حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

اطلاعات مذهبی و اخلاقی و سیاسی

۵۹ مطلب در تیر ۱۳۹۵ ثبت شده است


رئیس مجلس به صف منتقدین برجام پیوست؛
سخنان لاریجانی در بیان نقض متعدد برجام توسط آمریکا و غرب در حالی ابراز می‌شود که وی در مجلس نهم حمایت حداکثری از تصویب برجام نمود و اوج این حمایت نیز تصویب این طرح در 20 دقیقه بود.

سرویس سیاست مشرق - نطق پیش از دستور روزچهارشنبه (30 تیرماه سال 95) علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی حاوی نکات قابل توجهی درباره برجام بود. نطق لاریجانی که در واکنش به گزارش اخیر دبیرکل‌ سازمان ملل درباره برجام ایراد ‌شد، حاوی شکایت وی از نحوه ارائه و نادیده گرفتن 52 قطعنامه کنگره آمریکا بعد از برجام علیه کشورمان بود که بسیاری از این موارد نقض آشکار این توافق است.

لاریجانی دراین باره خطاب به بان کی مون گفت:‌ «آقای دبیر کل! پس از توافق هسته‌ای تاکنون 52 لایحه و قطعنامه در کمیته‌های مختلف مجلس نمایندگان و سنای آمریکا علیه کشور ما طرح شده که اکثر قریب به اتفاق آن کاملاً با روح برجام مخالف است. گرچه همه آن‌ها مسیر تصویب را طی نکرده، اما سه مصوبه اخیر در مجلس نمایندگان آنقدر صراحت در مخالف با برجام دارد که مقامات کاخ سفید هم با آن اعلام مخالفت کرده‌اند، چطور در این زمینه‌ها سکوت کرده‌اید؟! آیا مصوبه مجلس آمریکا در مورد روادید مخالف روح برجام نبود؟ چرا در گزارش خود ذکر نکردید؟»[1]

رئیس قوه مقننه در پایان نطق خود نیز تاکید کرد:‌ «لازم است سازمان انرژی اتمی مطابق قانون مربوطه، طرح راه‌اندازی کارخانه هسته‌ای برای غنی‌سازی در درجات مورد نیاز کشور را آماده نموده و مجلس شورای اسلامی را در جریان امر قرار دهد.»

نمایندگان مجلس دهم نیز با شعار «الله‌اکبر» و «مرگ بر آمریکا» پس از نطق لاریجانی سخنان وی را تأیید و تصدیق کردند.[2] سخنان لاریجانی در بیان نقض متعدد برجام توسط آمریکا و غرب در حالی ابراز می‌شود که وی در مجلس نهم حمایت حداکثری از تصویب برجام نمود و اوج این حمایت نیز تصویب این طرح در 20 دقیقه بود که انتقاد بسیاری از نمایندگان مجلس پیشین را در پی داشت[3] و در پاسخ به این انتقادات بیان کرد که برجام پروژه نظام است نه وی و این طرح همیشه در کلان کشور هماهنگ شده است.[4]

اظهارات و موضع گیری لاریجانی؛ حاوی نکات مهی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:

1- اظهارات وی نشان می‌دهد که نه‌تنها برجام تأثیری نگذاشته است بلکه دائماً درحالی‌که ایران به تعهدات خود پایبند بوده،‌ توسط طرف غربی نقض شده است.

2- به نظر می‌رسد علی لاریجانی که یکی از حامیان اصلی برجام بوده نیز به‌ صف توابین برجام پس از علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی هسته‌ای که هفته گذشته درباره سخنان بان‌کی مون و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان هشدار داد و همچنین علی‌اکبر ولایتی که پیش از سالگرد تصویب برجام اعلام کرد «آمریکایی‌ها به تعهدات خود عمل نکردند و شروط رهبری در برجام اجرا نشد»[5]، پیوسته است.

علی‌اکبر ولایتی دراین‌باره بیان داشت که «آمریکایی‌ها آن‌طور که توقع می‌رفت و قول داده بودند به تعهداتشان عمل نکردند.» و صالحی نیز گفت:‌ «احساس می‌کنم در حال زمینه‌چینی و پخت‌وپز علیه ما هستند و باید گوش‌به‌زنگ باشیم.» البته این پخت‌وپزها بنا بر سخنان لاریجانی از ابتدای برجام صورت گرفته و با 52 طرح کنگره آمریکا علیه برجام همراه شده است.

3- سخنان علی لاریجانی از این حیث حائز اهمیت است که به‌نوعی می‌توان آن را به‌عنوان شکست برجام در عمل و تا به امروز، تحلیل کرد.

4- شکست برجام، می‌تواند این گمانه را تقویت کند که با تداوم بدعهدی آمریکایی‌ها، زمینه‌های بازگشت به دوران ماقبل برجام، در حال رخ دادن است؛ چراکه لاریجانی با برشمردن حدود 52 قطعنامه و طرح علیه توافق حاصله عنوان داشت که سازمان انرژی اتمی مطابق قانون مربوطه اقدامات مقابل را برای توسعه هسته‌ای کشورمان انجام دهد و گزارش این امور را به مجلس ارائه دهد.

5- به نظر می‌رسد که این مسئله شباهت زیادی به تجربه تاریخی سال 82 و به‌نوعی تکرار واقعه هسته‌ای مربوط به این دوران دارد.

در دولت اصلاحات نیز با توجه به عدم پایبندی طرف مقابل به تعهداتش و همچنین اجرای تعهدات توسط ایران از سوی رهبرمعظم انقلاب به دولت دستور داده شد که همان‌طور که دولت مذکور اقدام به تعلیق تأسیسات هسته‌ای کشورمان کرده است همان‌طور نیز نسبت به فک پلمب اقدام کند.

صادق خرازی دیپلمات نزدیک به دولت اصلاحات دراین‌باره ادعا می‌کند:‌ «در کمیته‌ای که برای این موضوع شکل گرفت به آقای خاتمی گفته شد که می‌توانیم فک پلمب کنیم. به ایشان عرض شد که اگر شما صلاح نمی‌دانید، بگذارید در دولت بعد این فک پلمب انجام گیرد. ایشان گفتند نه در همین دولت این اتفاق بیفتد که دولت بعد بتواند ادعا کند که این اقدام توسط دولت قبل انجام‌شده است و تمام تقصیر به گردن این دولت بیفتد. تا دولت بعدی بتواند عذر و بهانه‌ای داشته باشد.»[6] البته دولت اصلاحات درواقع مشکلی که خود به وجود آورده بود را با دستور رهبری تصحیح کرد.

آنچه از ماجرای برجام تاکنون برمی‌آید کنگره آمریکا کارویژه تشدید تحریم‌ها را برعهده گرفته و دولت آمریکا نیز در این زمینه اقدامی صورت نمی‌دهد؛ اتحادیه اروپا هم بدین واسطه از عمل به وظایف خود سرباز زده است. این موضوع تا جایی پیش رفته که حتی خوش‌بین ترین افرادی که از برجام حمایت می‌کردند و سنگ رابطه با آمریکا را به سینه می‌زدند نیز تاسف خود را از رفتار ضدایرانی آمریکا ابراز می‌دارند و کم کم به صف توابین برجام می‌پیوندند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ تیر ۹۵ ، ۰۸:۰۳
احمد خوشخو


شناسه خبر : 248127
در دومین اجلاس فعالان مردمی عفاف و حجاب که هم اکنون در مشهدمقدس در حال برگزاری است، متن سخنرانی رهبرمعظم انقلاب که 20اردیبهشت ماه درجمع شورای جبهه ملی مردمی عفاف و حجاب کشور ایراد شده است، توسط حجت الاسلام دعایی برای اولین بار مطرح شد.
در دومین اجلاس فعالان مردمی عفاف و حجاب که هم اکنون در مشهدمقدس در حال برگزاری است، متن سخنرانی رهبرمعظم انقلاب که 20اردیبهشت ماه درجمع شورای جبهه ملی مردمی عفاف و حجاب کشور ایراد شده است، توسط حجت الاسلام دعایی برای اولین بار مطرح شد.
گروه فرهنگی- رجانیوز: دومین اجلاس فعالان مردمی عرصه عفاف و حجاب کشور 30 و 31 تیرماه سال جاری با شعار «عفاف، عزت، عشق» و با حضور 600 فعال فرهنگی از سراسر کشور در مشهد برگزار می شود. مکان برنامه در دانشگاه تربیت‌معلم شهید بهشتی خواهد بود و اختتامیه آن، عصر پنجشنبه در سالن همایش‌های حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود.
 
 به گزارش رجانیوز به نقل از قاصد، در دومین اجلاس فعالان مردمی عفاف و حجاب که هم اکنون در مشهدمقدس در حال برگزاری است، متن سخنرانی رهبرمعظم انقلاب که 20اردیبهشت ماه درجمع شورای جبهه ملی مردمی عفاف و حجاب کشور ایراد شده است، توسط حجت الاسلام دعایی برای اولین بار مطرح شد.
 
رهبر معظم انقلاب در بخشهایی از سخنان خود فرمودند:
 
- همانطور که اشاره کردند بحث های انحرافی همانند اینکه حجاب الزامی، اجباری یا اختیاری است، وجود دارد.این حرفها به نظر من در جمهوری اسلامی جا ندارد.
 
- اگر چنانچه معلوم شد چیزی از نظر شرع حرام است، حکومت اسلامی موظف است که در مقابل این حرام بایستد. حالا راهی که انتخاب میکند چه راهی است، آن بستگی دارد به اینکه تدبیرش چه باشد؛ بنشینند راه درست را انتخاب کنند، بایستی بایستند.
 
- می بینید انگیزه هایی را که برای ترویج بی عفتی -نه بی حجابی- در جامعه وجود دارد و دارند تزریق میکنند. این ابزارهای جدید مانند فضای مجازی و غیره به این فضا کمک میکنند.
 
- در مقابل اینها حکومت اسلامی وظیفه دارد بایستد.نمیشود گفت ما عرضه مشروبات الکی را آزاد کنیم و بگوییم مردم نخورید! شارع مقدس برای این موضوع شلاق قرار داده، یعنی اینجوری نیست که فقط به نکنید گفتن اکتفا کند.
 
- جلوگیری طرق مختلفی دارد. بله ممکن است شما بگویید فلان روش، روش غلط، تند یا ناکارآمدی است و فلان روش روش بهتری است، اینها بحث دیگری است اما در اینکه باید مواجهه و مقابله کرد، در این کسی نباید تردید کند.
 
