حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

اطلاعات مذهبی و اخلاقی و سیاسی

۱۷۴ مطلب در فروردين ۱۳۹۶ ثبت شده است

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: درباره آستان قدس باید بگویم با اینکه بنده یک سال است که آنجا حضور دارم، حتی یک ریال به عنوان حق‌التولیه استفاده نکرده‌ام و گفته‌ام این درآمد خرج فقرا و مستضعفان شود.

به گزارش خاورستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز سه‌شنبه 29 فروردین در جمع جوانان و نخبگان دانشجویی حضور یافت و به سوالات دانشجویان در حوزه‌های مختلف ازجمله سوابق مدیریت کلان، مبارزه با فساد، برنامه‌ها و ادامه رقابت در عرصه انتخابات پاسخ داد.



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه حضور در جمع دانشجویان توفیقی است و بنده از توصیه‌ها و نصایح خیرخواهانه که مطرح شد، تشکر می‌کنم، درباره دغدغه نسبت به فساد اظهار داشت: در تعبیر قرآنی فساد این‌گونه معنا شده است که اگر یک امری از اعتدال خارج شود، فساد صورت می‌گیرد و این مسئله کم‌ و زیاد دارد.



* باید بسترهای فساد را از بین برد



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر همین اساس افزود:‌ اگر نظام اداری و اقتصادی ما بر مبنای آنچه که باید باشد، نبود و فسادآور بود، باید حتماً بسترهای فساد را از بین برد؛ علت، سازوکارهای فاسد است که منجر به فساد و پرونده می‌شود.



وی با اشاره به حضور خود در سازمان بازرسی کل کشور و بازرسی از سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها تصریح کرد: پس از حکم 8 ماده‌ای رهبر معظم انقلاب برای مبارزه با فساد، ما سه سال متوالی نمایشگاه برپا کردیم، تا آسیب دستگاه‌ها را به نمایش بگذارم.



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی ادامه داد: ما در نمایشگاه اول خود از مدیران و کارشناسان ارشد دعوت کردیم تا ببینند در وزارتخانه‌ها چه خبر است و حدود 5 هزار نفر از مدیران عالی و میانی و کارشناسان از این نمایشگاه بازدید کردند و سخنان و دست‌نوشته‌های آنها نیز موجود است، ما گفتیم اگر نگاه ما به کشور بد است، خودتان بیایید اینجا و ببینید و بگوید نگاه شما ناقص است.



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به جلسه رؤسای سه قوه وقت و رئیس وقت سازمان بازرسی با مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در آن جلسه فرمودند که نمایندگانی از دفتر ما آمدند و از این نمایشگاه تعریف کردند و گفتند که در این نمایشگاه آسیب‌های دستگاه‌ها نشان داده شده است.



* نه فساد درون دستگاه‌های کشور را برمی‌تابم و نه فساد درون سازمان خود را



وی با تأکید بر اینکه بنده به‌عنوان فردی که در تمام سالهای خدمت با فساد مبارزه کرده‌ام نه فساد درون دستگاه‌های کشور را برمی‌تابم و نه فساد درون سازمان خود را، تلاش کرده‌ام با فساد در هر سطح و مقام و مسئولی برخورد کنم، خاطرنشان کرد: بنده در زمان دولت آقای هاشمی و آقای خاتمی رئیس بازرسی بودم و به نیروهای خود گفته بودم که خط قرمز ما بی‌استناد و غیرمتقن صحبت کردن است؛ چراکه تحلیل‌های روزنامه‌ای غیر از گزارش بازرسی است، لذا بازرسی باید متقن صحبت کند.



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به گزارشاتی که در این زمینه در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موجود است و اشکالات ساختاری و رفتاری در این زمینه، تصریح کرد: سخن ما درباره آسیب‌شناسی و آسیب‌زدایی است؛ در کشور ما ارباب رجوع هم آسیب‌ها را می‌داند، اما مشکل ما اراده در آسیب‌زدایی است.



*نمی‌گویم همه یکباره معصوم می‌شوند، اما در دولت اسلامی نمی‌گذاریم فساد در هیچ کجا لانه کند



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: اعتقاد بنده این است که ما می‌توانیم نظام اداری بدون فساد داشته باشیم، نمی‌گویم همه یکباره معصوم می‌شوند، اما در دولت اسلامی اراده‌ام این است که نگذارم فساد در هیچ کجا لانه کنند.



*قبل از هر کسی رئیس دولت باید مدعی فساد باشد



وی در ادامه سخنان خود بابیان اینکه قوه قضائیه و دادگستری در مرحله بعد است و قبل از هر کسی رئیس دولت باید مدعی فساد باشد، افزود:‌ رؤسای دولت و وزرا نباید اجازه بروز فساد را بدهند و اگر هم فسادی بروز کرد، قبل از هر کسی آنها خود باید مدعی برخورد با فساد باشند.



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه اگر بستر ایجاد فساد در دستگاه‌‌ها اصلاح شود هر روز شاهد یک پرونده نخواهیم بود، به اولین پرونده فساد در سال 74، پرونده 123 میلیارد در اولین سال حضور خود در بازرسی اشاره کرد و یادآور شد: بعد از آن نیز پرونده‌های بسیاری کشف شد که مبلغ و افراد آن پرونده‌ها متفاوت بود، اما جنس آن یکی است و ما از همان سوراخ غلط نظام بانکی که گزیده شده‌ایم، بازهم گزیده شدیم.



* نظام بانکی کشور باید متحول شود و ما امکان تحول را داریم/ به دنبال تشکیل دولتی در تراز نظام اسلامی هستیم



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه نظام بانکی کشور باید متحول شود و ما امکان تحول را داریم، گفت: من این موضوع را با شناخت عرض می‌کنم، بحث بنده تشکیل دولتی در طراز نظام اسلامی است و رسالت خود را در تشکیل دولت اسلامی می‌دانم.



*نباید به هیچ‌کس و هیچ جریان سیاسی وام‌دار بود



وی درباره هزیه‌های انتخاباتی خود که مورد سؤال

دانشجویان قرار گرفت، توضیح داد: من هم اعتقادم این است که انسان نباید به هیچ‌کس و هیچ جریان سیاسی وام‌دار باشد تا بتواند وظیفه خود را انجام دهد.



حجت‌الاسلام رئیسی بابیان اینکه دوستان در سلوک چند سال گذشته من هم دیده‌اند که در مسئولیت‌های پیچیده سعی کرده‌ایم آنچه وظیفه‌مان است انجام دهیم، گفت: بنده در ارتباط با هزینه‌های انتخاباتی گفتم که به دوستان بگویند هرکسی در هر شهری و هر کجایی که تشخیص داد اقدام کند؛ بنده تاکنون در انتخابات شرکت ‌کرده‌ام، نماینده خراسان جنوبی در انتخابات خبرگان بودم، آنجا مردم متمولی ندارد، اما مردم خودشان در قالب یک مغازه‌دار و یک خانه‌دار کار را آغاز کرده‌اند و حتی در خانه‌های خود را باز کرده و در منزلشان ستاد تشکیل دادند.



*پول گزاف ندارم که در انتخابات خرج کنم



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه بنده در این عرصه پول‌های گزاف ندارم که کار انجام دهم، خاطرنشان کرد: وظیفه ما این است که خود را عرضه کرده و خود را بشناسانیم تا آنهایی که اطلاع ندارند بتوانند انتخاب کنند، لذا ما گفته‌ایم که بایدها و نبایدها در این زمینه تنظیم و به ستادها ارائه شود.



* گفته‌ام که حق‌ تولیت بنده باید برای زائران و فقرا خرج شود



وی بابیان اینکه به هیچ عنوان نباید در این عرصه اسراف صورت گیرد حتی از پول خودشان، اظهار داشت: درباره آستان قدس هم باید بگویم با اینکه بنده یک سال است که در آستان قدس رضوی حضور دارم، حتی یک ریال به عنوان حق‌التولیه استفاده نکرده‌ام و گفته‌ام که این درآمد باید برای زائران و فقرا و مستضعفان خرج شود.



