حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

اطلاعات مذهبی و اخلاقی و سیاسی

ابطحی، نماینده خمینی شهر یک ماه پیش در خصوص استیضاح وزرای راه شهرسازی و کار، رفاه و تامین اجتماعی گفته بود: آقایان آخوندی، زنگنه و ربیعی توانمندی زیادی در لابی‌گری دارند. بنده هیچ امیدی ندارم که این مجلس حرکت رو به جلویی داشته باشد، زیرا اگر این گونه بود باید استیضاح‌های قبلی آخوندی نتیجه می‌داد.

گروه سیاسی - رجانیوز:استیضاح سه وزیر اقتصادی دولت در مجلس از صبح امروز و با استیضاح علی ربیعی، وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی برگزار شده  و قرار است استیضاح آخوندی عصر امروز و استیضاح حجتی، وزیر جهاد کشاورزی نیز در جلسه فردای پارلمان انجام شود.

 

به گزارش رجانیوز، در جلسه نوبت صبح، استیضاح ربیعی به دلیل مشکلات زیرمجموعه وزارت کار از جمله در حوزه شرکت های سرمایه گذاری و مشکلات حوزه کارگری مطرح شده و موافقان و مخالفان استیضاح او به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

 

محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان، حسین مقصودی ، نماینده مردم سبزوار، ابوالفضل حسن بیکی نماینده مردم دامغان، شهاب نادری نماینده پاوه، محمود نگهبان سلامی نماینده مردم خواف و رشتخوار، محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو از جمله نمایندگانی بودند که در موافقت با استیضاح ربیعی سخن گفته و مواردی چون همراهی وزیر کار برای استثمار کارگران، عدم توجه ربیعی به ایجاد اشتغال، تجمعات کارگری به دلیل عدم پاسخگویی وزیر به مطالبات این قشر و عدم تسویه بدهی های وزارت تعاون به سازمان های بازنشستگی و تامین اجتماعی را به عنوان دلایل ناکارامدی ربعی و ضرورت برکناری او از این وزارتخانه عنوان کردده اند.

 

با این حال محوری که در سخنان چند نماینده موافق استیضاح مشترک بود و چندین بار تکرار شد، تاکید بر لابی گری گسترده ربیعی در مجلس بود. از جمله قسیم عثمانی در این خصوص اظهار داشت: اگر ایشان به جای ممارست در رفع استیضاح در حل مشکلات مهارت داشت هرگز استیضاح مطرح نمی شد لذا باید به قدرت لابی گری ایشان تحسین گفت و خوب است که وی بعد از وزارت مدیریت استیضاح سایر وزرا را عهده دار شود! و اگر واقعا این تیم منسجمی که ایشان برای مهار استیضاح طراحی کرده است، برای مهار مشکلات حوزه وظایف خود آماده می کرد وضع به گونه دیگری می شد.

 

پیش از این نیز ابطحی دیگر نماینده مجلس به این موضوع اشاره و تاکید کرده بود که آقایان آخوندی، زنگنه و ربیعی توانمندی زیادی در لابی‌گری دارند و به همین خاطر معمولا استیضاح آنها رای نمی آورد.

 

مواجهه جالب ربیعی با دو فراکسیون مجلس

 

علاوه بر موضوعاتی که به عنوان دلایل استیضاح مطرح شده و همچنین اشاره به لابی گسترده ربیعی در مجلس، نوع مواجهه جالب او با دو فراکسییون امید و اصولگرایان نیز اعتراض نمایندگان را بر انگیخت. حسنوند، نماینده مردم اندیمشک در این خصوص خطاب به ربیعی گفت: در مجلس به فراکسیون امید مراجعه می کنید می گوید چون اصولگرایان از من امتیاز می خواهند و نمی خواهم از آنها به کار بگیرم کمک کنید. بعد به فراکسیون اصولگرایان می گویید چون نمی خواهید از اصلاح طلبان در وزارتخانه به کار گیرید، به من فشار می آورند! آیا این صداقت و روش و رفتار برای حفظ مدیریت درست است؟