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ تیر ۹۵ ، ۰۷:۵۳
احمد خوشخو


عملکرد ضعیف دولت صدای مردم را درآورد/

مردم کرمانشاه حین سخنرانی روحانی با سردادن شعارهای اعتراضی در خصوص رکود، بیکاری و حقوق‌های نجومی سخنرانی وی را برای لحظاتی قطع کردند.

صراط: مردم کرمانشاه در حین سخنرانی رئیس جمهور با سردادن شعارهای اعتراضی در خصوص رکود، بیکاری و حقوق‌های نجومی سخنرانی وی را برای لحظاتی قطع کردند که روحانی در واکنش گفت: «خب گوش نمی‌کنید و مدام شعار می‌دهید. با این شعارها که مشکلات حل نمی‌شود»

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح امروز در سفری یک‌روزه وارد کرمانشاه شد.

رئیس‌جمهور در اولین برنامه خود در این سفر یک‌روزه برای سخنرانی و دیدار عمومی با مردم کرمانشاه به ورزشگاه آزادی این شهر رفت و برای مردم از مشکلات موجود اقتصادی ازجمله بیکاری، رکود، شرایط نامناسب محیط کسب و کار و موارد دیگر سخن گفت.

البته این سخنانی رئیس جمهور با حاشیه‌هایی نیز همراه بود. در این دیدار مردم کرمانشاه با شعارهایی در اعتراض به رکود بیکاری و حقوق‌های نجومی برای دقایقی سخنرانی رئیس جمهور را قطع کرد.

روحانی نیز در واکنش به شعارهای اعتراضی مردم اعلام کرد: «خب... گوش نمی‌کنید و مدام شعار می‌دهید. با این شعارها که مشکلات حل نمی‌شود. با شعر که مسائل برطرف نمی‌شود».

علاوه بر این مردم کرمانشاه با در دست داشتن پلاکاردهایی به عدم تحقق وعده‌های 100 روزه رئیس جمهور برای حل مشکلات اقتصادی اعتراض کردند و اعلام کردند «با فسادهای درون دولت برخورد کنید».

مطالب مرتبط
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ تیر ۹۵ ، ۱۴:۳۶
احمد خوشخو


امام جمعه نهبندان گفت: متاسفانه شنیده می شود یک لابی پشت سر این انتصابات و عزل ها است که دل در گرو نظام اسلامی و مبانی ولایت ندارند، خاصه اینکه افرادی اسمشان به میان است که متاسفانه جام زهر را به مقام معظم رهبری توصیه کردند

به گزارش خاورستان، حجت السلام و المسلمین عباسعلی خزاعی در گفت‎وگو با نهبندان خبر در خصوص انتصابات اخیر در خراسان جنوبی اظهار کرد: در خصوص انتصابات، عزل ها و جابجایی های که در استان صورت گرفته ابتدا اصل این انتصابات و جابجایی ها برای دولت یک حق است اما این نوع انتصابات و جابجایی ها نباید باعث عدم اعتماد مردم بشود و این طور بشود که نمایندگان عالی دولت اعتماد مردم را از دست بدهند.

 

وی افزود: هنوز از سخنرانی وزیر کشور در مراسم تودیع و معارفه استانداران خراسان جنوبی که توصیه کرده بود سیاسی کاری صورت نگیرد و امور بر اساس روال خود شکل بگیرد نگذشته است اما اینکه ناگهانی در یک شب چند فرماندار آن هم به صورت سفارشی و یا پیامکی عزل شوند برای مردم این سوال را ایجاد می کند که این موضوع چه توجیه ای دارد و سفارش وزیر کشور چه شد؟

 

امام جمعه نهبندان ادامه داد: آیا اگر وزیر کشور سفارش هم نمی کرد نیازی به این شدت عمل بود؟ اینها موضوعاتی است که کسانی که می خواهند پاسخگوی اعتماد مردم باشند به اعتماد مردم لطمه وارد می شود.

 

خزاعی تصریح کرد: متاسفانه شنیده می شود یک لابی پشت سر این انتصابات و عزل ها است که دل در گرو نظام اسلامی و مبانی ولایت ندارند، خاصه اینکه افرادی اسمشان به میان است که متاسفانه جام زهر را به مقام معظم رهبری توصیه کردند و این خوشایند نماینده عالی دولت و کسانی که خودشان را مدیون خون شهدا می دانند نیست که در روزهای اولیه اعتماد از آنها از دست برود.

 

وی یادآور شد: حداقل آن است که مشورتی با دلسوزان نظام در استان خاصه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد؛ اینکه نمایندگان هیچ گونه اطلاع ای نداشته باشند و حالت قهر و آشتی به وجود آید و اینکه سال آخر دولت نیز است با این کارها موضوعات در زمین می ماند و انتظار داریم استاندار جبران نماید و سخن وزیر کشور را به یادگار داشته باشد تا اینگونه عنوان نشود که سخن وزیر کشور یک تظاهر در گفتار بوده است و در عمل چیز دیگری است.

 

امام جمعه نهبندان با اشاره به سخنان روز گذشته فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) در خصوص انتصابات اخیر گفت: برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قانون اساسی وظایفی تعیین شده است که مهم ترین آن پاسداری از دستاوردهای انقلاب است و سپاه نمی تواند به وظیفه ی خود عمل نکند لذا هر جا ببینند دستاوردهای انقلاب دچار آسیب می شود سپاه باید ورود کند و ما از سخنان سردار غیاثی که به موقع ورود کردند و هشدارهای لازم را دادند تشکر می کنیم.

 

خزاعی تاکید کرد: هنوز که سردار غیاثی فقط هشدار دادند و از روی دلسوزی گفتند که اگر بخواهد این رویه ادامه داشته باشد افشاگری صورت خواهد گرفت چرا که سینه ی آنها گنجینه ی اسرار است و آنها از پشت پرده ها اطلاع دارند و برای مصلحت نظام در سینه نگه داشته اند اما اگر مسائل به این نحو پیش برود ما نباید از سپاه نمی توانیم به وظایف قانونی خود عمل نکند چرا که وقتی خدشه ای به دستاوردهای انقلاب وارد شود و کسی که معلوم الحال است به صورت لابی در استان عمل کند قطعا سپاه واکنش نشان خواهد داد و سخنان سردار غیاثی فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) مورد تایید جامعه ایمانی و اعتقادی است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ تیر ۹۵ ، ۱۴:۲۶
احمد خوشخو
 
پس از توافق هسته‌ای به سراغ حقوق بشر می‌روند؛ بعد توان موشکی و بعد شورای نگهبان
 
 
 
رییس دستگاه قضا:
رئیس دستگاه قضا گفت: اخیراً در کنار ادعاهای آمریکایی‌ها، دبیرکل سازمان ملل و مقامات آلمان نیز مدعی شده‌اند که آزمایش‌های موشکی ایران بر خلاف روح برجام است.
صراط: رئیس قوه‌قضائیه با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها هیچگاه دوست ما نبوده و نخواهند بود گفت: آمریکایی‌ها با این رفتارهای دوگانه در قبال تروریسم چگونه گمان می‌کنند که حرف هایشان درباره مقابله با تروریسم باورپذیر باشد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تاکید بر اینکه دشمن همه امکانات و ثروت و تلاش خود را به کار بسته است که امنیت کشور ما را از بین ببرد، تلاش‌های نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی کشور در خنثی سازی این توطئه‌ها را قابل ستایش دانست و افزود: برخی کشورهای مرتجع منطقه و کشورهای سلطه تلاش می‌کنند کشور ما را نیز به سمت ناامنی ببرند و از این رو تروریست‌ها را تجهیز و به داخل کشور می‌فرستند اما بحمدالله با هوشیاری مردم و تلاش خستگی ناپذیر نیروهای امنیتی تمام این توطئه ها خنثی شده است.

رئیس قوه قضاییه به حمایت‌های آمریکا و برخی دیگر از کشورها از گروهک منافقین اشاره و تاکید کرد: آمریکایی‌ها با این رفتارهای دوگانه در قبال تروریسم چگونه گمان می‌کنند که حرف هایشان درباره مقابله با تروریسم باورپذیر باشد.

آملی لاریجانی با اشاره به اینکه متاسفانه منافقان مدت مدیدی است مورد حمایت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی هستند گفت: برحسب برخی گزارش‌ها منافقین در کشور ما حدود 17 هزار نفر را ترور کرده‌اند با این حال فرانسوی‌ها به آنان اجازه برگزاری جلسات زیر چتر حمایتی خود می‌دهند و آمریکایی‌ها نیز در این جلسات شرکت می‌کنند و در عین حال به عراقی‌ها نیز می‌گویند که حفظ این گروه برای ما خیلی اهمیت دارد.

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها هیچگاه دوست ما نبوده و نخواهند بود به ادعاهای آنان در قبال مسئله برجام و پیوند دادن برخی مسائل دیگر از جمله توان موشکی و دفاعی ایران با اجرای توافق برجام اشاره کرد و افزود: اخیراً نیز در کنار ادعاهای آمریکایی‌ها، دبیرکل سازمان ملل و مقامات آلمان نیز مدعی شده‌اند که آزمایش‌های موشکی ایران بر خلاف روح برجام است؛ در حالی که ممنوعیت توافق شده در برجام مربوط به ساخت موشک‌هایی با نیت و قصد حمل کلاهک‌های هسته‌ای است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه باید «تمام آنچه که برای تقویت توان دفاعی کشور لازم است انجام دهیم» و با تاکید بر ضرورت حفظ هوشیاری در مقابل ادعاها و توقعات غربی‌ها به‌ویژه آمریکا گفت: پیش‌بینی‌ها و هشدارهای مقام معظم رهبری به خوبی نشان داد که مشکل آمریکایی‌ها بحث هسته ای کشور نیست و اگر در بحث هسته‌ای به توافقی برسیم آن وقت موضوع حقوق بشر به میان می‌آید؛ بعد به سراغ توان موشکی ایران می روند، وجود شورای نگهبان را نفی می‌کنند و در آخر هم چه بسا بگویند در این نظام کسانی باشند که ما می‌گوییم.

 آملی لاریجانی در ادامه به تلاش کشورهای استکباری در تضعیف مبانی اعتقادی و گرایش‌های دینی و معنوی مردم به‌ویژه جوانان از طریق گسترش ابزار و امکانات رسانه‌ای و کانال‌های ماهواره‌ای اشاره کرد و فرصت‌هایی مانند ماه مبارک رمضان و عید فطر را زمینه‌هایی موثر در خنثی کردن تمام این تلاش‌ها دانست و تصریح کرد: حضور گسترده و پرشور مردم و جوانان در نماز عید فطر جای شکرگزاری دارد و همین توفیقات الهی است که کشور را در مقابل توطئه‌های دشمنان نگه داشته است.