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی بابیان اینکه حق‌التولیه بنده دست‌نخورده مانده است و تصمیم گرفته‌ایم مسیری باشد که این موضوع شفاف شود، خاطرنشان کرد: این مبلغ حق بنده است اما باید بدانند که کجا مصرف شده و دلیل آن نیز این است که این حق‌ متولی از پول‌های مردمی است که با جان‌ودل خود آنجا قرار داده‌اند، لذا به وراث خود هم گفته‌ام تا بدانند اگر روزی نبودم این مبلغ متعلق به زائران و فقراست.



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به نسبت خود با جریان‌های مختلف سیاسی اظهار داشت: ما بعد از این 38 سال با وجود این ذخایر ملی، جوانان برومند، خلاقیت‌ها و کسانی که حاضرند برای کشور خطر کنند، نباید شاهد این میزان از فقر و بیکاری باشیم؛ چراکه این مسئله زیبنده نظام اسلامی نیست.



* قادریم با توجهات حضرت رضا(ع) فقر را از چهره کشور بزدائیم



وی تأکید کرد: ما با کمک خداوند و با توجهات حضرت رضا(ع) قادریم فقر را از چهره زیبای این کشور بزدائیم.



*می‌توانم کاندیدای اصولگرایی و اصلاح‌طلبی در خط امام(ره) باشم



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: اگر اصولگرایی و اصلاح‌طلبی در خط امام(ره) باشند و دلشان برای نظام و انقلاب بسوزد، بنده می‌توانم کاندیدای آنها باشم.



* باید کار و کرامت به نام امام رضا(ع) آغاز شود



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در عین حال اظهار داشت: مردم از این نوع اختلافات و دسته‌بندی‌ها خسته شده و به ‌ستوه آمده‌اند و این نوع گفتمان‌ باید تمام شود و آنچه آغاز می‌شود باید کار و کرامت به نام امام رضا(ع) باشد.



* بنده نیامده‌ام که بروم، آمده‌ام که موفق شوم/ به‌عنوان یک خادم برای حل مشکلات مردم آمده‌ام



وی بابیان اینکه بنده سیر حضور خود در انتخابات را در جلسات مختلف گفته‌ام، ادامه داد: بنده بودن در کنار آستان امام رضا(ع) را بزرگ‌ترین عنایت خدا بر خود می‌دانسته و می‌دانم و به دنبال هوا و هوس و پست و مقام هم نیامده‌ام، بلکه به‌عنوان یک خادم آمده‌ام تا مشکلات مردم را حل کنم.



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی بر همین اساس تأکید کرد: بنده نیامده‌ام که بروم، بلکه آمده‌ام که موفق شوم، البته اراده و انتخاب متعلق به مردم است و وظیفه ما نیز عرضه کردن درست آن چیزی است که هستیم و این پیشینه می‌تواند گواه این ادعاها باشد.



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص برنامه‌های خود برای مشکلات کشور توضیح داد: بنده برای تمام این موارد نه فقط برای برنامه‌های کلان کشوری، بلکه برای بخش‌های مختلف برنامه‌ داریم. در برنامه‌های مختلف ازجمله سفر به استان‌ها و حضور در میزگردها می‌گوییم آیا این کار شدنی است یا یک آرمان دست‌نیافتنی است.



وی با اشاره به آشنایی خود با لایه‌های مختلف اداری تصریح کرد: برنامه‌ای که مدنظر داریم قابل اجرا و قابل پایش بوده و می‌توان گزارش آن را به مردم ارائه داد.



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که مجدداً از وی پرسید آیا شما می‌خواهید کنار بروید یا تا آخر می‌مانید، گفت: من نیامده‌ام که بروم، بلکه آمده‌ام که بمانم و موفق شوم.



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه خود برای مبارزه با فساد و تبعیض

اظهار داشت: ما به دنبال مبارزه با فقر، فساد و تبعیض هستیم و این را در اطلاعیه خود هم گفتم؛ چراکه این مسئله از آرزوهای ملت است و ما نیز به دنبال عملی شدن این وظیفه هستیم.



وی در پاسخ به سؤال دانشجویی که گفت مسئولان نباید به سراغ کاخ‌نشینی بروند، یادآور شد: بنده با یتیمی بزرگ شده‌ام و درد فقر را نشنیده‌ام، بلکه آن را لمس کرده‌ام؛ اگر به روستاها و شهرهای اطراف رفته‌ام، نه از باب سر زدن به‌عنوان یک فرد از بالا به پایین، بلکه همراه مردم بوده‌ام و سبک ما این‌طور بوده است که در ستادهای مختلفی عضو هیأت امنا بوده‌ام و پرونده‌های پیچیده مالی وجود داشته است، اما با کمک الهی هم خودمان و هم اهل و خانواده‌ام عادت کرده‌اند که یک زندگی معمول اداری داریم.



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی ادامه داد: بنده به تهران که آمدم به کارمندان خانه‌های نهادی و سازمانی می‌دادند که با درصدی تخفیف و با قیمت خوب فروخته می‌شد، اما بنده اقدام نکردم و به دنبال خانه رفتم تا ارتباط نهادی در این زمینه نداشته باشم؛ چراکه نمی‌خواستم کارمندان احساس کنند چون دستم باز است برای خود اقدام کردم، البته این مسئله نه خلاف شرع و نه خلاف قانون است، اما احساس کردم حالا که در این جایگاه و دسترسی به اموال هستم، باید طوری رفتار کنم که این قضیه نباشد و دعا کنید که این روحیه باقی بماند.



* دولت ما دولت انقلابی خواهد بود



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بابیان اینکه بنده بنای ورود نداشتم و دیر هم وارد صحنه شدم، گفت: تا زمانی که ستاد و کار شکل بگیرد، زمان می‌برد اما حتماً به یقین بدانید که دولت ما ان‌شاءالله دولت انقلابی خواهد بود.



*نمی‌دانم در چه عرصه‌ای وارد شده‌ایم که همه دچار ترس شده‌اند



وی درباره گزارش اندیشکده‌های آمریکایی و تلاش آنها برای ایجاد دوقطبی بین مردم و نظام که مورد سؤال یکی از دانشجویان قرار گرفت، خاطرنشان کرد: نمی‌دانم در چه عرصه‌ای وارد شده‌ایم که همه دچار ترس شده‌اند، اما ما از این چیزها جا نمی‌خوریم، من یک جوان 19 ساله بودم که وارد کار شدیم و به برکت انقلاب مردم و امام(ره) یک مسئولیت و مدیریت را برعهده گرفتیم و ما خدمت شهید بهشتی می‌رسیدیم و ایشان ما را تشویق می‌کرد؛ بنابراین می‌خواهم بگویم که ما از این نوع اقدامات جا نمی‌خوریم، اما همه را به انصاف و توجه به خواسته‌های مردم دعوت می‌کنم.



* برنامه ما نجات اقتصاد و مدیریت کشور است



حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی بابیان اینکه با وجود گذشت 38 سال از انقلاب وضع موجود در نظام پولی‌، بانکی و صادرات و واردات در شأن ملت ایران نیست، یادآور شد: ما می‌خواهیم که ملت را از این وضع نجات دهیم و قابل نجات دادن است، برنامه ما، برنامه نجات اقتصاد و مدیریت کشور است و این شعار نبوده و امکان‌پذیر است، اگر پیشرفت‌های هوافضا، نانو و موشکی نبود، ما ناامید می‌شدیم اما امروز اعلام می‌کنیم که ما می‌توانیم.



کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: آخرین کلام ما این است که ما نیامده‌ایم که برویم، بلکه آمده‌ایم که موفق شویم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۲۳:۴۲
احمد خوشخو

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به جایگاه ویژه علم در جامعه،گفت:تعهد،ایمان والتزام ایمانی حفظ کننده علم محسوب می شوند.

به گزارش خبرنگار خاورستان، آیت الله عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی ظهر امروز در مراسم دیدار با مدیران و کارکنان دانشگاه های پیام نور استان ضمن تبریک ایام رجبیه و روز ارتش جمهوری اسلامی ایران،اظهار کرد: اصولا مقوله علم به معنای نور بوده و یک نام تشریفاتی نیست بلکه یک واقعیت است.

