حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

اطلاعات مذهبی و اخلاقی و سیاسی

۴۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

سیاستهای ایران پس از توافق
آنچه از 3 سخنرانی رهبر معظم انقلاب در سال جاری، برمی‌آید این است که "تغییری در سیاست های ایران در مقابل آمریکا و به طور کلی در سیاست خارجی رخ نخواهد داد."
گروه سیاسی صراط - رهبر معظم انقلاب در سه سخنرانی خود در سال جاری که در آن به موضعگیری در خصوص روند مذاکرات و در نهایت توافق هسته ای حاصل شده در وین پرداخته اند، از یک جمله کلیدی به شکل واضحی استفاده کرده اند.

به گزارش گروه سیاسی صراط، ایشان در 20 فروردین ماه امسال، پس از بیانیه هسته ای لوزان، گفتند: اگر از من سؤال شود که «شما موافق مذاکرات اخیر هسته ای هستید یا مخالف»، می گویم نه موافق هستم و نه مخالف، چون هنوز اتفاقی نیفتاده است.

رهبر انقلاب در همین سخنرانی افزودند: من هیچگاه درخصوص مذاکره با امریکا خوشبین نبودم و این موضوع هم بواسطه یک توهم نیست بلکه بدلیل تجربه‌ای است که در این باره وجود دارد.

ایشان افزودند: اگر در آینده جزئیات مسائل و حوادث و یادداشتهای مذاکرات هسته ای این روزها منتشر شود، همه متوجه خواهند شد که این تجربه ما از کجا نشأت می گیرد.

رهبر معظم انقلاب در ۲۷ تیر ماه، چهار روز پس از حصول توافق وین، در خطبه های نماز عید فطر، تاکید کردند: "با این مذاکرات و با متنی که تهیّه شده است، در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد.  همان‌طور که بارها تکرار کردیم، ما با آمریکا در مورد مسائل گوناگون جهانی و منطقه‌ای مذاکره‌ای نداریم."

حضرت آیت الله خامنه ای در سخنرانی روز گذشته خود نیز با اشاره به تلاش واشنگتن برای سوءاستفاده از نتایج مذاکرات هسته ای افزودند: "امریکایی ها می خواهند از توافقی که هنوز نه در ایران و نه در امریکا تکلیفش و رد یا قبول شدنش معلوم نیست، وسیله ای برای نفوذ در ایران بسازند اما ما این راه را قاطعانه بسته ایم و با همه توان بالای خود، اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا حضور سیاسی در ایران را به امریکایی ها نمی دهیم."

پرواضح است آنچه از سه سخنرانی رهبر معظم انقلاب درباره مسئله هسته ای در سال جاری ، برمی‌آید این است که "تغییری در سیاست های ایران در مقابل آمریکا و به طور کلی در سیاست خارجی رخ نخواهد داد."
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ مرداد ۹۴ ، ۱۵:۱۵
احمد خوشخو
مجلس آینده متعلق به یک جناح نیست
روحانی با تکرار برخی کنایه‌ها به جلیلی گفت: نمی‌دانم چرا عده‌ای افتخار پیروزی هسته‌ای را زیر لب ذکر می‌کنند.
صراط: رییس جمهور با بیان این که مجلس آینده متعلق به یک حزب و جناح نخواهد بود، گفت: این نظر رهبر انقلاب و گفته قانون اساسی است. مگر می‌شود جناحی بگوید که من یک خم رنگرزی پیدا کرده‌ام؛ نه اینگونه نیست.

حجت الاسلام حسن روحانی صبح چهارشنبه با اشاره به اینکه «معنای مذاکره واقعی تعامل و بده بستان است»، گفت: حفظ غنی‌سازی و حق تحقیق و توسعه برای مراحل پیشرفته‌تر این دانش و برخورداری از مکانی برای این فعالیت‌ها که برای ما دارای تضمین باشد، اهداف اصلی بود که توانستیم آنها را به خوبی تثبیت کنیم.

روحانی در ادامه با بیان اینکه وضعیت فعلی موضوع هسته‌ای شرایط ویژه و جدیدی را برای کشورمان، منطقه و جهان پدید آورده، گفت: اساس توفیق بزرگی که تا این مرحله در موضوع هسته‌ای بدست آمده مربوط به ایستادگی و مقاومت مردم، لطف خداوند و حمایت‌ها و هدایت‌های رهبر معظم انقلاب است. اما اگر مجموعه رفتار دولت که چراغ سبز لازم را مبنی بر تمایل به حل و فصل واقعی این موضوع به افکار عمومی دنیا نشان داد نبود، حل و فصل این پرونده محال بود.

روحانی افزود: آنچه بسیار اهمیت دارد این بود که مجموعه رفتار دولت تدبیر و امید علامتی را به دنیا نشان داد مبنی بر اینکه ما مصمم به تعامل سازنده هستیم و دنیا این علامت را دریافت کرد. صدور این نشانه و علامت با زبان و بیانیه خواندن مقدور نبود بلکه این اتفاق در مقام تصمیم، عمل و اجرا روی داد.

رییس جمهور با بیان این که تا این چراغ سبز به دنیا نشان داده نمی‌شد قدرت‌های بزرگ حاضر به نشستن پشت میز «مذاکره» نبودند، اظهارداشت: آنچه گاهی پیش از این انجام می‌شد صرفاً نشستن پشت میز و بیانیه خواندن بود و مذاکره‌ای انجام نمی شد در حالی که ما نیاز به مذاکره واقعی داشتیم.

روحانی تصریح کرد: مذاکره واقعی یعنی آنکه ما حرف طرف مذاکره را بفهمیم و حرف و منظور خودمان را نیز به او بفهمانیم و در این بین راه میانه‌ای را برای رسیدن به توافق کشف کنیم.

روحانی ادامه داد: مذاکره یعنی این که طرف مقابل اگر احساس می‌کند که نمی‌تواند به صد در صد اهداف خود برسد - که اساساً چنین چیزی در مذاکره معنا و مفهوم هم ندارد - اما دو طرف مذاکره اهداف حداقلی را برای خود در نظر بگیرند تا فضایی برای گفتگو ایجاد شود و در این میان فرصتی برای چانه‌زنی وجود داشته باشد.

رییس جمهور گفت: هر مذاکره‌ای از یک نقطه عزیمتی‌ شروع می‌شود تا طرفین پس از مذاکره به یک نقطه تلاقی برسند و طبیعی است که هر یک از طرفین، این نقطه تلاقی را جایی در میدان طرف مقابل خود ترسیم کند اما در نهایت باید در میانه میدان به تفاهم برسند.

روحانی با بیان این که کشورهای بزرگ با صدور قطعنامه ۱۹۲۹ کشور ما را به آستانه جنگ برده بودند، اضافه کرد: این قطعنامه به کشورهای دیگر اجازه می‌داد هر زمانی که احساس نیاز کردند محموله‌های ما را مورد بازرسی قرار دهند و این به معنای جریان مستمر مواجهه و مقابله بود که هر لحظه می‌توانست ، جنگ ایجاد کند.

رییس جمهور اظهار داشت: بر اساس قطعنامه‌هایی که شورای امنیت سازمان ملل علیه ما صادر کرده بود ایران ذیل فصل هفت منشور ملل متحد قرار گرفته بود که کشورمان و فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی معرفی می‌کرد و با استفاده از همین اهرم بر اساس ماده ۴۱ این فصل از منشور ملل متحد، تحریم‌های ظالمانه‌ای را علیه ایران وضع کرده بودند که وضعیت بی‌سابقه‌ای را پس از انقلاب اسلامی برای کشور به وجود آورده بود.

روحانی با بیان این که نمی‌خواهم شرایط سخت مرداد سال ۹۲ مصادف با آغاز به کار دولت را تشریح کنم، تصریح کرد: دولت تدبیر و امید رویکرد تعامل سازنده را برگزید و وارد عرصه مذاکرات هسته‌ای شد. مذاکره یک دانش، فن و هنر است و نیازمند تسلط به مبانی مذاکره و خواندن ذهن طرف مقابل است. معنای مذاکره واقعی تعامل و بده بستان است.