رئیس قوه قضاییه گفت: با وجود تمام حملات فرهنگی استکبار علیه این کشور و جوانان ما، تعظیم شعائر الهی از جمله توفیق یک ماه عبادت و بندگی خدا در ماه رمضان و حضور در نماز عید سعید فطر که جزیی از شعائر الهی است همه آن توطئه‌ها و حملات را نقش بر آب می‌کند.

آملی لاریجانی در پایان انتصاب سردار باقری در ستاد کل نیروهای مسلح را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد این ستاد بیش از پیش در انجام وظایف خود موفق باشد.

در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بحث و بررسی درباره نحوه اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در هفته قوه قضاییه ادامه یافت.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ تیر ۹۵ ، ۱۹:۲۳
احمد خوشخو


با یک مصوبه
دولت آمریکا اعلام کرده که هر لایحه‌ای که برجام را تضعیف کند، وتو خواهد کرد. «پیتر روسکام» حامی لایحه اصرار دارد که هواپیماهای بوئینگ در صورت فروش به ایران مورد استفاده سپاه قرار می‌گیرد.
صراط: مجلس نمایندگان آمریکا با 239 رأی موافق در مقابل 185 رأی مخالف لایحه منع فروش هواپیماهای «بوئینگ» را به ایران تصویب کرد.

به گزارش فارس، مجلس نمایندگان آمریکا در رأی‌گیری شفاهی 7 ژوئیه (17 تیرماه)، متمم‌هایی در لایحه بودجه با هدف متوقف کردن فروش هواپیمای بوئینگ به «ایران ایر» را به تصویب رساند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد پیش تر شرکت هواپیمایی بوئینگ با هواپیمایی «ایران ایر» در خصوص فروش یا اجاره 109 هواپیمای بوئینگ به این شرکت هواپیمایی در سالهای آینده به توافق رسیده بودند.

مجلس نمایندگان آمریکا لایحه منع فروش هواپیمای بوئینگ به ایران را با 239 رأی موافق در مقابل 185 رأی مخالف به تصویب رساندند.

با این حال، دولت آمریکا اعلام کرده است که هر لایحه‌ای که توافق هسته‌ای با ایران را تضعیف کند، وتو خواهد کرد.

«پیتر روسکام» حامی لایحه منع فروش بوئینگ به ایران اصرار دارد که این هواپیماهای بوئینگ در صورت فروش به ایران  مورد استفاده سپاه پاسداران قرار می‌گیرد.

این نماینده جمهوری‌خواه ایالت «ایلینوی» مدعی است: «تحویل این نوع هواپیماها به رژیم ایران که همچنان بزرگترین کشور حامی تروریسم در جهان می‌باشد در واقع به آنها محصولی را ارائه می‌ کند که می‌توانند از آن برای اهداف نظامی استفاده کنند».

وی مدعی شد که هواپیمای بوئینگ را می‌توان طوری دوباره پیکربندی کرد که قابلیت حمل موشک‌های بالستیک یا «آر پی جی» را داشته باشد.

طبق این گزارش، دموکرات‌ها می‌گویند که لایحه مذکور بخشی از راهبرد گسترده‌تر جمهوری‌خواهان برای تضعیف برجام است.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ تیر ۹۵ ، ۱۴:۰۲
احمد خوشخو


پنجمین شماره ویژه‌نامه شوق حرم به زندگینامه شهید "سید محمدحسن حسینی" از فرماندهان لشکر فاطمیون پرداخته است. در بخشی از گفت‌وگو با خانواده شهید خواهر سید حکیم به دغدغه برادرش مبنی بر حفظ حجاب اشاره می‌کند.

دفاع پرس: پنجمین شماره از ویژه‌نامه شوق حرم که به زندگینامه و خاطرات شهدای مدافع حرم می پردازد به یکی از فرماندهان دلاور لشکر فاطمیون به نام سید محمدحسن حسینی با نام جهادی "سید حکیم" اختصاص دارد.

 

سید حکیم متولد سال 1361 در افغانستان و ساکن مشهد مقدس بود. وی از فرماندهان و از اولین موسسان لشکر فاطمیون بود که با به خطر افتادن حرم های مطهر اهل بیت در سوریه برای دفاع عازم سوریه شدند. وی پیش از این نیز مدتی در جنگ علیه طالبان افغانستان شرکت داشت. سید حکیم ماه رمضان امسال در حین شناسایی یکی از تله های دشمن به شهادت رسید.

 

در بخشی از مصاحبه ی سیده زهرا حسینی همسر شهید سید حکیم آمده است: قبل از ظهر پیام داد دارم می‌روم عملیات برای بچه‌ها دعا کن منم طبق معمول رفتم صدقه انداختم و آیه‌الکرسی و دعا خواندم. ساعت14:30  پیام داد که عزیز ما از خط برگشتیم همه چیز به خوبی تمام شد ممنون از دعاهایت و آخرین پیاممان هم ساعت  15:11 دقیقه بود. منم با خیال راحت نشستم که برگشتن مقر و خطری تهدیدش نمی‌کند. هر ساعتی از شب که آمدم و گوشی را چک کردم دیدم آخرین ساعت آنلاینش ساعت 17:58 بوده ولی بد به دلم راه ندادم گفتم لابد خوابیده شاید برق ندارند و یا شارژ گوشیش تمامشده، خوابیدم. صبح بعد نماز گروه‌های اجتماعی را چک می کردم دیدم خیلی چت‌ها زیاد شده تندتند مطالب را رد می‌کردم که چشمم به این جمله افتاد «سید حکیم واقعاً شهید شده؟» از جا بلند شدم ایستادم و بلند گفتم یا زهرا (س) و برگشتم با دقت تک‌تک چت‌ها را خواندم و دیدم همه نوشته‌اند سید حکیم به شهادت رسید، سید حکیم هم به درجه رفیع شهادت نائل آمد، سید حکیم شربت شهادت را نوشید، مدام به هم تبریک گفته بودند. برایم خیلی سخت بود، سید همه دارو ندارم بود، عشقم، زندگی‌ام،  نخواستم باور کنم و نوشتم دروغ است من خودم با سیدم صحبت کردم و متوجه شدند من هم عضو گروه هستم و ازم عذرخواهی کردند.
 

 

در قسمتی از صحبت های خواهران و برادران شهید "سید حکیم" نیز می خوانیم: آمنه از دغدغه‌های شهید حکیم می‌گوید. از اینکه در دست‌نوشته‌هایی که از او به جامانده سفارش به حجاب کرده و نوشته است: «حالا که من دارم می‌روم آنجا از حرم حضرت زینب(س) دفاع می‌کنم شما اینجا از چادر خاکی مادرم زهرا(س) دفاع کنید» به یاد می‌آورد زمانی که دبستان بود برادرش حسن چادر سر کردن را یاد داد، با صبر و حوصله توی مسیر مدرسه خواهرش را کمک می‌کرد که چطور چادرش را حفظ کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ تیر ۹۵ ، ۱۳:۴۹
احمد خوشخو


  رآکتور اراک مهمترین دستاورد ما بود که بخاطر مطامع سیاسی برخی افراد از دستش دادیم/ صادر کننده مواد غنی شده نیستید؛ شما را مجبور کردند مواد را خارج کنید!

این حرف بسیار مسخره‌ای است که می‌گویند ما جزو صادرکنندگان اورانیوم غنی‌شده هستیم. صادرکننده آب سنگین هستیم. طرف دارد صورتش را با سیلی سرخ نگه می‌دارد. برای اینکه بگوید دستاوردی دارم، می‌گوید جزو صادرکننده‌ها هستیم، شما را مجبور کردند اینها را رقیق یا صادر و آب سنگین را از کشور خارج کنید.
گروه سیاست‌خارجی-رجانیوز: سال گذشته و همین روزها بود که روزنامه های حامی دولت خبر از توافقی می دادند که با حضورش تمامی مشکلات کشور را حل خواهد کرد. شاه کلیدی که تمامی قفل های کشور از آب خوردن تا بی کاری جوانان را باز می کند. با این وجود این روزها که در آستانه یک ساله شدن تولد برجام هستیم دیگر خبری از دعوت مردم به شرکت در کارنالوال های خیابانی برای برجام نیست. روزنامه هایی که هر روز خبر از نزدیک شدن به یک توافق تاریخی می دادند، این روزها ترجیح می دهند که اخبار برجام را یا اصلا پوشش ندهند یا در صفحه های داخلی خود با وزن کمتری منتشر نمایند.
 
با این وجود این روزها که گرد و خاک بپا شده در پایکوبی های خیابانی فرونشسته است، می توان با نگاهی دقیق تر و با تجربه ای یک ساله از تصویب برجام، به مشاهده دست آورد ها و نتایج این سند نشست. درهمین راستا رجانیوز در سلسله گزارشات و مصاحبه هایی قصد دارد تا با نگاهی به روند یک ساله برجام نتایج توافق وین  را بررسی نماید.
 
به گزارش رجانیوز دکتر فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی و  دانشمند هسته‌ای  کشور که با مدیریت جهادی خود دستاوردهای فراوانی را در صنعت هسته‌ای به ارمغان آورد، ناگفته‌های بسیاری در رابطه با دولت یازدهم و توافق هسته‌ای داشت که خود دلیلی برای گفت و گو ما  با ایشان شد. مخاطبان محترم را به خواندن متن کامل بخش اول این گفت و گو جذاب و با اهمیت  که در ادامه می‌آید توصیه می‌کنیم.
 
                                                                                      .......................
 
یک سال از توافق هسته‌ای وین و حول و حوش شش ماه از اجرای برجام می‌گذرد. ارزیابی کلی شما در یک سالگی برجام از توافق هسته‌ای و دستاوردهایی که باید برای کشور ما می‌داشت و به نظر می‌رسد این دستاوردها محسوس نبوده‌اند، چیست؟
 
بسم الله الرحمن الرحیم. در سال 1392، پس از اینکه برنامه اقدام مشترک در ژنو توسط جناب آقای ظریف، وزیر محترم خارجه امضا شد، سخنرانی و اظهار کردم این توافق شتاب‌زده است و منظورم از شتاب‌زدگی این بود که این موضوع بدون لحاظ کردن تمام جنبه‌های کارشناسی صورت گرفته است و آنچه که باید صلاح کشور را در نظر بگیرد در آن لحاظ نشده است. در توافق‌نامه اولیه‌ای که در ژنو امضا شد، طرف ایرانی تمام دستاوردهای کشور را به تعطیلی کشاند تا شاید اگر حسن نظری و ظنی داشته باشیم، طرف مقابل را در یک اقدام غیر منتظره قرار بدهد، ولی این در اصول دیپلماسی ساده‌اندیشی است که طرفی که سال‌ها با ما مقابله داشت که اجازه ندهد دستاوردی داشته باشیم و فعالیت‌های ما به نتیجه برسند، حالا برویم و به دست خودمان اینها را به تعطیلی بکشانیم. این کار درستی نبود و چون بنای اولیه بر شتاب‌زدگی و عدم انجام کار کارشناسی لازم و بدون در نظر گرفتن کلیه منافع کشور بود، انتهای آن هم به نفع طرف‌های مقابل ما تمام خواهد شد و برای مملکت ما سودی نخواهد داشت. 
 