 

وی با بیان این که وصول به هرچیزی اعم از وصول فیزیکی،استدلالات عقلی،علمی،عرفانی و...،نیازمند علم و دانش است،خاطرنشان کرد:دانش های مختلف نیز در راستای رسیدن به مقاصدشان بایستی فرمول های دانشی خاصی را طی نمایند.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی از علم و دانش به عنوان حیات، یاد کرد و افزود: آنچه مسلم است آن است که ما به آن اندازه ازحیات برخوردار هستیم که از آن، درک درستی داشته باشیم چرا که افراد فاقد درک، فاقد حیات انسانی هستند.

 

آیت الله عبادی با اشاره به این که انسان ها در زندگی خویش به آنچه خواسته باشند برسند ناچار به رسیدن آن از طریق علم هستند، متذکر شد:یادمان باشد که علم جهت دار،علم مفیدی تلقی می شود.

 

وی ادامه داد: علم به معنی مطلقش نه تنها مفید نیست بلکه می تواند بسیار مضر نیز باشد.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی عنوان کرد: متاسفانه دنیای امروز ما این مشکل را پیدا کرده که اگرچه در جهت علم، تحقیقات شایسته ای انجام شده ولی در خصوص پیاده کردن آن، انواع سوءاستفاده ها صورت گرفته و این یک مصیبت بزرگ است.

 

آیت الله عبادی دلیل سلب امنیت بسیاری از جوامع امروزی را، سلب ایمان دانست و متذکر شد: تعهد،ایمان و التزام ایمانی می توانند حفظ کننده علم باشند.

 

وی ضمن اشاره به خدمات دانشگاه پیام نور در جامعه، بیان کرد: این دانشگاه  به لحاظ انجام خدمات فرهنگی و بسیاری جهات دیگر،دارای جایگاه ویژه ای است.

 

آیت الله عبادی اظهار  داشت: اگر هدایت  در جامعه ای حکمفرما باشد همه چیز در جایگاه خویش مفید است و اگر هدایت نباشد حتی علم هم در جایگاه خویش مهم نیست.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی  با بیان این که علم و ایمان، دو پیام اصلی پیامبران بعد از مبعوث شدن بوده است، گفت: این دو عامل، هرگز نباید از یکدیگر جدا شوند.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۲۳:۴۱
احمد خوشخو

حجت الاسلام ابراهیم رئیسى در نامه اى به رئیس جمهور گفت: حیف است رقابت براى خدمت به شائبه هاى تبلیغاتى آلوده شود.

حیف است رقابت براى خدمت به شائبه هاى تبلیغاتى آلوده شود به گزارش خبرنگار انتخابات باشگاه خبرنگاران جوان حجت الاسلام ابراهیم رئیسى نامه اى به رئیس جمهور درباره رعایت امور اخلاقی در رقابت های انتخاباتی نوشت.

متن نامه به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم
 
حجت‌الاسلام والمسلمین جناب‌ آقای روحانی
 
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
 
با سلام و تحیت؛
 
بنده و جنابعالی پیش از آنکه حقوقدان باشیم، هر دو مفتخر به کسوت روحانیت هستیم و این انتساب، ما را به رعایت امور اخلاقی بیش از دیگران ملزم و موظف می‌نماید.اگر در صحنه انتخابات ریاست‌جمهوری، رقابت برای خدمت به مردم می‌باشد و همین مایه مباهات ماست، حیف است که به شائبه نمایش‌های تبلیغاتی که داوری دیگران را درباره ما مخدوش می‌کند، آلوده شود.

سیدابراهیم رئیسی   ۹۶/۰۱/۲۹
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۲۳:۳۶
احمد خوشخو
یک شرکت هواپیمایی داخلی از مسافران پرواز بامداد امروز مسیر زاهدان ـ تهران که به علت اقامه نماز از پرواز جا ماندند، عذرخواهی کرد.
صراط:  نایب رئیس هیئت مدیره این شرکت هواپیمایی با عذرخواهی از مسافران این  پرواز، از برگشت وجه بلیط دریافتی به همراه یک بلیط رایگان برای این مسافران خبرداد.

به گزارش  صداوسیما،ابوالفضل حقیقی گفت: با توجه به شرایط  پروازی در روز ارتش، پرواز این هواپیما برای ساعت ۴  و ۳۰ دقیقه بامداد برنامه ریزی شده بود و با توجه به زمان اذان صبح به وقت زاهدان در ساعت ۴ و۳۵ دقیقه، امکان اقامه نماز در زاهدان نبود.

وی ادامه داد: کادر پروازی فضای لازم برای اقامه نماز در هواپیما را فراهم کردند اما تعدادی از مسافران در بیرون از هواپیما نماز صبح را اقامه کردند که باتوجه به نبود امکان تأخیر بیشتر در این پرواز و بسته شدن فرودگاه مقصد ـ مهرآباد ـ خلبان این پرواز به ناچار پرواز را آغاز کرده است.

عضو هیئت مدیره این ایرلاین خاطرنشان کرد: در پرواز برگشت از تهران که پنج شنبه انجام می شود عوامل شرکت هواپیمایی برای عذرخواهی از مسافران در پرواز حضور خواهند داشت.

به گفته حقیقی صبح امروز ۲۵ مسافر پرواز این شرکت هواپیمایی به. علت اقامه نماز صبح از پرواز جا ماندند. تعدادی از مسافران وقتی متوجه شدند زمانی که پرواز به تهران برسد نماز آن‌ها قضا می‌شود، ‌۳ دقیقه قبل حرکت هواپیما پای پلکان هواپیما به نماز ایستادند که با اصرار و شتاب خلبان، پلکان از هواپیما جدا شده و هواپیما پرواز کرد که با این اقدام ۲۵ نفر از مسافران از پرواز جا ماندند.

این مقام مسئول تأکید کرد: با خلبان و پرسنل  این ایرلاین. در زاهدان برخورد شد و همه را ۱۵ روز به حالت تعلیق درآوردیم تا نشان دهیم این موضوع به هیچ عنوان قابل اغماض نیست.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۲۳:۳۴
احمد خوشخو
نماز سخن گفتن با خالق و بریدن از مخلوق است و اهمیت نماز در دین مقدس اسلام به قدری است که نبی مکرم اسلام، حضرت محمد مصطفی(ص) از آن به‌عنوان ستون خیمه دین نام برده است.
صراط: نماز سخن گفتن با خالق و بریدن از مخلوق است و اهمیت نماز در دین مقدس اسلام به قدری است که نبی مکرم اسلام، حضرت محمد مصطفی(ص) از آن به‌عنوان ستون خیمه دین نام برده است.

به گزارش ایکنا، عبادت در برابر خالق، نشان‌دهنده اوج دلداگی است و در این بین نماز در دین مقدس اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و این اهمیت به قدری است که نبی مکرم اسلام فرمودند: «إنّ الصلوه عمود الدّین».

احادیث متعددی از معصومین در منابع معتبر در زمینه اهمیت نماز و لزوم اهتمام به آن و جایگاه نمازگزاران و حتی کاهلین به نماز بیان شده است. که در اینجا 14 حدیث از 14 معصوم در این زمینه گردآوری شده است.

رسول اکرم (ص): اَلصَّلاةُ مِفتاحُ کُلِّ خَیرٍ؛ نماز کلید همه خوبی‌هاست.

امام على (ع) :لَو یَعلَمُ المُصَلّى ما یَغشاهُ مِنَ الرَّحمَةِ لَما رَفَعَ رَأسَهُ مِنَ السُّجودِ. اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت.

حضرت زهرا (س): فَجَعلَ اللهُ الایمانَ تَطهیراً لَکم مِنَ الشِّرکِ ، وَ الصَّلاةَ تَنزیهاً لَکم عَن الکِبرِ؛ خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد ، و نماز را برای دوری از تکبر و خودخواهی.