 

هیچ کدام ما سوپر مدیر نیستیم

 

در ادامه این جلسه، ربیعی، وزیر کار در پاسخ به استیضاح کنندگان با بیان اینکه حضور در صحن مجلس را فرصتی برای طرح اهم مسائل کشور می‌دانم، گفت: بخشی از وظایف من در صندوق‌ها شرکت‌ها بوده است که پیرامون آنها باید بیشتر صحبت‌های خود را در این حوزه متمرکز کنم. اندازه‌ای که این صندوق‌های در اختیار وزارتخانه ما در GDP کشور است اما غلوآمیز درباره آن صحبت می شود، ما در مجموع 1.4 اقتصاد کشور هستیم.

 

وی افزود: وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی به خوبی در کنار دولت توانسته دو هدف رفع فقر مطلق و اشتغال فراگیر را دنبال کند. طرح بیمه همگانی و تحول نظام سلامت که یک بار سنگین آن بر دوش وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود از جمله اقدامات در این راستا است. به موجب بیمه همگانی 11 هزار فقیر و حاشیه نشین شهری و کارگران بیمه شدند و به همت این وزارتخانه طرح تحول سلامت با همه انتقادات و خلاء‌ها را ادامه داد.

 

این عضو کابینه دولت دوازدهم همچنین با بیان اینکه  هیچ کدام ما سوپر مدیر نیستیم  و دوران مدیران سوپر من گذشته است، تاکید کرد که بیمه شدن فقرا را از افتخارات طرح تحول سلامت می‌دانم که توسط این وزارتخانه انجام گرفت. همچنین از  1398 برنامه‌ریزی شده تا اقدامات دیگری در دستور کار قرار گیرد. همچنین به کمک نمایندگان لایحه حمایتی را تصویب و لایحه نظام چند لایه بیمه ای را پیش بردیم؛ حداقل‌ها را نیز به 80 درصد حداقل دستمزد رساندیم و با تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولان توانستیم میزان حداقل دستمزد این افراد را نیز افزایش دهیم.

 

طبق این گزارش در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با  126 رای موافق ، 124 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 253 نماینده حاضر در جلسه علنی امروز – به علی ربیعی، وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اعتماد مجدد کردند.
 

استیضاح آخوندی برای سومین بار

 

 

در ادامه بررسی استیضاح سه وزیر اقتصادی دولت، استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی راس ساعت 14 در مجلس آغاز شد. سقوط هواپیمای آسمان، فاجعه برخورد 2قطار در سمنان و سوء مدیریت و رکود مسکن، سه محور این استیضاح اعلام شده بود. با این حال و در خلال اظهارات نمایندگان، بارش برف بهمن ماه و انسداد محورهای اصلی پایتخت نیز مطرح شد.

 

علیرضا بیگی، نادر قاضی پور، احد آزادی خواه، احمد مرادی، محمد قسیم عثمانی و داریوش اسماعیلی شش نماینده ای بودند که در مرحله اول و پیش از سخنان آخوندی به عنوان متقاضیان استیضاح سخن گفتند. این نمایندگان در اظهارات خود به مواردی چون افزایش بی رویه قیمت بلیت هواپیماهای داخلی و خارجی، عدم توانایی آخوندی در کنترل بحران‌های سیستم حمل و نقل، ناتوانی او در ساماندهی حوزه مسکن، تعطیلی فرودگاه های مهرآباد و امام خمینی در پی بارش های اخیر و همچنین عدم عذرخواهی وزیر راه بخاطر فاجعه هایی که در این حوزه پیش آمده بود اشاره و تاکید داشتند.