ادعای تعطیل راکتور نشدن اراک و حفظ آب سنگین نمایش است
 
بعد از توافق هسته‌ای، مسئولین کشور بیان می‌کردند یکی از بردها و دستاوردهای ما این بود که هیچ‌یک از تأسیسات هسته‌ای ما تعطیل نخواهد شد. آیا این دستاورد اتفاقی افتاده و در حال حاضر به چه ترتیبی است؟ 
 
مثالی می‌زنم. این حرف مثل این است که بگویید در سینمایی فیلم‌های ارزشی نشان داده می‌شدند تا گفتمان انقلاب را تبلیغ کنند، به مردم امید و نشاط بدهد و در این سینما فیلم‌هایی را نشان بدهند که هر روز جامعه را از نظر اخلاقی، معنوی، اجتماعی و سیاسی جامعه را بارور کنند و جامعه را جلو ببرند. شما این سینما را تعطیل نمی‌کنید، ولی محتوای داخل آن را عوض می‌کنید.
 
به نظر من یک‌مقدار شبیه این است که سایت و رآکتور اراک تعطیل نشده و آب سنگین آن حفظ شده است. همه اینها حرف و نمایش است. درست مثل این است که شما در آن سینما فیلم‌های ضد اخلاق و ناامیدکننده نشان بدهید و به‌جای امید ناامیدی را در جامعه دامن بزنید.
 
اقدامی که در مورد هسته‌ای صورت گرفته است و می‌گویند سایت‌ها تعطیل نشده‌اند، سایت‌ها ظاهراً تعطیل نشده‌اند، ولی نیروی انسانی مأیوس، جابه‌جا و بیکار شده است و دیگر نیروی انسانی در آن صنعت جذب نمی‌شود. افرادی که به دانشگاه‌ها می‌آیند، به‌خصوص در رشته هسته‌ای امیدی به استخدام ندارند، چون کسی که مهندسی هسته‌ای می‌خواند، کجا باید استخدام شود؟ باید در صنعت هسته‌ای و مراکز تحقیقاتی هسته‌ای کشور استخدام شود. الان استخدامی وجود ندارد که هیچ، تازه اخراج و گریز نیرو وجود دارد که در روزنامه‌ها مشهود و گزارش شده است و ما هم به نحوی از طریق دانشجویان و همکارانمان باخبر می‌شویم که این اتفاق افتاده است. 
 
نان به نرخ روزها حق انتقاد از برجام را ندارند
 
می‌گویند منتقدین توافق هسته‌ای جوری برخورد می‌کنند انگار تأسیسات هسته‌ای فقط نطنز و اراک است، در حالی که ما بعد از تأسیسات هسته‌ای قصد داریم بیمارستان هسته‌ای بسازیم و چهار نیروگاه هسته‌ای در کشور ایجاد کنیم و برآورد این است که قرار است 20 هزار مهندس در این زمینه‌ها فعالیت کنند. این مسئله را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
این افراد چون در امریکا درس خوانده‌اند، باید ببینید accountable هستند یا نه؟ آیا پاسخ‌گو هستند؟ افرادی که این حرف‌ها را می‌زنند خودشان دارند به شکلی درددل می‌کنند و عباراتی از قبیل «امریکا دبه می‌کند» یا «حرف‌هایی نزنیم که عزیزی ناراحت شود» عزیز رئیس‌جمهور است که دفعه قبل گفته بود حرف نزنید.
 
 
 
 
اگر این مسائل را در نظر بگیریم، اینها نان به نرخ روزخور یا حزب باد هستند و نگاه می‌کنند ببینند جو جامعه چگونه تغییر می‌کند تا طبق آن رنگ عوض کنند. ما باید مراقب این افراد باشیم. کسانی که در برجامیزه کردن جامعه نقش مؤثر داشتند و از وجهه اجتماعیشان استفاده کردند و به نمایندگان مجلس اطلاعات نادرست دادند، افرادی هستند که برای جا انداختن برجام در جامعه دروغ گفتند. سانتریفیوژهای P1 را بی‌ارزش جلوه دادند. رآکتور اراک را گفتند چرنوبیل می‌شود. نباید اجازه بدهیم این افراد رنگ عوض کنند و الان موضع ضد امریکایی بگیرند. اینها خودشان به آغوش امریکا رفتند و این مسائل را پذیرفتند و صلاحیت ندارند بیایند و در شرایط فعلی از برجام انتقاد کنند. اینها مدافع برجام بودند و باید از صحنه سیاسی کشور حذف شوند. 
 
 
در مورد نیروگاه‌های اتمی جدید و... و بیمارستان هسته‌ای که می‌گویند از دستاوردهای برجام هست توضیح بفرمایید. 
 
 
دوستان می‌خواهند همه اینها را به نام برجام تمام کنند و همه دستاوردهایی را که مربوط به دولت‌های نهم و دهم بود مخدوش می‌سازند. اگر به ضلع شرقی سازمان انرژی اتمی مراجعه کنید، در آنجا هفده متر خاک‌برداری صورت گرفته است. مقرر بود در آنجا چهار بلوک ساخته شود. دو تا از بلوک‌هایی که در سال آخر دولت دهم ساخته شد، پارکینگ بود. روی سقف آن پارکینگ‌های طبقاتی دو pad هلیکوپتر هست، یعنی برای نشستن هلیکوپتر روی سقف آن پارکینگ‌ها پیش‌بینی شده بود. هر آدم عاقلی آنجا را ببیند می‌فهمد آنجا یک پارکینگ عادی نیست. دو بلوک دیگر به اندازه آنچه که ساخته شد خالی بود. مقرر شد ادامه آن یک پلی‌کلینیک، مرکز درمانی، جراحی، سوانح و سوختگی و دسته‌های تشخیصی و درمانی هسته‌ای در آن بلوک‌ها گذاشته شود.
 
حتی برنامه داشتیم آپارتمان‌هایی داشته باشیم که اگر نتوانیم مصدوم را در بوشهر، اراک، نطنز درمان کنیم یا هر مصدوم دیگری که مربوط به صنعت هسته‌ای نیست و حتی برای سوانح سوختگی هم لازم هست به چنین مرکزی انتقال یابد، سریع به این مرکز بیاوریم. اخیراً در روستایی سوختگی اتفاق افتاد و از آنجا به تبریز و تهران آوردند که متأسفانه چند نفر از این عزیزان فوت شدند. پس کشور به مرکزی نیاز دارد که برای مقصد خاصی درست شود، ولی خدمات به سایر بخش‌ها هم ارائه شوند. بنابراین چنین تشکیلاتی را قبلاً پیش‌‌بینی کرده بودیم. وقتی دنبال 20 مگاوات برق هسته‌ای برویم، باید پرسنلی را که لازم است در چنین صنعت عظیمی کار کنند، فراهم کنیم. یکی از مقدمات این است که بهداشت کار رعایت شود و در بدو استخدام همه معاینه پزشکی شوند که همان اول معلوم شود افراد این اشکال پزشکی را داشته‌اند و ربطی به صنعت هسته‌ای ندارد.
 
ما الگوهای صنعت نفت و سایر جاهایی را که سابقه کار طولانی در کشور داشتند، گرفته و مدرن کرده بودیم که این کار انجام شود، ولی متأسفانه دوستانی که در دولت یازدهم سر کار آمدند، چون می‌خواهند همه دستاوردهای مدیریتی دولت قبل از خوار و ذلیل کنند، این پارکینگ‌ها را هم پارکینگ‌های نیمه‌تمام جلوه می‌دهند. یعنی عناصر مریضی که در این قسمت حضور دارند، نیامدند بگویند این پروژه چه بود و فقط پارکینگ نبود که نیمه‌تمام باشد و آسانسور یا تجهیزات دیگری بخواهد که در دولت یازدهم کار یک ماهه را یک سال متوقف کردند و دیگر آنجا را ادامه ندادند که بسازند و از این پارکینگ استفاده شود.
 
حتی این مرکز درمانی را طوری طراحی کرده بودیم که اگر حادثه‌ای در تهران اتفاق بیفتد، اینجا ضد زلزله باشد و بشود در این پارکینگ‌ها چادرهای امدادی زد که اگر جمعیت زیادی خدای ناکرده در صورت وقوع زلزله مصدوم شدند، بشود در اینجا به آنها خدمات درمانی ارائه کرد. در پیش‌بینی‌هایی که می‌کردیم می‌گفتیم این تأسیسات هسته‌‌ای نباید خراب شوند و اگر بقیه هم مصدوم شدند بتوانند بیایند و در اینجا درمان شوند. این سرویس حتی به شهرداری هم داده شود و پیش‌بینی‌های لازم در این زمینه صورت گرفته بودند.
 
 
 
 
در مورد رآکتور بوشهر هم لازم است توضیح بدهم که ما دو سال با روس‌ها کار کردیم، در عین حال که پیغام‌هایی را هم با فرانسوی‌ها رد و بدل می‌کردیم که درست است شما می‌گویید ما تحریم هستیم، ولی بحث تخصصی که می‌شود کرد. طی بازدید از یک نمایشگاه هسته‌ای و دیدار با فرانسوی‌ها علناً گفتیم رئیس انرژی اتمی ایران و معاون رئیس‌جمهور هستیم و همان‌جا به نمایندگان شرکت‌هایی که بودند پیغام شفاهی دادیم که بیایید در زمینه ایمنی بحث تخصصی کنیم، چون بر اساس برنامه‌هایی که داریم تحریم‌ها دوامی ندارند و برداشته می‌شوند. این صحبت‌ها را با شرکت AREWA ـ که یک شرکت معروف فرانسوی در زمینه رآکتور است و قبل از انقلاب داشت رآکتورهای دارخوین را می‌ساخت ـ انجام دادیم.
 