کان الحسن ابن على ‏علیه السلام: اذا قام الى الصلاة لبس ‏اجود ثیابه فقیل له: یابن رسول الله! لم تلبس اجود ثیابک؟! فقال‏ علیه السلام: ان الله جمیل یحب الجمال فاتجمل‏ لربى و هو یقول « خذوا زینتکم عند کل مسجد» فاحب ان‏ البس اجود ثیابى. امام حسن‏ مجتبی (ع) زمانى که نماز را برپا مى‏‌داشتند زیباترین لباس را مى‏‌پوشیدند، به حضرت عرض شد، اى پسر رسول خدا چرا به هنگام نماز اینگونه لباس مى‏ پوشى؟ حضرت فرمودند: به تحقیق خدا زیبا است و زیبائى را دوست ‏مى‏‌دارد. پس خود را براى پروردگارم مى‌‏آرایم، چنانچه‏ مى‏‌فرماید: «به هنگام نماز و حضور در مساجد لباس زیباى‏ خود را بپوشید» پس دوست دارم که بهترین لباسم را بپوشم.

امام حسین (ع): مَن عَبَدَ اللهَ حَقَّ عِبادَتِهِ آتاهُ اللهُ فَوقَ أمانِیهِ وَ کفایتِهِ ؛ هر که خدا را ، آن‌گونه که سزاوار اوست ، بندگی کند ، خداوند بیش از آرزوها و کفایتش به او عطا کند.

از امام سجاد (ع) نقل شده است که در پاسخ کسى که پرسید:چه چیزى سبب قبولى نماز است ؟ فرمود: ولایت ما (اهل بیت و برائت از دشمنان ما.

امام محمدباقر (ع): مَن تَرَکَ الجَماعَةَ رَغبَةً عَنها وَ عَن جَماعَةِ المُسلِمینَ مِن غَیرِ عِلَّةٍِ فَلا صَلاةَ لَه؛ کسی که از روی بی میلی،بدون عذر و علت نمازجماعت را که اجتماع مسلمانان است ترک کند، نمازی برای او نیست.

امام صادق (ع): أَقرَبُ ما یَکُونُ العَبدُ إلَی اللهِ وَ هُوَ ساجِدٌ. نزدیکترین حالات بنده به پروردگارت حالت سجده است.

امام کاظم (ع): اَفضَلُ ما یَتَقَرَّبُ به العَبدُ اِلی اللهِ بَعدِ المَعرِفَةِ به، الصَلوةُ؛ بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می‌کند، نماز است.

امام رضا (ع): أوَّلُ ما یُحاسَبُ الْعَبْدُ عَلَیْهِ، الصَّلاهُ فَإنْ صَحَّتْ لَهُ الصَّلاهُ صَحَّ ماسِواها، وَ إنْ رُدَّتْ رُدَّ ماسِواها. اوّلین عملی که از انسان مورد محاسبه و بررسی قرار می‌گیرد نماز است، چنانچه صحیح و مقبول واقع شود، بقیه اعمال و عبادات نیز قبول می گردد وگرنه مردود خواهد شد.

امام جواد (ع): التَّواضُعُ زینَةُ الْحَسَبِ، وَالْفَصاحَةُ زینَةُ الْکَلامِ، وَ الْعَدْلُ زینَةُ الاْیمانِ، وَالسَّکینَةُ زینَةُ الْعِبادَةِ، وَالْحِفْظُ زینُةُ الرِّوایَةِ. تواضع و فروتنی زینت بخش حسب و شرف، فصاحت زینت بخش کلام، عدالت زینت بخش ایمان و اعتقادات، وقار و ادب زینت بخش اعمال و عبادات و دقّت در ضبط و حفظ آن، زینت بخش نقل روایت و سخن است.

امام هادی (ع): مَنِ اتَّقىَ اللّهَ یُتَّقى ، وَمَنْ اءطاعَ اللّهَ یُطاعُ، وَ مَنْ اءطاعَ الْخالِقَ لَمْ یُبالِ سَخَطَ الْمَخْلُوقینَ، وَمَنْ اءسْخَطَ الْخالِقَ فَقَمِنٌ اءنْ یَحِلَّ بِهِ سَخَطُ الْمَخْلُوقینَ. کسى که تقوى الهى را رعایت نماید و مطیع احکام و مقرّرات الهى باشد، دیگران مطیع او مى شوند.و هر شخصى که اطاعت از خالق نماید، باکى از دشمنى و عداوت انسان ها نخواهد داشت و چنانچه خداى متعال را با معصیت و نافرمانى خود به غضب درآورد، پس سزاوار است که مورد خشم و دشمنى انسان ها قرار گیرد.

امام حسن عسگری (ع): لَیسَتِ العِبادَةُ کَثرَةَ الصیّامِ وَ الصَّلوةِ وَ انَّما العِبادَةُ کَثرَةُ التَّفَکُّر فی أمر اللهِ. عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است.

امام مهدی (ع ): ما ارغم انف الشیطان بشی ء مثل الصلاة فصلها و ارغم انف الشیطان. هیچ چیز مثل نماز بینی شیطان را به خاک نمی مالد و او را خوار نمی کند، پس نماز بخوان و بینی شیطان را به خاک بمال .

و اهمیت برپایی نماز به قدری است که در حدیث قدسی آمده است: یقول الله تعالی: المصلی یناجینی. نمازگزار(هنگام خواندن نماز با من ) نجوا می‌کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۲۳:۳۳
احمد خوشخو
بر اساس گزارش مرکز آمار
درحالی مسئولان دولت یازدهم از رئیس جمهور تا وزرا و معاونان اخیرا مدعی ایجاد سالانه ۷۰۰ هزار شغل در این دولت شدند که گزارش مرکز آمار ایران خلاف ادعای مسئولان را اثبات کرده و نشان می دهد، در این دولت سالانه حداکثر ۳۵۰ هزار شغل ایجاد شده است.
صراط: درحالی مسئولان دولت یازدهم از رئیس جمهور تا وزرا و معاونان اخیرا مدعی ایجاد سالانه ۷۰۰ هزار شغل در این دولت شدند که گزارش مرکز آمار ایران خلاف ادعای مسئولان را اثبات کرده و نشان می دهد، در این دولت سالانه حداکثر ۳۵۰ هزار شغل ایجاد شده است.

به گزارش تسنیم، حسن روحانی رئیس جمهور طی چند ماه گذشته درباره میزان اشتغالزایی دولت یازدهم بیان کرده است: سالیانه 700 هزار شغل ایجاد کردیم.

همچنین مرتضی بانک معاون کل نهاد ریاست جمهوری اواخر سال گذشته گفت: دولت یازدهم با فعال کردن واحدهای صنعتی غیر فعال و تلاش های موثر در حوزه اقتصاد، سالانه 700 هزار شغل در کشور ایجاد کرده است.

شب گذشته هم عیسی منصوری معاون اشتغال وزیر کار در مناظره تلویزیونی با بیان اینکه در چهارسال گذشته هر سال حدود 700 هزار شغل ایجاد کردیم که در دنیا کم نظیر است افزود: با مقایسه آمار اشتغال اعلام شده از سوی مرکز آمار با داده های سازمان تأمین اجتماعی صحت آمارهای اعلام شده قابل راستی آزمایی است و بررسی های انجام شده بیانگر تأیید آمارهای اشتغال است.

درحالی مسئولان دولت یازدهم از رئیس جمهور تا وزرا و معاونان، اخیرا مدعی ایجاد سالانه 700 هزار شغل در این دولت شدند که گزارش مرکز آمار ایران خلاف ادعای مسئولان را نشان می دهد.

گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت بیکاری در پایان سال 91 و پایان سال 95 گویای این حقیقت است که طی چهار سال گذشته به طور خالص یک میلیون و 427 هزار شغل ایجاد شده است، بنابراین دولت فعلی  سالانه 356 هزار شغل ایجاد کرده نه 700 هزار شغل.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در سال 91 جمعیت فعال کشور 24 میلیون و 105 هزار نفر و جمعیت بیکار 2 میلیون و 944 هزار نفر بوده که با این حساب جمعیت شاغل کشور در پایان سال 91 به 21 میلیون و 161 هزار نفر می رسد.

همچنین در سال 95 جمعیت فعال کشور به 25 میلیون و 791 هزار نفر رسید که از این میزان 3 میلیون و 203 هزار نفر بیکار و 22 میلیون و 588 هزار نفر شاغل بوده اند.

بنابراین جمعیت شاغل کشور طی 4 سال یک میلیون و 427 هزار نفر افزایش یافته نه 2 میلیون و 800 هزار نفر.