رییس جمهور با اشاره به اینکه در مذاکره تلاش بر آن است که اهداف و دستاوردهای اصلی حفظ شده و درباره آنچه در کوتاه مدت قابل جبران است مذاکره صورت گیرد، خاطرنشان ساخت: طبیعی است که طرف مذاکره ما هم از ورود به مذاکره اهدافی دارد. برخی فکر می‌کنند در مذاکره ما باید به صددرصد اهداف خود دست یابیم و طرف مقابل دستاوردش از مذاکرات صفر باشد و به ما اعتراض می‌کنند که مثلاً چرا طرف مذاکرات ما نیز به یک سری اهدافش دست یافته است.

رییس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه قدرت‌های جهانی طرف مذاکره با جمهوری اسلامی در این مذاکرات به خوبی دریافتند که فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به هیچ وجه و هیچ‌وقت متوقف نخواهد شد، ادامه داد: به جز یک کشور که شرایط متفاوتی پیدا کرد، هر کشور دیگری در دنیا به دنبال غنی‌سازی رفت و بنا به هر دلیلی دنیا با آن مخالفت کرد در نهایت مجبور شد به طور کامل دست از فعالیت‌های هسته‌ای خود بکشد و این تنها جمهوری اسلامی ایران بود که توانست در این کارزار مهم، اهداف اصلی و بزرگ خود را محقق کند.

روحانی رفع همه تحریم‌های ظالمانه در زمینه‌های مالی، بانکی، حمل و نقل و سایر عرصه‌های اقتصادی را هدف مهم دیگر دولت از ورود به عرصه مذاکره ذکر کرد و اظهارداشت: این هدف نیز به خوبی محقق شد و مقرر شده است که طرف مقابل، در آستانه آغاز اجرای توافقات صراحتاً لغو تحریم‌ها را اعلام کند و با توجه به اینکه آنها ابتدا فقط به تعلیق و سپس لغو تدریجی تحریم‌ها اصرار می‌ورزیدند، لغو کامل و یکجای تحریم‌های اقتصادی برای ما دستاورد بزرگی است.

رییس جمهور، لغو قعطنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه کشورمان را به طور یکجا و در یک نشست رسمی، دستاورد بسیار مهم سیاسی مذاکرات هسته‌ای برشمرد و تصریح کرد: اینکه کشوری بتواند طی یک قطعنامه شش قطعنامه دیگر شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه خود را لغو کرده و ضمن آن «برجام» بعنوان توافقنامه هسته‌ای را به تأیید این شورا برساند که متضمن حفظ حق غنی‌سازی، تحقیق و توسعه و رفع همه تحریم‌ها می‌باشد و در ادامه نیز از حق تجاری سازی فعالیت‌های هسته‌ای‌اش برخوردار شود و به همکاری هسته‌ای با کشورهای دیگر دنیا بپردازد، دستاوردی بزرگ و بی‌مثال است.

روحانی با طرح این سؤال که کجا در تاریخ سراغ دارید که ایران در یک موضوع بین‌المللی مربوط به حقوقش در برابر ۶ قدرت دنیا بنشیند و به تمام اهداف اصلی‌اش برسد؟، خاطرنشان ساخت: پیروزی هسته‌ای در تاریخ کشورمان بی‌سابقه بود و نمی‌دانم چرا عده‌ای این افتخار را که متعلق به یک ملت بزرگ در برابر قدرت‌های جهان است، زیر لب ذکر می‌کنند. این افتخار تنها متعلق به دولت نیست بلکه متعلق به همه ملت و حتی همه کشورهای در حال توسعه و راهنمای آنها به سمت احقاق حقوقشان است و باید آن را با صدای بلند بیان کرد.

رییس جمهور در ادامه سخنان خود با بیان این که برای حرکت موفق به سمت آینده نیاز به امید، اعتماد، اتحاد و اراده ملی داریم گفت: وقتی ملتی به آینده خودش، نظامش و دولتش اعتماد داشته باشد سرمایه اجتماعی به وجود می‌آید و ملت با اراده محکم در صحنه حاضر می‌شود و در سایه این اعتماد و امید ملی حاصل از آن می‌توان بر هر مشکلی فائق آمد.

روحانی با اشاره به اینکه «با توجه به ادامه تحریم‌ها تا پیش از آغاز اجرای «برجام» و قیمت فعلی نفت و مشکلات دیگری مثل خشکسالی مستمر و ادامه‌دار، با محدودیت منابع مواجه هستیم»، افزود: البته اینها بدان معنا نیست که نمی‌توان بر مشکلات غلبه کرد و اساساً هنر دولت این است که در شرایط سخت منابع محدود را به شکل صحیح مدیریت کند و البته در این مسیر باید از همراهی و حمایت مردم و همه قوا بهره‌مند شود. چنانکه توفیقات ما در عرصه هسته‌ای نیز مرهون همین همدلی، انسجام و همکاری همگانی بود.

رییس جمهور دستیابی به اجماع ملی را مهمترین مقدمه در رسیدن به توفیقات هسته‌ای برشمرد و اظهار داشت: این کار بزرگ و هنر عظیمی بود که به سمتی حرکت کردیم که دولت در کنار قوای دیگر، مقام معظم رهبری و برخورداری از پشتیبانی عمومی ملت ، حرکت صحیحی را بنیان گذاشته و به پیش برد تا این پیروزی بزرگ نصیب ملت شد.

روحانی اضافه کرد: امروز و در نتیجه حصول توافق یک فضای آرام و مناسب در داخل کشور، منطقه و عرصه بین‌المللی پیش روی ما ایجاد شده که برای استفاده صحیح از آن نیازمند حفظ همان اجماع ملی هستیم که منجر به توافق هسته‌ای شد. رویکرد ما همچنان تعامل سازنده و تلاش برای گسترش صلح و پرهیز از ظلم و تجاوز به دیگران است و البته کشوری هستیم که ثابت کرده‌ایم ظلم و زور و تجاوز را هرگز نمی‌پذیریم.

رییس جمهور با تأکید بر اینکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران پافشاری بر حل و فصل همه معضلات جهان از طریق مذاکره و گفتگوست، اظهار داشت: نباید فکر کنیم پس از حصول توافق می‌توانیم هر طور که بخواهیم حرف بزنیم و عمل کنیم و دیگران در برابر این تغییر رفتار ما واکنشی نخواهند داشت. باید همان مسیر سازنده را به درستی به پیش ببریم، همان راهی را که مردم در خرداد ۹۲ به آن اقبال کردند و عامل این توفیق بود که اگر آن راه را ادامه ندهیم چه بسا توافق نیز پایدار نباشد.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که باید همه توان و استعدادهای خود را در شرایط جدیدی که پیش روی ما قرار گرفته به کار بگیریم، تصریح کرد: وزرا، استانداران و همه مسئولان دولتی امروز باید احساس کنند که سنگینی بار مسئولیت‌شان دو چندان شده است به خصوص آنکه اگر کسی تا دیروز دنبال بهانه بود که بگوید تحریم‌ها نمی‌گذارند کار کنیم، امروز در برابر مطالبات و خواست‌های مردم این بهانه نیز از اعتبار ساقط شده است.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه البته مردم ما به خوبی توجه دارند که با رفع تحریم‌ها همه مشکلات یکروزه سامان نمی‌یابد، خاطرنشان ساخت: این نکته مهمی است اما از آن مهمتر امیدی است که در جامعه ایجاد شده و مردم می‌بینند که نظام مقتدری دارند که بزرگترین معضل سیاسی بین‌المللی را با انگشت تدبیر خود حل و فصل می‌کند و برای موفقیت در آینده باید این امید، تدبیر، اعتماد و تلاش متقابل بین مردم و دولت و حاکمیت، تداوم یابد.

روحانی با اشاره به بهانه‌جویی‌های برخی بدخواهان که همواره می‌گفتند توافق در مسأله هسته‌ای ممکن نیست، گفت: همین افراد امروز که توافق حاصل شده می‌گویند کسی حاضر نیست به ایران آمده و سرمایه و تکنولوژی با خود بیاورد اما مطمئنم که سرمایه و تکنولوژی خیلی زودتر از آنچه در مخیله این بدخواهان است، مسیر خود را برای ورود به این کشور پیدا می‌کند و البته ما باید اراده خودمان را برای تعامل با جهان همچون گذشته به خوبی حفظ کرده و به دنیا نشان دهیم.

رییس جمهور اضافه کرد: نباید اجازه دهیم بروکراسی پیچیده مانع ورود سرمایه و تکنولوژی به کشور شود و در این بین وزارتخانه‌هایی که در اولویت جذب سرمایه و تکنولوژی هستند باید موانع را برطرف کرده و به خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلف برای جذب همکارانشان در دنیا تلاش کنند و هر استعداد، ظرفیت و توانی در هر نقطه کشور از دیده پنهان نماند.