بنابراین اقدام می‌کردیم و مدت دو سال با روس‌ها به شکل‌ جدی‌تری پیش می‌رفتیم. آنها اراده سیاسی می‌خواستند، یعنی خود آقای پوتین باید به رئیس انرژی اتمی روسیه دستور می‌داد که رئیس انرژی اتمی روسیه بیاید و با ما همکاری کند. ما در تمام زمینه‌ها، حتی ساخت رآکتور در خارج از کشور صحبت کرده بودیم که به صورت مشترک با روس‌ها در خارج از کشور هم رآکتور بسازیم، یعنی می‌خواستیم فعالیت‌های هسته‌ای کشور را تا این حد گسترده کنیم.
 
تعطیلی راکتور اراک بزرگترین آسیبی بود 
 
می‌خواستیم در اصفهان به‌طور مشترک با روس‌ها سوخت تهیه کنیم و به دنیا بفروشیم و این پیشنهاد را به روس‌ها دادیم که می‌خواهیم با سرمایه مشترک با شما کارخانه تولید سوختمان را در اصفهان بزنیم، سوخت تولید کنیم و بفروشیم. حاضر شدیم آنها رآکتور تحویل با کلید در ایران بسازند و برقش را بفروشند و ما هم به منطقه برق بفروشیم. رآکتوری که دو طرف بسازند، رآکتوری که فقط ما پول بدهیم و رآکتوری که بخشی از آن ایرانی باشد، یعنی شروع کنیم و روس‌ها بیایند یک رآکتور تحویل با کلید را به‌طور کامل بسازند که تکنولوژیشان را نشان بدهند و ما هم در فرآیند ساخت تجربه کسب کنیم و رآکتور دوم را مثلاً 30 درصد مشترک شویم که تجهیزات داخلی ساخته شود و بومی‌سازی کنیم. این کار با توجه به اینکه بسیاری از تجهیزات رآکتور اراک را داخل ساخته بودیم شدنی بود. یعنی بخش خصوصی کشور تجربه لازم را پیدا کرده و با استانداردها و مواد هسته‌ای آشنا شده بود.
 
رآکتور اراک در حوزه نیروگاهی برای کشور دستاورد بزرگی بود که تعطیلش کردند و این بزرگ‌ترین آسیبی است که دیده‌ایم. شاید بگویند این رآکتور که کار نمی‌کرد و در زندگی مردم تأثیر ندارد، ولی اتفاقاً این رآکتور باید کار می‌کرد که تجاربمان را کامل کنیم و این فرصت به دلیل مطامع سیاسی گروه خاصی از کشور گرفته شد. داشتیم این کارها را می‌کردیم که تجهیزات رآکتور قدرت را در بخش خصوصی بسازیم که کلی اشتغال ایجاد می‌کند.
 
 
اینها را نمی‌گویند که آقای احمدی‌نژاد در یک جلسه پنج دقیقه‌ای دستور آقای پوتین را در این زمینه گرفت که بروید و با ایران کار کنید و این قضیه دو سال وقت برده بود که ما از طریق وزارت خارجه و شرکت‌ها و انرژی اتمیشان برویم و اینها را راضی کنیم. وزارت خارجه ما در حیطه اقتصادی ضعیف عمل می‌کرد. این ربطی به دولت یازدهم ندارد. در دولت دهم هم وزارت خارجه ضعیف بود. حداقل اینکه برای انرژی اتمی کار نمی‌کرد. با اینکه در رأس آن کسی بود که هسته‌ای بلد بود، ولی کار برای سازمان انرژی هسته‌ای انجام نمی‌شد.
 
دولت حتی اجازه تاسیس یک موسسه علمی را هم به ما نداد
 
این باعث شد ما از بسیاری از افراد خوش‌فکر که داخل و بیرون انرژی هسته‌ای بودند استفاده کنیم. بسیاری از اساتید دانشگاه‌ها و افراد صاحب‌نظر وزارت خارجه و جاهای مختلف را دعوت و یک مؤسسه پژوهش‌های راهبردی وابسته به انرژی اتمی ایجاد کردیم. این مؤسسه سعی کرد روی کسانی که در مطبوعات خارج از ایران علیه ایران قلم می‌زنند یا افرادی هستند که در تصمیم‌سازی‌هایی که علیه ایران صورت می‌گیرند مشارکت می‌کنند کار و آنها را به ایران دعوت کند یا افرادمان را بفرستیم که بروند و در مجامع آنها شرکت کنند. اولین جایی که دولت یازدهم تعطیل کرد همین مؤسسه بود. حتی وزیر علوم دولت یازدهم، آقای دکتر توفیقی که در بسیاری از زمینه‌های کشور آدم همراهی است موافقت کرد که آن مؤسسه را به صورت خصوصی راه بیندازم. تا امروز که سه سال گذشته است نتوانسته‌ام مجوز راه‌اندازی این مؤسسه خصوصی را از وزارت علوم بگیرم. ما که نمی‌خواهیم پولی از دولت بگیریم یا بار روی دوش دولت اضافه کنیم. می‌خواهیم یک مؤسسه خصوصی راه بیندازیم، تحقیق خصوصی انجام بدهیم، ارتباطات بین‌المللی را به صورت قانونی برقرار کنیم، ولی متأسفانه با بهانه‌های کارشناسی جلوی کار را می‌گیرند و اجازه نمی‌دهند بروید و مستقلاً فعالیت کنید.
 
سازمان انرژی اتمی که می‌خواست برود و در نوشتن متن مذاکرات برجام مشارکت کند، بهترین مؤسسه‌ای بود که می‌توانست کار کارشناسی انجام بدهد، متفکران کشور را دعوت کنند که بیایند و کمک کنند، ولی زدند و آنجا را تعطیل کردند، چون اینها معتقدند حاصل کار عباسی که در دولت دهم بوده، یک مسجد و گلدسته است و یک پارکینگ نیمه‌تمام.
 
 
سایت‌های طرفدار دولت یازدهم هم آنچه را که افراد مغرض درون سازمان و کسانی که الان دارند در آنجا مدیریت می‌کنند، می‌نویسند، پخش می‌کنند که دستاوردهای ما همین‌ها بوده است، در حالی که ما ادعایی نداریم. داشتیم همان خطی را که در کشور ترسیم شده بود دنبال می‌کردیم. فقط مدیریتمان فرق می‌کرد و معتقدم در طول دو سال و نیمی که بنده در انرژی اتمی بودم، با اختیاراتی که رئیس‌جمهور محترم می‌داد و پشتیبانی می‌کرد و با همکاری رؤسای قبلی انرژی اتمی و وزرای خوش‌فکری که می‌آمدند و نظر می‌دادند و واقعاً به قضیه به عنوان یک پروژه ملی نگاه می‌کردند، رفتیم و مدیریت قابل کشور را با هر گرایش و علاقه سیاسی خاصی که بود به کار گرفتیم.
 
چه طرف آقای احمدی‌نژاد، چه طرفدار رؤسای جمهور قبلی، اگر در چهارچوب نظام و در جهت منافع ملی کار می‌کرد، از وجود او استفاده می‌کردیم و کسی با کسی اختلاف نداشت، در حالی که دولت ظاهراً اعتدالی، کاملاً قبیله‌ای عمل کرد. اگر طایفه‌ای و قبیله‌ای عمل نمی‌شد، برجام به این صورت به کشور ما تحمیل نمی‌شد که با توهین به منتقدین و ارعاب و تهدید بخواهند برجام را در جامعه اجرایی کنند.
 
چه خوب شد مقام معظم رهبری وارد شدند، مجلس محترم و شورای عالی امنیت ملی ورود پیدا کردند، چون اینها نمی‌خواستند کسی وارد این میدان شود، ولی همین که اینها وارد شدند، اجماعی در کشور به وجود آمد که به دولت اجازه بدهند برود و این کار خبطی را که دنبالش رفته است اجرا کند، چون بعد می‌گفتند نگذاشتید کار، مردم را آزاد و کشور را از جنگ خارج کنم. اینها دچار توهم‌ دانایی هستند و فکر می‌کنند خودشان از بقیه بهتر می‌دانند. اطلاعات واقعی را هم کتمان می‌کنند، چون نمی‌خواهند کسی دقیقاً بداند در برجام چه گذشته است. از آن طرف هم به دانشگاهی‌ها حکم می‌کنند چرا نمی‌آیید از برجام دفاع و در باره‌اش صحبت کنید؟ دانشگاهی‌ها که با دستور شما حرف نمی‌زنند و اجازه نمی‌دهند شما هر کاری که دلت می‌خواهد بکنی و بعد اینها بیایند و تو را تأیید کنند. می‌گویند آقای رئیس‌جمهور! شما باید به ما احترام می‌گذاشتی و از اول ما را وارد می‌کردی.
 
این احترام را برای اساتید دانشگاه قایل بودیم و حداقل در یک سال آخر که مذاکرات داشت به نتیجه می‌رسید، قرار بود صاحب‌نظران کشور را از هر گرایشی که بودند، دعوت کنیم، نظر بگیریم و از نظراتشان هفته‌نامه چاپ و منتشر کنیم. این کارها صورت گرفته بودند، ولی اینها همه را می‌پوشانند و می‌خواهند به زور بگویند برجام آفتاب تابان و ابر باران‌زاست. چیزهایی را برایشان درست و بزکش می‌کنند. نه، این حرکت، کشور را به گرو گان خارجی‌ها داد و تا سال‌ها این گروگانگیری ادامه دارد. نباید بگویم شکر خدا، ولی از این بابت خدا را شکر می‌کنم که مردم ما این امتحان را دیدند که به حرف‌های عده‌ای ظاهرالصلاح گوش می‌دهند و فکر می‌کنند مشکل مملکت با تعطیل کردن سانتریفیوژ حل می‌شود. اطمینان می‌کنند، امید می‌بندند و به این طیف رأی می‌دهند.
 
باید این تجربه هم به جامعه ایرانی اضافه می‌شد، چون هر چه به آنها گفته می‌شد امریکایی‌ها به تعهداتشان عمل نمی‌کنند و اصل نظام و اسلام را نشانه گرفته‌اند، عده‌ای که داخل فریفته غرب بودند می‌گفتند می‌توانیم با جامعه جهانی کار کنیم. حالا رفته و کار کرده و نتیجه‌اش را گرفته‌اند و الان خودشان بین خودشان می‌گویند امریکایی‌ها دبه می‌کنند و به تعهداتشان عمل نمی‌کنند. 
 