اسناد مرکز آمار ایران در خصوص وضعیت بیکاران و شاغلین در سال 91 و 95 را در ادامه ببینید.

سالی ۷۰۰هزار شغل دروغ از آب درآمد +سند

سالی ۷۰۰هزار شغل دروغ از آب درآمد +سند

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۲۳:۳۲
احمد خوشخو
حسن روحانی

وقتی رکود طولانی مدت می شود، کنترل آن هم برای دولت سخت خواهد شد و به تبع مجددا تورم را به بار خواهد آورد.

سرویس اقتصاد مشرق- وقتی به قیمت کالاهای اساسی در چند ماهه اخیر در  بازار نگاهی می اندازیم، متاسفانه شاهدیم که این قیمت ها سیر صعودی را طی کرده اند و شرایط به گونه ای تغییر کرده است که مردم عادی و قشر ضعیف جامعه توان سابق خود در خریداری آن ها را ندارند.

برنج و لبنیات دو مثال عینی در این زمینه است. قیمت برنج ایرانی در سال جاری با حفظ سیر صعودی سال گذشته اما با شیب ملایم، از ده هزار تومان به ۱۲۵۰۰ تومان و بعد تا ۱۷ هزار تومان در هر کیلوگرم رسید تا برنج ایرانی به یک ماده خوراکی لوکس و گران قیمت تبدیل گردد.

شاهد دیگر گرانی ها، لبنیات بوده است. در تعطیلات نوروزی دولت به مردم عیدی داد و قیمت ها در بازار بهاری لبنیات روندی صعودی پیدا کرد، بطوریکه کره ۱۰۰ گرمی، ۸۰۰ تومان، شیر یک لیتری ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان و خامه ۲۰۰ گرمی، ۵۰۰ تومان گران شد. این گرانی بی رویه در گوشت قرمز نیز رخ داده است و سرانه مصرف گوشت مردم را ۲۵ درصد کاهش داده است

وقتی رکود بازار را فرا می گیرد، خرید و فروش نیز کاهش پیدا میکند و در نتیجه درآمدها رو به افول می رود، اما در این میان هزینه هایی چون نیروی انسانی، اجاره محل کسب، حمل و نقل و ایاب و ذهاب روند افزایشی خود را طی می کند و کار به جایی می رسد که بازاریان برای جبران هزینه های خود، مجبور به افزایش قیمت می شوند تا با افزایش سود غیر متعارف، حداقل هزینه های خود را جبران و در بهترین حالت تراز تجاری خود را مثبت کنند.

سیاست های غلط اقتصادی دولت، هر چند تورم را کاهش داد، ولی رکود را به ارمغان آورد و این رکود خود منجر به کاهش تولیدات ایرانی و افزایش قیمت ها شد.

رکود در تعریف اقتصادی به دو دوره سه‌ماهه پیاپی رشد منفی در اقتصاد یک کشور اطلاق می‌شود. «دوره‌ای که کاهش معنی دار در چهار عامل تولید، درآمد، اشتغال و تجارت ایجاد شود. » این دوره معمولاً حداقل بین ۶ ماه تا یکسال است؛ ولی آنچه در دوران آقای روحانی در کشور رخ داده است، وجود رکود به مدت زمان ۴ سال است و این موجب نابودی بخش بزرگی از ساختار اقتصادی کشور شده است.

وقتی رکود طولانی مدت می شود، کنترل آن هم برای دولت سخت خواهد شد و به تبع مجددا تورم را به بار خواهد آورد.

نشریه اکونومیست به نقل از لئورنس کاتلیکف اقتصاددان برجسته می نویسد:

« معضلات رکودی باعث ایجاد محیطی نامطمئن برای اقتصادی است که بنگاه‌های اقتصادی باید در چنین شرایطی هزینه‌های خود را ساماندهی کنند، سرمایه‌گذاری خود را طراحی نمایند و تولیدات خود را ارائه کنند و همچنین شاید بتوان گفت در شرایطی قرار گرفته‌ایم که در یک تعادل بد قرار داریم، به نحوی که وام‌دهندگان اعتبارات خود را در نرخ بهره بالا ارائه می‌کنند و وام‌گیرندگان مجبورند در چنین شرایطی نیازهای مالی خود را تامین نمایند. »

آنچه اکونومیست به نقل از این اقتصاددان برجسته نوشته است، وضعیتی مشابه وضعیت فعلی ایران است که در آن بنگاه های اقتصادی با وام های اعتباری با نرخ بهره بالا درگیر هستند و در شرایطی نامطلوب تامین سرمایه مورد نیاز می کنند. به طبع وقتی سرمایه تامینی برای بنگاه اقتصادی، گران تمام شود، محصول تولیدی نیز خود گرانتر از قبل خواهد شد و این خود موجب رشد قیمت ها و بازگشت تورم به کشور خواهد شد.

با این وضعیت دولت هر چند کوتاه مدت تورم را کنترل کرده است، ولی این کاهش تورم با کاهش فعالیت های مثبت اقتصادی و کاهش تولید و سیاست کاهنده سرمایه در بازار به وجود آمده است. رکود فعلی زایش سیاست کاهش تورمی دولت تدبیر و امید بوده است و حال با بازگشت تورم که اثرات آن با گران شدن چند ماه اخیر کالاهای اساسی نمایان شده است، در کشور رکود تورمی را شاهد خواهیم بود. دولتی که در ۴ سال اخیر خود موجب رکود شده است، چگونه می خواهد با رکود تورمی که شرایطی بسیار دشوارتر و پیچیده تر دارد، مقابله کند؟

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به راهکارهای مقابله با رکود تورمی پرداخته است. یکی از راهکارهایی که این مرکز علمی پیشنهاد داده است به این شرح است:

«از انبساطی بستن بودجه خودداری شود. » درآمدهای پیش‌بینی شده در  بودجه غیرواقعی و اغراق‌آمیز نباشد و مخارج، به ویژه هزینه‌های جاری، کاهش یابند و کسری بودجه برطرف شود. «با توجه به ساختار اقتصاد ایران، یکی از دلایل عمده تورم مزمن در کشور، تداوم کسری بودجه دولت است. لذا دولت می‌تواند با هماهنگی کامل با سیاست‌های مالی و پولی از افزایش بی‌رویه در هزینه‌های جاری خودداری کند و هزینه‌ها را متناسب با منابع داخلی درآمدی (مالیاتی، صادرات غیرنفتی و...) در بودجه سالانه لحاظ کند و علاوه بر آن خود را پایبند به بودجه مصوب شده کرده و خارج از چارچوب آن هزینه نکند. در واقع انضباط مالی دولت از عوامل مهم جلوگیری از بروز پدیده رکود تورمی در ایران است. »

ولی آنچه دولت یازدهم به آن عمل نموده است، دقیقا بر عکس این توصیه علمی می باشد، چرا که هزینه‌های جاری دولت در ماه‌های پس از اجرای برجام، با رشدی کم‌سابقه، تمامی رکوردهای قبلی را شکسته است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، هزینه‌های جاری دولت در دی و بهمن سال ۹۴۴، یعنی پس از اجرای برجام، با افزایش چشمگیر نسبت به ماه‌های قبل از آن همراه شده است.

در حالی که در آذرماه گذشته هزینه‌های جاری دولت ۱۱ هزار میلیارد تومان بود، به ناگاه در دی‌ماه که برجام اجرا شد، با رشدی نزدیک به ۶۸۰۰ میلیارد تومان به ۱۷.۸ هزار میلیارد تومان رسید. هزینه‌های جاری دی‌ماه ۹۴ بالاترین رکورد تا آن مقطع محسوب می‌شد اما به  فاصله یک ماه، این رکورد در بهمن‌ماه مجددا شکسته شد

بدین ترتیب هزینه‌های جاری دولت در بهمن سال گذشته از ۱۹.۶ هزار میلیارد تومان بالاتر رفت. آمار اسفند ماه ۹۴ هنوز منتشر نشده ولی انتظار می‌رود در این ماه، رکورد دی و بهمن نیز شکسته شده باشد. هزینه‌های جاری دولت در ۹ ماه اول سال ۹۴ و قبل از اجرای برجام به طور میانگین ۱۲.۳۳ هزار میلیارد تومان بود اما در ۲ ماه پس از اجرای برجام با رشد ۵۲ درصدی به طور متوسط به ۱۸.۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

این در حالی است که روحانی قوه مجریه را با هزینه ماهانه حدودا ۸۰۰۰ میلیارد تومانی تحویل گرفت، اما به علت هزینه فراوان دستگاه‌های اجرایی و نبود انضباط مالی، هزینه‌های جاری در این ۲.۵ سال بیش از ۲ برابر شده است.افزایش شدید هزینه‌های جاری دولت یقینا بر خلاف اقتصاد مقاومتی است.