روحانی با اشاره به اینکه در جریان سفرهایم به استان‌های مختلف و به ویژه در جلسات توسعه استان‌ها آمادگی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را آشکارا دیده‌ام و معتقدم شرایط برای یک تحول بزرگ در کشور آماده است، اظهار داشت: دولت کاملاً آماده است تا اختیارات لازم را برای جذب سرمایه و تکنولوژی و تولید مشترک به استان‌ها بدهد و موانع پیش روی سرمایه گذاران داخلی را به سرعت برطرف کند و همه به این مسأله باور داشته باشند که هر قدمی برای پیشرفت کشور حتی اگر یک روز زودتر برداشته شود به اندازه خود برای کشور مهم است.

رییس جمهور با بیان این که هدف ما در نهایت تحقق اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: قطعاً شرایط پساتحریم برای تحقق اقتصاد مقاومتی بهتر از قبل است و در کنار این شرایط جدید باید فضای مناسب اجتماعی و سیاسی را نیز فراهم کنیم.

روحانی در توضیح الزامات فضای مناسب اجتماعی و سیاسی برای پیشرفت سریع کشور تأکید کرد: هیچ حزب، جناح و گروه قانونی در کشور نباید احساس یأس کنند.

رییس جمهور با بیان این که مجلس شورای اسلامی آینده متعلق به یک حزب و جناح نخواهد بود، افزود: این نظر مقام معظم رهبری و گفته قانون اساسی ماست و مگر می‌شود جناحی بگوید که من یک خم رنگرزی پیدا کرده‌ام که می‌توانم آنجا را به هر رنگی که بخواهم درآورم؛ اینگونه نیست.

روحانی با بیان این که «اینجا جمهوری اسلامی ایران است و قانون اساسی در آن حاکم است»، اظهار داشت: ما جایی را در کشور نداریم که بخواهد افراد صالح و دلسوز را که می‌خواهند با استفاده از تجربیاتشان به کشور خدمت کنند حالا از هر جناحی که باشند رد صلاحیت کند. تمام گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی قانونی مورد احترام هستند. همه از نظر دولت برابرند و آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه هیأت‌های اجرایی هستند و ما هیأت اجرایی نداریم که یک جناح را تأیید صلاحیت کند و یک جناح دیگر را تأیید صلاحیت نکند.

رییس جمهور تأکید کرد: شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیش‌بینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمی‌تواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم.

روحانی تصریح کرد: پیروزی هسته‌ای برای این نبود که ما در عرصه هسته‌ای پیروز شویم و در بقیه عرصه‌ها پیروزی بدست نیاوریم. پیروزی هسته‌ای آغازی برای پیروزی‌های همه جانبه و پی در پی بود و انتخابات مجلس شورای اسلامی باید انتخاباتی با شور و شکوه باشد که همه مردم در آن شرکت کنند.

رییس جمهور با اشاره به اینکه همزمان با انتخابات مجلس انتخابات خبرگان نیز برگزار می‌شود که برای ما بسیار مهم است، اضافه کرد: اگر همه به این باور مهم برسیم که تصمیم‌گیر برای این کشور ملت ایران هستند مشکل حل خواهد شد و اگر کسی غیر از این، تفکر دیگری داشته باشد تیشه بر ریشه جمهوری اسلامی زده است.

روحانی با اشاره به این که امام راحل معتقد بود میزان رأی ملت است، اظهار داشت: ما فقط باید زمینه را برای برگزاری یک انتخابات سالم و باشکوه آماده کنیم. مگر مجلس اول پس از انقلاب اسلامی که در آن زمان حتی شورای نگهبان نیز وجود نداشت و همه حتی گروهک‌های مخرب در آن حضور داشتند بهترین مجلس تاریخ این کشور نبود؟ ملت ایران ملتی بالغ، باتجربه و بزرگ است که به خوبی برای آینده خود تصمیم می‌گیرد.

وی خطاب به حاضرین گفت: در دوران پساتحریم شما علاوه بر تأمین امنیت به عنوان یک اصل مهم که بیش از همه مسئولیت آن بر عهده وزارت کشور و استان‌های مرزی است، دو وظیفه مهم و سنگین دیگر نیز بر عهده دارید. اول یک حرکت بزرگ اقتصادی و جذب سرمایه و تکنولوژی و دوم برگزاری باشکوه، دقیق و سالم انتخاباتی که همه در آن مشارکت کرده و به آن افتخار کنیم.

روحانی اظهار داشت: همانگونه که دنیا پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای با دیده احترام به ایران نگاه می‌کند باید انتخاباتی برگزار کنیم که دنیا با افتخار و احترام به آن نگاه کند.

رییس جمهور در پایان سخنان خود از مقام معظم رهبری ، مردم و همه کسانی که به هر نحو در طول ۲۲ ماه مذاکرات هسته‌ای در بدنه دولت و یا دیگر ارگان‌های کشور در کسب توفیق هسته‌ای مشارکت داشته‌اند، تقدیر و تشکر کرد.
منبع: مهر
مطالب مرتبط
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ مرداد ۹۴ ، ۱۵:۱۳
احمد خوشخو

دستور عجیب به امامان جماعت/ تعریف و تمجید از دولت روحانی بین نماز ظهر و عصر اجباری شد! +سند

اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خرسان رضوی با ارسال دستوری عجیب به اتحادیه شرکتهای تعاونی، شرکتها و کارخانه ها، سخنرانی امامان جماعت واحدهای مذکور را به تعریف و تمجید از دولت روحانی محدود کرده است!
صراط: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خرسان رضوی با ارسال دستوری عجیب به اتحادیه شرکتهای تعاونی، شرکتها و کارخانه ها، سخنرانی امامان جماعت واحدهای مذکور را به تعریف و تمجید از دولت روحانی محدود کرده است!

به گزارش صراط، در این دستور که به امضای مدیرکل تعاون استان خراسان رضوی رسیده، تاکید شده است که "دستور فرمایید سخنان امام جماعت آن واحد کارگری/ تعاونی در بین الصلاتین روز یکشنبه مورخ 8/6/94 به سخنرانی در خصوص بزرگداشت شهادت مظلومانه شهیدان رجایی و باهنر و معرفی دستاوردهای دولت تدبیر و امید معطوف گردد."

رونوشت این نامه به روابط عمومی استانداری خراسان رضوی نیز ارسال شده است.

دستور عجیب به امامان جماعت/ تعریف و تمجید از دولت روحانی بین نماز ظهر و عصر اجباری شد! +سند
برچسب ها: صراط ، روحانی ، امام جماعت
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ مرداد ۹۴ ، ۱۵:۰۸
احمد خوشخو
اقدام عجیب ایوبی
رئیس سازمان سینمایی در حالی رضا میرکریمی را به عنوان دبیر بخش بین‌الملل جشنواره سی و چهارم فیلم فجر منصوب کرد که نماد اصلی آن یعنی کلمه «فجر» از عنوان این بخش حذف شده است!
صراط: رئیس سازمان سینمایی در حالی رضا میرکریمی را به عنوان دبیر بخش بین‌الملل جشنواره سی و چهارم فیلم فجر منصوب کرد که نماد اصلی آن یعنی کلمه «فجر» از عنوان این بخش حذف شده است!

رئیس سازمان سینمایی در حالی رضا میرکریمی را به عنوان دبیر بخش بین‌الملل جشنواره سی و چهارم فیلم فجر منصوب کرد که نماد اصلی آن یعنی کلمه «فجر» از عنوان این بخش حذف شده است!