می‌گویند بعد از توافق هسته‌ای، غنی‌سازی و آب سنگین ما به عنوان تنها کشور در حال توسعه در سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است. این ادعا چقدر درست است؟ 
 
طبق توافق هسته ای مجبور به خارج کردن آب سنگین از کشور شدیم
 
این ادعا یعنی چه؟ گیریم غنی‌سازی ما در سازمان ملل به رسمیت شناخته شود. سازمان ملل جای به رسمیت شناختن حقوق کشورهاست. ما طبق NPT از قبل این حق را داشتیم و چیزی نبود که کسی بخواهد آن را به رسمیت بشناسد. با قدرت و قوت این را به کشورهای متخاصم یا خودمان قبولاندیم. ما با قدرت، مدیریت، علم، فناوری، شجاعت و پایداری مردم توانستیم حقی را که داشتیم به بقیه بقبولانیم که آنها حاضر شوند بیایند با ما راجع به 20 درصد مذاکره کنند. این تیم باید تفکرش را عوض کند. اینها اگر به‌جای 20 درصد روی 56 درصد کار می‌کردند و از کشورهایی ـ که به اصطلاح به آنها جامعه جهانی می‌گویند ـ 56 درصد را طلب می‌کردند، الان 20 درصدمان را هم داشتیم، اورانیوممان را هم رقیق نکرده و غنی شده‌مان را به بیرون نفرستاده بودیم.
 
این حرف بسیار مسخره‌ای است که می‌گویند ما جزو صادرکنندگان اورانیوم غنی‌شده هستیم. صادرکننده آب سنگین هستیم. طرف دارد صورتش را با سیلی سرخ نگه می‌دارد. برای اینکه بگوید دستاوردی دارم، می‌گوید جزو صادرکننده‌ها هستیم، شما را مجبور کردند اینها را رقیق یا صادر و آب سنگین را از کشور خارج کنید. وقتی در مذاکره اینها را پذیرفتید، باید خارج کنید. ببینید چقدر شتاب‌زده عمل می‌کنند. قبل از اینکه موعدش برسد، می‌روند و اورانیوم را رقیق یا خارج می‌کنند و آب سنگین را به کشور دیگری می‌فرستند و پولش را هم نمی‌گیرند. یعنی خودمان را از یک ماده استراتژیک که با آن می‌توانیم در یک مذاکرات سیاسی چانه‌زنی کنیم بی‌بهره می‌سازیم، بعد می‌آییم و قیافه می‌گیریم که در این قضیه جزو صادرکنندگان مواد هسته‌ای شده‌ایم. خیر، خیلی چیزهای دیگر بود که می‌شد صادر کرد و اینها را نگه داشت. اینها عوام‌فریبی است. 
 
موضوع دیگری که در کشور مطرح شده بحث رآکتور اراک است. دولت از حرف‌های منتقدین ناراحت است و می‌گوید اینها سعی در سیاسی کردن موضوع رآکتور اراک دارند و می‌خواهند موضوع را وارونه جلوه بدهند. دولت می‌گوید ما قصد تولید پلوتونیم نداشتیم و برای ما زیاد فرق ندارد. موضوع دیگر هم این است که می‌گویند ممکن است در راه‌اندازی دو باره رآکتور چهار پنج سال وقفه بیفتد، ولی رآکتوری که قرار است جای رآکتور فعلی بگذاریم رآکتور کاملاً مدرنی است و طرح دولت دهم یک طرح قدیمی بوده است. این موضوع را چگونه تحلیل می‌کنید؟ 
 
 
این طرح اگر قدیمی بود کی شروع شده است؟ چه کسی آن را شروع کرده است؟ همین تفکر شروع کرد. این رآکتور محصول اواخر دوره ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی است، یعنی قبل از سال 1376. تجهیز کارگاه این رآکتور بعد از طراحی‌هایی که انجام شده، در سال 1377 صورت گرفته است، یعنی در دولت موسوم به اصلاحات. در طول ریاست جمهوری آقای خاتمی این کارگاه و رآکتور 6 درصد پیشرفت داشت. پس این رآکتور را که دولت‌های نهم و دهم شروع نکردند. دولت‌های کارگزاران و اصلاحات که الان دارند دولت یازدهم را اداره می‌کنند، شروع کردند. اگر بد بود، چرا شروع کردید؟ اگر اشتباه کردید، باید زودتر می‌آمدید و می‌گفتید اشتباه کرده‌اید. متخصصانی که می‌گویند اشتباه است، کدامشان حاضرند بیایند و بگویند اشتباه کرده‌ایم؟ دولت نهم آمد و دید در رآکتور بوشهر در بخش سوخت هسته‌ای و غنی‌سازی کار به کندی پیش می‌رود، در آکتور اراک کار خوابیده است.
 
حمایت دولت نهم از رئیس  اسبق سازمان انرژی اتمی 
 
مثل خیلی از کارهای دیگر که جدی بود، نظیر سفرهای استانی که جدی بود انجام داد، به استان‌ها رسیدگی کرد و جاده، راه‌آهن و پل ساخت و چهره شهرها را عوض کرد. در مورد هسته‌ای هم به اندازه وقت گذاشت. صبح دیر سر کار نیامد و عصر هم زود نرفت. از صبح زود بلند می‌شد و وزرا را چهار میخ می‌کرد و همه را به کار می‌گرفت و توانست تکانی به کشور بدهد و کمی به مدیریت جهادی بها بدهد و آنها را سر کار آورد. در انرژی اتمی هم همین‌طور شد. از جناب آقای آقازاده حمایت کردند، در حالی که قبلاً از دولت کارگزاران بود. دولت نهم ایشان را نگه داشت و بسیار هم از ایشان حمایت کرد. آقای آقازاده هم الحمدلله آدم قدرشناسی است و می‌گوید حمایت شدم و خیلی هم کار کردم.
 
هر راکتوری پلوتونیم درجه سلاح تولید نمی‌کند
 
وقتی در مملکت همه با هم کار کنند، کارها جلو می‌روند. این رآکتور هم همین است. این رآکتور تولید پلوتونیم نیست، بلکه رآکتور قدرت است. در هر رآکتوری پلوتونیم تولید می‌شود. چرا؟ چون در رآکتور اورانیوم 238 هست. اورانیوم 238 در اثر جذب نوترون تبدیل به اورانیوم 239 و سپس یک واپاشی انجام و تبدیل به نپتونیم 239 و نپتونیم دو باره واپاشی و تبدیل به پلوتونیم 239 می‌شود. آیا فقط پلوتونیم 239 تولید می‌شود؟ خیر، پلوتونیم 240، 241 و در بعضی از مسیرها پلوتونیم 238 تولید می‌شود که از آن در باتری‌های سفینه‌های فضایی استفاده می‌شود. اگر کسی مسئله کتاب رآکتور هامیلتون را حل کرده باشد، می‌داند که در آنجا این مسئله هست. پلوتونیم 238 چقدر بگذاریم که برای باتری خوب باشد؟ آدرس هم می‌دهم که آنهایی که می‌گویند سواد داریم بروند بخوانند.
 
اگر رآکتور زیاد کار کند، پلوتونیم 240 یا 241 تولید می‌شود. نسبت اینها خیلی مهم است، مردم ما باید بدانند هر رآکتوری پلوتونیم درجه سلاح تولید نمی‌کند. یعنی اگر می‌گذاشتند پلوتونیم رآکتور اراک در آن بماند پلوتونیم درجه سلاح تولید نمی‌کرد، درجه رآکتور تولید می‌کرد که سوخت رآکتورهای آینده است. با بستن رآکتور اراک تحقیقات در مورد تولید سوخت‌های جدید را برای نسل‌های بعدیمان هم تعطیل کردیم.
 
اینها به مردم گفته نمی‌شود که آژانس فقط وظیفه نظارت دارد. نمی‌خواهیم پلوتونیم تولید کنیم، ولی به آژانس چه مربوط است که می‌خواهیم 100 کیلو تولید کنیم یا 200 کیلو. ما مطابق نیازمان تولید می‌کنیم. وظیفه آژانس این است که دوربین بگذارد و ببیند ما کی در رآکتور را باز می‌کنیم. اجازه دادیم بیاید کابل‌هایش را نصب کند، برایش بتوان گذاشته بودیم که طبق مقررات بیاید و دوربین‌هایش را نصب کند. ما بیش از این به آژانس اجازه نمی‌دادیم کاری کند، ولی نظارت را دریغ نمی‌کردیم. اتفاقاً نظارت کردن آژانس برای ما خیلی خوب است و حقانیت ما ثابت می‌شود. پس باید حتماً کار خود را می‌کردیم و کشور را بی‌بهره نمی‌گذاشتیم.
 
مثال می‌زنم. این رآکتور همین‌طوری که راه نمی‌افتاد. این رآکتور 150 مجتمع سوخت دارد. ما 150 مجتمع سوخت سربی تولید کرده بودیم. جناب آقای ظریف، وزیر محترم خارجه می‌توانست در این زمینه سئوال کند که این رآکتور را چطور می‌توانیم هم راه‌اندازی کنیم هم راه‌اندازی نکنیم. یعنی اگر طرف خارجی روی آن حساس است چه کار کنیم؟ به ایشان می‌گفتم شما برو و در مذاکرات بگو ما با سوخت مجازی، یعنی سوخت سربی به‌جای اورانیوم این را راه می‌اندازیم. سوخت نیست، سرب است، ولی می‌شود تمام پارامترهای رآکتور را به صورت مجازی کنترل کرد، یعنی فشار، دما، حرکت سیال، آکوستیکی که باید در آنجا رعایت شود، صوت اضافه باشد، پمپ‌ها و گردش آب را چک کنید، هر چیزی را می‌شد به صورت مصنوعی در آنجا با سرب چک و رآکتور را تمام کنید.
 
این روند دو سال طول می‌کشد. این را در مذاکرات نگه می‌داشتید و می‌گفتید شما تحریم‌ها را بردار تا این کار را انجام بدهم. سوخت اصلی را در آن نمی‌گذارم. یا شما قبول می‌کنید ما سوخت اصلی را طبق نظارت آژانس بگذاریم که رآکتور کارش را بکند که ما یک رآکتور ایرانی داشته و سوخت ایرانی را در رآکتور ایرانی چک و آزمایش کرده باشیم. در مورد رآکتورها یک کار ساده می‌شد کرد و دیگر آنها نمی‌توانستند بگویند ما تحریم‌های اولیه را برمی‌داریم و بانک این‌جوری پول می‌دهد. می‌گفتیم به تعهدت عمل نکردی و من کار خودم را می‌کنم. آژانس هم نظارت کند.
 