 

در همین راستا، احمد مرادی، نماینده مردم بندرعباس و قشم در موافقت با  استیضاح آخوندی سخن گفت و با بیان اینکه متأسفانه برخی وزرا پیش از رأی اعتماد برنامه‌هایی ارائه می‌کنند ولی پس از آن این برنامه‌ها اجرا نمی‌شود، افزود: آقای آخوندی یکی از این وزرا است، وزارت راه و شهرسازی بسیار مهم است و باید وزیر آن جان فدا برای مردم کشور باشد ولی آخوندی مردم را فدای سوء مدیریت خود کرده است.

 

همچنین احمد علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز در موافقت با استیضاح وزیر راه اظهار داشت: متاسفانه به طور متعدد شواهد و قرائن مختلفی بروز پیدا می کند که ناتوانی و عدم کارآمدی وزارت راه و شهرسازی را اثبات می کند. این عدم ناکارآمدی سبب نابودی جان و مال مردم شده است. مجلس در چنین شرایطی باید به وظیفه ذاتی خود عمل کند.

 

 به گفته وی یکی از موضوعاتی که بعد از گذشت چندین ماه هنوز روح و جان مردم را در آذربایجان خراش می اندازد، حادثه قطار تبریز- مشهد است که البته جلسه استیضاحی را در این خصوص پشت سر گذاشتیم. متاسفانه ناکارآمدی این وزارتخانه سبب از دست رفتن جان 50 نفر از مردم آذربایجان شد و دستگاه قضایی نیز بعد از 16 ماه هنوز تعیین تکلیف نکرده است. همچنین دولت و وزارت راه و شهرسازی نیز با بخش ها و افرادی که در این سستی تاثیرگذار بودند، هیچ برخوردی نکرده است.

 

بیگی در ادامه با انتقاد از عدم وجود سیاستگذاری مشخص در حوزه مسکن گفت: وزیر از مسکن اجتماعی صحبت می کند حال آنکه در 5 سال گذشته حتی یک واحد اجتماعی نیز به مردم واگذار نشده است. همچنین از صندوق مسکن یکم صحبت می شود، اینکه واجدین شرایط فاقد مسکن 40 میلیون سپرده گذاری یک ساله انجام دهند، وام 80 میلیونی به میزان دو برابر دریافت کنند تا اقدامی تحت عنوان تسهیلات خرید مسکن اتفاق بیفتد، اما طبق بررسی های بانک مرکزی ارزش سپرده گذاری یک ساله تنها پاسخگوی 20 درصد وام دوبرابر است و 80 درصد باقی مانده باید از محل بازگشت اقساط مسکن مهر تامین شود.

 

میزان بدهی‌های دولت به اقتصاد 650 هزار میلیارد تومان است

 

پس از سخنان متقاضیان استیضاح، آخوندی، وزیر راه به دفاع از از خود پرداخت و در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات در سیستم حمل و نقل کشور بابت تمام کاستی‌ها و کمبودها از مردم پوزش خواست.. وی در این راستا تصریح کرد: نمی‌خواهم توجیه و فرافکنی کنم و قبل از هر چیز به عنوان بالاترین مسئول حمل و نقل کشور از هرگونه رنج به مردم پوزش می‌خواهم و بی‌گمان هیچ کار دستگاه اجرایی بی‌کاستی نیست و پوزش‌ خواستن از مردم برای مسئولان افتخارآور است.

 

آخوندی همچنین سوتدبیر وزارتخانه متبوع خود در ماجرای بارش برف اخیر در پایتخت را توجیه کرد و گفت: در حوزه تهران 32 سانت برف باریده بود و دمای هوا منفی 8 درجه، در منطقه فرودگاه امام خمینی 70 سانت برف و منفی 12 درجه، در منطقه کرج 32 سانت برف با دمای منفی 13 درجه داشتیم، آیا در چنین شرایطی می‌توانستیم جاده‌ها و فرودگاه‌ها را در شرایط عملیاتی قرار دهیم؟

 