واقعیت این است که پس از گذشت بیش از 37‌سال از پیروزی انقلاب اسلامی در کشورمان و به تبع آن الزام برخی تغییرات به‌خصوص در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی باعث شد که نه فقط ساختار حکومتی که بخش‌هایی مثل رادیو و تلویزیون و سینما به شکلی ماهوی دگرگون شوند. پس از این، انقلاب، وجه تمایز بسیاری از اتفاقات و ملاک‌های ارزش‌گذاری درباره موضوعاتی از جمله سینما قرار گرفت و به همین دلیل بود که سینما به دو بخش قبل و بعد از انقلاب تعریف می‌شود. تمایز سینما در این دو بازه زمانی باعث شد جشنواره فیلم تهران که فرح پهلوی و دفترش متولی آن بودند به جشنواره فیلم فجر انقلاب اسلامی تغییر نام بدهد. چه اینکه قطع به یقین سینمای تراز انقلاب اسلامی که قرار بود بخشی از استراتژی نظام جهت صدور انقلاب اسلامی باشد با سینمای تراز حکومت فاسد و سرتاپا غربی پهلوی با انگاره‌هایی شهوانی و نفسانی، تفاوتی از زمین تا آسمان دارند. اساساً عنوان و اسم جشنواره فجر انقلاب اسلامی قرار بود فریادگر تئوری‌های اسلامی و انقلابی باشد که اکنون ایران منادی آن شده و به همین دلیل نام «فجر» برآن نهادند.
اکنون پس از برگزاری 33 دوره جشنواره فیلم فجر و به فاصله دو روز پس از فرمایش‌های رهبر انقلاب مبنی بر قاطعیت در بستن راه نفوذ نظام سلطه و اینکه هیچ چیزی با گذشته تغییر نکرده است مسئولان سازمان سینمایی دولت تدبیر و امید در اقدامی عجیب که به نوعی در مسیر استحاله درونی سینمای کشورمان قابل ترجمان است، نام «فجر» را از بخش بین‌الملل آن با بهانه‌های واهی و کوته بینانه حذف کرده‌اند. این اقدام نه فقط برای رسانه‌ها که حتی برای سینماگران نیز حیرت آور بوده است.
علیرضا رئیسیان، کارگردان سینما در این باره گفت: «این برای اولین بار است که رئیس یک تشکیلات کاملاً مدنی و غیردولتی، البته به ظاهر، یک مسئولیت صددرصد دولتی را قبول می‌کند و این مسئله در نوع خودش یک موضوع منحصر به فرد و البته بسیار جالب است. وی افزود: «مدت‌هاست که من در رابطه با خانه سینما و وزارت ارشاد می‌گویم که ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر دارند و همچنین می‌گفتم که دعواهای گذشته این دو بخش ریشه در جاهای دیگری دارد، اکنون این انتصاب جالب و تعجب آمیز نمونه‌ای از آن ارتباطات تنگاتنگ است و به نوعی در صحت مدعاهای بنده شاهد از غیب رسید!
نکته بعدی اینکه اصولاً در هیچ جای دنیا مرسوم نیست جشنواره‌ای که بیش از 35 سال از عمر برگزاری آن می‌گذرد به یکباره تغییر نام بدهد و یک مفهوم عامی مثل «ایران» را به یک جشنواره بدهند. من در هیچ کجای دنیا تا به حال ندیده‌ام که مثلاً بگویند جشنواره فیلم ایتالیا! چون چنین چیزی کاملاً نا مفهوم و غیر قابل درک است و نمی‌شود ما یک مفهوم عام را به عنوان یک اسم روی یک موضوع خاص بگذاریم. این کار به نظر من کاملاً اشتباه است. هم تفکیک دو بخش سینمای داخلی و بین‌الملل، هم جدا کردن مدیریت این جشنواره و هم تغییر اسمش اشتباه خیلی بزرگی است.»
محمدرضا شرف‌الدین که به تازگی از جایگاه ریاست انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد روایت بازنشسته شده با تأکید بر اینکه حذف عناوین و الفاظ انقلاب از کارها و اقدامات فرهنگی اصلاً به صلاح ملت نیست، خاطرنشان می‌کند: هر چند عده‌ای می‌خواهند از فضای به اصطلاح پساتحریم یا پساتوافق هویتی تازه بسازند اما اگر به سخنان چند روز پیش رهبر معظم انقلاب مراجعه بکنیم خواهیم دید که آنچه ایشان فرمودند کاملاً خلاف این است و اصلاً چنین چیزی نیست. ایشان چنین اقدامات و تحرکاتی را همسویی با استکبار و نظام سلطه تعبیر می‌کنند و نه مقابله با آنها. همانطوری که رهبر انقلاب درباره مسیر و راه مقابله با استکبار فرمودند راه مبارزه با نظام سلطه و جلوگیری از نفوذ آنها با قوت ادامه دارد. هیچ اتفاق جدیدی نیفتاده و هیچ چیزی تغییر نکرده است. مجدداً می‌گویم که به نظر نمی‌رسد این تغییر نام به هیچ وجه به خیر و صلاح مردم کشورمان باشد.

منیع: جوان
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ مرداد ۹۴ ، ۱۵:۰۵
احمد خوشخو

در پی انتشار اخباری در جراید ، به نقل از منابع مسئول استان اصفهان مبنی بر تکذیب دستگیری دو تن از طلاب ولایی اصفهان در روز 19 مرداد سال جاری - روز تشییع شهدای غواص در اصفهان - و تکذیب تعرض به برخی کانون های فرهنگی فعال در عرصه تولید و توزیع پلاکاردها و بیرق های استکبارستیزی و همچنین ادعای اینکه این افراد صرفا برای گفتگو از سوی مراکز مسئول در حفظ امنیت ، دعوت شده اند، بدین وسیله جمعی از خانواده های شهدا و ایثارگران ، فعالان فرهنگی و مردم ولایی اصفهان لازم دیدند نکاتی را در این زمینه اعلام کنند:

در پی انتشار اخباری در جراید ، به نقل از منابع مسئول استان اصفهان مبنی بر تکذیب دستگیری دو تن از طلاب ولایی اصفهان در روز ۱۹ مرداد سال جاری - روز تشییع شهدای غواص در اصفهان - و تکذیب تعرض به برخی کانون های فرهنگی فعال در عرصه تولید و توزیع پلاکاردها و بیرق های استکبارستیزی و همچنین ادعای اینکه این افراد صرفا برای گفتگو از سوی مراکز مسئول در حفظ امنیت ، دعوت شده اند، بدین وسیله جمعی از خانواده های شهدا و ایثارگران ، فعالان فرهنگی و مردم ولایی اصفهان لازم دیدند نکاتی را در این زمینه اعلام کنند:

گروه سیاسی – رجانیوز: برخورد با دو طلبه اصفهانی در روز تشییع شهدای غواص با واکنش‎های جدی روبرو شد به نحوی که ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره برخورد شورای تامین استان اصفهان با این دو طلبه بواسطه مصوبه شماره ... ابراز نارضایتی کرده و نسبت به این اقدام دولت تذکر داد.

 

به گزارش رجانیوز به دنبال انتشار اخبار این برخورد و همچنین تذکر نمایندگان مجلس به وزیر کشور، به فاصله چند ساعت، انبوهی از تکذیبیه‎ها از سوی مسئولین استان اصفهان درباره برخورد با این دو جوان انقلابی صادر و با کمال تعجب اعلام شد که نه تنها برخوردی صورت نگرفته ، بلکه حال و هوای استکبار ستیزانه مراسم باشکوه تشییع شهدای غواص در اصفهان، حاصل تدبیر مسئولین استانی این برنامه بوده است.

 

 

به دنبال انتشار این اخبار و تکذیبیه‎ها، جمعی از خانواده‎های معظم شهدا و فعالان فرهنگی اصفهان با انتشار بیانیه نسبت به این رفتار مسئولین استانی واکنش نشان دادند.

 

در این بیانیه که نسخه‎ای از آن در اختیار رجانیوز قرار گرفته آمده است:

در پی انتشار اخباری در جراید ، به نقل از منابع مسئول استان اصفهان مبنی بر تکذیب دستگیری دو تن از طلاب ولایی اصفهان در روز ۱۹ مرداد سال جاری - روز تشییع شهدای غواص در اصفهان - و تکذیب تعرض به برخی کانون های فرهنگی فعال در عرصه تولید و توزیع پلاکاردها و بیرق های استکبارستیزی و همچنین ادعای اینکه این افراد صرفا برای گفتگو از سوی مراکز مسئول در حفظ امنیت ، دعوت شده اند، بدین وسیله جمعی از خانواده های شهدا و ایثارگران ، فعالان فرهنگی و مردم ولایی اصفهان لازم دیدند نکاتی را در این زمینه اعلام کنند:


برای خانواده ها و خانه هایی که سال هاست در کنار عکس امام امت و رهبر حکیم انقلاب ، مزین به تصاویر شهداست و خون دادن در راه اهداف اسلام عزیز و نظام مقدس جمهوری اسلامی افتخار همیشگی آنان است ، خون دل خوردن و تعرض دیدن در راه همان اهداف مقدس سهل و آسان است .

 


در شهری که جوانان غیور آن از پیش از انقلاب و دوران دفاع مقدس و تاکنون ، ندای نورانی ولایت را بر دیدگان می نهند و انجام آن را مقدم بر هر چیز حتی جان و آسایش و خانواده خویش می دانند ، وقتی خبر تشییع دریادلان غواص پیچید ، نفس ها تازه شد ، قلب ها تپید و چشمه های اشک جوشید . اما آنچه شهدا از این شهر و جوانان امروز آن انتظار داشتند ، نگاه کردن به صحنه جنگ امروز بود و سرانگشت اشاره ولی امر ؛ دغدغه حضرت آقا در یکی از آخرین سخنان ایشان در جمع دانشجویان  :《مگر مبارزه با استکبار تعطیل بردار است ؟ خودتان را آماده کنید برای ادامه مبارزه با استکبار》
دل ها محکم شد که پای این تابوت ها هم باید《با حسین》گفت و اشک ریخت و هم حرف دل شهدا را سردست گرفت یعنی مقابله با استکبار و عزت طلبی و دفاع از دانش و داشته های این ملت .
در همان حال که پلاکاردهایی که با هزینه و دست خط همین جوانان و مردم آماده می شد ، تعرض به برخی کانون هایی که محل نگهداری و تهیه این پلاکاردها بود ، صورت گرفت . چه چیز را تکذیب می کنند ؟ باورش سخت است اما انجام شد ! ظهر نوزدهم مرداد طلبه دانشجو و فعال فرهنگی شهر در خیابان دستگیر شد ! چه چیز را تکذیب می کنند ؟ باورش سخت است اما انجام شد ! این که یک جوان را در وسط خیابان به اجبار سوار بر ماشین می کنند نامش دعوت است ؟


عصر همان روز ، تعدادی از همین جوانان شاهد بودند که فرزند شهید و طلبه انقلابی و شناخته شده در شهر به وفاداری و خدمت صادقانه به نظام مقدس جمهوری اسلامی ، از منزلش دستگیر  شد ؛ منزلی که از صبح تحت نظارت چند دستگاه اتومبیل و افراد متعدد بود در حالی که از همان روز تماس هایی مبنی بر تهدید به ورود به منزل با او گرفته شد . چه چیز را تکذیب می کنند ؟ باورش سخت و دشوار است اما انجام شد !


و از عجایب روزگار آن که این نهادها ، که خود هیچ اقدام برای ترویج استکبار ستیزی نکرده اند، کم کاری خود را در چاپ و توزیع پلاکاردهای استکبارستیزی در مراسم تشییع را پشت همان هزاران پلاکاردی مخفی می کنند که توسط زحمات چند شبانه روز همان جوانان و امثال آن دو طلبه تهیه شده بود ! که اگر نبود زحمات این گروه های مردمی و دغدغه مند ، در دوربین خبرنگارها اثری از شعارهای استکبارستیزی دیده نمی شد . زخم تعرض التیام نیافته بود که دشنه تکذیب هم فرود آمد اما چه چیز را تکذیب می کنند ؟


جسم ها و قلب های ما وابستگان به شهدا و تمامی مردم ولایی این شهر هنوز هم برای زخم های نو در راه دفاع از آرمان ها آماده است اما این مردم هنوز هم منتظر پاسخ مسئولان مربوطه در استان نسبت به چرایی این دستگیری ها و چرایی این تکذیب ها هستند .

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مرداد ۹۴ ، ۲۳:۲۹
احمد خوشخو
توصیه مهم رهبرانقلاب درباره بحث‌های هسته ای +جدول
«نگذارید دودستگی بشود»
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۱
 
اهمیت توصیه‌ی رهبر انقلاب به پرهیز از بگومگوهای بی‌فایده در موضوع مذاکرات هسته‌ای دارای وجوه مختلفی است که یکی از مهم‌ترین آنها حفظ و حراست از «منافع ملی» است. «تأمین منافع ملی» هدف مشترکی است که در مذاکرات گوناگونی که در سطوح مختلف جهانی انجام می‌گیرد، همه‌ی دستگاه‌های دیپلماسی آن را سرلوحه‌ی کار خویش قرار می‌دهند و تمام تلاش خود را به‌کار می‌گیرند تا کمترین هزینه‌ها و آسیب‌ها به آن وارد شود.
توصیه مهم رهبرانقلاب درباره بحث‌های هسته ای +جدول
به گزارش جهان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، پس از نهایی شدن متن تهیه شده در مذاکرات، تا کنون رهبر انقلاب در دو سخنرانی در روز عید فطر، در پاسخ به نامه‌ی رئیس جمهور درباره‌ی پایان مذاکرات و همچنین در بیانات در دیدار با اعضای مجمع جهانی اهل‌بیت درباره‌ی متن نهایی‌شده و اصولی که در ادامه‌ی مسیر، رعایت آنها ضروری است خطاب به مسئولین و مردم نکاتی را متذکر شدند. اما مهم‌ترین نظرات رهبر انقلاب، در دوره‌ی پس از پایان مذاکره چه بوده است؟

نگاهی به نظرات رهبر انقلاب درباره‌ی  متن تهیه شده در مذاکرات هسته‌ای
مطرح‌شده در ۳ سخنرانی و پاسخ به نامه‌ی رئیس‌جمهور
۱ متن فراهم‌آمده در مسیر قانونی پیش‌بینی‌شده قرار گیرد ۱۳۹۴/۰۴/۲۴
۱۳۹۴/۰۴/۲۷
۲ راه نقض عهدهای طرف مقابل بسته شود ۱۳۹۴/۰۴/۲۴
۳ چه متن تهیه‌شده در مذاکرات هسته‌ای تصویب بشود و چه نشود...
اجر دست‌اندرکاران این مذاکرات طولانی و نفس‌گیر محفوظ است
۱۳۹۴/۰۴/۲۷
۴ چه متن تهیه‌شده در مذاکرات هسته‌ای تصویب بشود و چه نشود...
اجازه‌ی هیچ‌گونه سوءاستفاده‌ای از این متن داده نخواهد شد
۱۳۹۴/۰۴/۲۷
۵ چه متن تهیه‌شده در مذاکرات هسته‌ای تصویب بشود و چه نشود...
ما از حمایت دوستانمان در منطقه دست نخواهیم کشید
۱۳۹۴/۰۴/۲۷
۶ چه متن تهیه‌شده در مذاکرات هسته‌ای تصویب بشود و چه نشود...
سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد
۱۳۹۴/۰۴/۲۷
۷ مبنای ایران برای ممنوعیت سلاح هسته‌ای فتوای شرعی است؛ نه حرف آمریکا و غیرآمریکا ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
۸ تداوم غنی‌سازی، تحقیق‌وتوسعه و گردش صنعت هسته‌ای با امضای متن فعلی ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
۹ اثبات اقتدار ملت ایران در مذاکرات هسته‌ای
۱۰ به آمریکا نمی‌شود اعتماد کرد، در همین مذاکرات بی‌صداقتی‌های متعدّد و مکرّر آنها در طول این زمان نشان داده شد ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
۱۱ بین مردم نباید دودستگی به‌وجود بیاید. دشمن این را میخواهد. ۱۳۹۴/۰۴/۲۷
۱۲ نیت دشمن از مذاکرات و توافق این بود که وسیله‌ی نفوذ پیدا کند به داخل کشور،
ما راه نفوذ را بستیم و به‌طور قاطع خواهیم بست
۱۳۹۴/۰۵/۲۶

رهبر انقلاب پس از پایان مذاکرات تا کنون نسبت به دو هدف مهم در نقشه‌های استکبار علیه ملت ایران هشدار داده‌اند: «ایجاد اختلاف» و «نفوذ در داخل کشور». در این یادداشت مبانی و دلایل تأکید رهبر انقلاب بر مسئله‌ی «وحدت» و «پرهیز از اختلاف» در مسئله‌ی هسته‌ای مرور می‌شود. توصیه‌ای که در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی در روز عید فطر شد: «[دشمنان] دنبال این هستند که بین مردم دودستگی ایجاد کنند؛ نگذارید دودستگی بشود.»

* پاسخ رهبر انقلاب به برخی نگرانی‌های دلسوزان

در اولین اظهار نظر، رهبر انقلاب پس از پایان مذاکرات هسته‌ای، در پاسخ به نامه‌ی رئیس جمهور محترم، دو اقدام مهم را برای ادامه‌ی مسیر و نهایی شدن پرونده‌ی هسته‌ای متذکر شدند: «طی شدن مسیر قانونی تصویب» و «بستن راه‌های نقض عهد طرف مقابل». دو اقدامی که اجرای آنها بخش زیادی از نگرانی‌ها را با اعتمادی که به ساختار قانونی نظام اسلامی وجود دارد، کاهش می‌دهد. [۲]

در روزهای پس از نهایی شدن متن برآمده از مذاکرات، ابهامات و سؤال و جواب‌های متعددی توسط رسانه‌ها، گروه‌های سیاسی و کارشناسان مطرح شده است:

آیا با پذیرش متن فعلی، در اصول نظام اسلامی خدشه وارد نخواهد شد؟ آیا دشمنی نظام اسلامی با ظالمان و جنایتکاران عالم و در رأس آن آمریکای مستکبر پایان خواهد یافت؟ آیا حریم امنیتی کشور لطمه نخواهد دید؟ اگر متن برآمده از مذاکرات را بپذیریم روابط جمهوری اسلامی ایران با گروه‌های مقاومت در منطقه قطع نخواهد شد؟

نظرات موافق و مخالفی که از سوی کارشناسان و نخبگان در این زمینه‌ها رد و بدل شده بر ابهام و تردیدها افزوده است. در این زمینه بیانات رهبر انقلاب در خطبه‌های نماز عید فطر به بسیاری از این سؤالات و تردیدها پاسخ می‌دهد:

«چه این متن تصویب بشود و چه نشود، به حول و قوّه‌ی الهی، اجازه‌ی هیچ‌گونه سوءاستفاده‌ای از آن داده نخواهد شد؛ اجازه‌ی خدشه‌ی در اصول اساسی نظام اسلامی به کسی داده نخواهد شد؛ قابلیّتهای دفاعی و حریم امنیّت کشور، به فضل الهی حفظ خواهد شد، اگرچه میدانیم دشمنان بر روی این نقطه‌ی بخصوص، تکیه‌ی زیادی دارند. جمهوری اسلامی، در زمینه‌ی حفظ قابلیّتهای دفاعی و امنیّتی خود -آن‌هم در این فضای تهدیدی که دشمنان برایش به‌وجود می‌آورند- هرگز تسلیم زیاده‌خواهی دشمن نخواهد شد.
نکته‌ی بعدی این است که چه این متن تصویب بشود و چه نشود، ما از حمایت دوستانمان در منطقه دست نخواهیم کشید: از ملّت مظلوم فلسطین، از ملّت مظلوم یمن، از ملّت و دولت سوریه، از ملّت و دولت عراق، از مردم مظلوم بحرین، از مجاهدان صادق مقاومت در لبنان و فلسطین؛ [اینها] همواره مورد حمایت ما خواهند بود.

نکته‌ی بعدی این است که با این مذاکرات و با متنی که تهیّه شده است، در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد.»[۳]

از بیانات رهبر انقلاب در خطبه‌های نماز عید فطر می‌توان به این نکته‌ی اساسی پی برد که بخش زیادی از ابهاماتی که تاکنون درباره‌ی متن جمع‌بندی مذاکرات مطرح شده‌، درباره‌ی اصولی هستند که مستقل از متنِ تهیه شده، نظام اسلامی تحت هیچ شرایطی از آنها دست نمی‌کشد.

به نظر می‌رسد، با توجه به اینکه یکی از توصیه‌های رهبر انقلاب به مذاکره‌کنندگان ایرانی این بوده است که «از آدمهای مطّلع و امین بهره‌مند بشوند، از نظرات منتقدین مطّلع بشوند» [۴] و توصیه‌ی عمومی ایشان به مسئولین دولت هم این بوده که ضمن خودداری از اهانت و تحقیر منتقدان از نظرات آنان استفاده کنند، [۵] در مورد متن برآمده از مذاکرات، نیز می‌توان با بحث و گفت‌وگو و انجام بررسی‌های لازم، نگاهی واقع‌بینانه به مسئله به‌دست آورد و ابهامات را روشن کرد.

با عنایت به فراهم بودن همین زمینه‌ها برای روشن شدن ابهامات بود که رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان نظام در روز عید فطر توصیه‌ی عمومی «پرهیز از دودستگی» را مطرح نمودند:

«ملّت ایران باید متّحد باشد. از این قضایای هسته‌ای و غیر هسته‌ای و مانند اینها، دودستگی درست نشود که هر دسته یک‌جور بگویند -بالاخره یک کاری است دارد انجام میگیرد، مسئولینی دارد، دنبال میکنند؛ ان‌شاءالله آنچه منافع ملّی است تشخیص بدهند و دنبال آن باشند- بین مردم نباید دودستگی به‌وجود بیاید. دشمن این را میخواهد. الان هم اگر کسی تعقیب کند این سخن‌پراکنی‌های بیگانگان را، این رادیو تلویزیون‌ها و این وبگاه‌هایی که از طرف آنها دارد همین‌طور مرتّب توسعه پیدا میکند و مرتّب هم دارند مطلب میدهند، دنبال این هستند که بین مردم دودستگی ایجاد کنند؛ نگذارید دودستگی بشود؛ وحدت را حفظ کنید، با هم باشید.»[۶]

همین توصیه‌ی به وحدت، در پاسخ به نامه‌ی رئیس جمهور و دیدار با اعضای مجمع جهانی اهل بیت نیز توسط رهبر انقلاب تکرار شد.

* توصیه‌ای مهم؛ از آغاز تا پایان مذاکرات

آیا رهبر انقلاب صرفاً در دوره‌ی فعلی مذاکرات هسته‌ای به پرهیز از بگومگوها و حفظ وحدت توصیه کردند؟ با مرور بیانات ایشان در روزهای آغاز مذاکرات در سال ۸۲ یعنی دوازده سال پیش، پاسخ این سؤال روشن می‌گردد. رهبر انقلاب از همان روزهای آغازین مذاکره در سال ۸۲ این نکته را متذکر شده بودند:

«این‌گونه حوادث در کشور نباید به هیچ‌وجه وسیله‌ی بگو مگو و اختلاف بین مسئولان، آحاد یا جناحهای کشور شود؛ از این پرهیز کنید. ایشان [۷] درست گفتند که نقد و انتقاد و... ایرادی ندارد، و حتّی برخی از بی‌تابیهایی که انسان در این قضیه از دانشجویان، آحاد مردم و یا بعضی از مطبوعات دید که دغدغه داشتند، خوب هم هست و نشان‌دهنده این است که روی عزّت و استقلال ملی در جامعه، حسّاسیت زیاد است؛ اما هیچ‌کدام از اینها نباید به دعوا، اختلاف و کشمکش منتهی شود. آنچه اهمیت دارد این است که شما نخبگان و مسؤولان و بخصوص افرادی که تریبون دارند و نقششان بسیار مهمّ است -چه مجلس، چه مطبوعات، چه نمازهای جمعه و چه بقیه جاها- بدانند که وقتی کشور با چنین مسأله‌ای -که یک مسأله از دهها و صدها مسأله‌ای است که کشور با آن مواجه میشود- روبه‌رو میگردد، بدترین روش این است که خود این مسأله در داخل به وسیله‌ای برای بگومگو تبدیل شود؛ این خیلی بد است ...»[۸]

اهمیت توصیه‌ی رهبر انقلاب به پرهیز از بگومگوهای بی‌فایده در موضوع مذاکرات هسته‌ای دارای وجوه مختلفی است که یکی از مهم‌ترین آنها حفظ و حراست از «منافع ملی» است. «تأمین منافع ملی» هدف مشترکی است که در مذاکرات گوناگونی که در سطوح مختلف جهانی انجام می‌گیرد، همه‌ی دستگاه‌های دیپلماسی آن را سرلوحه‌ی کار خویش قرار می‌دهند و تمام تلاش خود را به‌کار می‌گیرند تا کمترین هزینه‌ها و آسیب‌ها به آن وارد شود. [۹]

 

اما آیا تنها سر میز مذاکره است که باید برای تأمین منافع ملی تلاش کرد؟ از نگاه رهبر انقلاب، پرهیز از اختلاف و دودستگی یکی از مقدمات تعیین‌کننده برای تأمین منافع ملی است.

«مسئولان کشور در قوای سه‌گانه و همه‌ی فعّالان سیاسی و فرهنگی بدانند که حفظ منافع ملی در وحدت کلمه و پرهیز از تفرقه و اختلاف است. سلیقه‌ها و گرایشهای متفاوت نباید در صحنه‌ی افکار عمومی به نزاع و مجادله و کشمکش تبدیل شود و دشمن کمین گرفته را امیدوار کند. همه با هم به نیازها و خواسته‌های بحق مردم در امور اقتصادی و فرهنگی بیندیشند و برای تأمین آن دست به دست یکدیگر بدهند.»[۱۰]

«اوّلین اثر اتّحاد این است که انسان احساس قدرت می‌کند. اولین اثر تفرّق این است که باطن انسان را تهی می‌کند؛ «و تذهب ریحکم»؛ طراوت و نشاط یک انسان و یک ملت را از آنها می‌گیرد. ما باید این درس را در درون کشور خود رعایت کنیم... به خاطر اختلافات جزئی نباید به اینها ]مشترکات ملت ایران[ خدشه وارد کرد. این برای ما یک فریضه و ضرورت است. این فقط امری نیست که «بهتر است» آن را مراعات کنیم. نه، «باید» آن را مراعات کنیم؛ هرکس مراعات نکند، به منافع کشور و مردم و به سرنوشت انقلاب ضربه زده است.» [۱۱]

البته واضح است که منظور از اتحاد و پرهیز از دودستگی، خودداری از اظهار نظر نیست، بلکه منظور، پرهیز از آسیب زدن به منافع ملی است:

«اتحاد و اتفاق معنایش این نیست که همه دارای یک سلیقه و یک مذاق باشند؛ اتحاد و اتفاق این است که سلیقه‌های گوناگون در کنار هم بنشینند، دست در دست هم بدهند، منافع ملی را بر اهواء شخصی مقدم بدارند.»[۱۲]

یکی از سؤالات اصلی در مقام رعایت این توصیه‌ی مهم، این است که چگونه می‌توان هم به تبادل نظر و گفت‌وگو پیرامون شرایط سیاسی اجتماعی فعلی کشور پرداخت و هم در خط انحرافی دودستگی و شکاف در جامعه نیز گرفتار نیامد. بدیهی است که منظور از پرهیز از دودستگی، بیان نکردن انتقادها و خودداری از اظهار نگرانی‌ها نبوده است. رهبر انقلاب در اولین روز سال جاری، آنچه را که موجب می‌شود انتقاد، منجر به دودستگی نشود، تبیین کرده‌اند؛ هم به دولتی‌ها تذکر داده‌اند که «دلواپس بودن جرم نیست» و «از تحقیر و اهانت به منتقدان» خودداری کنند، هم به منتقدین توصیه کردند که «انصاف را رعایت کنند» و نقدها «بایستی جوری باشد که اعتماد عمومی را از کسانی‌ که مسئولند و مشغول کارند، سلب نکند؛ تذکّر دادن باید جوری باشد که موجب بی‌اعتمادی عمومی نشود» [۱۳]

سال‌ها پیش رهبر انقلاب ضمن ارائه‌ی یک تمثیل، منافع ملی را به‌عنوان محور وحدت ملی معرفی کرده‌اند:

«من در مورد وحدت و یکپارچگی این یک جمله را عرض کنم: دوستی به من گفت بعضی از دستهای سیاسی در کشور سعی می‌کنند میدان سیاست را هم مثل میدان ورزش به «آبی‌پوش» و «قرمزپوش» تبدیل کنند. یک عده «قرمزپوش»اند و یک عده «آبی‌پوش». باید هم با هم در میدان سیاست رقابت داشته باشند. من گفتم در میدان ورزش، «قرمزپوش» و «آبی‌پوش»، هر دو در تیم ملی شرکت می‌کنند. وقتی هم که «قرمزپوش» و «آبی‌پوش» در تیم ملی شرکت کردند، یکی دروازه‌بان می‌شود، یکی مدافع می‌شود، یکی مهاجم می‌شود؛ با هم همکاری می‌کنند. اگر در میدان سیاست کسانی «قرمزپوش» و کسانی «آبی‌پوش» و کسانی «سبزپوش» و کسانی «زردپوش» شدند، بشوند؛ اما آن‌جایی که پای تیم‌ملی در میان است، آن‌جایی که منافع ملت و مواجهه‌ی با دشمن مطرح است، مواظب باشند اختلافات را کنار بگذارند و مثل یک تیم کار کنند. آن‌طور نباشد که در تیم ملی، آن‌جایی که منافع ملت مطرح است، به دروازه‌ی خودی گل بزنند! اگر این می‌شود، عیبی ندارد؛ نامها مختلف باشد، اما دلها یکی باشد. دلها یکی؛ بر محور دین، بر محور نظام، بر محور اسلام و بر محور منافع ملی باشد. امیدواریم که ان‌شاءاللَّه این‌گونه باشد.» [۱۴]

در سال همدلی و همزبانیِ دولت و ملت و در شرایطی که بحث و گفت‌وگو پیرامون ارزیابی متن برآمده از مذاکرات، در چند هفته‌ی گذشته بالا گرفته و در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت، نخبگان و رسانه‌ها برای ارزیابی عملکرد خود ضروری است که به این سؤال پاسخ دهند که آیا این اظهارنظرها و موضع‌گیری‌ها در راستای تکمیل اقدامات، انجام گرفته و به‌مثابه یک کار گروهی مشترک برای دفاع از منافع ملی بوده است یا خیر؟

[۱] بیانات در دیدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى ۱۳۹۳/۱۲/۲۱
[۲] پاسخ به نامه رئیس‌جمهور درباره مذاکرات هسته‌ای ۱۳۹۴/۴/۲۴
[۳] خطبه‌های نماز عید فطر ۱۳۹۴/۴/۲۷
[۴] بیانات در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام ۱۳۹۴/۱/۲۰
[۵] بیانات در حرم مطهر رضوی ۱۳۹۴/۱/۱
[۶] بیانات در دیدار مسئولان نظام و سفراى کشورهاى اسلامى ۱۳۹۴/۴/۲۷
[۷] رئیس‌جمهور وقت
[۸] بیانات در دیدار کارگزاران نظام‌ ۱۳۸۲/۸/۱۱
[۹] دیدار مسئولان وزارت خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با رهبر انقلاب ۱۳۹۳/۵/۲۲
[۱۰] پیام به مناسبت راهپیمایی ۲۲ بهمن‌۱۳۸۰/۱۱/۲۳
[۱۱] خطبه‌های نماز عید سعید فطر ۱۳۸۰/۹/۲۵
[۱۲] خطبه‌های نماز عید سعید فطر ۱۳۸۷/۷/۱۰
[۱۳] بیانات در حرم مطهر رضوی ۱۳۹۴/۱/۱
[۱۴] بیانات در دیدار جمعی از جوانان استان اردبیل ‌۱۳۷۹/۵/۵
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مرداد ۹۴ ، ۲۳:۲۴
احمد خوشخو
تفریحات‌سالم از نگاه رهبرمعظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای در زمان های مختلف و در سخنرانی‌های شان به معرفی تفریحات سالم در قالب سبک زندگی اسلامی اشاره فرموده اند.

به گزارش نکته آنلاین، رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای در زمان های مختلف و در سخنرانی‌های شان به معرفی تفریحات سالم در قالب سبک زندگی اسلامی اشاره فرموده اند که بازخوانی این فرمایشات در فصل تابستان که زمان سپری کردن اوقات فراغت برای تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان کشورمان است، مفید خواهد بود.

-ما فکر اوقات فراغت جوانان، یا در کردن اوقات فراغت آنان باشیم. منظورم این است که در زمینه مسائل فرهنگی بایستی یک دید وسیعی را مورد توجه قرار داد و همه‌ی اینها را با حساسیت تعقیب کرد. ( ۲۰/۹/۱۳۷۵ بیانات در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی)

-طبقات مختلف جامعه شامل مردان و زنان شهری و روستایی و همه کسانی که قادر به خواندن هستند باید با کتاب ارتباط برقرار کنند و در اتوبوس، تاکسی، مطلب پزشک، اداره، مغازه و در اوقات فراغت در خانه کتاب بخوانند. (بازدید رهبر انقلاب از سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران)

- توجه به باور سازی اوقات فراغت متناسب با تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه. (سیاست‌های بهبود وضع گذران اوقات فراغت زنان و دختران-بیانات در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه‌ها ۲۲/۸/۱۳۸۱ )

-تشویق و ترغیب مدیران خلاق، معرفی شیوه‌های موفق مدیریت و نیز معرفی نمونه در گذران اوقات فراغت. ( سیاست‌های بهبود وضع گذران اوقات فراغت زنان و دختران-بیانات در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۰/۹/۱۳۷۵)

-توجه به مطالعه مفید در برنامه‌های اوقات فراغت. (مصوبه «سند نهضت مطالعه مفید»- بازدید رهبر انقلاب از سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ۱۹/۲/۱۳۶۹)

-برنامه ریزی برای استفاده مفید از اوقات فراغت دانش آموزان و آماده سازی آنان برای پذیرش مسئولیت‌های فردی و اجتماعی. ( اساسنامه سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران- بیانات در جلسه پرسش و پاسخ مدیران مسئول و سر دبیران نشریات دانشجویی ۴/۱۲/۱۳۷۷)

-اهتمام به اطلاع رسانی صحیح و بارور کردن اوقات فراغت جامعه از طریق رسانه ها. (سیاست‌های مقابله با تهاجم فرهنگی)

-ایجاد زمینه‌های مناسب برای بهره گیری مطلوب و متعادل فرهنگی و هنری از اوقات فراغت و تفریح. (سیاست‌های مقابله با تهاجم فرهنگی- بیانات در جلسه پرسش و پاسخ مدیران مسئول و سردبیران نشریات دانشجویی ۴/۱۲/۱۳۷۷)

-شناسایی، تربیت و بهره گیری از نیروهای کار آمد در عرصه فعالیت‌های فرهنگی و تقویت کادر فرهنگی مراکز مربوط. (سیاست‌های بهبود وضع گذران اوقات فراغت زنان و دختران – برگزاری مراسم صبحگاه رده‌های مختلف نیروی مقاومت بسیج در حضور فرمانده‌ی کل قوا ۱/۶/۱۳۸۴)

-ایجاد زمینه مناسب برای مشارکت و سرمایه گذاری سازمان‌های دولتی، غیر دولتی و آحاد مردم برای احداث مراکز فرهنگی، هنری و ورزشی ویژه بانوان. (سیاست‌های بهبود وضع گذران اوقات فراغت زنان و دختران – برگزاری مراسم صبحگاه رده‌های مختلف نیروی مقاومت بسیج در حضور فرمانده‌ی کل قوا ۱/۶/۱۳۸۴)

-پیش بینی ضبط و تکثیر کلاس‌های آموزشی برای استفاده غیر حضوری علاقه مندان. (سیاست‌های بهبود وضع گذران اوقات فراغت زنان و دختران)

-حمایت و نظارت بر گسترش فرایند تولید، تامین، واردات، آماده سازی، تکثیر و توزیع انواع بازی‌های ویدیویی و رایانه ای. ( اساسنامه بنیاد ملی بازی‌های رایانه ای- بیانات در دیدار جمعی از اعضای انجمن‌های اسلامی دانش آموزان ۲۴/۱۲/۱۳۸۳ )

-تامین امکانات لازم جهت بهره برداری بهینه از اوقات فراغت و ارتقاء فرهنگی اعضای خانواده. ( اهداف و اصول تشکیل خانواده و سیاست‌های تحکیم و تعالی آن – بیانات در خطبه‌های نماز جمعه ۴/۱۰/۷۷ )

-توجه به بارورسازی اوقات فراغت متناسب با تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه. (سیاست‌های بهبود وضع گذران اوقات فراغت زنان و دختران – بیانات در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه‌ها ۲۲/۸/۱۳۸۱ )

-برنامه ریزی برای استفاده مفید از اوقات فراغت دانش آموزان و آماده سازی آنان برای مسئولیت‌های فردی اجتماعی. (اساسنامه سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران- بیانات در جلسه پرسش و پاسخ مدیران مسئول و سر دبیران نشریات دانشجویی ۴/۱۲/۱۳۷۷ )
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۰۸
احمد خوشخو
طلاق عاطفی دستاورد جدید شبکه‌های اجتماعی
سه شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۳
 
یک نوع طلاق عاطفی ارمغان عضویت در گروه های اجتماعی است که کمتر کسی آن را قبول دارد.

به گزارش پایگاه خبری انصارحزب الله، با هوشمند شدن گوشی های تلفن همراه و رشد استفاده از تبلت ها و همه گیر شدن شبکه های اجتماعی مفهوم اوقات فراغت گویی در بین ساعات شبانه روز گم شده است.دل مشغولی اهل خانه پاسخ به حجم انبوه پیام های رسیده به تلفن همراه یا تبلت است.

همیشه از پیامد ها و مضرات این مدل از سرگرمی در اکثر مطالب خوانده ایم اما شاید تا به حال به مفهوم طلاق عاطفی از این جهت نگاه نکرده باشیم.

معمولا طلاق عاطفی را وقتی قبول می کنیم که یک زوج در خانواده خود از پس انبوه مشکلات بر نیامده و به جای طی کردن راهرو های دادگاه و مسیر سخت جدایی واقعی بنا را بر زندگی مسالمت آمیز بدون دعوا اما با کناره گیری از وظایف روزمره خود در زندگی زناشویی گذاشته اند.

شاید مشغول بودن در شبکه های اجتماعی و گروه های مجازی را خیلی ها مصداق طلاق عاطفی ندانند چرا که زن و شوهر هر کدام بنا بر سلایق و علایق خود در گروه های اجتماعی عضو و مشغول پاسخگویی به کامنت های خود هستند. و این موضوع را طلاق عاطفی نمی دانند.

مریم عبدالهی کارشناس ارشد روانپزشکی در این رابطه گفت:هر چیزی که سبب جدایی و دور شدن زن و شوهر در محیط خانه شود زمینه ساز طلاق عاطفی می شود.همیشه یک شخص یا یک اتفاق خاص سبب بروز این موضوع نمی شود.

وی اظهار داشت: بیشتر مواقع نقش شبکه های اجتماعی و عضویت در گروه های نه چندان مناسب نادیده گرفته می شود و زوجین به صحبت چند کلمه در حد رفع تکلیف بسنده می کنند.

این مسأله خود زمینه ساز بروز طلاق عاطفی است بدون اینکه خود طرفین از آن اطلاع داشته باشند.

وی در پایان گفت: مهمترین راهکار برای عقب نماندن و دور نشدن از فضای مجازی و متقابل آن حفظ حرمت خانواده و بوجود آوردن محیط گرم و صمیمی تعیین یک ساعت و زمان مشخص مورد قبول همه اعضای خانواده برای وقت گذرانی در دنیای مجازی است. تا به این ترتیب هم از ان استفاده کرده و هم بتوان جلوی آفات وخطرات آن را تا حدی گرفت.
منبع: باشگاه خبرنگاران
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مرداد ۹۴ ، ۱۹:۰۱
احمد خوشخو
رژیم آل سعود تحت حمایت کشورهای غربی مدعی حقوق بشر و با همکاری اسرائیل به کشتار کودکان مظلوم یمن ادامه می‌دهد.
پوستر/ پادشاه خون‌خوار کودک‌کش
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ مرداد ۹۴ ، ۱۵:۰۴
احمد خوشخو
مواضع روسیه نسبت به سوریه تغییر نکرده است
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: اینکه برخی گفته‌اند انقلاب از اوین آغاز می‌شود، به نظر من برخی از افراد بیسواد هستند و نباید جواب این افراد را داد.
صراط: رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه مواضع روسیه نسبت به سوریه تغییر نکرده است، گفت: اینکه برخی گفته‌اند انقلاب از اوین آغاز می‌شود، به نظر من برخی از افراد بیسواد هستند و نباید جواب این افراد را داد.

سردار محمدرضا نقدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در ارتباط با صحبت‌های اخیر مادر مهدی هاشمی که عنوان کرده انقلاب از اوین آغاز می‌شود، اظهار کرد: برخی از افراد بیسواد هستند و نباید جواب این افراد را داد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا روسیه مواضع نظامی خود را نسبت به سوریه تغییر می‌دهد؟ گفت: اخیرا شاهد هستیم که روسیه سفیر ترکیه را احضار کرده و در ارتباط با مواضع ترکیه که نسبت به سوریه داشته این کشور را تهدید نظامی کرده تا شیطنتی در ارتباط با سوریه اتفاق نیفتد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ مرداد ۹۴ ، ۱۴:۵۵
احمد خوشخو