یک عده که به اصطلاح دانشمند خوانده می‌شوند می‌خواهند جواب مقام معظم رهبری را بدهند
 
ولی اینها آمدند و به بهانه مذاکرات دست خودشان را خالی کردند. یکی هم مأمور می‌شود که بیاید و در تلویزیون بگوید آقا! این دانشمند و فلان است، ببینید دارد چه می‌گوید. ما پلوتونیم را زیر یک کیلوگرم آورده‌ایم. خب! خیلی بیجا کردید. یا می‌گوید ماهیت آب سنگین را حفظ کرده‌ایم، چون می‌خواهند جواب فرمایش‌های مقام معظم رهبری را بدهند. راست نمی‌گویند. رآکتور آب سنگین یعنی سوخت طبیعی. اگر سوخت غنی شد، دیگر این رآکتور، رآکتوری نیست که ماهیت آب سنگین داشته باشد. با آب معمولی هم می‌شود این را بحرانی کرد و بالا آورد و به قدرت رساند. برای چه داری آب سنگین ‌می‌ریزی و گران‌تر در می‌آوری؟
 
حالا ممکن است یکی بگویند عباسی نمی‌فهمد و این طراحیش فلان طور است. بله، وقتی می‌خواهی بازطراحی کنی، جوری بازطراحی کن و گام‌های سوخت را طوری بگذار که با آب معمولی کار کند. مریضی آب سنگین در آن بریزی؟ فقط چون می‌خواهی بگویی ماهیت آب سنگین را حفظ کرده‌ام به مردم دروغ می‌گویی؟ این رآکتور آب سنگین نیست. رآکتور وقتی با سوخت طبیعی کار می‌کند یا وقتی که باید در آنجا گرافیت بگذارند، باید با آب سنگین کار کند. پس می‌بینید کشور از تجربه ساخت رآکتور اراک بی‌بهره شد و تا سال‌ها نمی‌تواند در پروژه رآکتورهای قدرت به بومی‌سازی فکر کند و به این صورت کشور را عقب انداختند. 
 
می‌گویند اگر بخواهیم  19000سانتریفیوژ را در کشور داشته باشیم، مواد اولیه‌مان فقط برای یکی دو سال کافی است و پس از آن مواد اولیه نداریم. از کجا می‌خواهیم مواد اولیه را به دست بیاوریم ؟
 
اینها قیاس به نفس خودشان می‌کنند. ما هم می‌دانیم منابع اورانیوممان محدود هستند. وقتی منابع اورانیوم محدود است، همه می‌گویند ما رآکتور هسته‌ای برای چه می‌خواهیم؟ سئوال می‌کنم. خاک فرانسه منابع اورانیوم دارد یا از کشورهای افریقایی می‌آورد یا می‌خرد. چین چقدر منابع اورانیوم دارد؟ یا از قزاقستان می‌گیرد یا از استرالیا و جاهای دیگر. کشورهایی که نفت ندارند پالایشگاه و پتروشیمی ندارند؟ آلمان از ما گاز خام می‌گیرد و می‌برد و فرآوری و محصول تولید و درخودرو و سایر موارد اقلام فراوان پتروشیمی را مصرف می‌کند و به ما می‌فروشد.
 
این فرصت را داریم که حالا که کارخانه‌ها را داخل کشور زده‌ایم اورانیوم را بیاوریم و در اینجا فرآوری کنیم و با کشورها شریک شویم. کشورهای افریقایی می‌توانند بیایند و با ما شریک شوند. پس اینها چون قیاس به نفس می‌کنند که برنامه‌ای برای ارتباط با جهان ندارند، ولی ما که این‌جوری نبودیم. این تصور را داشتیم که با کشورهایی که در منطقه به خودمان نزدیک هستند و با کشورهای افریقایی و استرالیا وارد معامله شویم و وقتی پروژه‌های استراتژیک و راهبردی داشته باشیم و آنها را اجرا کنیم و محصولاتی در دستمان باشد که در جامعه جهانی به عنوان یک قدرت شناخته شویم، آنها با ما معامله خواهند کرد و به ما اورانیوم می‌دهند و ما هم به آنها نفت می‌دهیم، وگرنه ما هم نفت را داخل نگه می‌داریم و فرآوری می‌کنیم و به آنها نمی‌دهیم.
 
این‌جوری نیست که ما چیزی نداشته باشیم. گاز، نفت و مواد معدنی را نمی‌دهیم. اگر داخل به اینها بپردازیم، اشتغال زیادی را ایجاد می‌کنند. چرا این دولت الان مشکل بیکاری و رکود دارد؟ به خاطر تفکرش هست که همه چیز را تعطیل می‌کند. هسته‌ای را تعطیل نمی‌کرد و هسته‌ای بقیه و نفت را هم راه می‌انداخت. برق کشور را هم راه می‌انداخت. هسته‌ای چقدر می‌توانست روی مواد استراتژیک کشور کار کند.
 
ما در اصفهان قطب مواد ایجاد کرده بودیم که روی مواد کار کنیم. پتانسیل، انرژی و استعدادی را که در انرژی هسته‌ای کشور وجود داشت و پراکنده بود و کار نمی‌کرد، در حوزه سوخت در اصفهان متمرکز کرده بودیم که می‌توانست اشتغال زیادی را ایجاد و موادی را تولید کند که ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشند. چرا اینها را تعطیل کردند؟ 
 
پس دقت کنید اگر اینها می‌گویند ما محدودیت دارم و اورانیوم نداریم، به نفس و مدیریتشان نگاه می‌کنند. نمی‌توانم بگویم چه کارهایی داشتیم می‌کردیم و چگونه می‌خواستیم اورانیوم را داخل کشور بیاوریم. ان‌شاءالله بعدها معلوم خواهد شد. 
 
می‌گویند نصب ماشین‌های جدید به صلاح نیست، تجاری نیست و این‌طوری هم نیست که ما هر روز به دنبال تولید یا ماشین‌های جدید برویم. مثلاً روسیه در 50 سال شاید هشت نسل سانتریفیوژ کار کرده است. توجیهی است برای اینکه بگویند چرا سانتریفیوژها را کنار گذاشتند. دلیلش را چنین مسئله‌ای عنوان می‌کنند و می‌گویند قرار است روی سانتریفیوژهای IR6 یا IR8 کار کنیم. تحلیل شما چیست؟ 
 
حرف درست را با نیت غلط می‌زندن. نیت خیلی مهم است. به سانتریفیوژ فکر نکنید و به خودرو فکر کنید. مگر کسی که خودرو را تولید می‌کند نباید به بازار فروش و برگشت سرمایه‌اش فکر کند؟ این منطقی است که بگوید این خودرو را تولید می‌کنم و هر سال یک گزینه را عوض می‌کند. مثلاً زه کنارش را برمی‌دارد یا می‌گذارد، چراغ‌ها یا ایربگش را عوض می‌کند و به عنوان مدل جدید آن سال آن محصول را بیرون می‌دهد، در حالی که ممکن است 90 تا 95 درصد خودرو تغییر نکند، چون برای آن سرمایه‌گذاری کرده است.
 
 
فقط صنعت خودرو نیست که این‌طور فکر می‌کند و در حوزه صنایع دیگر هم همین‌طور است. در صنعت هسته‌ای ما یک کشور نوپا بودیم، ولی سریع به نتیجه رسیدیم. در سانتریفیوژ هم برنامه‌مان مشخص بود. بنده تا حدی که اطلاعات بیرون می‌آمد، از بیرون این فرآیند را رصد می‌کردم و تا حدودی می‌دانستم چه خبر است. بعد خودم رفتم و مدیریت را گرفتم و دیدم مدیریت قبلیم ساختار درستی را که آقای مهندس آقازاده گذاشته تغییر داده و به یک مدیریت بلبشوی در هم ریخته کرده بود و باید آن را اصلاح می‌کردم. اولین قدم این بود که انسجام مدیریت درست کنم.
 
دومین قدم این بود که مدیریت تکنوکرات را کنار بگذارم و مدیریت جهادی را حاکم کنم. خیلی سخت بود و افراد مقاومت می‌کردند. به هم ریختگی عجیبی در نسل‌های مختلف سانتریفیوژ وجود داشت. انسجام مدیریت وجود نداشت و هر کسی کار خودش را می‌کرد. اتفاقاً در جاهایی رفتم و برای کسانی که در بخش سانتریفیوژ کار می‌کردند یکی دو آیه قرآن خواندم که: «وَ لَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ رِیحُکُمْ وَ اصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ»(1) با همدیگر نزاع نکنید، چون فشل می‌شوید و یا «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا»(2) متخصص‌ها را صدا زدم و گفتم بیایید مثل کلاس درس مثلاً راجع به موتور صحبت کنید. یعنی به آنها یاد دادم کارشناس‌ها و مدیران با هم دعوا نکنند.
 
مدیر این کارخانه با مدیر آن کارخانه جناح‌بندی نکند. سیاسی نیست که یکی بگوید من طرف این رئیس‌جمهور هستم و آن یکی بگوید طرف آن یکی هستم و می‌خواهم در انتخابات این کار را بکنم. مسئله ملی ما بود. قدرت کشور است. الحمدلله افراد خیلی خوب بودند. آمدند و داشتیم کم‌کم تجربه می‌کردیم که یکی دو تا از سانتریفیوژها را نهایی کنیم و همان را که روتور و موتورش خوب است و مگنتش درست و پایدار و راندمانش بالاتر است انتخاب کنیم. حرفشان درست، ولی نیتشان غلط است. چون این کار داشت در دوره خود ما صورت می‌گرفت. الحمدلله آنهایی که کارها را قفل کرده بودند موقع شهادت احمدی‌روشن کارها را زمین گذاشتند، حذف و کنار گذاشته شده بودند و سیستم داشت با قدرت پیش می‌رفت و ما از بین سانتریفیوژهایIR4  و IR2M، IR2m یعنی اصلاح‌شده، Mاش مال modification است، آن را انتخاب و هزار تا تولید کردیم. وقتی به مدت دو سال زنجیره اول آن کار کرد و پارامترهایش را اندازه گرفتیم، متخصصان به این نتیجه رسیدند که یک نیمه صنعتی ـ و نه صنعتیش ـ را راه بیندازیم و ببینیم در مقیاس نیمه صنعتی چه کار خواهیم کرد. این کار را انجام دادیم و الحمدلله موفق بودیم.
 