با این وصف، نمی توان به دولتی که دقیقا خود دامن زننده به رکود است، اعتماد کرد و کار را باید مدیران انقلابی ای سپرد، که به اقتصاد کشور نگاه منفعت طلبانه نداشته و منافع شخصی را به رفع معضلات اقتصادی، اولویت ندهند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۰۸:۳۹
احمد خوشخو

جزئیاتی جدید از فساد مالی در بانک سرمایه

پرونده فساد مالی در بانک سرمایه که از آن به عنوان بزرگ‌ترین فساد بانکی تاریخ ایران یاد می‌شود، هر چه قدر جلوتر می‌رود، ابعاد تازه‌ای از ظلم و جور رفته بر مردم و فرهنگیان را نشان می‌دهد.
تصویر جزئیاتی جدید از فساد مالی در بانک سرمایه

به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، در یکصدودهمین نشست خبری سخنگوی قوه‌قضائیه بود که حجةالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای از معوقه 8 هزار و 300 میلیارد تومانی 311 نفر در بانک سرمایه خبر داد.

بر اساس این گزارش و بنابر اطلاعات بدست آمده، هیچ کدام از این 31 نفر طبق ضوابط و مقررات، تسهیلات دریافت نکرده‌اند؛ حتی یک نفر. این افراد برای دریافت تسهیلات، مرتکب امور خلاف و جرم مانند پرداخت رشوه و ارائه وثیقه‌های صوری شدند و جالب اینکه تسهیلات دریافتی را نیز در امور دیگری غیر از آنچه اعلام کرده بودند، هزینه کردند.

به عنوان مثال فقط در یک فقره به یکی از شرکت‌های زیر مجموعه بانک سرمایه به مدیریت «م.ع» که سهام 100 درصدی آن متعلق به خود بانک است، 4 هزار و 210 میلیارد ریال تسهیلات غیرقانونی و در قالب عقد مشارکت مدنی پرداخت شده و این شرکت نیز با سود غیرمتعارف به پنج شرکت دیگر این تسهیلات را داده است.

آن طور که در آگهی ثبت این شرکت در روزنامه رسمی آمده: «خرید و فروش و واردات و صادرات کلیه کالاها و محصولات پروتئینی از جمله انواع دام زنده و منجمد و انواع آبزیان و ماکیان به صورت زنده و منجمد و همچنین کلیه مکمل ها و خوراک دام و طیور از منابع داخلی و خارجی» زمینه فعالیت آن است.

به عبارت دیگر، بانک سرمایه بر خلاف سیاست‌های شورای پول و اعتبار و در راستای دریافت سود بیشتر، اقدام به تصویب و اعطای 4 هزار و 210 میلیارد ریال به شرکت زیر مجموعه خود کرده است؛ شرکتی که به منظور سرمایه‌گذاری درخواست دریافت تسهیلات داشته و جالب‌ اینکه بلافاصله پس از دریافت تسهیلات یاد شده با سود 18 درصد، آن را با سود 27 درصد به پنج شرکت دیگر داده است.!!! یعنی 9 درصد سود اضافه. یعنی تسهیلاتی که باید وارد چرخه تولید می‌شد تا چرخ کارخانه‌ها بگردد و کارگران ایرانی بیکار نشوند، با 9 درصد سود غیرمتعارف به پنج شرکت دیگر داده شده است.

بر اساس این گزارش، شرکت مذکور از 4 هزار و 210 میلیارد ریال تسهیلات دریافتی دو هزار میلیارد ریال معادل 200 میلیارد تومان را به شرکت « الف. ت. ه.»، هزار و 100 میلیارد ریال به تولیدی «الف.د»، 800 میلیارد ریال به «پ. ت. س»، 300 میلیارد ریال به «ب. پ. الف» و هزار میلیارد ریال نیز به شرکت «ع. پ. الف. ک. کیش» اعطا شده است.

جالب‌تر اینکه قرار بوده یک درصد تسهیلات یعنی 42.1 دهم میلیارد تومان تحت پوشش کارمزد به آقای « الف. م» رئیس هیئت مدیره شرکت توسعه تجارت پایدار قشم پرداخت شود که از این مبلغ، 270 میلیون تومان به حساب وی در بانک‌های مختلف کارسازی شده که از مصادیق ارتشا و تحصیل مال نامشروع محسوب می‌شود.

آیا رواست سرمایه‌ای که قرار بوده چرخ‌های تولید کشور را بکار بیندازد و رونق اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم را به بار بیاورد، اینگونه و در راستای پر کردن جیب عده‌ای حیف و میل شود؟ آیا رواست تسهیلاتی که می‌توانسته در این رکود اقتصادی، مشکل تعداد زیادی از بنگاه‌های اقتصادیِ کوچکِ زودبازده را حل کند، به شرکت زیر مجموعه خود بانک داده شود؟

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۰۸:۳۴
احمد خوشخو
رمزگشایی از سکوت این روزهای جامعه روحانیت در گفتگو با حجت الاسلام رهبر
ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید و باز هم بازار گمانه‌زنی درباره اضلاع رقابت 29 اردیبهشت 96 شلوغ شده ست. پربیراه نیست اگر بگوییم کسی که با اعلام کاندیداتوری اش برخی معادلات صحنه را دستخوش تغییر کرد محمود احمدی نژاد بود.

رمزگشایی از سکوت این روزهای جامعه روحانیت/ احمدی نژاد بهتر بود به توصیه رهبر انقلاب عمل می کرد

به گزارش شفاف، ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید و باز هم بازار گمانه‌زنی درباره اضلاع رقابت 29 اردیبهشت 96 شلوغ شده ست. پربیراه نیست اگر بگوییم کسی که با اعلام کاندیداتوری اش برخی معادلات صحنه را دستخوش تغییر کرد محمود احمدی نژاد بود. 

او برخلاف توصیه رهبر انقلاب نام نویسی کرد اما گویا اصولگرایان قصد تقابل ندارند و می خواهند بدون اعلام موضع صریح حضور رئیس دولت نهم و دهم در صحنه رقابت را اتفاقی عادی جلوه دهند.

به طوریکه حجت الاسلام محمدتقی رهبر عضو جامعه روحانیت و منتقد تمام قد محمود احمدی نژاد می گوید: باید با این موضوع طبیعی برخورد کرد چون حتی اگر تأیید صلاحیت هم شود قطعا آرایش به اندازه ای نیست که برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری کافی باشد.

مشروح گفتگوی نامه نیوز با عضو ارشد جامعه روحانیت را در ادامه بخوانید؛

ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم انجام شد و خیلی از شخصیت ها و چهره هایی که درباره حضور آنها در عرصه رقابت گمانه زنی می شد، آمدند و نام نویسی کردند اما کسی که به نوعی کاندیداتوری اش برای اصحاب رسانه و سیاسیون غیرمنتظره بود، محمود احمدی نژاد بود، شما چه ارزیابی از نحوه ثبت نام نامزدها دارید؟


درباره نوع ثبت نام ها انتقادهای تند و شدیدی دارم چون این نوع ثبت نام نامزدها برای انتخابات ریاست جمهوری جز تممسخر برای بیگانگان و تأسف برای خودمان نبود. این اتفاق برآمده از کم کاری هایی است که متأسفانه در سال های گذشته انجام شد و غفلت کردیم که ساختار ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را اصلاح و ضابطه مند کنیم. 

این غفلت و کم کاری اصلا قابل دفاع نیست. کجای دنیا در وزارت کشور را باز می کنند، اجازه می‌دهند هر کس صبح از خواب بیدار می شود و شناسنامه اش را به دست گیرد و بیاید در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند؟ کجای دنیا برای انتخاب رئیس جمهور 1600 نفر ثبت نام می کنند؟ در این 5 روز شاهد بودیم از بچه 17 ساله تا پیرمرد 99 ساله شناسنامه به دست در صف ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری بودند. کسی که خواب نماشده یا مدعی نزول وحی بر خود بود در این روزها به وزارت کشور آمد و ثبت نام کرد. وقتی این مسائل را دیدم و شنیدم دائم دارم خودخوری می کنم و متأسفم که چرا ما این وضع را باید تحمل کنیم و چرا اعتبار ملی ما باید این طور هزینه شود؟ 

مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام باید برای این موضوع فکری کنند. مقام معظم رهبری سیاست های کلی انتخابات را مهرماه ابلاغ کردند بنابراین ساختار ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید اصلاح و درست شود. اصلا به صلاح نظام جمهوری اسلامی ایران نیست. امروز شاهد هستیم که در سایت ها، کانال های تلگرامی و صحفه های اینستاگرام نوع ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به جوک شبیه شده است. 

این برای کشور وهن و توهین محسوب می شود، آقایان که مسئول اصلاح روند ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هستند با نگاه به این مسائل فکری برای اصلاح این مسئله کنند.

با وجودی که تا چند روز دیگر شورای نگهبان درباره تأیید صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اعلام نظر می کند چرا جامعه روحانیت مبارز سکوت کرده است؟

باید منتظر ماند تا نتیجه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اعلام شود، بعد از آن تنور انتخابات گرم می شود بیشتر اعضای جامعه روحانیت صحبت می کنند. البته جامعه روحانیت بی تفاوت نیست، در واقع امروز که پشت صحنه است می خواهد جریان امر دست جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی باشد. البته اکثرا گرایش به سمت آقای رئیسی دارند.

در واقع جامعه روحانیت مبارز منتظر است ببیند چه کسی نامزد نهایی جمنا می شود اگر جمنا به یک نفر رسید از او حمایت می کند اما اگر نرسید سکوت در پیش میگیرد؟

من سخنگوی جامعه روحانیت نیستم اما احساسم این است کسی که بیشترین نظر مساعد را در جمنا داشته باشد مورد نظر اکثریت افراد جامعه روحانیت هم قرار دارد.

اگر آقایان رئیسی، زاکانی، قالیباف و حاجی بابایی هر چهار نفر تا آخر انتخابات در صحنه بمانند چه طور؟ آن موقع اعلام نظر جامعه روحانیت چه طور خواهد شد؟

عقلانی و طبیعی آن است از کسی که در اجلاس 17 فروردین بیشترین نظر مساعد را در مجمع عمومی جمنا به دست آورد او مورد توجه جامعه روحانیت باشد.

خودتان وقتی مشاهده کردید آقای احمدی نژاد در انتخابات ثبت نام کرد چه حسی داشتید؟

آقای احمدی نژاد بهتر بود به توصیه رهبر معظم انقلاب عمل می کرد. گرچه آقای احمدی نژاد استنباطش این بود که حضرت آقا او را از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نهی نکردند اما از گفتگوها و صحبت ها که از جلسه دیدار آقای احمدی نژاد با رهبر معظم انقلاب مطرح شد پیدا بود که نظر ولی امر مسلمین درباره کاندیداتوری او مساعد نیست بنابراین جا داشت آقای احمدی نژاد این موضوع را دقت می کرد و تحت تأثیر برخی القائات پیرامونی قرار نمی گرفت که بیاید در انتخابات ریاست جمهوری 29 اردیبهشت 96 ثبت نام کند. 

در واقع انتظار داشتیم همان طور که گفت «من سرباز ولایتم» همین مشی را ادامه می داد اما حالا متأسفانه این کار را نکرد و طبق قانون تشخیص احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با شورای نگهبان و انتخاب نامزد نیز بر عهده ملت است. در مجموع بهتر، صحیح، منطقی و مناسب شخصیت خود آقای احمدی نژاد این بود که طبق حرفی که زد نمی آمد و به آن حرف خود پایبند می بود.

الان این تحلیل وجود دارد که آقای احمدی نژاد چه ردصلاحیت شود چه تأیید صلاحیت شود سبد رأی اصولگرایان را تحت تأثیر قرار می دهد، به این معنا که تأیید شود از سبد رأی اصولگرایان بر می دارد و اگر ردصلاحیت شود سبد رأی آقای روحانی را تقویت می کند. نظر شما چیست؟

من هم معتقدم قطعا تحرکات انتخاباتی آقای احمدی نژاد روی فضای رأی اصولگرایی قطعا تأثیر دارد. البته بعضی حدس ها و پیش بینی ها را خیلی نمی خواهم جلو جلو القا کنم که این طور می شود اما به هر حال از دو حالت خارج نیست، یا آقای احمدی نژاد تأیید صلاحیت می شود یا آنکه ردصلاحیت خواهد شد. اگر تأیید صلاحیت نشود خوف این را دارم که یک بازتابی داشته باشد. 

بالاخره آقای احمدی نژاد یک عقبه سیاسی دارد. اگر هم تأیید صلاحیت بشود معلوم نیست انتخابات به کجا برسد. من نگرانم این هستم که خدای نخواسته تشنجی در جامعه پیرو این مسائل به وجود بیاید. البته امیدواریم که پیش نیاید.

به نظر شما اصولگرایان باید الان چه واکنشی به این اقدام آقای احمدی نژاد نشان دهند؟

در مجموع بهتر است مسئله را طبیعی تلقی کنیم. اگر فردای بررسی صلاحیت ها مشخص شد که او تأیید شده، بالاخره صندوق رأیی است و اکثریت مردم به هر کس رأی داد او رئیس جمهور می شود.

اتفاقا آقای غرضی وقتی به ستاد انتخابات کشور آمد در جمع خبرنگاران همین صحبت را انجام داد و گفت بهتر است آقای احمدی نژاد تأیید صلاحیت شود چون حالا که اصولگرایان او را حمایت نمی کنند دیگر وزن سال 88 را ندارد که 25 میلیون رأی بیاورد اگر بیاید با واقعیت های صحنه و وزن سیاسی خودش مواجه می شود، پس نظر شما هم همین است.

این حرف غیرمنطقی نیست. بالاخره امروز آقای احمدی نژاد با آن روزش فرق می کند. کما اینکه دور اول ریاست جمهوری با دور دوم ریاست جمهوری اش تفاوت داشت. همه در دور اول ریاست جمهوری از حرکت هایش حمایت کردند و آقای احمدی نژاد رأی بالایی آورد اما در دور دوم ریاست جمهوری اش مقداری بعضی عوامل پیرامونی اش مثل مشایی ها و 11 روز خانه نشینی و دورکاری اش روی وضعیت او تأثیر گذاشت بنابراین نمی توان گفت همان وضعی که آقای احمدی نژاد سال 84 و سال 88 داشت همان وضع امروز باقی است. این خاطره ها بالاخره در افکار و اذهان مردم است بنابراین اگر آقای احمدی نژاد تأیید صلاحیت شود مردم بصیر هستند و با توجه به سوابق و عملکردها رأی می دهند در واقع چشم بسته تصمیم نمی گیرند. معتقدم شرایط امروز با آن روزها متفاوت شده است. 

در واقع ما نمی خواهیم کسی را تخریب کنیم ولی در حافظه ملت همه خاطره ها و عملکرد ها وجود دارد مردم بصیر همه کارهای افراد را در نظر دارند. همانطور که از دولت فعلی، دولت اصلاحات و دولت سازندگی مسائلی را در نظر دارند و براساس همان ها عملکردها را قضاوت می کنند.

آیا مرز اصولگرایان با آقای احمدی نژاد آنقدر روشن و شفاف است که او از سبد رأی اصولگرایان سوءاستفاده نکند؟

امروز برای اکثریت مردم شفاف و روشن است. شاید عده ای خاص هنوز در عمق قضایا نیستند و گونه ای دیگر فکر کنند اما تصور من این است که اکثریت جامعه متوجه مسئله هستند و می دانند شرایط فرق کرده و دیگر قضاوت ها اصولگرایان درباره آقای احمدی نژاد مثل گذشته نیست و نمی‌شود. کشور ایران 80 میلیون جمعیت دارد و از این جمعیت نزدیک 50 میلیون واجد رأی دهی هستند. گرچه شاید این واقعیت از نگاه عده ای پنهان باشد ولی بالاخره عملکرد همه دولت ها پیش روی مردم است طبیعتا آمدن آقای احمدی نژاد نیز یک رأیی دارد اما رأیی که برای رسیدن به ریاست جمهوری کافی باشد قطعا چنین نیست.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۰۸:۳۲
احمد خوشخو
مجموع ارزش اعتبارات بودجه ۹۴ که وزارت نفت در اجرای آنها تخلف کرده، به بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان می‌رسد.
 بر اساس گزارش دیوان محاسبات، وزارت نفت در اجرای بسیاری از بندها و احکام بودجه سال ۹۴ تخلف کرده است.
 
نسیم آنلاین نوشت: بر اساس جزئیات گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۴ که از سوی دیوان محاسبات منتشر شده، وزارت نفت در آن سال از قوانین موجود، تخلفات فراوانی مرتکب شده است که در ادامه می‌آید:
 
۱- در گزارش دیوان محاسبات آمده است: در سال ۹۴ در دستورالعمل ابلاغی وزارت نفت در نحوه محاسبه قیمت نفت خام برای پالایشگاه‌ها، اعمال ۵ درصد تخفیف پیش‌بینی نشده بود. بدین ترتیب بر اساس فرمول وزارت نفت مبلغ ۳۹۸۶ میلیارد تومان مازاد بر بدهی پالایشگاه‌ها محاسبه شده که از نگاه دیوان محاسبات، این اقدام وزارت نفت برخلاف احکام قانونی بوده است.
 
۲- در سال ۹۴ مقدار ۳۷۷۲ بشکه نفت خام هدر رفته است. اما اداره کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی وزارت نفت برخلاف قوانین موجود، در این باره اقدامی نکرده است.
 
۳- قیمت میعانات گازی عرضه‌شده در بورس انرژی در سال ۹۴ بر اساس متوسط قیمت نفت صادراتی ایران در هفته قبل از عرضه، قیمت‌گذاری شده که خلاف احکام قانونی در این زمینه بوده است.
 
۴- میزان گازهای سوزانده‌شده، هدررفتگی نفت و میزان عدم اندازه‌گیری میعانات گازی ناشی از اشکال در میترینگ‌ها در سال ۹۴ بیش از استاندارد بین‌المللی بوده است.
 
۵- سهم شرکت ملی نفت ایران از مجموع مبلغ خالص گاز طبیعی صادراتی و وجوه حاصل از فروش داخلی گاز طبیعی مبلغ ۲۲۰۹ میلیارد تومان محاسبه شده که وجهی از این بابت توسط شرکت مذکور وصول نگردیده که این اقدام هم خلاف قوانین موجود بوده است.
 
۶- شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در پایان سال ۹۴ بابت خوراک دریافتی از شرکت ملی نفت ایران توسط پالایشگاه‌ها مبلغ ۴۵۳۲ میلیارد تومان بدهکار بوده است.
 
شرکت‌های پتروشیمی هم بابت مانده تسویه‌نشده ارزش خوراک دریافتی ۱۱۰۳ میلیارد تومان بدهکار بوده‌اند که عدم وصول این بدهی‌ها توسط وزارت نفت و عدم اعلام وزارت نفت به وزارت اقتصاد به منظور برداشت از حساب شرکت‌های بدهکار، خلاف قوانین موجود بوده است.
 
۷- در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مقرر بوده شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به ازای هر بشکه نفت خام خوراک پالایشگاه‌های کشور مبلغ ۳۷۰۷۵ تومان به صورت علی‌الحساب بابت سهم هدفمندی یارانه‌ها به خزانه واریز کند. اما از آنجا که جهت تسویه حساب بین دولت و شرکت ملی پالایش و پخش در سال ۹۴، قیمت نقدی هر بشکه نفت خام تحویلی به پالایشگاه‌های داخلی مبلغ ۴۳۳۶۳ تومان تعیین شده، متاسفانه به علت تشکیل نشدن کارگروه مربوطه، مابه‌التفاوت این ارقام تسویه نشده که مبین عدم رعایت قوانین بوده است.
 
۸- شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی  تمام درآمد حاصل از افزایش ۵ درصدی قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی را صرف امور مصرح در قانون (نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله و...) نکرده است.
 
بر اساس گزارش دیوان محاسبات، درآمد وصول شده از محل افزایش قیمت ۵ درصد فرآورده‌های نفتی در سال ۹۴ به ۱۲۹۶ میلیارد تومان رسیده اما فقط ۶۶۷ میلیارد تومان آن بابت مصارف موضوع این حکم، پرداخت شده است.
 
۹- مطابق قانون، وزارت نفت مکلف بوده در سال  ۱۳۹۴ موافقتنامه‌های طرح‌های سرمایه‌ای مربوط را با سازمان مدیریت مبادله کند و پس از آن اقدام به تخصیص اعتبار نماید.
 
اما بررسی دیوان محاسبات نشان می‌دهد وزارت نفت ۱۱۱ میلیارد تومان اعتبار بدون مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت به ۹ طرح پرداخت کرده است.
 
همچنین به ۵ طرح نیز مجموعا ۱۳۷۰ میلیارد تومان مازاد بر اعتبار اختصاص‌یافته در موافقتنامه متبادله با سازمان مدیریت پرداخت شده است.
 
دیوان محاسبات این اقدامات را خلاف قانون اعلام کرده است.
 
۱۰- بر اساس گزارش دیوان محاسبات، شرکت ملی نفت ایران، وجوه مربوط به صادرات فرآورده‌های نفتی را به حساب شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی واریز نکرده است. لذا مبلغ ۲۸۰ میلیون دلار سهم صندوق توسعه ملی پرداخت نشده که بیانگر تخلف شرکت ملی نفت است.
 
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم ۲۶ میلیون دلار سهم صندوق توسعه ملی را پرداخت نکرده که این کار هم خلاف بوده است.
 
۱۱- از آنجا که فروش بانکرینگ فرآورده‌های نفتی (سوخت‌رسانی به کشتی‌ها) به عنوان صادرات تلقی شده و مشمول پرداخت ۲۰ درصد سهم صندوق توسعه ملی بوده است، بر اساس گزارش تفریغ بودجه، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ۱۹۴ میلیون دلار سهم صندوق توسعه ملی از محل فروش بانکرینگ فرآورده‌های نفتی را هم پرداخت نکرده که مبین تخلف این شرکت است.
 
۱۲- وزارت نفت در سال ۹۴ بالغ بر ۴۹۱۱ میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر کرده، اما در فرآیند انتشار این اوراق، قوانین را رعایت نکرده است. شرکت ملی نفت موظف بوده مشخصات اوراق و نحوه فروش آن را به سازمان بورس ارائه کند، اما با وجود پیگیری سازمان بورس، شرکت ملی نفت مدراک و مستندات را ارائه نکرده است.
 
وجوه حاصل از انتشار اوراق مشارکت به حساب‌های شرکت ملی نفت نزد بانک‌های ملت و تجارت واریز شده است. حساب‌های مذکور بدون مجوز خزانه‌داری کل کشور افتتاح شده‌اندف لذا واریز وجوه حاصل از فروش اوراق مشارکت به حساب‌های یادشده، خلاف قوانین بوده است.
 
اولین بازپرداخت سود اوراق مشارکت مذکور در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ به مبلغ ۲۶۱ میلیارد تومان از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت صورت گرفته که این کار هم خلاف مصوبات هیئت وزیران و شورای اقتصاد بوده است.
 
 مجموع ارزش اعتبارات بندها و احکامی که وزارت نفت در اجرای آنها تخلف کرده، به بیش از ۱۸ هزار  میلیارد تومان می‌رسد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ فروردين ۹۶ ، ۰۸:۳۰
احمد خوشخو