است که در مواقعی که حجم انتقادات به عملکرد دولت افزایش پیدا می کند، برای انحراف افکار عمومی از مسائل بنیادین و دعوای اصلی مسائلی از این قبیل را در فضای رسانه ای و سیاسی کشور به یک باره مطرح می سازد.
در واقع پرداختن به این قبیل مسائل، فرافکنی و دور کردن اذهان مردم از مسائل اساسی است؛دقیقا در شرایطی که انتقادات به برنامه اقتصادی دولت روحانی برای سال آینده و در شرایطی که نرخ رز و بهای بسیاری از کالاهای اساسی در روزهای اخیر افزایش پیدا کرده است و ناتوانایی در حل مسائل ریز و درشت کشور، حواس مردم باید به دعوای نهادها، منحرف شود و چه دعوایی هم بهتر از دعوا حول مسائل امنیتی. دعوای زرگری،همه را چند روزی سرگرم می کند تا شاید روز دیگر از کیسه مسئولان متاعی دیگری برای حواس پرتی مردم خارج شود