هزار عدد ساختیم و در پیچیدن الیاف روتور روش‌های زیادی را پیدا کرده بودیم که الیاف کربن را درست بپیچیم. روی رزین و الیاف کار کردیم و داشتیم کارخانه تولید الیاف کربنی خاص را که مخصوص سانتریفیوژ است و نه مخصوص هواپیما یا قایق یا چیز دیگری بررسی می‌کردیم که بخش خصوصی بیاید و برای ما تولید کند و این یعنی اشتغال. یعنی تو که الیاف، نخ یا هر چیزی تولید می‌کنی بیا و وارد کار شو. حتی به سراغ دانشکده‌های نساجی هم رفته بودیم که آنها را به کار بگیریم و بیایند و به ما و در تولید کمک کنند و اینکه چگونه اینها را با رزین قاتی کنیم، طبق چه زوایایی، چگونه و با چه کششی اینها را بپیچیم که استحکام لازم را به عنوان روتوری که قرار است در هر ثانیه هزار دور بزند، داشته باشد.
 
پس این حرف‌هایی که بعضی‌ها می‌زنند، کلاً به خاطر قالب کردن این برجام به جامعه است و هزار دلیل برایش می‌آورند و می‌گویند سوخت نداریم، سانتریفیوژها قدیمی بودند و نسل 1 نباید تولید می‌شد. باید گفت آخر مرد حسابی! شما که دائماً می‌روی و این طرف و آن طرف این حرف‌ها را می‌زنی، بنشین و اگر بلدی با چهار عمل اصلی ریاضی روی این قضیه فکر کن که از یک طرف کارخانه سانتریفیوژ نسل 1 را تعطیل می‌کنیم، دشمن دارد با ویروس استاکس‌نت (Stux net) به تو حمله می‌کند. خرابکاری می‌کند و مواد منفجره و تجهیزات معیوب برایت می‌فرستد که همان 6 هزار سانتریفیوژی را هم که داری نابود کند. عقل سالم می‌گوید برو کارخانه سانتریفیوژ P1 را تعطیل کن؟
 
یا می‌گوید برو به اندازه لازم تولید کن که اگر خدای ناکرده توطئه‌های دشمن جواب داد، یعنی نتوانستیم کشف کنیم یا بعضی جاها غافل شدیم ـ که بعضی جاها نتوانستیم کشف کنیم یا غافل شدیم، آدم نمی‌تواند برود مدیری را که غفلت کرده است نابود کند. به‌جای اینکه آنها را بزنیم می‌گوییم بسیار خوب! اشکال ندارد و مثل تماشاچی‌های تیم تراکتورسازی تبریز می‌شویم که وقتی گل می‌خورند می‌گویند عیب یوخ! یعنی ما هم باید به مدیران و کارشناسانمان بگوییم اشتباه کردید؟ اشکال ندارد. دفعه بعد خوب کار می‌کنید.
 
پس با این دیدگاه باید برویم و سانتریفیوژ نسل 1 را تولید و به اندازه کافی ذخیره کنیم تا بتوانیم ایرادهای این سانتریفیوژی را که دستمان هست خوب رفع کنیم. شبیه‌سازی انجام بدهیم، قطعاتش را کار کنیم، مواد استراتژیک را بسازیم و روی این سانتریفیوژها تست کنیم تا برای سانتریفیوژهایی که روتورشان از مواد مرکب و الیاف کربنی است و فرق دارد و بومی‌سازی شده است آماده شویم.
 
سانتریفیوژهای P1 این همه دستاورد داشته‌اند. هنوز هم به نظر من باید روی آنها کار شود. یعنی باید به دانشگاه‌ها تیم‌های تحقیقاتی بدهیم تا روی آنها کار کنند، اشکالاتش را در بیاورند، به راندمان اصلیش که در طراحی 2/9 بود برسانیم. اشکال را برطرف می‌کردیم و فرصت داشتیم سانتریفیوژهای نسل بعد را به نتیجه برسانیم. جوابم این است که بعد از ده سال به این می‌رسیدیم به که کدام سانتریفیوژ برای ما مقرون به صرفه است؟ چقدر غنی شده می‌خواهیم؟ SWU سانتریفیوژهای چقدر است؟ Separative Work Unit یا SWU چقدر باشد خوب است؟ بر مبنای همان نیازی که جامعه ما برای تولید برق یا رآکتورهای اتمیش دارد تصمیم می‌گیریم. 
 
اخراج نیروهای سازمان انرژی اتمی
 
در دولت دهم ادعا شده بود ما سانتریفیوژهای IR6 در عرض شش ماه به صورت جهادی تولید می‌کنیم. می‌پرسند چرا نکردند؟
 
فردی که می‌گوید چرا نتوانست اطلاع ندارد. دقیقاً شش ماه را نمی‌گویم، چون شاید جمله‌ای نیست که گفته باشم. اگر تصمیم بگیرید هزار سانتریفیوژ را تولید کنید، چون هزار سانتریفیوژ IR2M را تولید کردیم، زمان‌بندی دستمان هست، یعنی می‌دانیم پوسته‌اش چه مدت طول می‌کشد. مگنتش همین‌طور. کار کردیم و اینها را در آوردیم. اینها کسی را که این کار را انجام داد، از انرژی اتمی بیرون کردند.
 
او را مدیر این بخش گذاشته بودم و پشتیبانیش می‌کردم و او به پشتوانه پشتیبانیم جلو می‌رفت و به کسانی که قطعه می‌ساختند، مونتاژ می‌کردند و به سازندگان قول می‌داد. بیرون‌سپاری هم داشتیم. یک وقت به ظرفیت انرژی اتمی نگاه می‌کنیم، آن هم با نیروهایی که ناامیدشان کرده‌ایم، شش ماه که هیچ، شش سال هم نمی‌توانیم بسازیم، ولی اگر ظرفیت‌های کشور را درگیر کنیم، این همه جوان متخصص و بیکار هستند و مسئله کشور این شود که یک سایت غنی‌سازی با نسل جدید بسازد، مطمئن باشید می‌توانند درست کنند.
 
به این جوان‌ها اعتقاد دارم. یعنی اگر افراد باانگیزه بیایند و تعداد کارگاه‌ها را زیاد کنیم، استانداردها را بدهیم و بازرسی و نظارت داشته باشیم و کنترل کیفیت انجام بدهیم، سریع می‌توانیم درست کنیم. نظرم این است که کنار بروید، آن وقت ببینید تفکری که می‌گویم ـ نمی‌گویم شخص من، بلکه تفکری که می‌گویم ـ سر کار بیاید، آن وقت خواهید دید در همه حوزه‌ها در سراسر کشور چه شکوفایی اتفاق می‌افتد.
 
امیدوارم مردم دیگر به اینها اطمینان نکنند. اینها امتحانشان را پس داده‌اند. اینها کنار بروند و بگذارند تفکر انقلابی بیاید و در این کشور مدیریت کند. مثل دوره جنگ که تفکر انقلابی حاکم بود. مثل دوره بازسازی که تفکری که در جنگ تجبه کسب کرده بودند، آمد و این همه تحول در کشور ایجاد کرد. این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارند. همه را عاطل و باطل گذاشته‌اند. همان کسی که می‌گوید نمی‌شود شش ماهه تولید کرد، خودش سد راه است. کنار برود و ببیند آیا می‌شود یا نمی‌شود؟ اگر مملکت بخواهد رئیس‌جمهور، معاون او، وزرا و... پشتیبانی کنند، در هر کاری انسجام مدیریت و حاکمیت تفکر علمی باشد، موفق می‌شویم. این را در 35 سال بعد از انقلاب تجربه کرده‌ام.
 
یعنی اگر بگویم 35 سال بعد از انقلاب در کار اجرایی و مدیریتی، به‌خصوص در حوزه‌های فنی و صنعتی بوده‌ این را دیده‌ام که هر چه خواستیم اتفاق افتاد. شاهدم همین صنعت هسته‌ای است که در چه مدت کوتاهی به مرزهایی رسیدیم که خیلی‌ها احساس خطر کردند و باید این را نگه می‌داشتیم. برای کشور ما ارزش بود، ولی عده‌ای جا زدند. حالا باز خوب است که مردم جا نزدند و هستند و الحمدلله هنوز آن روحیه در بیرون حفظ شده است.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ تیر ۹۵ ، ۱۳:۴۰
احمد خوشخو


استاندار جدید خراسان جنوبی از مدیران خواسته که رأس ساعت در جلسات حاضر شوند و اگر تأخیر داشته باشند از حضور آنها جلوگیری می شود و این درصورتی است که در اولین جلسه اقتصادمقاومتی وی نزدیک به 40 دقیقه تأخیر داشته است.

به گزارش خبرنگار خاورستان، جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان امروز در حالی ساعت 13 در سالن کنفرانس دفتر استاندار در حال برگزاری است که برخی از مدیرکل به دلیل ترس از تأخیر در جلسه به جای نماز اول وقت در اتاق کنفرانس حاضر شدند.

 

گزارش خبرنگار ما حاکیست که با توجه به پافشاری زیاد استاندار برای حضور به موقع مدیران در اولین جلسه شورای اداری استان با گذشت نزدیک به 40 دقیقه از زمان جلسه پرویزی هنوز وارد سالن کنفرانس نشده است.

این تأخیر زیاد استاندار در صورتی است که چندتن از مسئولین که بدلیلی با تأخیر 5 تا 10 دقیقه ای خود را به محل سالن کنفرانس رسانده اند از ورود آنها ممانعت به عمل آمده است.

بنابر این گزارش، در این بین اقدام زشت و ناپسند یکی از کارکنان دفتر استاندار نیز در خصوص ممانعت از ورود خبرنگاران بدلیل تأخیر 5 دقیقه ای در جلسه قابل ملاحظه است به طوریکه این خبرنگاران با توجه به اهمیت نماز اول وقت به نماز خانه استانداری رفته بودند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ تیر ۹۵ ، ۱۴:۴۰
احمد خوشخو


سه شنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۲
 
حاج رجب محمدزاده جانباز ۷۰درصدی کشورمان که سال ۶۶ از ناحیه صورت به شدت مجروح شد از ۱۷ تیر ماه سال جاری به دلیل عفونت ریه در بیمارستان امام حسین(ع) مشهد بستری شده است. حاج رجب از زمان مجروحیت تا کنون ۲۶ بار زیر عمل جراحی قرار گرفته تا به شکل امروز درآمده، هر بار در این عمل‌ها یک تکه پوست از دست، پا یا سرش جدا می‌کردند و به صورتش پیوند می‌زدند، از پوست سرش برایش ریش و سبیل ساختند، خانواده‌اش می‌گویند در چهره‌ای که شما از حاج رجب می‌بینید، همه چیز ساخته دست پزشکان است.



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ تیر ۹۵ ، ۱۴:۳۴
احمد خوشخو