وزیر راه در ادامه به حادثه اخیر سقوط هواپیمای تهران – یاسوج نیز اشاره کرد و گفت: در این حادثه چند نکته حائز اهمیت است، نخست اینکه چرا چنین اتفاقی روی داد؛ همان طور که در قانون آمده است پس از وقوع هر حادثه‌ای باید ستاد رسیدگی به سانحه تشکیل شود که اولین اقدام در وزارت راه و شهرسازی نیز همین مسئله بود بنابراین تا مشخص شدن نظر ستاد رسیدگی به سانحه باید منتظر ماند و پس از آن در مورد افراد یا نهادهایی که در این خصوص قصور داشته‌اند تصمیم‌گیری یا اظهارنظر کرد و هز اظهارنظری که پیش از گزارش رسمی و قطعی ستاد رسیدگی به سانحه باشد خلاف قانون است.

 

اشاره به درخواست برخی نمایندگان برای استعفا نیز موضوع دیگری بود که آخوندی در سخنانش به آن اشاره داشت. وی در این خصوص تصریح کرد: در حادثه قطار هفت خوان سمنان عملیات در حوزه راه‌آهن بود و من فردای روز حادثه استعفای خودم را تقدیم معاون اول و رئیس جمهور کردم به این دلیل که حوزه عملیات در راه آهن بود اما این بار و در حادثه هواپیمای آسمان عملیات در حوزه وزارت راه و شهرسازی نبود.

 

وی در ادامه با بیان ارقامی و تاکید بر اینکه هر وزیری باید در چارچوب این ارقام در حوزه اقتصاد کلان کار و فعالیت کند، توضیح داد: میزان بدهیهای دولت به اقتصاد 650 هزار میلیارد تومان است که معادل 52 درصد جی دی پی است.

 

آخوندی همچنین به مفهوم داشتن 650 هزار میلیارد تومان بدهی اشاره کرد و گفت: این میزان بدهی به معنای متلاشی شدن تمام شرکت‌ها، شرکت‌های مهندسی، صنعتی و ... است آیا ما و شما در برنامه ششم برای این میزان بدهی اندیشه‌ای کرده ایم؟ آیا می‌دانیم این میزان بدهی چگونه پرداخت خواهد شد؟

 

وزیر راه و شهرسازی افزود: شرایط اقتصاد کلان ما بسیار سخت است چه از نظر مسائل سیاست خارجی، بدهی دولت، بانک ها، حامل های انرژی و سیستم قیمت گذاری تمام اینها باعث ایجاد شرایط سخت است.

با مقصر معرفی کردن خلبان یا ناخدا ضعیف کشی نکنیم

 

پس از اظهارات آخوندی، امیرآبادی، نماینده مردم قم و دیگر موافق استیضاح به بیان دلایل خود در این خصوص پرداخت و گفت: درست نیست وقتی کشتی غرق می شود بگوییم ناخدا مقصراست، درتصادف قطار راهبر مقصر است، در سقوط هواپیما، خلبان یا اصلا کوه چرا آنجاست؛ ولی تقصیر وزیرنیست! نباید به گونه ای عمل کنیم که ضعیف کشی قلمداد شود.

وی همچنین بکارگیری مدیران مستعفی در ماجرای سانحه قطار در مناصب بالاتر توسط وزیر راه را مورد انتقاد قرار داد.

 

گفتنی است در پایان بررسی ها و بیان اظهارات موافقان و مخالفان  استیضاح، نمایندگان مجلس با ۱۵۲ رای مخالف استیضاح ، ۹۲ موافق و ۲ ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای ماخوذه با طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی مخالفت کردند تا بدین ترتیب مجلسی ها برای سومین بار هم از استیضاح آخوندی ناکام بمانند. البته برخی نمایندگان پیش از این به قدرت بالای وزیر راه در لابی گری اذعان کرده و به همین خاطر به صراحت از رای آوری مجدد او در مجلس خبر داده بودند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۱۲/۲۲
احمد خوشخو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی