حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

اطلاعات مذهبی و اخلاقی و سیاسی

۸۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است


 
یکی از ارکان اصلی هویت فرهنگی مردم ایران نیز زبان و ادبیان فارسی است. زبان فارسی به‌عنوان زبان رسمی و ملی ایران شناخته شده است اما این هویت نه در حد یک کشور بلکه فراتر از کشور ایران نفوذ و جایگاه ویژه‌ای دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر انقلاب، زبان از مهم‌ترین و اصلی‌ترین شاخصه‌های «هویت فرهنگی» یک ملت است که فرهنگ آن ملت در گرو آن است. زبان ملی یک کشور، رشته‌ی پیوند و رگ حیاتی یک ملت زنده است که تمام اقوام را با هر نوع لهجه و آداب و رسوم زیر چتر یگانگی و وحدت خود گردهم می‌آورد و از گسستگی جلوگیری می‌کند.

یکی از ارکان اصلی هویت فرهنگی مردم ایران نیز زبان و ادبیان فارسی است. زبان فارسی به‌عنوان زبان رسمی و ملی ایران شناخته شده است اما این هویت نه در حد یک کشور بلکه فراتر از کشور ایران نفوذ و جایگاه ویژه‌ای دارد.

دوران طلایی

در کارنامه‌ی هزارساله‌ی زبان فارسی، این زبان از سمرقند تا بغداد و از قسطنطنیه تا شبه قاره و چین، و از جنوب خلیج فارس تا آن سوی آمودریا، و از این سوی تا شبه جزیره‌ی بالکان نفوذ کرده و توانسته ده‌ها و صدها شاعر، نویسنده، مورخ، جغرافی‌دان، عارف، پزشک، فیلسوف، ریاضی‌دان، مهندس و دانشمندانی پرشمار از تمامی علوم دیگر در دامان خود پرورش بدهد.

تا جایی که رهبر انقلاب درباره‌ی وسعت قلمرو زبان فارسی می‌فرمایند: «یک روزی از چین تا روم و آسیای صغیر، مرز زبان فارسی را تشکیل می‌دادند. انسان می‌بیند که در دوران عثمانی، دیوان و مکاتبات آنها به زبان فارسی بوده است و شعرایی به زبان فارسی داشتند. بهترین شعرای بخشی از دوران عثمانی، شعرای فارسی‌گو هستند؛ وضع هند و شبه قاره‌ی هند هم معلوم است. بنابراین نفوذ زبان فارسی بسیار بوده است.»

اگرچه رهبر انقلاب از دوران طلایی زبان و ادبیات فارسی سخن می‌گویند و نفوذ زبان فارسی را از «از استانبول تا آسیای شرقی» دانسته‌اند که گسترش عظیمی در آن زمان‌ها داشته است اما در مقابل از دوران سیاه و پسرفت این زبان نیز سخن به میان می‌آورند و دوران قاجاریه و پهلوی را یکی از عوامل انحطاط زبان فارسی در مقیاس بین‌المللی برمی‌شمارند و می‌فرمایند: «قبل از انقلاب بر اثر تنگ‌نظری و نادانی و بیسوادی مسؤولان کشور در دوره‌ی اواخر قاجار تا آخر زمان محمّدرضا پهلوی، زبان و ادبیّات فارسی انحطاط پیدا کرد. با این‌که ما در همین دوره، انصافاً شخصیت‌های خوب ادبی، شاعر و نویسنده‌ی بزرگ هم داشتیم، لیکن از لحاظ گسترش سیاسی و از لحاظ قدر و قیمت بین‌المللی، در پایینترین وضعیت قرار گرفتیم! علّت هم این بود که در مهد زبان فارسی - یعنی ایران - کسانی که متصدّیان امور بودند، از زبان فارسی تبرّی می‌جستند! این نهایت انحطاط است.»

آرزوی دیرین رهبر انقلاب

اهمیت زبان فارسی و اهتمام ویژه به آن همیشه یکی از دغدغه‌های مهم رهبر انقلاب چه در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و چه بعد از پیروزی آن بوده است. تا جایی که دلبستگی ایشان به زبان و ادبیات فارسی و تسلط رهبر انقلاب به شعر و ادب فارسی و سخن گفتن فصیح و بلیغ و نگارش شیوا و ادیبات ایشان بر کسی پوشیده نیست.

ایشان گسترش زبان فارسی در دنیا را یکی از آرزوهای دیرین خود می‌دانند چرا که آن «یکی از آروزهای دیرین من، دنبال کردن همین کار است (گسترش زبان فارسی در دنیا)؛ این آرزو بحمدلله در حال برآورده شدن است و رور به روز ان‌شالله پیش خواهد رفت؛ چون کلمه‌ی طیبه‌ای است و اصل ثابتی دارد و همچنان که خدای متعال وعده فرموده است: «أَلَم تَرَ کَیفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِی السَّماءِ» زبان فارسی چنین وضعیتی دارد و ان‌شالله اصل ثابت و فروع و شاخه‌ها و گستره‌ی وسیعی در همه جای عالم خواهد داشت و جهانیان از این زبان استفاده خواهند کرد».

در همین خصوص دکتر غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره‌ی چرایی و چگونگی تسلط رهبر انقلاب بر ادبیات فارسی این چنین می‌گوید: «احاطه‌ی ایشان بر ادب فارسی و توانایی‌های زبانی ایشان یک امر استثنایی است و نتیجه‌ی تحصیلات عادی حوزوی نیست. در زمانی که آقای خامنه‌ای جوان بودند و در حوزه‌ی علمیه فقه و اصول می‌خواندند، درس و بحثی تحت عنوان زبان فارسی یا ادبیات فارسی یا نویسندگی یا حتی شعر به‌ صورت رسمی در حوزه نبود. حوزه‌ی امروز که در آن فعالیت‌های ادبی هم جایی دارد، بسیار فرق دارد با حوزه‌ی پنجاه سال پیش.»

از همین روی انتشارات انقلاب اسلامی به کوشش دکتر محمدحسین مقیسه به اولین جستار در زبان و ادبیات فارسی که به بازتاب گوشه‌ای از دیدگاه‌های ادبی رهبر انقلاب اختصاص یافته است، می‌پردازد. کتاب «امین زبان و ادب فارسی»، مجموعه بیانات و راهکاری‌های عملی و علمی رهبر انقلاب در خصوص موضوع زبان فارسی است که نشان‌دهنده‌ی توجه ویژه‌ی ایشان به این زبان است.

کتاب متشکل از هفت فصل است که ابتدا از بیانات رهبر انقلاب درباره‌ی ویژگی‌‌های زبان فارسی شروع می‌شود و در ادامه به بیانات رهبر انقلاب درباره‌ی تاریخ زبان و ادبیات فارسی، حال و روز زبان فارسی، موانع، سستی‌ها و راهکارها، وظایف رسانه‌ها، سازمان‌ها، شیفتگان زبان و ادبیات فارسی، آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی در ایران و جهان، زبان فارسی و ویرایش و درواژه‌ها از منظر رهبر انقلاب می‌پردازد.

علاقه‌مندان برای اطلاع از نحوه‌ی تهیه‌ی کتاب فوق می‌توانند با شماره‌ تلفن‌های ۶۶۴۹۳۵۴۸-۰۲۱ و ۶۶۴۸۳۶۹۵-۰۲۱ تماس حاصل نمایند یا به پایگاه اطلاع‌رسانی www.book-khamenei.ir مراجعه کنند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۲۳:۱۸
احمد خوشخو


 

حسن عباسی جهادکبیر را عدم اطاعت از کفار دانست وگفت: امروز بسیاری از خرمشهرهای قدرت نرم کشور در باور استادان دانشگاه، مسؤولان و در بخش‌هایی از مردم جامعه سقوط کرده است و بازپس‌گیری آن جوانب و ساز و کارهایی دارد که باید همانند قرارگاه‌های عملیاتی جنگ از ابتدای این ساز و کارها شروع کرد.

به گزارش فتن، حسن‌ عباسی رییس اندیشکده یقین در نشستی با موضوع هر انقلابی یک خرمشهر که در مسجد امام سجاد(ع) پردیسان قم برگزار شد، با تبریک دهه ولایت، میلاد امام هادی(ع) و آغاز هفته دفاع مقدس بیان داشت: امروز ما از دوران هشت سال دفاع مقدس به عنوان یک عصر طلایی فرهنگی یاد می‌کنیم هر چند در سال‌های اخیر مقوله دفاع از حرم زمینه دفاع مقدسی فراتر از مرز‌های ایران را رقم زده است.

وی افزود:‌ الگویی که دفاع مقدس به جهانیان صادر کرد نتیجه‌اش آن حزب‌الله لبنان، جهاد اسلامی در فلسطین، انصار‌الله یمن، الحشد الشعبی عراق(بسیج مردمی عراق) و مجموعه‌هایی که امروز در دفاع وطنی سوریه شده است.

رییس اندیشکده یقین آزادی خرمشهر را شاه‌بیت هشت سال دفاع مقدس قلمداد کرد و جمله معروف امام راحل که فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد از بارز‌ترین مصادیق «وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَـکِنَّ اللّهَ رَمَى» برشمرد و آن را از عوامل پیروزی ایران در نظام مهندسی فرهنگی مدنظر امام راحل دانست.

وی سه عامل دولت خوشبین به غرب با ماهیت لیبرالی، دشمن کمین‌ کرده و منسجم و فقدان انسجام اجتماعی حول مفاهیم پایه‌ای که انقلاب و نظام در آن مقطع نیاز داشت را از عوامل اصلی سقوط خرمشهر برشمرد و خاطرنشان کرد: چهارمین عامل اساسی، فرماندهی‌ کل قوا بود که طبق قانون از بنی‌صدر سلب و به مقام معظم رهبری واگذار شد،‌ دشمن از مشروعیت افتاده و کوچک شده، انسجام عمومی نیروهای دفاعی و انتظامی در راستای منویات رهبری و مطالبه عمومی مردم منجر به آزادی خرمشهر شد.

کارشناس مسائل استراتژیک، با اشاره به آیات قرآن کریم جهاد‌کبیر را عدم اطاعت از کفار دانست و به بررسی ابعاد این مسأله پرداخت و بیان داشت: امروز بسیاری از خرمشهر‌های قدرت نرم کشور در باور استادان دانشگاه و در باور مسؤولان و در بخش‌هایی از مردم جامعه سقوط کرده است و بازپس‌گیری آن جوانب و ساز و کارهایی دارد که باید همانند قرارگا‌ه‌های عملیاتی جنگ از ابتدای این ساز و کارها شروع کرد.

وی بصیرت و فهم دقیق از علم مبارزه را از ویژگی‌های نیروی انقلابی خواند و تصریح کرد: انقلاب با مبارزه به اینجا رسیده است و شناخت، فهم و دریافت آن یک اصل به شمار می‌رود چرا که بسیاری از انقلابیون بدون تقوای اوایل انقلاب، امروزه بر علیه نظام و انقلاب شده‌اند.

حسن عباسی آزادی خرمشهرهای پیش‌رو را نیازمند به شناخت، مطالبه مردم و انسجام اجتماعی دانست و تصریح کرد: از میان چهار شرط اصلی برای آزادی خرمشهر‌های زمانه تنها امام تیزبین و حساسی وجود دارد که افق‌های دور را می‌بیند و تدبیر می‌کند.

وی اضافه کرد: اگر مردم در مقابل تیز‌بینی و حساسیت مقام معظم رهبری کوتاهی کنند همان دوران امام علی(ع) و ائمه اطهار تکرار خواهد شد چرا که ائمه در دوران گذشته مسائل پیش‌رو را می‌دیدند و تدبیر می‌کردند اما مردم درباره آن مسائل انسجام نداشتن و مطالبه‌ای نمی‌کردند از این رو جهاد‌کبیر نیازمند آشکار سازی چهار پیش‌شرط برای آزادسازی خرمشهر‌های آینده است.

منبع: رسا

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۲۳:۰۹
احمد خوشخو


رهبر معظم انقلاب:
رهبر انقلاب با اشاره به برخی اظهارنظرهای اخیر مبنی بر اینکه علت پیشرفت برخی کشورها، جمع آوری سازمان های نظامی آنها بوده است، تأکید کردند: باور این سخنان از کسانی که به آنها نسبت داده شده، بسیار سخت است، اما اگر چنین سخنانی واقعاً بیان شده باشد، حرف غلطی است.
صراط: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در دیدار شرکت کنندگان در همایش سراسری فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سپاه را «سنگر مستحکم انقلاب» و «عنصر شاخص دفاع از امنیت داخلی و خارجی و هویت برجسته و ممتاز و مورد نیاز برای پیشرفت کشور و حرکت به سوی آرمانها» دانستند و ضمن اشاره به برخی انحرافها برای مقابله با اجزاء اصلی قدرت نرم و معنوی نظام اسلامی و تحریف آنها، گفتند: یکی از اجزاء مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی، بی اعتمادی مطلق به قدرتهای سلطه گر و در رأس آنها امریکا است و این بی اعتمادی باید روز به روز گسترش یابد.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود، فرمان امام(ره) برای تشکیل نیروهای سه گانه سپاه را ناشی از نگاه نافذ و دوراندیشانه و دلِ نورانی آن مرد بزرگ و الهی دانستند و در خصوص اهمیت و ارزش و جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزودند: جمله معروف امام(ره) مبنی بر اینکه «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» به این دلیل بود که سپاه، شجره طیبه ای است که از هویت آن، ایمان و حرکت انقلابی و جهادی می تراود و حفظ کشور و انقلاب نیز منوط به استمرار این عناصر مهم است.
حضرت آیت الله خامنه ای لازمه رسیدن به آرمان بزرگ انقلاب یعنی «تشکیل تمدن نوین اسلامی» و دفاع از نظام اسلامی در برابر توطئه ها را «حرکت انقلابی و جهادی» بر شمردند و گفتند: اکنون بعد از گذشت ۳۷ سال از انقلاب اسلامی به خصوص بعد از دوران دفاع مقدس، حقیقت سخن آن انسان عمیق، مجرب و متوکل به خدا در مورد سپاه، بیش از پیش روشن تر شده و باید گفت «سپاه سنگر مستحکم انقلاب است».
ایشان با تأکید بر اینکه دفاع از امنیت داخل و خارج از مرزها یکی از وظایف اساسی سپاه پاسداران است، خاطرنشان کردند: سپاه علاوه بر حفظ امنیت و مسائل دفاعی، در عرصه های دیگری همچون سازندگی، عمران، خدمت رسانی به محرومان، مسائل فرهنگی و هنری و تولید فکر انقلابی، نقش آفرین و تأثیرگذار است که این اقدامات باید ادامه یابند و به اطلاع مردم و افکار عمومی نیز رسانده شوند.
رهبر انقلاب اسلامی، اقدامات دفاعی، سازندگی و فرهنگی سپاه را برجسته و ممتاز خواندند و با تأکید بر اینکه چنین ارزیابی از اقدامات سپاه، واقع گرایانه و غیرجانبدارانه است، افزودند: حتی دشمنان نظام و انقلاب نیز چنین قضاوتی درباره سپاه پاسداران دارند.
فرمانده کل قوا با تأکید بر اینکه حفظ هویت سپاه، اقدامی مهم و نیازمند هوشیاری و آسیب شناسی دائمی است، خاطرنشان کردند: حفظ، به معنای توقف در زمان نیست بلکه باید همگام با تغییر ابزارها و پیشرفتهای دشمن، سپاه نیز به پیشرفتهای خود در عرصه های علم و فناوری و نوآوریها قانع نباشد و حرکت رو به جلو متوقف نشود.
حضرت آیت الله خامنه ای، «امنیت» را موضوعی بسیار مهم و زمینه ساز پیشرفت معنوی و مادی جامعه خواندند و گفتند: از جمله وظایف سپاه، تأمین امنیت داخلی و خارجی است و اگر امنیت خارجی وجود نداشته باشد، و در خارج از مرزها جلوی دشمن گرفته نشود، امنیت داخلی هم از بین خواهد رفت.
ایشان، لازمه رفع تهدیدهای نظامی را اقتدار روزافزون نیروهای مسلح دانستند و افزودند: در طول سالهای گذشته گاهی اوقات سخنانی از جانب برخی مسئولان مطرح شده مبنی بر اینکه رفع تهدید نظامی و جنگ به دلیل فلان اقدام بوده است، در حالی که این سخنان صحیح نیست، زیرا تنها عامل رفع تهدید نظامی، «اقتدار دفاعی و نظامی» و «ایجاد ترس و رعب در دشمن» بوده و خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به برخی اظهارنظرهای اخیر مبنی بر اینکه علت پیشرفت برخی کشورها، جمع آوری سازمان های نظامی آنها بوده است، تأکید کردند: باور این سخنان از کسانی که به آنها نسبت داده شده، بسیار سخت است، اما اگر چنین سخنانی واقعاً بیان شده باشد، حرف غلطی است.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: کشورهایی که گفته می شود سازمان نظامی خود را جمع آوری کردند، به اختیار خود این کار را نکردند بلکه آنها در جنگ جهانی نابود شده بودند و به آنها اجازه ندادند که سازمان نظامی داشته باشند.
ایشان تأکید کردند: هیچ عاقلی نیروی دفاعی خود را کنار نمی گذارد، بنابراین باید قدرت دفاعی کشور را روز به روز استحکام بخشید.
رهبر انقلاب اسلامی، «ایمان» را عامل اصلی استحکام توان دفاعی کشور بر شمردند و خاطرنشان کردند: جنگ نامتقارن به همین معنا است و طرف مقابل با وجود داشتن ابزار و تجهیزات پیشرفته، فاقد عامل ایمان است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: نمونه بارز جنگ نامتقارن در عراق روی داد و آن هنگامی بود که نیروهای مردمی عراق که فاقد تجهیزات پیشرفته نظامی هستند اما از ایمان بالایی برخوردارند، توانستند مناطقی را آزاد کنند که نظامیان امریکا و هم‌پیمانان آنها، از ابتدای حضور در عراق نتوانسته بودند آن مناطق را به تسلط خود در آورند.
ایشان در ادامه سخنان خود به موضوع «تحریف اجزاء قدرت نرم نظام اسلامی» نیز اشاره کردند و گفتند: در کنار حرفهای غلطی که درباره توان دفاعی کشور گفته می شود، برخی غلط‌پردازی‌ها و تحریف ها هم درباره بعضی از مفاهیم انقلاب انجام می شود که خطر آن، از سخنان غلط بیشتر است.
رهبر انقلاب اسلامی، نفی مفهوم «استقلال» و مساوی دانستن آن با انزوا را یکی از این تحریف‌ها برشمردند و افزودند: هدف اصلی از نفی استقلال، پیروی از نظم های ترسیمی قدرتهای سلطه گر است که متأسفانه عده ای دانسته یا ندانسته، در حال تکرار این موضوع هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای، «استقلال، فرهنگ و اعتقادات» را مایه هویت یک ملت دانستند و تأکید کردند: به چه دلیلی باید از هویت واقعی خود دست کشید و از روش های غلط و مفتضح غربی ها پیروی کرد؟
ایشان، موضوع شرم آور «همجنس گرایی» را یکی از موارد بر خلاف مصلحت و خلقت بشر برشمردند و گفتند: در تبلیغات جهانی به گونه ای فضاسازی و هوچی گری می کنند که اگر کسی منکر این مسائل خلاف شود، احساس انزوا کند و به همین علت حتی برخی مقامات غربی برای رأی آوردن از چنین تفکر غلطی اعلام طرفداری می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نتیجه عدم استقلالی که غربی ها بر آن تأکید می کنند، چنین وضعیتی است، حال آیا ما باید تفکر الهی و نورانی اسلام را رها کنیم و پیرو چنین تفکر مفتضحی شویم؟
حضرت آیت الله خامنه ای یکی دیگر از تحریف های اجزاء قدرت نرم نظام اسلامی را، «مساوی دانستن آرمانگرایی با عدم عقلانیت» دانستند و خاطرنشان کردند: آرمانگرایی عین عقلانیت است زیرا اگر ملتی بدون آرمان شود، همانند وضعیت امروز جوامع غربی از درون تهی و پوچ خواهد شد.
ایشان تأکید کردند: آنچه که موجب شوق به پیشرفت و حرکت در ملتها می شود، آرمانها هستند و هرچه این آرمانها والاتر، مجرب تر و نورانی تر باشند، حرکت صحیح تر خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی به یکی دیگر از تحریف ها درخصوص اجزاء قدرت نرم نظام اسلامی اشاره کردند و گفتند: یکی از عناصر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، «بی اعتمادی مطلق به قدرتهای سلطه گر جهانی» است که امروز مظهر آن امریکا است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم گسترش بی اعتمادی مطلق به امریکا، افزودند: متأسفانه برخی ها حاضر نیستند این بی اعتمادی را قبول کنند و اگرچه به زبان می گویند امریکا دشمن است اما احساس واقعی بی اعتمادی به امریکا، در آنها وجود ندارد.
ایشان خاطرنشان کردند: هنگامی که در انسان احساس دشمنی و بی اعتمادی واقعی به طرف مقابل وجود داشته باشد، در مذاکرات و دیدارها، الزامات آن را رعایت می کند و به گفته های طرف مقابل مطلقاً اعتماد نخواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، بی اعتمادی مطلق به امریکا را نتیجه عقلانیت ناشی از فکر و عمق و تجربه دانستند و گفتند: موضوع دشمنی امریکا را در طول سالهای متمادی بعد از انقلاب و در قضایای اخیر مذاکرات هسته ای و در مسائل دیگر دیده ایم.
حضرت آیت الله خامنه ای به یک نمونه تاریخی اشاره کردند و افزودند: در قضیه مشروطه، هنگامی که به انگلیسی ها اعتماد و راه به سمت سفارت آنها کج شد، ضربه اساسی وارد و نتیجه آن ۷۵ سال عقب ماندن کشور، شد.
ایشان خطاب به برخی کشورهای منطقه خاطرنشان کردند: اگر هوشیار نباشید و ترفند نظام سلطه امریکا را درک نکنید و فریب لبخند آنها را بخورید، شما هم ممکن است ۵۰ یا حتی ۱۰۰ سال عقب بیفتید.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر ما امروز راه را برای مذاکره با امریکاییها و وسوسه های آنها در بخشهای مختلف، باز کنیم، نه فقط زمینه ساز نفوذ آشکار و پنهان آنها شده ایم بلکه پیشرفت مورد نظر کشور هیچ گاه محقق نخواهد شد و عقب ماندگی قطعی خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم هوشیاری و بیداری مسئولان در قبال نفوذ و سلطه دشمن خاطرنشان کردند: امریکاییها اصرار دارند که ما با آنها درباره مسائل منطقه غرب آسیا به‌ویژه سوریه، عراق، لبنان و یمن مذاکره کنیم؛ هدف واقعی آنها از این درخواستهای مذاکره چیست؟ آنها هدفی جز جلوگیری از حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه به عنوان عامل اصلی ناکامی های امریکا، ندارند.
ایشان با اشاره به ترفندهای مذاکراتی امریکاییها و دشمنی های آشکار آنها که نمونه هایی از آن در مذاکرات هسته ای دیده شد، گفتند: عقلانیت اقتضاء می کند، نسبت به کسانی که دشمنی خود را آشکار کرده اند، بی اعتمادی مطلق داشته باشیم.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخی زمزمه ها برای مذاکره با امریکا درخصوص مسائل منطقه نیز تأکید کردند: مذاکره با امریکا نه تنها فایده ندارد، بلکه ضرر هم دارد و این موضوع، با استدلال به مسئولان سطوح بالای کشور گفته شده و آنان نیز پاسخی در رد آن نداشتند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه مذاکره نه تنها دشمنی ها را کم نمی کند بلکه زمینه را برای نفوذ باز می کند، به امنیت حاکم بر کشور اشاره کردند و افزودند: دشمن تمام تلاش خود را برای بر هم زدن امنیت کشور قرار داده است، بنابراین همه سازمانهای نیروهای مسلح و دستگاههای مربوطه باید از این امنیت به عنوان یک دستاورد مهم در دنیای ناامن امروز، محافظت کنند.
ایشان علاوه بر امنیت محیط زندگی، امنیت فرهنگی و فکری را نیز بسیار مهم برشمردند و تأکید کردند: سپاه باید در همه این موارد نقش آفرینی داشته باشد.
فرمانده کل قوا سپس در بیان چند توصیه خطاب به پاسداران انقلاب اسلامی، محور همه توانایی‌های سپاه را «ایمان و روحیه انقلابی و جهادی» دانستند و افزودند: نباید اجازه داد که روحیه انقلابی با میل و دل بستن به دنیا و وارد شدن در مسابقه تجمل پرستی و اسراف تضعیف شود.
«لزوم حفظ پیوستگی نسلهای جدید سپاه با مفاهیم انقلاب» و «اهمیت مسئله آموزش»، توصیه‌های بعدی رهبر انقلاب اسلامی بود.
ایشان همچنین از «بسیج» به‌عنوان «ظرفیتی ملی» یاد کردند و با اظهار خرسندی از فعالیتهای فراوان در این مجموعه مردمی، بر عمق‌بخشی به فعالیتها تأکید کردند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به «نقش الگو و آینده‌ساز ملت ایران در تحولات جهانی» خاطرنشان کردند: اگر مسئولان و مردم بتوانند اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی محقق و کشور را از جادوی مالی و پولی دشمن خلاص کنند و ارزش و آقایی دلار را در زندگی اقتصادی بشکنند، کشورهای دیگر را نیز نجات داده‌اند و برای آنها الگو خواهند شد.
رهبر انقلاب اسلامی، علت عصبانیت دشمنان از ملت ایران را همین ویژگی الهام‌بخشی جمهوری اسلامی خواندند و افزودند: حرکت ملت ایران با وجود انبوه فشارها، تحریمها و تهدیدها روز به روز شفاف‌تر و شجاعانه‌تر، و نهال پاک و مبارک انقلاب اسلامی هر روز تناورتر شده است.
ایشان با اشاره به تلاش دستگاههای تبلیغاتی تحت سلطه صهیونیستها برای پوشاندن این واقعیات درخشان، استقبالهای مردمی از مسئولان در برخی سفرهای خارجی را دلیل دیگری بر الگو شدن ملت ایران دانستند و افزودند: جمهوری اسلامی هنوز در ابتدای راه دستیابی به اهداف و آرمانهای والاست اما همین مقدار از حرکت و نشان دادن استقلال، ایستادگی و عزم راسخ نیز دلهای ملتها را به خود جذب کرده است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر لزوم ادامه دادن این راه نورانی با قدرت و آمادگی مادی و معنوی روزافزون، خاطرنشان کردند: درس قرآن به ما این است که در مقابل دشمنی‌ها باید با یاری جستن از خداوند، استقامت و پایداری کرد، زیرا خدا و هدایت الهی همراه ما است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر ما انگیزه، ایمان و عزم راسخ خود را حفظ کنیم و عقل و تدبیر را به‌درستی به کار ببندیم، بر تدابیر همه‌جانبه دشمنان فائق خواهیم آمد و برخلاف تصور برخی که خیال می‌کنند، محاصره شده‌ایم، همه دشمنان را به خاک خواهیم نشاند.
ایشان تأکید کردند: من نسبت به آینده هیچ نگرانی ندارم و معتقدم به توفیق الهی، فردای کشور از امروز آن، بسیار بهتر خواهد بود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با تبریک دهه امامت و ولایت، رویکرد فرماندهان و مسئولان سپاه و بسیج را تداوم گفتمان امام و رهبری خواند و گفت: سپاه همه ظرفیت‌های خود را برای عمل به وظایف و مأموریت ها و برافراشته نگه داشتن پرچم تمدن‌ساز انقلاب اسلامی به‌کار خواهد گرفت.
همچنین سردار سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه در گزارشی گفت: سپاه برای انجام رسالت خود بر حفظ ظرفیت‌های انقلاب اسلامی، گسترش سطح قدرت در جهان اسلام، کمک به تحقق آرمان‌های انقلاب و مبارزه با مظاهر اشرافی‌گری، فساد، تبعیض و وادادگی تمرکز دارد.
سرلشکر جعفری افزود: اساس راهبرد بازدارندگی سپاه، ارتقای معنویت و حفظ روحیه انقلابی در همه سطوح است.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه نمی‌گذاریم طرح‌های خباثت‌آلود آمریکا برای نفوذ و استحاله نظام تحقق یابد، تاکید کرد: اطمینان داشته باشید ریشه‌ها و سرشاخه‌های شجره خبیثه‌ای که بخواهد سیاست‌های آمریکا را در کشور نفوذ دهد، قطع خواهد شد و انقلاب اسلامی با حمایت‌ها و هدایت‌های فرمانده کل قوا برای عبور از مرحله سوم تکوین خود پاسداری می‌شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۲۲:۵۹
احمد خوشخو


اگر این خبر صحت داشته باشد، مسئولان ورزش کشورمان حتی در مورد اولین اعتراض سعودی ها، که سابقه رد شدن نمونه های مشابه آن در ورزش دنیا وجود دارد نیز نتوانستند حق کشورمان را بگیرند!
گروه ورزشی صراط - با گذشت سه روز از شکایت عربستان و امارات از کاروان پارالمپیک ایران در ریو، هیچ یک از مسئولان ارشد ورزش کشورمان درباره این موضوع و ابهامات موجود توضیح نداده اند.

به گزارش صراط، ماجرا از آنجا آغاز شد که عربستان سعودی در ادامه سیاست های اخیر خود علیه کشورمان، مدعی شد کاروان ایران در پارالمپیک به دلیل دخالت دادن سیاست در ورزش باید از ریو اخراج شود! سعودی ها دو بهانه داشتند؛ یکی درج نام خلیج فارس روی لباس های رسمی اعضای کاروان کشورمان و دومی گسترده شدن پرچم ایران در فراتر از مرزهای کشور در طرح استفاده شده بر روی پیراهن مذکور.

مسئولان ورزشی توضیح دهند/ حذف نام
اعتراض سعودی ها دو بهانه داشت: یکی درج نام خلیج فارس و دیگری گسترده شدن پرچم ایران فراتر از مرزهای کشور

دلیل اول احتمالا از سوی هیچ کدام از مراجع رسمی بین المللی مورد پذیرش قرار نمی گیرد؛ چراکه خیلج فارس یک نام رسمی بین المللی است و استفاده از آن نه دخالت سیاست در ورزش محسوب می شود و نه غیرقانونی است؛ اتفاقا عکس این موضوع صادق است؛ یعنی اگر یکی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از نام جعلی دیگری استفاده کند، به دلیل آنکه نام رسمی خلیج فارس نیست، مصداق سیاسی کاری و از نظر مراجع بین المللی محکوم است.

نمونه این موضوع در سال های اخیر در سایت رسمی فیفا مشاهده شده است؛ به گونه ای که با وجود آنکه امارات برای لیگ فوتبال خود از نام جعلی استفاده کرد، سایت رسمی فیفا – اگرچه نام مذکور را پذیرفت – اما در نقشه کشور امارات، خلیج فارس را با همین نام پذیرفته شده بین المللی درج کرد. این موضوع حتی باعث شده بود در مقطعی، رسانه های کشور از جمله صداوسیما به اشتباه افتاده و خبر رد نام جعلی لیگ امارات از سوی فیفا را مخابره کنند! که البته این خبر اشتباه بود، اما همان گونه که گفته شد از نظر فیفا نام لیگ امارات ربطی به نام رسمی خلیج فارس ندارد و طبیعتا در نقشه های فیفا نیز از همین نام رسمی استفاده می شود.

با چنین سابقه و نیز موارد مشابه دیگر، طبیعی است که درج نام خلیج فارس روی لباس های پارالمپیکی های کشورمان، غیرقانونی نیست؛ آنچه می توانست روزنه امید سعودی ها باشد، مورد دوم اعتراض آنها یعنی گسترده شدن پرچم ایران فراتر از مرزهای کشور بود که البته آن هم می توانست با دلایل حقوقی رد شود؛ با این حال پس از اعتراض عربستان که امارات را نیز با خود همراه کرده بود، ناگهان نام "خلیج فارس" از لباس کاروان ایران حذف شد و سعودی ها این موضوع را با شعف فراوان مخابره کردند!

مسئولان ورزشی توضیح دهند/ حذف نام
حذف نام "خلیج فارس" از لباس ایران پس از اعتراض عربستان!

به بیان ساده تر، اگر این خبر صحت داشته باشد، مسئولان ورزش کشورمان حتی در مورد اولین اعتراض سعودی ها، که سابقه رد شدن نمونه های مشابه آن در ورزش دنیا وجود دارد نیز نتوانستند حق کشورمان را بگیرند! اگر خبر مذکور نیز عاری از صحت باشد، باز هم اتهام مسئولان ورزش کشورمان سکوت در برابر غوغای سعودی هاست که همه نوع سوءاستفاده ای از این ماجرا کرده اند.

محمود گودرزی که هفته های گذشته، به دلیل اظهارات عجیبش درباره "حد ورزش ایران" مورد انقاد قرار گرفته بود باید توضیح دهد چرا با واکنش منفعلانه برابر عربستان، تا این حد به حیثیت ورزش کشور لطمه زده است؟ آیا وزیری که درباره جزییات مدیریت در دو تیم بزرگ پایتخت اظهارنظر می کند و حتی مربیان دو تیم مذکور را شخصا تایید می کند، نباید درباره یاوه گویی عربستان موضعی اتخاذ می کرد؟ یا اگر ترجیح بر سکوت بوده، نباید با اقدامات حقوقی این ادعاها را در سکوت باطل می کرد؟

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۱۹
احمد خوشخو


 

جانشین فرمانده کل سپاه گفت: دشمنان به دنبال تغییر سبک زندگی، تغییر روحیه جهادی اسلامی و انقلابی ما هستند و این رویکرد ما را مجبور به پیروزی می کند و ما مجبوریم که استخوان‌های دشمنان را بشکنیم.

به گزارش فتن، سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در بیست و دومین مجمع سراسری فرماندهان و مسئولان سپاه پاسداران اظهار داشت: دشمنان در نفوذ خود تلاش می‌کنند عقلانیت معنوی و انقلابی را به عقلانیت محاسباتی و مادی تبدیل کنند تا جریان سازش در کشورمان برقرار شود.
وی افزود: در بعد فرهنگی آنها در پی محو فرهنگ اسلام تحت عنوان جهانی شدن هستند و می خواهند ارزشهای خود را جایگزین ارزشهای اسلامی کنند. جنگ حق و باطل چه بصورت مستقیم و چه بصورت نیابتی ادامه دارد و دشمنان در پی راهبرد نفوذ هستند.
جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به جریان سازی دشمنان انقلاب گفت: دشمنان تلاش می کنند هویت اسلامی جوانان را با هویت غربی مبتنی بر هرج و مرج و پریشانی تغییر دهند و این یک جنگ واقعی است، جنگی دارای برنامه ، راهبرد و فرماندهی است.
سلامی تاکید کرد: آنها به دنبال تغییر سبک زندگی، تغییر روحیه جهادی اسلامی و انقلابی ما هستند و این رویکرد ما را مجبور به پیروزی می کند و ما مجبوریم که استخوان‌های دشمنان را بشکنیم.
جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به پیروزی های جهان اسلام در دنیای امروز، گفت: حقیقت بزرگی در عالم ظهور کرده و آن حاکمیت اسلام است و اکنون اسلام به عنوان قدرت بزرگی ظهور کرده است که یکی از اضلاع اصلی هندسه قدرت در جهان به شمار می رود.
وی تاکید کرد: دشمن در حال عقب نشینی در جهان اسلام است چرا که منطق آنان شکست خورده و اسلام بر پایه کرامت انسانی صفحات تاریک روح و جان بشر را روشن کرده است.
سلامی افزود: اسلام پرچمدار بیداری انسانی در سراسر جهان است که تمرکز و توان دشمن را به هم ریخته است.
وی گفت: انقلاب اسلامی اکنون به واقعیت انکار ناپذیر تبدیل شده و استکبار دریافته است که پیام انقلاب فراگیر شده و جغرافیا نمی شناسد.
جانشین فرمانده کل سپاه افزود: استکبار آرزوهای خویش را بر باد رفته می بیند و در این روند شکست خورده واکنش استکبار از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون جنگ بوده است جنگی وسیع و منحصر به فرد.
سلامی گفت: ما در معرض یک نبرد بزرگ قرار گرفته ایم، با آن رشد یافتیم و در مسیر آن بوده ایم این جنگ همه جانبه است و استکبار با همه وجود تلاش داشته تا به ما ضربه بزند اما موفق نبوده و ما به تجربیات بزرگی دست یافته ایم.
وی افزود: این جنگ تمام عیار است، دشمن تلاش دارد با جنگ خود به تضعیف ملتها، دولتها و کشورها بر جهان اسلام سلطه پیدا کند و با ورود به قلب اسلام سلطه خود را بر آن تحکیم کند و بر آن حاکم شود.
جانشین فرمانده کل سپاه با تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری درباره مفهوم جهاد اکبر گفت: ما در بیست و دومین اجلاس فرماندهان و مسئولان سپاه تلاش داریم به مفاهیم و ریشه های عمیق جهاد کبیر بر اساس توصیه های رهبر انقلاب بپردازیم که این مسئله به نوعی بازخوانی انقلاب اسلامی است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ شهریور ۹۵ ، ۲۱:۴۲
احمد خوشخو


 

آیت الله عابدینی با تأکید بر این که به هر میزانی که برد موشک‌های ما افزایش یابد، شعاع نفوذ استکبار جهانی محدودتر می‌شود، گفت: متأسفانه برخی از روی جهالت و نادانی و برخی از سر نفاق و خیانت نگاهشان این است که ما نباید قدرت نظامی کشور را افزایش داده و به آیه «وَ اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ» عمل نماییم.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در خطبه‌های عبادی و سیاسی نماز جمعه این هفته قزوین که در مسجدالنبی (ص) برگزار شد، با تبریک ولادت امام هادی (ع) اظهار کرد: امام هادی (ع) می‌فرماید: «هر کس مطیع خدا شود، همه عالم مطیع او می‌شود»؛ رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) نمونه‌های بارز این معنا هستند.

وی در این خصوص ادامه داد: حتی اگر پدر و مادری می‌خواهند فرزندشان از آن‌ها اطاعت کنند باید مطیع خداوند شوند و اگر این مسیر را دنبال کنیم حتی گاهی دشمنان ما نیز نمی‌توانند خارج از اراده ما کاری انجام دهند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین افزود: امام هادی (ع) در حدیثی دیگر فرموده: دنیا بازاری است که عمر، جوانی، آبرو و جان انسان در آن به عنوان کالای آن به حساب می‌آید.

خطیب جمعه قزوین یادآور شد: برخی‌ها در دنیا حریت، آزادگی و شرفشان را برای چیزهای دنیایی می‌فروشند اما برخی به تأسی از سیدالشهدا (ص) به هیچ قیمتی حاضر نیستند حریت و آزادگی‌شان، دچار خدشه و آسیب شود.

وی اضافه کرد: در تقسیم‌بندی امام هادی النقی (ع) اعیاد به عید فطر، عید قربان، عید غدیر و عید جمعه تقسیم می‌شوند و باید تلاش کنیم از شکوه و عظمت نماز جمعه به عنوان نعمت الهی بیشترین استفاده و بهره را ببریم.

امام‌جمعه قزوین به عید غدیر و اهمیت آن نیز اشاره و با تأکید بر این‌که آینده جهان را برکه برکات غدیر خم خواهد ساخت، تأکید کرد: واقعه غدیر، حلقه اتصال پیروان همه مکاتب آسمانی، فرقه‌های مذهبی شیعه و سنی، جناح‌ها و احزاب است و همه این‌ها در برکه غدیر به یکدیگر می‌پیوندند.

آیت‌الله عابدینی در بخش دیگری از سخنان خود، سالروز درگذشت شاعر اهل بیتی، مؤمن و انقلابی، مرحوم شهریار را تسلیت گفت و قطعه‌ای از سروده‌های ایشان در وصف امام علی (ع) را قرائت کرد.

وی در ادامه به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در اردوگاه صبرا و شتیلا اشاره و بیان کرد: صهیونیست‌ها با همراهی امریکایی‌ها و به بهانه ایجاد نظم و امنیت به اردوگاه صبرا و شتیلا حمله و 3 هزار و 297 انسان بی‌گناه را به مظلومانه‌ترین شکل به خاک و خون کشیدند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در این خصوص اظهار کرد: در این بین جامعه جهانی و مدعیان دفاع از حقوق بشر، سکوت اختیار کردند و این برخورد آن‌ها معنی دموکراسی و حقوق بشر را تغییر داد و از آن پس حرف آن‌ها از حقوق بشر را به معنای کشتار انسان‌های بی‌گناه تفسیر و ترجمه می‌کنیم.

خطیب جمعه قزوین تصریح کرد: امروز به برکت قدرت و توان نظامی و موشکی جمهوری اسلامی، هیچ کسی اجازه چنین برخوردهایی را با مسلمانان نخواهد داشت.

وی در فراز دیگری از سخنان خود به هفته دفاع مقدس اشاره و بیان کرد: درایت امام خمینی (ره) دفاع مقدس و جنگ تحمیلی را به فرصتی برای افزایش وحدت، عزت و اقتدارِ کشور تبدیل، و دشمن را از این اقدام پشیمان کرد.

امام‌جمعه قزوین به حمایت بلوک شرق و غرب از بعثی‌ها اشاره و تأکید کرد: هماهنگی آن‌ها به ما نشان داد که امنیت کشور را تنها در داخل مرزهای کشور نمی‌توانیم حفظ کنیم و امروز حضور ما در سوریه و برخی دیگر از کشورها برای حفظ امنیت کشور است.

آیت‌الله عابدینی افزود: برد موشک‌های ما نسبت به زیاده‌خواهی‌های امریکا و متحدانش افزایش می‌یابد و این که برد موشک‌های ما تا 3 هزار کیلومتر افزایش یافته و کشور را از مخاطرات حفظ می‌کند، یکی از آثار جنگ تحمیلی است.

وی با تأکید بر این که به هر میزانی که برد موشک‌های ما افزایش یابد، شعاع نفوذ استکبار جهانی محدودتر می‌شود، گفت: متأسفانه برخی از روی جهالت و نادانی و برخی از سر نفاق و خیانت نگاهشان این است که ما نباید قدرت نظامی کشور را افزایش داده و به آیه «وَ اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ» عمل نماییم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اذعان کرد: این‌ها گرگ‌هایی هستند که لباس میش پوشیده‌ و می‌خواهند امت اسلامی در برابر خطرات استکبار جهانی غافل و آسیب پذیر باشد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ شهریور ۹۵ ، ۲۱:۳۹
احمد خوشخو


آری! شانه‌هایت برای‌مان آشناست؛ لرزیدنش را زیاد دیده‌ایم! چشم‌هایت برای‌مان آشناست؛ اشک‌هایت را زیاد دیده‌ایم! قدم‌هایت برای‌مان آشناست؛ کربلاهایت را زیاد دیده‌ایم! لباس خاکی بی‌جلیقه‌ات برای‌مان آشناست؛ عاشوراهایت را زیاد دیده‌ایم!
حسین قدیانی در سرمقاله امروز وطن امروز نوشت: آری! شانه‌هایت برای‌مان آشناست؛ لرزیدنش را زیاد دیده‌ایم! چشم‌هایت برای‌مان آشناست؛ اشک‌هایت را زیاد دیده‌ایم! قدم‌هایت برای‌مان آشناست؛ کربلاهایت را زیاد دیده‌ایم! لباس خاکی بی‌جلیقه‌ات برای‌مان آشناست؛ عاشوراهایت را زیاد دیده‌ایم! عاشق‌ بودنت برای‌مان آشناست؛ شهادتت را زیاد دیده‌ایم! نامه‌هایت برای‌مان آشناست؛ دست ‌خطت را زیاد دیده‌ایم! بابت این نامه آخری اما به شکل ویژه ممنون تو هستیم سردار! آشفته کردی خواب‌شان را! اصلا کار تو همین است! آشفته کردن خواب دشمن! و خواب دشمن‌دوستان! خواب «صندلی» برایت دیده بودند! برای تو! خواب «عنوان» برایت دیده بودند! برای تو! برای مرد جبهه حاج‌عمران! خواب «تومان» برایت دیده بودند! برای تو! برای مرد جبهه خان‌طومان! خواب «شمیران» برای تو دیده بودند! برای تو! برای مرد جبهه شاخ‌شمیران! خواب «ریاست» برای تو دیده بودند! برای تو! برای مرد جبهه شهادت!



خواب «سیاست» برای تو دیده بودند! برای تو! برای مرد جبهه صداقت! و جبهه صفا! و جبهه خلوص! و جبهه اشک! و جبهه عشق! و جبهه جاده‌های منتهی به بهشت! توهم زده بودند تو را هم می‌توانند وارد «بازی» کنند! خواب پست و سمت برایت دیده بودند! که تو را وارد «بازی دوگانه‌ها» کنند! تو اما باز هم آشفته کردی خواب‌شان را! این‌بار به جای «قدم» با «قلم»! و با تنها نوشتن چند جمله کوتاه! مختصر و مفید! «سرباز هور» و چشم طمع داشتن به صندلی ریاست بر جمهور؟! این ۴ تا چوب، ارزانی اصحاب سیاست! دل حاج‌قاسم ما را نمی‌توان با عنوان «ریاست محترم جمهوری» لرزاند! نامزد شدن برای این سمت، با حفظ احترام ویژه برای اصحاب سیاست، شأن سردار ما را پایین می‌آورد! هیهات!



ما و رای دادن به قاسم سلیمانی؟! بسی بالاتر از رای، دعای خود را و اشک خود را و عشق خود را و همه وجود خود را تقدیم سرداری می‌کنیم که سالیانی دراز، از راحتی خودش گذشته تا حتی آن جماعتی هم که نظام را قبول ندارند، از گزند دشمن در امان باشند! هیهات! ما و یک رای ۴ ساله به سردار قاسم سلیمانی؟! و قیاس کردن او با عناصر جبهه سیاست؟! با اینها؟! با این آقایان؟! نفرمایید! برای ما حاج‌قاسم، تجلی اصحاب جبهه حق در تمام تاریخ است! مردی مقدس که امام خود را تنها نمی‌گذارد! و البته، از خواب و خاطره هم مایه نمی‌گذارد! مایه می‌گذارد از جانش! می‌رود کوه‌ها، صحراها، دشت‌ها و بیابان‌ها با دشمن جلاد می‌جنگد، بلکه شاید... شاید رزق شهادت نصیبش شد! آهای جماعت وقیح! لیلای سردار ما «شهادت» است و بس! او «مجنون» بچه‌های جزیره است! شیربچه‌های خیبر! و بدر! و قایق عاشورا! و دجله و فرات! و نینوا! آنقدر باوفا و بصیر است که در اوج جنگ با حرمله‌ترین حرامیان تاریخ، تصویر لبخند خود را برای ما می‌فرستد! تصویرهای ساده! با حالت‌های ساده! و انگار نه انگار که در جنگ است! آن هم در بدترین و سخت‌ترین جنگ‌ها! هیهات!



ما یک رای ۴ ساله به اسطوره خودمان بدهیم؟! همین؟! لطفا نه ما را با مردم کوفه اشتباه بگیرید، نه حاج‌قاسم را با عناصر سیاست! من اما خوب می‌دانم نهایت درد شما از چیست! بگذار صریح بگویم! از این است که حاج‌قاسم را حتی آن جماعت زاویه‌دار با نظام هم دوست می‌دارد! دلیل؟! خیلی ساده است! گیرم فردی نظام را خیلی هم حالا قبول نداشته باشد؛ امنیت خود را که دوست دارد! و سر راحت بر بالین گذاشتن خود را که دوست دارد! برای دوست داشتن این مرد، یک ذره حب وطن کفایت می‌کند! باورم هست این تیرهای سه‌شعبه آشنا، محبوبیت حاج‌قاسم عزیز ما را نشانه رفته بود اما نامه او، مصادف شد با ناله جماعت! و آشفته کردن خواب جماعت! نشستن بر صندلی ریاست‌جمهوری، هیچ چیز به قاسم سلیمانی اضافه نمی‌کند! مردم، او را دوست دارند، چون او مردم را دوست دارد! همه مردم، او را دوست دارند، چون او همه مردم را دوست دارد! او مغرورانه بر سینه نمی‌کوبد که امنیت شما در داخل مرزها، مدیون جنگ من و شیربچه‌هایم در بیرون مرزهاست! او فرق دارد با آورندگان فلان توافق! او اهل منت گذاشتن بر سر ملت نیست! او کهکشانی می‌جنگد، نه آنکه نجومی حقوق بگیرد! او متعلق به اسلام انقلابی و انقلاب اسلامی است؛ نه این اسلام بی‌رحم رحمانی، که در ادامه تحریم دشمن، از داخل هم برداشته ملت را تحریم کرده! چه طرفه حکایتی! از سویی قاسم سلیمانی را وارد بازی انتخابات می‌کنند، از دیگر سو تحریم! لیکن اگر حاج‌قاسم دارد در بیرون خاک وطن، برای امن و امان ما می‌جنگد، ما چرا در داخل، اجازه بدهیم بانکی به نام خودمان، نقش گلوله تانک را بر سینه او ایفا کند؟!



آه از این ظلم روزگار! و این همه بی‌معرفتی! اینکه می‌گویند «ما توان نظامی و موشک می‌خواهیم چه‌کار؟!» اصلش آن است که «ما قاسم سلیمانی را می‌خواهیم چه‌کار؟!» دیگر فکر این بدیهی‌ترین نکته ممکن را نمی‌کنند که حتی اهالی نه چندان معتقد به نظام هم، امنیت خود را یعنی قاسم سلیمانی خود را دوست می‌دارند! با نامه اخیر سردار اما هم قاسم سلیمانی بیشتر خودش را به مردم نشان داد، هم البته این جماعت را بیشتر به مردم شناساند! گمانم با دشمن هم همین گونه زیرک و زیبا می‌جنگد که این همه حساب می‌برند از او! و از این مرد مردمی! وه که چه شانه‌های آشنایی دارد! عاشق اینم که به جای همایش اصحاب سیاست، هر وقت ایران باشد می‌رود کنگره شهدا! و ابایی ندارد از اشک، آنجا که دختر شهیدی «بابا» را صدا می‌زند! این خط آخری هم، سخنی با حضرت آقا! وقتی به سردار سپاه تو چنین دل‌داده‌ایم، تو خود بخوان عمق عشق ما ملت را به امام خامنه‌ای! نیک اما می‌دانم شما هم انتظار آن یار سفرکرده را می‌کشی! و بسی بیشتر از ما! شانه‌هایت برای‌مان آشناست...
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ شهریور ۹۵ ، ۲۱:۳۳
احمد خوشخو
حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا نخعی‌پور
کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی گفت: متاسفانه به دلیل ضعف حضور ما در فضای مجازی، فضای رها شده است که هرکس هرطور می تواند شبهه ایجاد می کند و به میزان لازم کسی نیست که پاسخی به این شبهات بدهد.

حجت الاسلام علیرضا نخعی‌پور، کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، به سخنان رهبر انقلاب در خصوص اینکه "باید حوزه‌های علمیه و روحانیون باید با شناخت فضای مجازی و استفاده از فرصت‌های آن، معارف و مفاهیم اسلامی را تبیین کنند"، اشاره کرد و گفت: نقش روحانیون در تبلیغ دین در فضای مجازی بسیار با اهمیت است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه یکی از مهم ترین فلسفه‌های حوزه، روحانیت و کاردهای آن، تبلیغ دین و دفاع از دین است امروز فضایی ایجاد شده که به دلیل گسترش روابط و ارتباطات نمی توانیم تنها به روش های قدیمی، منبر و ارتباط چهره به چهره اکتفا کنیم و این روش ها کافی نیست.

 

کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی تاکید کرد: امروز فضای مجازی به دلیل گستردگی از جهت مخاطب، سهل الوصول بودن و مزایای دیگر آن ایجاب می کند یک روحانی هدف خود را که باید دین را  بفهمد و تبلیغ کند؛ در حوزه فهم دین و تبلیغ باید از فضای مجازی استفاده کنیم.

 

نخعی پور با تاکید بر این‌که علاوه بر بهره مندی از فضای مجازی در تبلیغ دین باید در حوزه فهم دین نیز از این فضا بهره ببریم، خاطرنشان کرد: اگر با فضای مجازی آشنا باشیم خیلی می توانیم جلوتر باشیم چراکه موضوعات متعددی را یک طلبه با ارتباطات درست با فضای مجازی پیدا کرده و چالش های امروز را بفهمد و دنبال این باشد تا از طریق دین برای این شبهات پاسخ پیدا کند.

 

وی تصریح کرد: امروز خیلی از تفکرات و ادیان با استفاده از فضای مجازی، اندیشه‌های خود را منتشر می‌کنند که استفاده از این فضا باعث می‌شود این تفکرات را پیدا کرده و در راستای روشن سازی دین و معرفی آن اقدام کرد.

 

وی استفاده از فضای مجازی در تبلیغ دین را از دیگر دلایل بهره‌مندی از این فضا دانست و یادآورشد: مخاطبین بیشتری فضای مجازی دارد و به شرط استفاده درست از فضای مجازی یک طلبه می تواند با طیف گسترده ای از عالم ارتباط بگیرد.

 

وی ماندگاری مطالب در فضای مجازی را یکی از دلایل دیگر بهره مندی از این فضا عنوان کرد و گفت: فضای مجازی به دلیل اینکه برخی پست ها منتقل می شود ماندگاری و مخاطب بیشتری از ارائه مطلب بر روی منبر دارد.

 

کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی اظهارکرد: یک جوان در فضای حقیقی شاید به دلیل احساس حیا، حریمی قائل می شود و نتواند همه آنچه می خواهد را بپرسد اما در فضای مجازی این وجود ندارد و راحت تر می تواند سوالات خود را مطرح کند.

 

نخعی پور با تاکید بر این‌که فرصت بیشتری برای مبلغ در ارائه بحث‌ها در فضای مجازی فراهم می شود، توضیح داد: وقتی از طریق چهره به چهره و منبر بحثی مطرح می‌شود باید مبلغ در لحظه این مباحث را مطرح کند اما در فضای مجازی فرصتی وجود دارد تا یک مطلب را با تامل و غنای بیشتری ارسال کند.

 

وی با بیان اشاره به اینکه من حدود 12 سال است در وبلاگ کار کردم، افزود: در شبکه های اجتماعی که امکان حضور داشته باشم و منع قانونی نداشته باشد سعی کردم حضور داشته باشم؛ در گروه هایی که بتوانم و توان آن را  داشته باشم حضور دارم و ارتباطات خود را قطع نکردم.

 

کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی تصریح کرد: ما با آنچه مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی می گویند فاصله داریم.

 

نخعی پور گفت: اگر تیم هایی در حوزه علمیه داشته باشیم که با مجوز، نظارت و مدیریت درست ورود پیداکنند می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد چراکه این فضاها خط مقدم خطرناک تری است و نیاز به دقت، تامل و برنامه ریزی دارد.

 

وی بیان کرد: اگر من احساس تکلیف کنم و بخواهم ورود شخصی داشته باشم مناسب نیست چراکه ورود فردی اثرات بدی بر روی افراد دارد و موفقیت آمیز نیست.

 

کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی اظهارکرد: زمانی که ما وارد فضای مجازی می‌شویم خلا احساس می‌شود که فردی به شبهات و جهل‌هایی که در این فضاها مطرح می‌شود پاسخ دهد و می توان به راحتی این افراد را روشن کرد که این نیازمند ورود جدی افراد به این فضاها است و یک نفر به تنهایی نمی‌تواند از عهده مطالب بسیار این فضا برآید.

 

نخعی پور ادامه داد: اینکه افراد تصاعدی یک مطلب اشتباهی را در این فضاها ارسال کنند نیاز است تعداد زیادی طلبه و روحانیون به این فضاها ورود جدی داشته باشند.

 

وی گفت: ما در کمیت و تعداد روحانیون ضعف داریم که اگر بخواهیم در کیفیت حضور آنها هم ضعف داشته باشیم این فضاها رها می شود و این طور می شود که رصد فضای مجازی یک خلا می شود.

 

وی گفت: خیلی از بحث هایی که در حوزه دینی، سیاسی، اجتماعی، اخلاق و خانوادگی طرح می شود که با نگاه دینی قابل پاسخ گویی است اما متاسفانه این به دلیل ضعف حضور ما در فضای مجازی فضای رها شده است که هرکس هرطور می تواند شبهه ایجاد می کند و به میزان لازم کسی نیست که پاسخی به این شبهات بدهد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ شهریور ۹۵ ، ۱۶:۵۰
احمد خوشخو
رئیس سازمان حج و زیارت از دستگیری گروهی خبر داد که از 6 هزار زائر کلاهبرداری کرده و پول و گذرنامه آنها را به جیب زده اند.

رئیس سازمان حج و زیارت از دستگیری گروهی خبر داد که از 6 هزار زائر کلاهبرداری کرده و پول و گذرنامه آنها را به جیب زده اند.

سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد زائران زندانی در عراق و عربستان گفت: هم اکنون هیچ یک از زائران ما در عربستان در زندان نیستند.

وی ادامه داد: از موسم حج سال گذشته یک نفر در زندان بود که با تلاش وزارت امور خارجه و سازمان حج و زیارت یک ماه بعد از پایان موسم حج آزاد و به وطن بازگشت.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین در مورد زائران زندانی در عراق گفت: ابتدا باید بگویم ما هیچ زائری را نداریم که از سوی کاروان های حج و زیارت اعزام شده و در زندان باشد.

وی افزود: مشکل ما در مورد عراق و زیارت عتبات عالیات این است که عده ای در قالب کاروان های آزادبر، با تبلیغ زیارت قسطی یا ارزان زائر را به عراق می برند و آنجا زائر دچار مشکل می شود.

اوحدی با بیان اینکه تنها کاروان های حج و زیارت هستند که با نهادهای درمانی و امنیتی در عراق قرارداد رسمی دارند گفت: تأکید می کنم که کاروان های آزاد بر غیرقانونی هستند و مردم نباید به آنها اعتماد کنند.

وی در مورد زائران زندان و علت دستگیری آنها در عراق گفت: ما باید به قوانین کشور عراق احترام بگذاریم تعدادی از زائران به علت عدم توجه به قوانین عراق در بازداشت هستند.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: برای مثال، در یکی از موارد پول هتل از سوی مسئول کاروان تسویه نشده بود، بنابر این هتل گذرنامه زائران را تحویل نداد و آنها را به پلیس معرفی کرد.

وی بیان کرد: وقتی ما اعلام کرده ایم تنها مرجع رسمی اعزام به عتبات هستیم و کاروان های ما نیز محدودیت اعزام ندارد، چرا مردم به این افراد که عده ای از آنها شیاد و کلاهبردار هستند اعتماد می کنند؟

اوحدی گفت: همین چند روز گذشته پلیس عده ای را دستگیر کرد که در قالب کاروان های زیارتی از 6 هزار زائر پول و گذرنامه به سرقت برده اند.

وی در پایان از تلاش سازمان حج و زیارت و وزارت امورخارجه جهت آزادی این زائران در عراق خبر داد و گفت: از تعداد زائران زندانی در عراق بی اطلاع هستم.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ شهریور ۹۵ ، ۱۶:۳۷
احمد خوشخو


پیروان دیگر ادیان الهی همچون مسیحیان، به امامان شیعه، متوسل می شوند و دل در گرو برآورده شدن حاجت خویش دارند، این سنت و این توسل، قدمتی به درازای تاریخ اسلام دارد و سنتی هزارساله است که حکایت از عشق و ارادت پیروان دیگر ادیان به امامان معصوم شیعه، دارد. همچنانکه این مرد نصرانی و مسیحی، سلامتی خویش را با توسل به امام هادی، تضمین نمود.
به مناسبت ولادت امام دهم شیعیان:
پیروان دیگر ادیان الهی همچون مسیحیان، به امامان شیعه، متوسل می شوند و دل در گرو برآورده شدن حاجت خویش دارند، این سنت و این توسل، قدمتی به درازای تاریخ اسلام دارد و سنتی هزارساله است که حکایت از عشق و ارادت پیروان دیگر ادیان به امامان معصوم شیعه، دارد. همچنانکه این مرد نصرانی و مسیحی، سلامتی خویش را با توسل به امام هادی، تضمین نمود.

گروه معارف رجانیوز- مصطفی امیری*: امام ابوالحسن علی النقی الهادی، پیشوای دهم شیعیان، مشهور به امام هادی فرزند امام جواد در نیمه ذیحجه سال 212 هجری در اطراف مدینه در محلی به نام «صریا» به دنیا آمد. بیشتر سال‌های دوره امامت آن حضرت در سامرا، تحت نظارت مستقیم حاکمان بنی عباس در پادگان نظامی سامراء، سپری شد. زمان امامت این امام همام، همزمان با حکومت شش تن از خلفای عباسی از جمله متوکل، خلیفه ستمگر عباسی، بود. از امام هادی، احادیثی در امور اعتقادی، تفسیر قرآن، فقه و اخلاق روایت شده است. زیارت جامعه کبیره که در بردارنده مضامین اعتقادی شیعیان و به عقیده برخی، یک دوره فشرده امام شناسی است نیز از امام هادی روایت شده است. اکنون و به مناسبت ولادت این امام همام در نیمه ماه ذی الحجۀ، گوشه های از سبک زندگی ایشان را بازگو خواهیم کرد.

 

سیره و سبک زندگی امام هادی

دستور به شکرانه‌ نعمتهای فراموش شده

 

شیخ صدوق (ره) از ابوهاشم جعفری نقل می‌کند که گفت: از نظر معاش، در تنگنای سختی و فقر قرار گرفتم، به حضور امام هادی علیه‌السلام رفتم، اجازه‌ ورود داد، وقتی که در محضرش نشستم، فرمود:

 

یا أبا هاشم أی نعم الله عز و جل علیک ترید أن تؤدی شکرها؟

ای ابوهاشم! در مورد کدامین نعمتی که خداوند به تو داده، می‌توانی شکرانه‌اش را به جا آوری؟

 

من خاموش ماندم و ندانستم که چه بگویم؟ آن حضرت آغاز سخن کرد و فرمود: «خداوند، ایمان را به تو روزی داد و به خاطر آن، بدنت را از آتش دوزخ، حرام کرد و عافیت و سلامتی روزی تو گردانید و تو را در راه اطاعتش یاری نمود و به تو قناعت بخشید و تو را از خوار شدن و رفتن آبرویت، نگهداشت. ای ابوهاشم! من در آغاز، این نعمتها را به یاد تو آوردم، چرا که گمان کردم می‌خواهی از آن کسی که این نعمت ها را به تو بخشیده به من شکایت کنی؟ و البته، بعد از یادآوری نعمت سلامتی و عافیت و نعمت ایمان، من دستور دادم که صد دینار به تو بپردازند، آن را برای خود بگیر تا تنگدستی خویش را جبران کنید.[1]

 

در این فراز نیز، امام هادی علیه‌السلام، هم با دست جود و کرمش، صد دینار به ابوهاشم که نیازمند شده بود، داد و هم او را به شکر مداوم دو نعمت "امنیت و سلامت" که همواره مخفی هستند، سفارش فرمود، دو نعمتی که تا شخصی خود دچار بیماری و عدم امنیت نباشد، درک نخواهد کرد؛ همچنین، تفکر در دیگر نعمت های گوناگون همچون نعمت داشتن فرزند و نعمت حفظ آبرو و غیره که شایسته نیست با اندک تنگدستی و فقر، نادیده گرفته شود و موجبات ناشکری و شکایت به درگاه الهی را فراهم آورد.

 

نهی شدید امام هادی از سکونت و همنشینی با گمراهان

 

ابوهاشم جعفری، یکی از شاگردان و اصحاب برجسته امام رضا  و امام هادی علیهما ‌السلام بود، روزی امام هادی او را دید و قاطعانه و با عتاب به او فرمود: «چرا شما را می‌بینم که با عبدالرحمن بن یعقوب همنشینی هستید؟»  ابوهاشم: عبدالرحمان، دایی من است. امام: «عبدالرحمن درباره‌ خدا، سخن نادرست می‌گوید و ذات پاک خدا را به صورت جسم و او را دارای نشانه‌های جسم توصیف می‌کند، یا با او همنشین مباش و ما را واگذار و یا با ما باش و او را واگذار!». ابوهاشم: او هر چه می‌خواهد بگوید، به من چه زیانی می‌رساند، وقتی که من عقیده ای به گفتارش نداشته باشم؟ و در حالیکهف من پیرو مذهب شیعه هستم؟

 

در پاسخ امام هادی فرمودند: آیا نمی‌ترسی که عذابی بر او فرود آید و آن عذاب، تو را نیز فراگیرد؟ آیا داستان آن شخصی را که خود از یاران موسی علیه‌السلام بود و پدرش از اصحاب فرعون بود نشنیده‌اید، آنجا که وقتی لشگر فرعون (در تعقیب سپاه موسی) به کنار دریا آمد، آن پسر، از لشگر موسی علیه‌السلام جدا شد و نزد پدر رفت تا با نصیحت کردن پدر، او را از فرعونیان جدا کند و به سوی موسی علیه‌السلام بیاورد، هنگامی که با پدرش ستیز می‌کرد و او را به راه هدایت دعوت می‌نمود، با هم کنار دریا آمدند، ناگهان عذاب الهی فرارسید و لشکر فرعون غرق شدند، آن پدر و پسر نیز که در کنار لشگر فرعون بودند، غرق شدند، این خبر به موسی علیه‌السلام رسید (که پدر مستحق عذاب بود، پسر چرا؟)، موسی علیه‌السلام فرمود:

 

هو فی رحمة الله، و لکن النقمة اذا نزلت لم یکن لها عمن قارب المذنب دفاع.[2]

شخص در رحمت خدا است، ولی وقتی که عذاب فرارسید، از آنکه نزدیک گنهکار است، دفاعی نشود.

 

با الگو گرفتن از این سیره رفتاری امام معصوم، می توان چنین، نتیجه گرفت که زندگی در مناطقی که مملو از فساد و تباهی است و آثار معنویت و ارزش های دینی، کم رنگ می باشد، و امر به معروف و دعوت به ارزش ها و خوبی ها نیز بی فائده می باشد، ممکن است برای مومنین، خطرآفرین باشد و به هنگام وقوع و نزول عذاب های الهی همچون زلزله و غیره، خوب و بد، تر و خشک، با هم گرفتار عذاب الهی شوند.

 

امام هادی و مبارزه با خرافات، از روزگار بدگویی نکنید

 

حسن بن مسعود می‌گوید: یک روز به محضر امام هادی علیه‌السلام رسیدم، در آن روز بر اثر زمین خوردگی، انگشتم ضربه دیده بود و بر اثر تصادف با یک نفر سوار، کمرم نیز آسیب دیده بود، غیر از اینها، در میان ازدحام جمعیت، لباسهایم نیز پاره شده بود، از هر سو به تنگ آمده بودم، با عصبانیت گفتم: «ای روزگار، خدا شر تو را از سر من کوتاه کند، ای روز! عجب روز بدی هستی!!»

 

امام هادی علیه‌السلام به من رو کرد و فرمود: «تو هم با اینکه با ما رفت و آمد می‌کنی، این حرفها را می‌زنی و گناه خود را بر گردن بی‌گناهی می‌افکنی؟!» با شنیدن این سخن، عقل ام بازگشت، و فهمیدم اشتباه کرده‌ام، گفتم: «ای مولا و آقای من، از درگاه خدا استغفار و طلب آمرزش می‌کنم.» فرمود: «سوگند به خدا، این دشنام ها سودی به حال شما نمی‌بخشد، بلکه خداوند به خاطر این که بی‌گناهی را سرزنش می‌کنید، شما را مجازات خواهد کرد، ... . سپس امام هادی فرمود:

 

ان الله هو المثیب و المعاقب و المجازی بالاعمال ... لا تعد و لا تجعل للایام صنعاً فی حکم الله.[3]

 

خداوند متعال پاداش مى‏دهد و عقاب مى‏کند و تنها در مقابل رفتارها  و اعمال شما، در دنیا و آخرت مجازات مى‏کند ... برای روزها، دخالت و نقشی در حکم خدا، قائل نشوید (و از روزگار، بدگویی نکنید).

 

حدیث سلسلۀ الذهب، تفاوت اسلام و ایمان در بیان امام هادی

 

امام هادی علیه‌السلام که بر اثر مسمومیت، بیمار بودند و در بستر شهادت آرمیده بود، یکی از دوستان به نام ابودعامه به عنوان عیادت به محضرش آمد و پس از احوال‌پرسی برخاست تا خداحافظی کرده و مراجعت کند، امام هادی علیه‌السلام به او فرمود: «حق تو بر من واجب شد، می‌خواهید حدیثی را برای شما نقل کنم تا شاد گردید؟» ابودعامه عرض کرد: آری، بسیار دوست دارم و به آن نیازمندم. امام هادی علیه‌السلام فرمود: پدرم از پدرش و او از پدرش تا رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نقل کردند اکنون بنویس. ابودعامه عرض کرد: چه بنویسم؟ امام هادی علیه‌السلام فرمود: بنویس رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:

 

بسم الله الرحمن الرحیم؛ الایمان ما و قرته القلوب و صدقته الاعمال، و الاسلام ما جری به اللسان و حلت به المناکحة.[4]

به نام خدواند بخشاینده بخشایشگر. ایمان آن است که دلها آن را با کمال احترام بپذیرد و رفتارها آن را تصدیق نماید ولی اسلام آن است که زبان به آن حرکت کند و ازدواج به آن حلال شود.

 

ابودعامه به امام عرض کرد: نمی‌دانم کدامیک از این دو بهتر است؛ سلسله سند حدیث (که همه از معصومان هستند) یا خود حدیث؟ امام هادی علیه‌السلام فرمود: «أنّها لصحیفة بخطّ علی بن أبی‏طالب بإملاء رسول‏ اللَّه(ص) نتوارثها صاغراً عن کابر. این حدیث در صحیفه‌ای است به خط امیرمؤمنان علی علیه‌السلام و املاء رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم که به هر یک از ما امامان، به ارث رسیده است.»

 

این حدیث که خود سلسلۀ الذهب دیگری است و این بار در بیان این امام همام، و گویای تفاوت آشکار اسلام و ایمان که در ادامه حدیث سلسلۀ الذهب امام رضا، خطاب به اهل سنت، بیان گردید و نیازی به شرح ندارد. و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

 

عقیق و فیروزه شگفت انگیز، ایمنی در مسافرت و جنگ

 

در کتاب حلیۀ المتقین علامه مجلسی، به نقل از کتاب الامان سید بن طاووس، چنین نقل شده است که: یکى از بزرگان شیعه به نام ابومحمّد قاسم مدائنى می گوید: روزى خادم حضرت ابوالحسن، امام هادى به نام صافى، براى من حکایت کرد: در یکى از روزها خواستم به زیارت قبر امام علىّ بن موسى الرّضا صلوات اللّه علیهما شرفیاب شوم، نزد مولایم امام هادى علیه السلام رفتم و از آن حضرت اجازه گرفتم .امام علیه السلام ضمن دادن اجازه، فرمود:

 

یَکُونُ مَعَکَ خَاتَمٌ فَصُّهُ عَقِیقٌ أَصْفَرُ عَلَیْهِ مَا شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ عَلَى الْجَانِبِ الْآخَرِ مُحَمَّدٌ وَ عَلِیٌّ فَإِنَّهُ أَمَانٌ مِنَ الْقَطْعِ وَ أَتَمُّ لِلسَّلَامَةِ وَ أَصْوَنُ لِدِینِک‏.

سعى کن انگشتر عقیق زرد رنگ همراه داشته باشى که بر یک طرف آن «ماشاءاللّه لاقوّة إلاّباللّه أستغفراللّه» و بر طرف دیگرش «محمّد علىّ» نوشته شده باشد، تا از هر حادثه اى و دزدی در أمان باشى. این انگشتر موجب سلامتى جسم و دین و دنیا خواهد بود.

 

پس طبق دستور حضرت امام هادی، انگشترى با همان اوصاف تهیّه کردم و براى خداحافظى نزد آن بزرگوار آمدم، وقتى از خدمت آن حضرت مرخّص گشتم و مقدارى راه رفتم، پیامى براى من آمد که برگرد. هنگامى که بازگشتم، مرا مخاطب قرار داد و فرمود: اى صافى! سعى کن انگشترى فیروزه، تهیّه نمائى و همراه خود داشته باشى، چون که در مسیر راه طوس و نیشابور حیوانات درنده، سر راه قافله است و مانع از حرکت افراد مى شوند ... .

 

لِیَکُنْ مَعَکَ خَاتَمٌ آخَرُ فَیْرُوزَجٌ ... ثُمَّ قَالَ لِیَکُنْ نَقْشُهُ اللَّهُ الْمَلِکُ وَ عَلَى الْجَانِبِ الْآخَرِ الْمُلْکُ لِلَّهِ الْوَاحِدِ الْقَهَّارِ فَإِنَّهُ خَاتَمُ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیٍّ کَانَ عَلَیْهِ اللَّهُ الْمَلِکُ فَلَمَّا وَلِیَ الْخِلَافَةَ نَقَشَ عَلَى خَاتَمِهِ، الْمُلْکُ لِلَّهِ الْواحِدِ الْقَهَّارِ وَ کَانَ فَصُّهُ فَیْرُوزَجٌ وَ هُوَ أَمَانٌ مِنَ السِّبَاعِ خَاصَّةً وَ ظَفَرٌ فِی الْحُرُوب‏.

سعى کن نقش انگشتر فیروزه ات بر یک طرف آن «اللّه المَلِک» و بر طرف دیگرش «المُلْک للّه الواحد القهّار» باشد. و پس از آن، فرمود: نقش انگشتر امیرالمؤمنین امام علىّ علیه السلام چنین بوده است و خاصیّت چنین فیروزه ای، امنیّت و نجات یافتن از درندگان و پیروزى بر دشمن در جنگ ها، خواهد بود.

 

صافى گفت: بعد از آن، خداحافظى نموده و به سمت خراسان حرکت کردم و آنچه را حضرت دستور داده بود، انجام دادم و هنگامى که از خراسان مراجعت نمودم، حضور امام علیه السلام شرفیاب شدم و بعضى جریانات را تعریف کردم . حضرت فرمود: مابقى حوادث را خودت مى گوئى یا من بیان کنم؟ عرض کردم: شما بفرمائید. آن حضرت فرمود: عده ای از گروه جنیان، برای زیارت آمده بودند، وقتى نگین فیروزه منقوش به این اذکار را در دست تو دیدند، آن را گرفتند و براى مریضى که داشتند بردند و در آب شستند و آب را، مریض آشامید و سلامتى خود را باز یافت، سپس انگشتر فیروزه را برایت برگرداندند و با این که انگشتر در دست راست تو بود، در دست چپ تو قرار دادند. و وقتى از خواب بیدار شدى، تعجّب کردى که چگونه انگشتر از دست راست به دست چپ منتقل شده است؟ .پس از آن، کنار بالین خود سنگ یاقوتى را یافتى که جنّیان آورده بودند، آن را برداشتى و اکنون به همراه دارى، آن یاقوت را بردار و به بازار عرضه کن، و به هشتاد دینار خواهند خرید ... . خادم گوید: آن هدیه جنّیان را به بازار بردم و به همان مبلغى که حضرت فرموده بود، فروختم.[5]

 

از ذکر این داستان، علاوه بر کرامت و اعجاز امام هادی، می توان چنین برداشت نمود: ائمه، که خود عالم به محیط و حوادث بوده و هستند، سفارش ها و دستوراتی در کوچکترین امور زندگی، بیان شده است. و اسلام، تنها به نماز و روزه، ختم نمیشود و در جزئی ترین مسائل نیز برای سبک زندگی انسان، برنامه و هدف دارد. به عنوان مثال، در نقش نگین و آداب انگشتری، دستورات بسیار فراوان ذکر شده است، از جمله در این حدیث فوق، به نقل از امام هادی، برای نقش نگین عقیق، «ماشاءاللّه لاقوّة إلاّباللّه أستغفراللّه» + «محمّد، علىّ»، موجب سلامتى جسم در هنگام مسافرت و برای نقش نگین فیروزه «اللّه المَلِک» + «المُلْک للّه الواحد القهّار»، برای ایمنی از حیوانات درنده و نیز پیروزی بر دشمن (حتما بایستی فیروزه نیشابور ایرانی باشد، چناچه در حدیث دیگری به این موضوع تصریح شده است)، اگر با آداب و شرایط آن همراه باشد؛ دارای چنین آثاری خواهد بود.

 

ماجرای عجیب مسیحی و خبر دادن امام هادی از فرزند شیعه او

 

هبة الله موصلی روایت می‌کند مردی نصرانی و مسیحی که به شغل کتابت (نویسندگی) اشتغال داشت و به نام «یوسف بن یعقوب» خوانده می‌شد، بین او و پدرم رابطه دوستی بود، روزی این کاتب نصرانی، نزد پدرم آمد، گفتم: برای چه به اینجا آمده‌ای؟ گفت: «به حضور متوکل (خلیفه وقت) دعوت شده‌ام ولی نمی‌دانم برای چه احضار شده‌ام و از من چه می‌خواهد؟ و من سلامتی خود را از خداوند به صد دینار خریده‌ام و آن صد دینار را برداشته‌ام تا به امام هادی علیه‌السلام بدهم.»

 

پدرم گفت: در این مورد، موفق شده‌ای. آن مرد نصرانی نزد متوکل رفت و پس از اندک مدتی، نزد ما آمد در حالی که شاد و خوشحال بود، پدرم به او گفت: «ماجرای خود را به من بگو.» او گفت: «به شهر سامرا رفتم، که قبلاً هرگز به این شهر نرفته بودم، به خانه‌ای وارد شدم، با خود گفتم بهتر این است که نخست قبل از آنکه کسی مرا بشناسد که به سامرا آمده‌ام، این صد دینار را به امام هادی علیه‌السلام برسانم، بعد نزد متوکل بروم، ... به خانه ابن‌الرضا (امام هادی علیه‌السلام) رسیدم. ... ناگاه خدمتکار سیاه چهره‌ای از آن خانه بیرون آمد و گفت: «تو یوسف بن یعقوب هستی؟» گفتم: آری. گفت: وارد خانه شو، من وارد خانه شدم، او مرا در دالان خانه نشاند و سپس به اندرون رفت، با خود گفتم این دلیل دیگری بر مقصود است، از کجا این غلام می‌دانست که من یوسف بن یعقوب هستم، با اینکه من هرگز به این شهر نیامده‌ام و کسی مرا در این شهر نمی‌شناسد، بار دیگر خدمتکار آمد و گفت: «آن صد دینار را که در کاغذ پیچیده‌ای و به همراه داری بده»، آن را دادم و با خود گفتم: این نیز دلیل دیگر است بر مقصود. سپس آن خدمتکار نزد من آمد و گفت: وارد خانه شو! من به خانه‌ی ابن‌الرضا علیه‌السلام وارد شدم، دیدم آن حضرت تنها در خانه‌ی خود نشسته است، تا مرا دید به من فرمود: «ای یوسف آیا وقت آن نرسیده تا رستگار شوی؟» گفتم: «ای مولای من! دلیلها و نشانه‌هایی (بر صدق شما و اسلام) برای من آشکار گردید، که برای هدایت و رستگاری من کفایت می‌کند.» فرمود:

 

هیهات أما انک لا تسلم، و لکن سیسلم ولدک فلان و هو من شیعتنا. فقال: یا یوسف! ان أقواما یزعمون أنا ولایتنا لا تنفع أمثالک، کذبوا والله! انها لتنفع أمثالک، امض فیما وافیت له، فانک ستری ما تحب، و سیولد لک ولد مبارک.

 

هیهات! تو اسلام را نمی‌پذیری، ولی به زودی پسرت مسلمان می‌شود و از شیعیان ما می‌گردد، ای یوسف! گروهی که گمان می‌کنند، دوستی ما سودی به حال امثال شما و پیروان دیگر ادیان، ندارد، ولی آنها دروغ گفتند؛ سوگند به خدا دوستی ما، به حال امثال تو (که نصرانی هستی) نیز سودبخش است.

 

امام هادی در ادامه فرمود: برو دنبال آن کاری که برای آن آمده‌ای، زیرا آنچه را دوست داری، به زودی خواهی دید و به زودی دارای پسر مبارک خواهی شد. آن مرد نصرانی می‌گوید: نزد متوکل رفتم، و به تمام مقاصدم رسیدم و بازگشتم. هبة الله می‌گوید: من بعد از مرگ همین نصرانی، با پسرش دیدار کردم، دیدم مسلمان است و در مذهب تشیع، استوار و محکم می‌باشد، او به من خبر داد که پدرش بر همان دین نصرانیت مرد، ولی خودش بعد از مرگ پدر، مسلمان شده است و پیوسته می‌گفت: انا بشارة مولای: من بشارت مولای خود (امام هادی علیه‌السلام) هستم.[6]

 

از این حدیث و اتفاقات مشابه در زمان معاصر، که پیروان دیگر ادیان الهی همچون مسیحیان، به امامان شیعه از جمله امام حسین و حضرت ابوالفضل، متوسل می شوند و دل در گرو برآورده شدن حاجت خویش دارند، می توان چنین برداشت کرد که این سنت و این توسل، قدمتی به درازای تاریخ اسلام دارد و سنتی هزارساله است که حکایت از عشق و ارادت پیروان دیگر ادیان به امامان معصوم شیعه، دارد. همچنانکه این مرد نصرانی و مسیحی، سلامتی خویش را با توسل به امام هادی، تضمین نمود. و نیز طبق نقل امام هادی، دوستی و محبت اهل بیت، گره گشایی پیروان دیگر ادیان نیز خواهد بود و دعای امامان و اهل بیت در حق ایشان و فرزندان ایشان نیز مستجاب خواهد بود، چنانکه درباره فرزند این مرد مسیحی، اتفاق افتاد و به تشیع گروید.[7]

-------------------------------------

*دانش آموخته حوزه علمیه قم

منبع: فرهنگ نیوز

-------------------------------------

[1] . صدوق، الامالی، ص 412.

[2] . کلینی، الکافی، ج 2، ص 374.

[3] . حرانی، تحف العقول، ص 571.

[4] . محدث قمی، تتمۀ المنتهی، ص 252.

[5] . ابن طاووس، الامان، ص 48.

[6] . مجلسی، بحارالانوار، ج 50، ص 144.

[7] . محمدی اشتهاردی، سیره چهارده معصوم، ص 823-894.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ شهریور ۹۵ ، ۱۵:۱۳
احمد خوشخو