حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

اطلاعات مذهبی و اخلاقی و سیاسی

ابراز برائت برخی چهره‌های اصلاح‌طلب از سخنان روحانی

ریشه ادبیات توهین‌آمیز روحانی چیست؟/ عباس عبدی: دلیل توهین‌های رئیس جمهور کمبود اعتماد به نفس است

روزگار دوری نبود وقتی حسن روحانی با توهین های مکرر منتقدین خود را می نواخت، در کنار میدان، اصلاح طلبان برای وی دست می زند. آن روزهای نه چندان دور فحش دادن های رئیس دولت تدبیر و امید برای طرفدارانش جذاب بود و آن را ایجاد شور سیاسی و موج آفرینی مثبت علیه منتقدین تفسیر می کردند.
ریشه ادبیات توهین‌آمیز روحانی چیست؟/ عباس عبدی: دلیل توهین‌های رئیس جمهور کمبود اعتماد به نفس است
گروه سیاسی جهان نیوز: وضعیت دولت به مرحله ای رسیده است که بسیاری از حامیان دیروز نه تنها از او حمایت نمی کنند بلکه برای فرار از هم کاسه شدن با دولت در افکار عمومی، به مرحله ابراز برائت نیز رسیده اند.

به گزارش جهان نیوز، روزگار دوری نبود وقتی حسن روحانی با توهین های مکرر منتقدین خود را می نواخت، در کنار میدان، اصلاح طلبان برای وی دست می زند. آن روزهای نه چندان دور فحش دادن های رئیس دولت تدبیر و امید برای طرفدارانش جذاب بود و آن را ایجاد شور سیاسی و موج آفرینی مثبت علیه منتقدین تفسیر می کردند.

با این وجود پس از صحبت های دیروز که حسن روحانی مخالفین دولت را کم عقل خواند، امروز برخی چهره های اصلاح طلب طی یادداشت‌های در روزنامه اعتماد از ادبیات وی ابراز برائت کردند. مساله ای که البته چندان در گذشته پررنگ نبود.

 * عباس عبدی: توهین های رئیس جمهور به علت کمبود اعتماد به نفس است
عباس عبدی طی یادداشتی به نکته ظریفی درباره ریشه توهین های رئیس جمهور اشاره کرده و نوشته است: " اگر قصد داریم به جامعه امید تزریق کنیم، در مرحله نخست خودمان باید اعتماد به نفس و امید لازم را دارا باشیم. زمانی که فردی از اعتماد به نفس مطلوبی برخوردار باشد بدین شکلی که در سخنان رییس‌جمهور ما شاهد آن هستیم، با مخالفان خود برخورد نمی‌کند. هیچگاه قرار نیست که مخالفین و منتقدین ما، مطابق میل ما صحبت کرده یا موضوعاتی را مطرح کنند که با معیارهای ما عقلانی باشد. اینکه قرار باشد مخالف باب میل ما صحبت کند را چه کسی تعیین کرده است؟ هرفردی در جامعه می‌تواند آزادانه نظر خود را مطرح کند و صاحب قدرتی که قصد نشان دادن واکنش به آن موضوع را دارد، با توجه به میزان اعتماد به نفس خود در برابر آن موضوع متانت به خرج می‌دهد و منتقد یا مخالف را بی‌عقل خطاب نمی‌کند. در صورت چنین برخوردی، طرف مقابل نیز از همین روش استفاده کرده و مقابله به مثل می‌کند. طرح چنین موضوعاتی هیچ کمکی به دولت نخواهد کرد. مخالفان دولت فقط در جبهه سیاسی اصولگرا یا تندرو‌ها قرار ندارند بلکه دولت مخالفینی در عرصه عمومی نیز دارد. وقتی رییس‌جمهور تمامی مخالفان را یک کاسه می‌کنند، تمامی این افراد را در سبد تندرو‌ها قرار می‌دهند. دولت نیازمند آن است که در ادبیات خود با منتقدان تجدید نظر کند. این موضوع بارها ذکر شده اما متاسفانه تاکنون به آن توجهی نشده است. استفاده از کلمات مبارزه کردن یا مخالفت کردن با دولت نیز مشکلی را حل نمی‌کند. دولت باید چنان سعه‌صدری نشان دهد که مبارزه با آن بی‌معنا شود. اصولا حق هر کسی است که رفتارهای خاص خود را داشته باشد تا هنگامی که قانون را نقض نکرده است. حال این رفتارها را هرچه می‌خواهیم بنامیم در اصل حق او فرقی نمی‌کند."
 

 
*محمدجواد حق‌شناس: دولت عذرخواهی کند
محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای مرکزی اعتماد ملی نیز معقتد است: " گاهی اوقات ادبیات رییس‌جمهور در سخنرانی‌های‌شان چندان مناسب و پسندیده نیست. در گذشته آقای روحانی با استفاده از برخی واژه‌هایی با لحن تند به مخالفان این فرصت را می‌داده که بتواند در مسیر درستی که دولت حرکت می‌کند، تهاجم را افزایش دهند. این امر عملا موجب می‌شود تا رییس‌جمهور نتواند از مواضع اصولی و درستی که دولت می‌پیماید، دفاع کند. لذا آقای روحانی باید در به کار بردن واژه‌هایش دقت کرده و اگر هم این واژه‌ها از زبانش بدون اختیار خارج شده، باید به نوعی درصدد جبران آن بربیاید. ایشان باید قبل از دیگران در مورد این مساله واکنش نشان دهد. شاید بهترین کار این باشد که از مخاطبانش بابت به کار بردن چنین واژه‌ای عذرخواهی کند. تاکنون یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دولت اصلاح‌طلب پذیرش نقد بوده است. دولت آقای روحانی نیز با حمایت اصلاح‌طلبان روی کار آمد و در دوره ریاست‌جمهوری‌اش فضای نقد به دولت بسیار باز بوده است. نقد دولت نه تنها مبارزه با دولت نیست؛ بلکه کمک و همراهی با آن است. آقای روحانی حتی باید عده‌ای را استخدام کرده و به آنها هزینه‌هایی را پرداخت کند تا به نقد عملکرد دولت بپردازند. لذا آقای رییس‌جمهور باید نسبت به منتقدان صبوری به خرج داده و همکاران خود را نیز به صبر، سعه صدر و تحمل نقد مخالف توصیه کند.به کار بردن واژه‌ای چون «کمبود عقل» در شأن رییس‌جمهوری نیست و او و همکارانش باید بیشتر مراقبت کنند تا بهانه‌ای را به دست منتقدان ندهند. ممکن است برخی نقدها از موضع مخالفت با منافع ملی مطرح شده باشد و چنین نتیجه‌ای به بار بیاورد اما صحبت تند با مخالفان هم خیلی درست نیست و با منافع ملی سازگار نخواهد بود."
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۱۲/۱۴
احمد خوشخو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی