حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

اطلاعات مذهبی و اخلاقی و سیاسی

۵۸ مطلب در خرداد ۱۳۹۵ ثبت شده است

علت باز شدن درهای آسمان و زمین در کلام مرحوم دولابی


حاج اسماعیل دولابی

مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: همه درها آسمان و زمین را به رویشان باز می‌کنیم تا از آسمان و زمین بر آنجا برکات ببارد زیرا ایمان آورده‌اند و تقوا دارند. جهتش ایمان و تقواست.

  مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: ولو انَّ اهل القری آمنوا واتقوا لفتحنا علیهم برکاتٍ من‌السماء والارض و لکن کذبو فاخذ ناهم بما کانوا یکسبون
فَتَحنا یعنی همه درها آسمان و زمین را به رویشان باز می‌کنیم تا از آسمان و زمین بر آنجا برکات ببارد زیرا ایمان آورده‌اند و تقوا دارند. جهتش ایمان و تقواست. اگر اهل قریه‌ای ایمان و تقوا بیاورد ما درهای برکات را از آسمان و زمین باز می‌کنیم. وَلکن کذَّبُوا ولی تکذیب کردند، هم نعمت‌های ما را، هم خود ما را، ایمان به خودش می‌داشتند و تقوا می‌داشتند که از نعمت‌هایش قدردانی کنند، بیشترشان این کار را نکردند، کوتاه آمدند و نتوانستند بهره ببرند. فَاخذنا هم بما کانوا یکسبون ما آنها را به واسطه کسبی و خطایی که کردند و اینکه کوتاهی کردند، گرفتیم.
معلوم می‌شود هر وقت ایمان بیاورند و این کار را انجام دهند خداوند از نو نعمت‌ها را بر می‌گرداند. این هم برای امتحان آنهاست، لطف است، می‌خواهد رشد کنند و دوام پیدا کنند. والا اگر ایمان و تقوایشان دائم باشد، برکات هم دائم است. منظور از فتحنا در این آیه تنها یک در نیست، بلکه همه درهاست که از برکات آسمان و زمین به رویشان باز می‌کند. اَفأمِنَ اهلُ القُری ان یاتیهم باسنا بیتاً و هم نائمونَ بعضی دهات بود که یکباره با زلزله آنها را می‌خواباند یا بادی یا وبایی آنها را از بین می‌برد، در حالی که خواب بودند. اینها نشانه‌هایی است تا بندگان تصور نکنند که آنها را واگذاشته‌اند. بلکه اگر تقوا را پیشه خود قرار دهند، درهای برکات آسمان و زمین را باز می‌کنیم و اگر ایمان و تقوا نداشته باشند، چه بسا آبادی که پیش از شما خراب کردیم در حالی که خواب بودند. حال این می‌تواند دو نوع خواب باشد. یکی آنکه خواب بودند و شبانه بلا آمد یا اینکه در خواب غفلت بودند.
خلاصه واضح است که اگر ایمان و تقوا داشته باشند، خداوند برکات را از آسمان و زمین نازل می‌کند، حتی برای یک نفر. حتی اگر یک نفر باشد که با خدای خود راه داشته باشد خدا این معامله را با او می‌کند.

کتاب طوبی محبّت – جلد ص 43
مجالس حاج محمّد اسماعیل دولابی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ خرداد ۹۵ ، ۰۲:۰۱
احمد خوشخو
نامه محرمانه جامعه مدرسین به روحانی

 
اعضای جامعه مدرسین با ارسال نامه محرمانه‌ای به رئیس‌جمهور از برخی رویکردهای فرهنگی و سیاسی دولت انتقاد کردند.

به گزارش فارس، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم چندی پیش با ارسال نامه محرمانه‌ای به رئیس‌جمهور از برخی رویکردهای فرهنگی و سیاسی دولت یازدهم انتقاد کرد.

یکی از اعضای برجسته جامعه مدرسین در گفت‌‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، با تأکید بر اینکه این نامه به طور محرمانه برای رئیس‌جمهور ارسال شده است، تصریح کرد: این نامه اکنون محرمانه است و چنانچه دولت اقدامی نکند، علنی خواهد شد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۵ ، ۱۹:۱۶
احمد خوشخو
توهین بی‌سابقه فرماندار به امام جمعه فریدن
یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۱۳
 
توهین های فرماندار شهرستان فریدن استان اصفهان، خطاب به امام جمعه و به کار بردن عباراتی نظیر عوام فریب، دلواپس، نابرجامی، مخالف قسم خورده دولت، ناآگاه به مصالح نظام و منافع ملی و... آن هم هنگامی که امام جمعه پیگیر وعده مسئولین در اصلاح شبکه آب شرب منطقه بود، سبب شد تا جمعی از مردم غرب استان اصفهان در برابر استانداری تجمع اعتراضی بر پا کنند.

به گزارش پایگاه خبری انصارحزب الله، وقتی پس از سال ها بی توجهی مسئولین اجرایی استان اصفهان نسبت به نیتراته و سرطانزا بودن آب شرب بخش عمده ای از اهالی شهرستان فریدن، امام جمعه شهرستان همراه با مردم نسبت به این موضوع هشدار داد و از بی توجهی مسئولین نسبت به این موضوع انتقاد کرد، فرماندار شهرستان در پاسخی کوبنده، امام جمعه را عوام فریب، دلواپس، نابرجامی، مخالف قسم خورده دولت، ناآگاه به مصالح نظام و منافع ملی و... خطاب کرد. به گفته اهالی، وی قبلاً هم امام جمعه موقت شهرستان را «غضنفر» خطاب کرده بود.

توضیح بیشتر آنکه نیتراته بودن آب شرب شهر داران، مرکز شهرستان فریدن و بیش از ده روستای این شهرستان سال هاست بر اساس بررسی ها و کارشناسی های انجام شده به اثبات رسیده است و مردم منطقه نسبت به این موضوع شاکی هستند.

بنابراین و با پیگیری های انجام شده مردم و مسئولین در سال گذشته در استانداری اصفهان طرحی را به تصویب رساند که بر اساس آن مقرر شد در جهت تأمین آب شرب منطقه و بهبود کیفیت آن بخشی از آب تونل انتقال آب «چشمه لنگان» که از غرب استان اصفهان به سمت استان یزد جریان دارد به این موضوع اختصاص یابد.

بنا بر اخبار رسیده، با وجود گذشت یک سال از زمان موافقت رسمی استاندار اصفهان و قول مساعد او برای اجرای این پروژه (انتقال بخشی از آب تونل چشمه لنگان با هدف تأمین آب شرب شهرستان) و نیز غیرقابل استفاده بودن آب لوله کشی شده فعلی در شهرستان فریدن، مسئولین اجرایی بنا به دلایل مختلفی نظیر عدم تأیید نهایی موضوع در وزارت نیرو، کلان بودن طرح، زمان بر بودن و... تاکنون اقدام قابل توجهی در این رابطه انجام نداده اند.

بی توجهی مسئولین به این دغدغه و نیاز اساسی مردم و نگرانی آنها سبب شد تا «حجت الاسلام و المسلین سیاوشی» امام جمعه شهرستان، چندین بار از طریق تریبون نماز جمعه به این موضوع هشدار دهد و مسئولین را در جهت انجام این پروژه ترغیب کند.

تکرار چندین باره این دغدغه عمومی از سوی امام جمعه شهرستان و در هفته های متمادی سبب می شود تا «اسفندیار تاجمیری» فرماندار شهرستان وی را به سیاسی کاری متهم کند و در بیانیه ای رسمی، امام جمعه را با عناوینی از قبیل عوام فریب و نا آگاه به مصالح نظام مورد خطاب قرار دهد.

در بخشی از این بیانیه که در پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری فریدن قرار دارد، آمده است: « در این رابطه لازم است مدیران و مسئولین محترم نسبت به موضوع حساس و توجیه شده – و همانند مردم که بعنوان ولی نعمت و ناظر بر عملکرد مسئولین به خوبی مسائل را رصد می کنند ـ مراقب رفتارها و رویه های عوام فریبانه و سازهای ناکوک باشند.

این ادعاهای یکطرفه و تنها به قاضی رفتن ها در شرایط مظلومیت کلی و رسانه ای دولت و ضعف ابزارهای رسانه ای و اطلاع رسانی در شهرستان، زمانی بیشتر جلب توجه می کنند که علاوه بر فعال مایشاء بودن مخالفین قسم خورده دولت تدبیر و امید و دلواپسان و نابرجامیان و ... در این عرصه، از تریبون ها و جایگاه هایی فریاد برآورده می شوند که به همه مردم تعلق دارند و حداقل قبل از اختیار ورود به مسائل مادی و دنیوی و اجرایی ، مسئول امور معنوی، اصلاح و تقویت فرهنگ عمومی و سر دادن ندای اخلاق، صداقت و وفاق جمعی می باشند».

همان گونه که دیده می شود در این متن که تنها بخشی از بیانیه فرماندار این شهرستان است، امام جمعه و کسانی که از تریبون های مذهبی سخنرانی می کنند، متهم به مواردی نظیر دشمن قسم خورده بودن دولت، دلواپس، نابرجامی و... شده اند.

در پی صدور این بیانیه و نیز عدم پیگیری مشکلات آب شرب شهرستان، صبح امروز جمعی از اهالی این شهرستان در برابر استانداری اصفهان تجمع کردند و خواستار عزل فرماندار از سمت خود شدند.

یکی از اهالی منطقه که در تجمع حاضر بود، درباره این تجمع به «تابناک» گفت: «فرماندار فریدن، نه تنها مشکلات اساسی و ضروری ما را پیگیری نمی کند، بلکه به مقامات دینی و انقلابی منطقه که به درستی دغدغه های ما را گوشزد می کنند، توهین می کند».
گفتنی است، «تابناک» در همین رابطه تلاش کرد با فرماندار شهرستان فرماندار گفت و گو و نظرات وی را هم منعکس کند، اما به رغم تماس های مکرر و حتی برقراری تماس با دفتر ایشان امکان گفت و گو برای «تابناک» فراهم نشد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۵ ، ۱۹:۱۴
احمد خوشخو
چه کنیم نماز صبح قضا نشود؟

نماز صبح، پیروزی نفس رحمانی بر هوی و هوس شیطانی است

نماز صبح نسبت به دیگر نمازهای یومیه نقش بسزایی در تقویت بعد معنوی انسان دارد. همچنین به لحاظ ارزش زمانی و تأثیرگذاری آن در استجابت دعا جایگاه ویژه‌ای دارد. شاید برخورداری از شرایط ویژه از بعد زمان فلق و صبح صادق آن را با اهمیت‌تر کرده است.

مرحوم کلینى و شیخ طوسى و طبرسى از زهرى نقل کرده‌اند که گفت: مدت طولانی در طلب حضرت مهدى(عج) بودم و در این راه اموال فراوانى در راه خدا خرج کردم، اما به هدف نرسیدم،‌ تا اینکه به خدمت محمد بن عثمان یکی از نواب خاص اربعه رسیدم و مدتى در محضر او بودم، روزى از او به التماس خواستم که مرا خدمت امام زمان(عج) ببرد. محمد بن عثمان پاسخ منفى داد، ولى در مقابل تضرع بسیار من، سرانجام لطف کرد و فرمود: فردا اول وقت بیا، فردا صبح نزد وى رفتم، دیدم جوانى که در زیبایى و خوشبویى از همه کس بهتر و لباس تجار بر تن داشت؛ با وى است و چیزى در آستین دارد.

وقتى نظرم به او افتاد، نزدیک محمد بن عثمان رفتم، ولى او به من اشاره کرد که به طرف آن جوان برگردم، من هم به‌ طرف جوان برگشتم و سؤالاتى از وى کرددم و هر چه می‌خواستم به من جواب داد، آنگاه رفت که داخل خانه شود و آن خانه، چندان مورد نظر نبود.

محمد بن عثمان به من گفت: اگر می‌خواهى چیزى بپرسى بپرس که دیگر بعد از این او را نمی‌بینى. من هم به دنبال او رفتم که سؤالاتى بپرسم، ولى او گوش نداد و داخل خانه شد و جز این دو جمله نفرمود: «مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ أَخَّرَ الْعِشَاءَ إِلَى أَنْ تَشْتَبِکَ النُّجُومُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ أَخَّرَ الْغَدَاةَ إِلَى أَنْ تَنْقَضِیَ النُّجُوم»؛(1) ‏از رحمت خدا به دور است، ‏از رحمت خدا به دور است، کسى که نماز مغرب را بقدرى به تأخیر بیندازد تا ستاره‌ها نمایان شوند، ‏از رحمت خدا به دور است‏ از رحمت خدا به دور است کسی که نماز صبح را چندان به تأخیر بیندازد تا ستاره‌ها دیده نشوند.

نماز صبح نسبت به دیگر نمازهای یومیه نقش بسزایی در تقویت بعد معنوی انسان دارد. همچنین به لحاظ ارزش زمانی و تأثیرگذاری آن در استجابت دعا جایگاه ویژه‌ای دارد. شاید برخورداری از شرایط ویژه از بعد زمان فلق و صبح صادق آن را با اهمیت‌تر کرده است.

حجت‌الاسلام حسن هرمز از کارشناسان مرکز تخصصی نماز درباره اهمیت نماز صبح این طور می‌نویسد:

در واقع نماز صبح، پیروزی نفس رحمانی بر هوی و هوس شیطانی است. زمانی که شیطان در تلاش است تا مانع بیدار شدن انسان مؤمن، برای اقامه نماز شده و همواره او را دعوت می‌کند تا در خواب ناز بماند، ازاین‌رو نماز صبح شرایط سخت‌تری برای مبارزه با شیطان داشته و پیروزی در این میدان، لذت و حلاوت بی‌شماری دارد و در نتیجه ثواب اخروی و سودمندی بیشتری بر آن مترتب است

اما برخی دلایل اهمیت نماز صبح عبارتند از:

مشهود ملائکه بودن:

قرآن کریم دراین‌باره می‌فرماید: «إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ کانَ مَشْهُودا»(2)؛ همانا قرآن فجر(نماز صبح‏)، مشهود فرشتگان شب و روز است! قرآن به معنى چیزى است که قرائت مى‌‏شود و قرآن فجر روى هم رفته اشاره به نماز فجر است.(3) آیه فوق مى‌‏گوید: «إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ کانَ مَشْهُوداً» نماز صبح مورد مشاهده است، اکنون این سؤال پیش مى‏‌آید که مشاهده چه کسانى؟

روایاتى که در تفسیر این آیه به ما رسیده(4) مى‌‏گوید: نماز صبح مشهود ملائکه شب و روز است، زیرا در آغاز صبح فرشتگان شب که مراقب بندگان خدایند جاى خود را به فرشتگان روز مى‌‏دهند و چون نماز صبح در همان آغاز طلوع انجام مى‌‏گیرد هر دو گروه آن را مشاهده کرده و بر آن گواهى مى‏‌دهند.

در روایت دیگر امام صادق(ع) در پاسخ اسحاق بن عمار می‌فرمایند: «فَإِذَا صَلَّى الْعَبْدُ الصُّبْحَ مَعَ طُلُوعِ الْفَجْرِ أُثْبِتَتْ لَهُ مَرَّتَیْنِ أَثْبَتَهَا مَلَائِکَةُ اللَّیْلِ وَ مَلَائِکَةُ النَّهَارِ»(5)؛ وقتی بنده‌ای نماز صبح را هنگام طلوع فجر بخواند دو بار برای او نوشته می‌شود، هم ملائکه لیل آن را ثبت می‌کنند و هم ملائکه نهار.

بنابراین اگر انسان توجه کند که نماز صبح چنین عظمت و خصوصیتی دارد، هرگز به خود اجازه نخواهد داد که نماز صبح او قضا شود و اگر انجام نماز صبح از زمان طلوع فجر بگذرد و یک ساعت یا نیم ساعت بعد از طلوع فجر خوانده شود، دیگر این اثر و این خصوصیت را نخواهد داشت. اگر کسی می‌خواهد نمازش مورد شهادت و نظر ملائکه لیل و نهار باشد، باید آن‌ را اول طلوع فجر که هنگام صعود و عروج ملائکه شب به آسمان و وقت نزول ملائکة نهار بر زمین است بخواند تا این دو گروه از فرشتگان نماز او را ثبت کنند، برادران و خواهران ایمانی حتماً نسبت به نماز صبحشان مقید باشند و در آن سهل‌انگاری نکنند. بدانند آثار بزرگ و برکات فراوانی در نماز اول وقت صبح وجود دارد.

در زمان حیات آیت‌الله فاضل لنکرانی، پیرمردی از کشور آذربایجان خدمت ایشان آمده بود، نکته‌ای را گفت که واقعاً جای تعجب داشت و به حال‌ او باید غبطه خورد. آن پیرمرد گفت در تمام دوران کمونیستی یک بار نماز صبح او قضا نشده است، این چه لذتی دارد، فردی که 70 ـ 80 سال عمر کرده وقتی به گذشته خود نگاه می‌کند و می‌خواهد به اعمالش نمره بدهد، به نماز خود می‌نگرد می‌بیند، الحمدلله هیچ یک از نمازهایش قضا نشده و اگر همین لحظه از دنیا برود نمازی بر ذمّه او وجود ندارد. اما برخی دیگر از انسان‌ها که سن کمتری هم دارند وقتی به گذشته خود نگاه می‌کنند می‌بینند برخی از نمازهایشان قضا شده! حالا به جای اینکه به سرعت مبادرت به قضای آن کرده و تکلیف خود را انجام دهند، آن را به امروز و فردا واگذار می‌کنند تا پایان عمرشان فرا می‌رسد و موفق به انجام قضای آن هم نمی‌شوند، بعد از مرگ هم معلوم نیست، ورثه او این کار را انجام بدهند.

بنابراین نسبت به گذشته خود تأمل کنیم، اگر احتمال می‌دهیم نمازی از ما فوت شده حتماً آن را قضا کنیم. آیه‌ شریفه «إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ کَانَ مَشْهُوداً» یادمان باشد، شب که می‌خواهیم بخوابیم از خدای تبارک و تعالی استمداد کنیم، خدایا تو خودت ما را برای نماز صبح بیدار کن، خدایا تو عنایت کن و ما را به محفل نورانی خود و به بزم عاشقان و مناجات کنندگان خودت راه بده، شما امتحان کنید، بزرگان ما بارها فرمودند نمی‌شود انسان شب از خدا طلب کند، حتی نماز شب را، اما موفق به نماز شب نشود، به جای اینکه به این و آن سفارش کنیم که ما را برای نماز صبح بیدار کنید از خدا و ملائکه الهی بخواهیم، از آنهایی که دائماً بیدارند و توجه دارند.

حال اگر واقعاً دغدغه داشته باشیم، چنانچه یک روز صبح از خواب بلند شویم و ببینیم نیم ساعت از اذان گذشته، بگوئیم عجب! ملائکه لیل رفتند و شاهد نماز امروز نبودند و این چه خسارت بزرگی است! اگر یک مقدار این حال را در خود ایجاد کنیم مطمئن باشید که همیشه هنگام اذان صبح برای نماز و مناجات با خدای تبارک و تعالی بیدار هستیم، معنای این آیه را همه‌ بدانند و به ذهن بسپارند، در حال راه رفتن این را با خود زمزمه کنند(6).

تأکید برگزاری نماز صبح به جماعت

یکی دیگر از دلایل اهمیت نماز صبح تأکید برگزاری نماز صبح به جماعت است، امام صادق(ع) از رسول خدا(ص) نقل می‌فرمایند که: «مَنْ‏ صَلَّى‏ الْغَدَاةَ وَ الْعِشَاءَ الْآخِرَةَ فِی جَمَاعَةٍ فَهُوَ فِی ذِمَّةِ اللَّهِ فَمَنْ ظَلَمَهُ فَإِنَّمَا یَظْلِمُ اللَّهَ وَ مَنْ حَقَّرَهُ فَإِنَّمَا یُحَقِّرُ اللَّه»(7)‏؛ هر کسی نماز صبح و عشا را با جماعت بجا آورد، در تحت نگهبانی و ذمه خدا قرار می‌گیرد و هر کس به او ستم کند، گویا خدا را ستم کرده است و هر کسی او را تحقیر کند، همانا خدا را تحقیر کرده است.

رسول خدا(ص) فرمودند: «وَ لَوْ عَلِمُوا الْفَضْلَ الَّذِی فِیهِمَا لَأَتَوْهُمَا وَ لَوْ حَبْواً»(8)؛ اگر بدانند فضیلت خواندن نماز صبح و عشا (با جماعت) را به سوی آن می‌آیند، هر چند با زانوها و دست‌ها باشد و در حدیثی دیگر می‌فرمایند: «مَنْ صَلَّى الْمَغْرِبَ وَ الْعِشَاءَ الْآخِرَةَ وَ صَلَاةَ الْغَدَاةِ فِی الْمَسْجِدِ فِی جَمَاعَةٍ فَکَأَنَّمَا أَحْیَا اللَّیْلَ کُلَّهُ»(9)؛ هر کس نماز مغرب و عشا و صبح را در مسجد با جماعت بخواند، گویا تمام شب را احیا نگه داشته.

رسول خدا(ص) روزی پس از ادای نماز صبح در مسجد رو به اصحاب کرده و از حال مردمی که نامشان را یک به یک برد، پرسید که آیا اینان به جماعت حاضر شده‌اند؟ اصحاب عرض کردند: نه یا رسول الله! حضرت با تعجب پرسید: آیا غایب اند؟ بعد فرمودند: به راستی که هیچ نمازی بر منافقان از این نماز صبح و نماز عشا، دشوارتر نخواهد بود.(10)

اهتمام بزرگان به نماز صبح

یکی دیگر از دلایل اهمیت نماز صبح، اهتمام بزرگان به انجام این فرضیه است؛ هنگامی امام حسن عسکری(ع) در بستر بیماری بود و آخرین لحظات عمر شریفش را سپری می‌کرد مقداری دارو جوشانده خدمت حضرت آوردند تا میل فرمایند، حضرت فرمودند: وقت نماز صبح است. اول مقداری آب بیاورید تا وضو بگیرم و نماز بخوانم.آب آوردند و امام وضو گرفت و نماز صبح را بجا آورد و لحظاتی بعد روح مقدسش به عالم بقا پرواز کرد.(11)

امام خمینی (ره) در خاطره‌ای از خودشان می‌فرمایند: شب بعد از دستگیری در مسیر راه به سمت تهران به سربازان گفتم: نماز صبح نخوانده‌ام و یک جایی نگه دارید که من وضو بگیرم، گفتند ما اجازه نداریم، گفتم شما که مسلح هستید من اسلحه‌ای ندارم، ضمناً چند نفر هستید من تنها هستم، کاری نمی‌توانم بکنم، گفتند: ما اجازه نداریم، فهمیدم اصرار فایده‌ای ندارد. گفتم خوب اقلاً نگه دارید تا من تیمّم کنم، گوش کردند و ماشین را نگه داشتند و اجازه پیاده شدن به من ندادند.

من همین طور که توی ماشین مأمورین نشسته بودم از توی ماشین خم شدم و دست خود را به زمین زدم و تیمم کردم، نمازی که خواندم پشت به قبله بود چرا که از قم به تهران می‌رفتیم و قبله در جنوب بود نماز با تیمم و پشت به قبله و ماشین در حال حرکت این طور نماز خودم را خواندم، شاید همین دو رکعت نماز من مورد رضای خدا واقع شود.(12)

مرحوم آیت‌الله حاج شیخ حسنعلی اصفهانی معروف به نخودکی در وصیت خود به فرزندش می‌گوید: اگر آدمی چهل روز به ریاضت و عبادت بپردازد، ولی یک بار نماز صبح از او فوت شود، نتیجه آن چهل روز عبادت بی‌ارزش و نابود خواهد شد، اما نمازی که این قدر اهمیت دارد و چنین آثاری دارد چرا برخی افراد با اینکه دیگر نمازهایشان را مرتب می‌خوانند نماز صبح‌شان قضا می‌شود و نسب به قضاشدن آن نگرانی ندارند؟ به عبارت دیگر عوامل سلب توفیق از نماز صبح چیست؟

نماز صبح نسبت به دیگر نمازهای یومیه نقش بسزایی در تقویت بعد معنوی انسان دارد

عوامل سلب توفیق از نماز صبح به دو گروه عمده دسته بندی می‌شود:

الف: عوامل مادی که برخی از این عوامل شامل موارد ذیل است:

فقدان برنامه‌ریزی و نظم در زندگی

از مهمترین عوامل مادی که مانع از توفیق درک نماز صبح می‌ شود، فقدان برنامه‌ریزی و نظم در زندگی است، مانند فقدان برنامه‌ای منظم برای خواب و یا عدم برنامه‌ریزی جهت قضا نشدن نماز صبح و یا ایجاد مشغله‌های پراکنده و فراتر از توانایی‌های خود که نتیجه‌ای جز ایجاد خستگی مفرط ندارد.

پرخوری در شب

علتی دیگر برای خواب طولانی و سنگین پرخوری در شب است، حضرت عیسی(ع) خطاب به بنی اسرائیل فرمودند: «ای بنی اسرائیل! خوردن خود را زیاد نکنید، زیرا هر کس بر خوردن خود بیفزاید، بر خوابیدن خود هم می‌افزاید و هر کس که بر خواب خود بیفزاید، از نماز کم می‌گذارد و در نتیجه در زمره غافلان نوشته می‌شود.(13)

آیت‌الله آقا عزیز خوشبخت درباره برخی کارهای که موجب قضا شدن نماز صبح شده می‌فرمایند: آدم شب زیاد پای تلویزیون بنشیند، غذای چرب هم بخورد، شب هم کوتاه باشد، طبیعی است که دیگر بیدار نمی‌شود، از ایشان پرسیدند: حالا اگر بخواهد بیدار شود چه کار باید بکند؟ ایشان پاسخ دادند: باید مقدماتش را فراهم کند. مقدمات یکی‌اش همین است، زود بخوابد، پای این تلویزیون ننشیند، غذای چرب و چیل نخورد، درست می‌شود إن‌شاء‌الله، بنابراین واجب است بر این آدم این کارها را بکند و الّا مبتلا به گناه قضاشدن نماز صبح می‌شود.

ب: عوامل معنوی

ضعف در خداشناسی

 یکی از مهمترین عوامل معنوی که موجب می‌شود تا انسان نسبت به نماز صبح اهمیت ندهد، عدم معرفت و شناخت نسبت به خداوند متعال و الطاف وی است، فرض کنید اگر با یکی از مسئوالان که حل مشکلتان در دست اوست قراری گذاشته‌اید و یقین دارید که وی در همان ساعت مقرر منتظر شما است. آیا واقعا شب به راحتی می‌خوابید و دیر بر سر قرار حاضر شده و یا با کسلی با وی مواجه می‌شوید؟

 

 اگر انسان واقعاً نسبت به الطاف الهی کمترین معرفتی داشته باشد و بداند که کسی که در نماز با او صحبت می‌کند، همانی است که او را از نیستی به دنیا آورده و تمامی نعمت های خود را نیز بر او ارزانی داشته تا به نهایت کمال و درجات بالای بهشتی دست پیدا کند و او همانی است که اختیار کمی و زیادی روزی‌اش را دارد ؛ همانی است که مرگ و زندگی‌اش در ید قدرت اوست، با این حال آیا نسبت به نماز با بی‌حالی برخورد خواهد کرد و یا آنکه سر از پا نشناخته و با تمام وجود به اقامه نماز عاشقانه خواهد پرداخت.

گناه

اعمال و رفتاری که انسان در طی روز انجام می‌دهد نقش بسیار مهمی در توفیق انسان نسبت به عبادات دارد؛ یعنی هر چه در طی روز کارهای شایسته از انسان سر بزند، توفیقات انسان نیز برای اعمال خوب دیگر بیشتر فراهم می‌شود و هر چه به گناه آلوده شود توفیق اعمال خوب از وی سلب می‌‌شود، لذا باید نسبت به این مسأله بسیار حساس بود تا به واسطه گناه درک لذت سحرخیزی را از دست نداد، از آیت‌الله بهجت سؤال شد: چه کنیم تا نماز صبحمان قضا نشود؟ در پاسخ فرمودند: کسی که باقی نمازهایش را در اول وقت بخواند؛ خدا او را برای نماز صبح بیدار خواهد کرد.

بیایم با عزم و اراده جدی نسبت به نماز اول وقت بینی شیطان را به خاک بمالیم، چرا که امام زمان(عج) درباره نماز می‌فرمایند: «فَمَا أُرْغِمَ أَنْفُ الشَّیْطَانِ بِشَیْ‏ءٍ أَفْضَلَ مِنَ الصَّلَاةِ فَصَلِّهَا وَ أَرْغِمْ أَنْفَ الشَّیْطَان‏»(14)؛ هیچ چیز مانند نماز، بینى شیطان را به خاک نمى‌مالد پس نماز بخوان و بینی شیطان را به خاک بمال.»

پی‌نوشت‌ها:

1- الغیبة للطوسی، کتاب الغیبة للحجة، النص، ص: 271.

2- اسراء: 78.

3- تفسیر نمونه ذیل آیه.

4- الکافی ط - الإسلامیة، ج‏8، ص: 341.

5- الکافی ط - الإسلامیة، ج‏3، ص: 283.

6- اسرار و آداب نماز 219.

7- المحاسن، ج‏1، ص: 52.

8- من لا یحضره الفقیه، ج‏1، ص: 377

9- وسائل الشیعة، ج‏8، ص: 295.

10- المحاسن، ج‏1، ص: 84.

11- منتهی الامال ،ج2،ص412.

12- امام در سنگر نماز، ص13.

13- مجموعة ورام ج‏1، ص: 47

14- من لا یحضره الفقیه، ج‏1، ص: 498.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۵ ، ۰۲:۲۲
احمد خوشخو
برجام داخلی؛ آغاز پروژه سکوت ملی
حسن روحانی که سال‌ها رفاقت با اکبر هاشمی رفسنجانی را یدک می‌کشید و مدت‌ها مسئولیت امنیتی داشت، این بار از تکریم منتقدان و آزادی بیان می‌گفت و حتی کار را به جایی رساند که در مراسم تنفیذ حکم خود گفت که از شدت برخورد با منتقدان و مخالفان و رقیبان به خدا پناه می‌برد.
 «نسیم آنلاین»:: علی جمشیدی- زمانی که حسن روحانی می‌خواست سکان قوه مجریه ایران را به دست بگیرد آنقدر شعارهای دهن‌پرکن داده بود که عام و خام، بالاخص آنهایی که او، سابقه و وابستگی‌های سیاسی- حزبی‌اش را نمی‌شناختند و آنهایی که از وضعیت حاکم خسته شده بودند و دنبال یک نفر جدید می گشتند، رأی خود را به نام او بنویسند و حسن روحانی را به کابین هدایت دولت یازدهم بفرستند؛ شعارهایی که آن روزها در دمای ۴۵ درجه هوای تبلیغات سیاسی هم خوش آب و رنگ بود و هم امیدوار کننده.

آنقدر از کلید و شاه کلید گفته بودکه مردم گمان کردند کلیددار واقعی انقلاب آمده و آنقدر از گردش چرخ اقتصاد که گویی ده‌ها بار تئوری‌هایش توانسته انقلاب را از منجلاب بیرون بکشد و به محض رأی آوری کابینه‌اش میلیاردهای خارجی خواهند بود که به ایران می‌آیند و دلارهایشان را در گوشه و کنار سرمایه‌گذاری می‌کنند.

آنقدر از عزت پاسپورت ایرانی گفت که ملت گفتند یحتمل قرار است عضو "شینگن" شویم و آنقدر از آزادی اطلاعات و شفافیت و حذف رانت که انگار "زورو" وارد میدان رقابت شده و قرار است همه رانت‌خواران و مفسدان را به سزای اعمالشان برساند.

شعارهایی که البته دست آخر هفت دهم درصد برتری برای روحانی به ارمغان آورد و او را رئیس دولت یازدهم کرد.

شعارهای حسن روحانی اما همچون قبل، بعد از ریاست هم ادامه پیدا کرد و حتی موضوعات دیگری را هم در برگرفت موضوعاتی که شاید این بار کمتر از قبل، به قد و قواره تکنوکرات‌ها می‌آمد.

حسن روحانی که سال‌ها رفاقت با اکبر هاشمی رفسنجانی را یدک می‌کشید و مدتها مسئولیت امنیتی داشت، این بار از تکریم منتقدان و آزادی بیان می‌گفت و حتی کار را به جایی رساند که از شدت برخورد با آنها یعنی همان منتقدان و مخالفان و رقیبان به خدا پناه برد.

مردم یادشان نرفته که او در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری‌اش در حسینیه امام خمینی(ره) و در مقابل چشم صدها نفری که آنجا بودند و میلیون‌ها نفری که بعداً‌ از طریق رسانه ملی حرف‌هایش را شنیدند گفته بود:

"خدایا به تو پناه می‌برم از استبداد رای و عجله در تصمیم گیری و تقدم نفع شخصی و گروهی به منافع مردم. همچنین به تو پناه می‌برم از بستن دهان منتقدان و رقیبان. یاری‌ام کن بنده مخلصی برای تو و خادم لایقی برای تو باشم و فراموش نکنم آنچه بر پیشینیان رفته است." (مراسم تنفیذ - تاریخ ۱۲/۵/۱۳۹۲)

امروز اما سه سال از آن ایام گذشته، سه سال از شعارهای یک خط در میان روحانی؛ دولت در سال پایانی خود به سر می برد و در این مدت نه آن کلید افاقه کرده و نه آن چرخ چرخیده.

بماند که نماینده ما را به سازمان ملل راه ندادند و وزیرمان را به مکه. بماند که قیل و قال شفافیت و قانون گردش اطلاعات از رانت‌های هزار میلیاردی سر درآورد و فیش‌های حقوقی نجومی و بماند که به جای تکریم و احترام منتقدان فحش‌ها و بدوبیراه‌ها بود که یک به یک نثار منتقدان شد و خوب در ذهنشان فرو کرد که هم بی شناسنامه‌اید و هم بی‌سوادید و هم باید به جهنم بروید.

اینها همه به کنار اما چیزی که این روزها حسابی به چشم آمده همان است که گفتیم به قد و قواره برخی ها نیامده، همان آزادی و تکریم منتقدان، همان چیزی که اول گریبان "۹دی" را گرفت و حالا هم "جهان نیوز"، هر هم دو را توقیف کرده‌اند.

ظاهراً دولت تدبیر و امید این بار به جای پناه بردن به خدا به وزارت ارشاد و هیئت نظارت و چفت و بست‌های آنها به تحریریه منتقدان و رسانه‌هایشان پناه برده.
حسن روحانی که آخرین نشست خبری خود در اسفندماه گذشته گفته بود که باید پروژه برجام ۲ را آغاز کنیم و از گفتگوهای ملی حرف به میان آورده بود، ظاهراً این بار به جای برجام ۲ و گفتگوی ملی پروژه "سکوت ملی" را آغاز کرده است.

امنیتی‌ترین دولت تاریخ انقلاب همان را کرده که دولت سازندگی و اکبر هاشمی با رسانه‌ها کرده بود.

امروز ایامی است که کوچکترین انتقادها از سوی دولت تحمل نمی‌ شود، حتی انتقاد به خارجی ها، حتی به گوشه قبایشان بر می‌خورد که چرا به پادشاه خائن عربستان گفته‌اید فلان و بهمان!

البته انتظاری جز این هم نیست؛ وقتی که جناب روحانی به عنوان نفر اول دولت آن بالا نشسته و مسلسل بد و بی‌راه را به منتقدان گرفته، خوب معلوم است که هیئت نظارت منتظر نامه و دستور نمی‌ماند و خودش می فهمد که از بالا فرمان حمله صادر شده و هیئت نظارت و وزارت ارشاد هم مستقیماً قید دادگاه و پاسگاه را می‌زنند و سایت را پایین می‌کشند.

البته در این میان برخی می‌گویند که این اقدام تاکتیکی هم هست، می‌گویند وقتی رسانه‌ها در فضایی که دولت می‌گوید برجام آفتاب تابان است و از رکود خارج شدیم و هر روز یک گشایش اقتصادی داریم، پشت سر هم خبر تعطیلی "ارج" و "پارس الکتریک" و "کاشی قوچان" و "کمپرسورسازی تبریز" را مخابره می کنند، انتظاری هم جز این نباید داشته باشند.

رسانه‌ها نباید انتظار داشته باشند که هر روز فیش حقوقی چند ده میلیونی و چند صد میلیونی یک مدیر دولتی را منتشر کنند و دست آخر از آنها تقدیر هم بشود.
برخی در فشای مجازی می گویند که دولت در یک سال پایانی روزهای سختی را در پیش دارد و اگر می‌خواست اندکی بیشتر تحمل کند عنان کار را از دست می‌داد. می‌گویند دولت در این فضا باید یک کاری می‌کرد و برای کشیدن ترمز انتقادها مجبور بود که چنین کاری کند تا به زور هم که شده فضا را عوض کند و نَسَخ بکشد تا درس عبرتی باشد برای کسانی که می‌خواهند باز هم خبر تعطیلی واحدهای تولیدی را در زیر تابش آفتاب برجام مخابره کنند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۵ ، ۰۱:۲۵
احمد خوشخو
رفتیم نماز؛ خودتون بکشید، پولش هم خواستین بذارین؛ فروشنده خداشناس در شهرستان بیجار
عکس/ فروشنده خداشناس در شهرستان بیجار
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۵ ، ۰۱:۰۱
احمد خوشخو
توجیه عجیب حسین فریدون:
حسین فریدون درباره دیدار حاشیه‌ساز خود با یکی از محکومان امنیتی فتنه ۸۸ توجیه عجیبی آورده است.
صراط: حسین فریدون برادر و دستیار ویژه رئیس‌جمهور اخیراً به برخی نزدیکان خود درباره دیدارش با مصطفی تاج‌زاده از محکومان امنیتی فتنه 88 گفته است:‌ این دیدار اصلاً برنامه‌ریزی شده نبوده و کاملاً اتفاقی انجام شده است.

به گزارش تسنیم، وی در توضیح این دیدار و بازتاب آن در شبکه‌های اجتماعی و اینکه گفته شده است به نیابت از جانب رئیس‌جمهور به ملاقات تاج‌زاده رفته است، با رد این مطلب گفته:‌ بنده آن روز به دیدار یکی از آشنایان به آن ساختمان رفته بودم و اصلاً خبر نداشتم که منزل تاجزاده هم در همان ساختمان است. حین برگشت در آسانسور بودیم که درب آسانسور باز شد و آنها ما را دیدند و مجبور شدیم از آسانسور بیرون رفته و با وی احوالپرسی کنیم که در همان زمان عکسهایی از ما گرفته‌ و در فضای مجازی پخش کرده‌اند.

حسین فریدون: دیدار با تاجزاده اتفاقی بود
تصویر دیدار حسین فریدون و تاج‌زاده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و برخی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب  دیدار فریدون را به نمایندگی ار طرف روحانی عنوان کرده بودند؛ اما فریدون می‌گوید که این دیدار اتفاقی بوده و از جانب هیچ‌کسی هم نبوده

پیش از این نیز خبری با عنوان دیدار محمدرضا عارف با تاجزاده پس از آزادی وی از زندان در فضای مجازی منتشر شده بود که این دیدار نیز تکذیب شد. منتشرکنندگان خبر مذکور، تصویری قدیمی از عارف و تاجزاده را به عنوان تصویر دیدار ادعایی اخیر جلوه داده بودند.

به گزارش صراط، تکذیب‌های انچنینی و تصادفی خواندن یک دیدار پرحاشیه در دولت تدبیر و امید مسبوق به سابقه است. در مهرماه 94، پس از دست دادن ظریف و اوباما در راهروهای سازمان ملل در نیویورک، وزارت خارجه کشورمان این اتفاق تاریخی را "اتفاقی" خوانده بود!
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۵ ، ۰۰:۵۰
احمد خوشخو
رهبر معظم انقلاب:
جمعی از استادان دانشگاه‌ها، محققان، پژوهشگران و اعضای جامعه دانشگاهی سراسر کشور، عصر امروز (شنبه) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
صراط: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (شنبه) در دیدار جمعی از اساتید، نخبگان علمی و پژوهشگران دانشگاهها، پارک های علم و فناوری و مراکز علمی و تحقیقاتی، با ترسیم اهداف بیست ساله نظام اسلامی برای دستیابی به جایگاه ایرانی «مقتدر، عزتمند، مستقل، متدین، ثروتمند، برخوردار از عدالت و دارای حکومتی مردمی، پاک، جهادگر، دلسوز و پرهیزگار»، دانشگاهها را پایه و اساس این اهداف والا برشمردند و تأکید کردند: «افزایش سرعت رشد علمی در دانشگاهها و مراکز علمی»، «ایجاد و تقویت احساس هویت افتخارآمیز ایرانی- اسلامی در جوانان»، «انقلابی بودن دانشگاهها و دانشجویان»، و «نقش آفرینی واقعی فرماندهان و افسران جنگ نرم»، از جمله الزامات تبدیل شدنِ نظام اسلامی به یک قدرت علمی مطرح، و الگوی مردم سالاری همراه با اسلام و معنویت، در دنیا است.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با تأکید مجدد بر اینکه برگزاری جلسات با اساتید دانشگاهها، به منظور احترام و تکریم علم و استادان علم است، به مجاری ارتباطی متعدد خود با دانشگاهیان، نخبگان علمی و دانشجویان اشاره و خاطرنشان کردند: برگزاری چنین جلساتی، علاوه بر نمادین بودن، تصویری اجمالی از فضای گفتمانی، علمی و فکری دانشگاه‌ها ارائه می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس، نگاه به آینده کشور را از دغدغه های دانایان، خردمندان و نخبگان هر کشور برشمردند و گفتند: ترسیم چشم انداز آینده از آن جهت مهم است که اداره کشور در سالهای آینده بر عهده دانشجویانی است که اکنون در دانشگاهها مشغول تحصیل و تلاش علمی هستند.

ایشان این موضوع را نشانگر اهمیت جایگاه اساتید و مسئولان دانشگاهها دانستند و خاطرنشان کردند: زنجیره علم و معرفت از آموزش و پرورش تا دانشگاه، وظیفه اصلی برای تحقق آینده مطلوب کشور را برعهده دارند.

رهبر انقلاب اسلامی با طرح این سوال که برای ایرانِ پس از ۲۰ سال، چه آینده مطلوبی متصور است، افزودند: اگر آینده مطلوب مورد نظر، ایرانی مقتدر، عزتمند، مستقل، متدین، ثروتمند و برخوردار از عدالت، و دارای حکومتی مردمی، پاک، جهادگر، دلسوز و پرهیزگار باشد، ضروری است دانشگاهها آراسته به این شاخص ها باشند و نسل جوان را معتقد و مومن به این عناصر تربیت کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: اگر در دانشگاهها به این شاخص ها اهمیت داده نشود، در آینده، ایرانی وابسته ، از لحاظ فرهنگی رها شده، مبتلا به گسست های اجتماعی و قومی و مذهبی و سیاسی، و دارای حاکمیت اشرافی را شاهد خواهیم بود.

ایشان خاطرنشان کردند: نتیجه چنین آینده ای، کشوری خواهد بود با قله های ثروت در کنار دره های بدبختی و نابسامانی و محرومیت که نمونه بارز آن جامعه آمریکا یا وال استریت آمریکایی است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در چنین آینده‌ای، همه‌ی اقشار جامعه از رفاه برخوردار نخواهند بود و کشور، درواقع «وال‌استریت ایرانی» خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی در جمع بندی این بخش از سخنان خود گفتند: به همین دلیل است که من همواره تأکید بسیار زیادی بر موضوع دانشگاهها، اساتید و وزرای علوم دارم زیرا رسیدن به آینده مطلوب ایران، نیازمند تربیت انسانهایی عالِم، صبور، مجاهد فی سبیل الله، کاربلد و شجاع است که این افراد عمدتاً در دانشگاهها پرورش می یابند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به بیان الزامات تربیت چنین جوانانی در دانشگاهها پرداختند و افزودند: «پیشرفت علمی»، «انضباط اخلاقی»، «خویشتنداری دینی»، «بصیرت سیاسی» و «ایجاد احساس هویت و افتخار» در محیط دانشگاهها، از الزامات این کار مهم است.
ایشان درخصوص «پیشرفت علمی»، بر لزوم افزایش سرعت رشد علمی تأکید کردند و گفتند: من چندی پیش نیز درخصوص کاهش سرعت رشد علمی تذکر دادم زیرا سرعت کم شده است و برای جبران فاصله عقب ماندگی علمی چاره ای جز افزایش سرعت رشد علمی وجود ندارد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اظهارات برخی صاحبنظران درباره کاهش سرعت رشد علمی در غرب، خاطرنشان کردند: اگر در غرب سرعت رشد علمی کاهش پیدا کرده به این دلیل است که آنها از بیشتر ظرفیت های خود استفاده کرده اند اما ما باید عقب ماندگی شصت یا هفتاد ساله خود را که بوسیله حکومتهای خائن و غافل بوجود آمده، جبران کنیم تا بتوانیم در این مسابقه جهانی خود را به سطوح بالا و قله ها برسانیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به نقش اساتید در ایجاد و تقویت «هویت ایرانی و اسلامی» در دانشجویان اشاره کردند و گفتند: استادان با بیان پیشرفتهای کشور در عرصه های هوا فضا، نانو، هسته ای، زیست فناوری و پزشکی، می توانند احساس هویت را در دانشجویان بوجود آورند.
ایشان با تأکید بر اینکه ایجاد هر نوع احساس حقارت و واگرایی در دانشجویان، خیانت محسوب می شود، افزودند: دانشجویان باید همواره به ایرانی بودن و مسلمان بودن و انقلابی بودن خود افتخار کنند.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: اگرچه ما در زمینه پیشرفتهای علمی عقب ماندگی تاریخی داریم اما با تلاش و انرژی جوانان با استعداد کشور می توانیم این عقب ماندگی ها را جبران کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به گزارشهای برخی پایگاههای استنادی و مجلات معتبر دنیا درخصوص پیشرفتهای علمی ایران اشاره کردند و افزودند: در این گزارشها به پیشرفتهای علمی ایران با عباراتی همچون «پیشرفتهای ایران خیره کننده است»، «ایران قدرت نوظهور علمی است»، «ایران به دنبال تبدیل اقتصاد منبع محور به اقتصاد دانش محور است»، و «پیشرفتهای ایران در سلولهای بنیادی، علوم هسته ای، هوا – فضا، تبادل انرژی و فناوری اطلاعات» اشاره شده است که باید این واقعیت ها به نسل جوان منتقل شود تا آنان ضمن احساس هویت ، به ایرانی بودن خود نیز افتخار کنند.

ایشان، سخن نوِ نظام اسلامی در عرصه مردم سالاری را نیز یکی دیگر از افتخارات برشمردند و تأکید کردند: نظام اسلامی ایران تنها حکومتی است که مردم سالاری را همراه با اسلام و معنویت ارائه کرده است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: مردم سالاری غرب، در واقع حزب سالاری است و احزاب در غرب بیشتر از آنکه یک شبکه گسترش یافته در میان مردم باشند، باشگاههای سیاسی متشکل از برخی سیاستمداران و سرمایه داران هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: اگر این واقعیت های افتخار آمیز به جوان دانشجو گفته شود، او دیگر دچار حس واگرایی نخواهد شد و اگر هم برای ادامه تحصیل به خارج از کشور برود، قطعاً باز خواهد گشت زیرا احساس هویت و افتخار می‌کند.

ایشان درباره هویت اسلامی در دانشگاهها نیز افزودند: مسئولان دانشگاهها باید در مقابل هر اقدام و موضوعی همچون اردوهای مختلط که هویت اسلامی دانشگاهها را خدشه دار می‌کند، حساس باشند و با آن برخورد کنند.

بصیرت سیاسی و سیاست در دانشگاهها یکی دیگر از الزامات دستیابی به ایرانی با آینده مطلوب بود که رهبر انقلاب اسلامی درخصوص آن گفتند: من همواره بر کار سیاسی در دانشگاهها تأکید داشته ام و حتی سالها پیش گفتم، " خدا لعنت کند کسانی را که بساط فکر و کار سیاسی را در دانشگاهها جمع کردند».

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: مسئولان آن زمان، از این عبارت بسیار ناراحت شدند ولی عقیده آنها جلوگیری از کار سیاسی در دانشگاهها بود، اگرچه این روزها ریاکارانه حرفهای متفاوتی درباره دانشگاهها می زنند.

ایشان با تأکید بر اینکه محیط دانشگاه، محیط تضارب آرا و بحث و چالش است، خاطرنشان کردند: وجود این فضا برای دوران پرانرژی دانشجویی اشکالی ندارد اما اشکال آنجا است که از این محیط برای مخالفت با انقلاب و ارزشهای انقلابی بهره برداری شود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: وجود گرایش های مختلف سیاسی در دانشگاهها مانعی ندارد اما مسئولان دانشگاهها اعم از مدیران ارشد وزارتخانه و رؤسا و اساتید باید همواره مدافع و هدایت کننده فضای چالشی دانشگاهها به سوی مبانی و اهداف  انقلاب اسلامی باشند و به هیچ وجه نباید از گرایش های مخالف انقلاب حمایت شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: دانشگاه و دانشجو باید همواره انقلابی باشند.

ایشان با اشاره به برخی گزارشها مبنی بر گرایش به سوی جانبداری از جریانهای مخالف نظام، در برخی دانشگاهها خاطرنشان کردند: مسئولان آموزش عالی باید بسیار مراقب باشند تا دانشگاه تبدیل به جایگاهی برای واگرایی از مفاهیم و ارزشهای انقلاب نشود.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: وجود فضای انقلابی گری و تدین و یاد و نام امام (ره) از الزامات حتمی در دانشگاهها است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته نباید در دانشگاهها فضای اجبار و زور و امنیتی بوجود آید بلکه باید فضای انقلابی و تدین را با کار طبیبانه و خردمندانه بوجود آورد.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه چند توصیه خطاب به مسئولان آموزش عالی و دانشگاههای کشور بیان کردند.

«حفظ روحیه امیدواری و نشاط در محیطهای علمی و تحقیقاتی»، «اهمیت دادن به علوم پایه»، «هدایت مقالات علمی به سمت نیازهای کشور»، «لزوم تبیین نقشه جامع علمی برای دانشگاهیان و تبدیل آن به برنامه» و «تأکید بر علوم انسانی اسلامی» از توصیه‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به مسئولان بود.

«اهمیت دیپلماسی علمی» توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بیان و در عین حال تأکید کردند: دیپلماسی و ارتباطات علمی مهم است و با آن موافق هستیم اما باید هوشیار باشیم که فریب نخوریم و بستر ارتباطات علمی به دریچه‌ای برای نفوذ امنیتی تبدیل نشود، زیرا دشمن از هر وسیله‌ای از جمله ارتباطات علمی برای نفوذ استفاده می‌کند و این اتفاق در گذشته اتفاق افتاده است و اکنون نیز در مواردی دیده می‌شود.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود، اقتصاد مقاومتی را زمینه ساز عزت ملی و گره گشای نیازهای فعلی دانستند و گفتند: برخی می گویند با تأکید های مکرر بر عزت ملی، چگونه می خواهید نیازها و مشکلات فعلی جامعه را برطرف کنید که در پاسخ باید گفت: تنها راه علاج، اجرای واقعی و صحیح سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.

«اهمیت و اصل دانستن کار فرهنگی در دانشگاهها» توصیه بعدی رهبر انقلاب اسلامی بود.

ایشان افزودند: البته کار فرهنگی به معنای برگزاری کنسرت و یا حرکات موزون در دانشگاهها نیست، بلکه مسئولان باید میدان را برای دانشجویان و اساتید ارزشی باز، و ذهنها را با فرهنگ اسلامی و انقلابی آشنا کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین خطاب به اساتید انقلابی به عنوان فرماندهان جنگ نرم و دانشجویان انقلابی به عنوان افسران جنگ نرم تأکید کردند: وظیفه شما نیز نقش آفرینی واقعی و جدی است زیرا شدت جنگ نرم دشمن نسبت به  سال های گذشته چند برابر شده است.

«پرهیز از حضور و به‌کارگیری عناصر نامطمئن در دانشگاهها» توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تأکید و خاطرنشان کردند: کسی که به هر بهانه‌ای مانند انتخابات و امثال آن، نظام را به چالش می‌کشد، نامطمئن است و صلاحیت حضور در دانشگاهها را ندارد، همانگونه که هیچ کشوری اجازه به چالش کشیدن نظام حاکم بر آن، را نمی‌دهد.

 در ابتدای این دیدار جمعی از اساتید، صاحبنظران و متخصصان حوزه های علوم مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی در سخنانی پیشنهادها و نظرات خود را در مسائل مختلف بیان کردند.

آقایان:
- دکتر حسین بلندی، دکترای مهندسی برق و دانشیار دانشگاه علم و صنعت
- دکتر مسعود درخشان، دکترای اقتصاد و استاد دانشگاه علامه طباطبایی
- دکتر مصطفی قانعی، فوق تخصص ریه و استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
- دکتر محمدرضا پاکروان، دکترای مهندسی برق و دانشیار دانشگاه شریف
- دکتر حسینعلی قبادی، دکترای ادبیات و استاد دانشگاه تربیت مدرس
- دکتر توکل حبیب زاده، دکترای حقوق بین الملل و استادیار دانشگاه امام صادق (ع)
- دکتر علی اکبر فرهنگی، دکترای مدیریت و استاد دانشگاه آزاد اسلامی
- دکتر هادی آجیلی، دکترای روابط بین الملل و استادیار دانشگاه علامه طباطبایی
- دکتر جعفر مهراد، دکترای تخصصی سیستم ها و استاد دانشگاه شیراز

و خانم‌ها:
- دکتر زینب کدخدا، جراح دندانپزشک و دانشیار علوم پزشکی تهران
- دکتر سوسن قهرمانی، دکترای آموزش زبان و دانشیار آموزش زبان انگلیسی دانشگاه الزهرا

بر محورهای زیر تأکید کردند:
- جایگاه علم فضا در فناوریهای نوین و توانمندیهای کشور در این عرصه
- ضرورت همخوانی سیاستهای دولت بویژه در بخش واگذاری اکتشاف و بهره برداری از میادین نفتی به شرکتهای خارجی، با سیاستهای اقتصاد مقاومتی
- اهمیت توسعه اقتصاد دانش بنیان در بخشهای مختلف کشور
- نقش و جایگاه فناوری اطلاعات و شرکتهای فناور در تولید علم و ثروت
- ضرورت تأسیس قرارگاه مرکزی جهادی برای ارائه خدمات پزشکی و سلامت در مناطق محروم
- لزوم استفاده از مبانی دینی و فقهی برای تدوین چارچوب های نظری حقوق بشر اسلامی و ارائه گزارش سالانه حقوق بشری
- اهمیت درک شیوه ها و لایه های پنهانی گسترش زبان انگلیسی در کشورهای هدف و لزوم چارچوب صحیح برای آموزش زبانهای خارجی
- ضرورت باز تولید نظری و عملی گفتمان انقلاب اسلامی در دو بُعد داخلی و خارجی با رویکرد کارآمدی نظام اسلامی

در پایان این دیدار اساتید دانشگاهها نماز مغرب و عشا را به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه و روزه خود را به همراه ایشان افطار کردند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ خرداد ۹۵ ، ۰۰:۴۸
احمد خوشخو

خرید ۱۴۵هزار میلیارد تومانی که ۴ دولت آینده را گرفتار می‌کند

در حالی به‌گفته وزیر راه و شهرسازی قرارداد ایرباس ۱۶ سال زمان می‌برد که به این ترتیب ۴ دولت آینده با احتساب هواپیماهای بوئینگ گرفتار بازپرداخت ۱۴۵هزار میلیارد تومان می‌شوند و مشخص نیست این برنامه بلند‌پروازانه آخوندی چه‌بلایی بر سر اقتصاد کشور آورد.
در حالی به‌گفته وزیر راه و شهرسازی قرارداد ایرباس ۱۶ سال زمان می‌برد که به این ترتیب ۴ دولت آینده با احتساب هواپیماهای بوئینگ گرفتار بازپرداخت ۱۴۵هزار میلیارد تومان می‌شوند و مشخص نیست این برنامه بلند‌پروازانه آخوندی چه‌بلایی بر سر اقتصاد کشور آورد.
 
به گزارش تسنیم، این روزها با جدی شدن خرید 118 فروند هواپیمای ایرباس، 20 فروند هواپیمای اِی‌تی‌آر (ATR)و 100 فروند هواپیمای بوئینگ نگرانی‌ها در خصوص نحوه پرداخت 145هزار میلیارد تومان هزینه این هواپیماها بیشتر شده است.
 
عباس آخوندی اسفند ماه سال 92 در همایش معاونان عمرانی استانداری‌ها در وزارت کشور با تأکید بر "هرگز نباید در انجام امور مربوط به مسکن مهر و اتمام واحدهای در دست احداث دلسرد شویم" به لزوم توجه به جنبه‌های اجتماعی این طرح اشاره و اظهار  کرد: معتقدم حداقل تا 5 دولت آینده نیز گرفتار موضوعات مربوط به طرح مسکن مهر خواهند بود.
 
حدود 30 ماه از این اظهارنظر می‌گذرد و آخوندی چند وقتی است که سخت به‌دنبال خرید هواپیما از کمپانی‌های ایرباس، بوئینگ و ای‌تی‌‌آر (ATR) است. بر این اساس تاکنون تفاهم خرید 138 فروند هواپیما (شامل 118 فروند انواع ایرباس و 20 هواپیمای توربوپراپ ATR) بین ایران و فرانسه امضا شده و به‌تازگی نیز بر سر خرید 100 فروند هواپیمای بوئینگ با این سازنده آمریکایی تفاهماتی حاصل شده است.
 
وزیر راه و شهرسازی هفته گذشته در صحن علنی مجلس با افتخار خاصی از این خریدها یاد کرده بود: «چه‌کسی فکر می‌کرد بدون تضمین دولت و با اتکا به بازار بتوان چنین خریدی را سازمان داد. ارزش اسمی خرید هواپیماهای صورت گرفته 25 میلیارد دلار است و این به‌مفهوم ورود قدرتمندانه ایران به بازار جهانی و آمادگی برای رقابت در سطح جهان است. این قرارداد 16 سال به طول می‌انجامد که نشان از مفهوم امنیت بلندمدت اقتصاد ایران است، تأمین مالی تمامی این هواپیماها عمدتاً از بیش از 85 درصد بازار بین‌المللی صورت می‌گیرد و به شما این اطمینان را می‌دهم تمام مذاکرات فنی، مالی، فناوری و ... کاملاً براساس برنامه زمان‌بندی شده در دست اقدام است».
 
به گزارش تسنیم، با توجه به اظهارات وزیر راه و شهرسازی برای خرید 138 فروند هواپیما (ATR و ایرباس) 16 سال زمان می‌برد،‌ در واقع دولتهای دوازدهم، سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم درگیر بازپرداخت وجه خرید این هواپیماها خواهند شد. از سوی دیگر باید توافق با بوئینگ برای خرید 100 فروند هواپیما را به حساب آورد، توافقی که هنوز جزئیات آن از سوی آخوندی وزیر راه و شهرسازی اعلام نشده است، اما به‌طور قطع این توافق نیز سهم زیادی در گرفتار کردن دولتهای آینده خواهد داشت.
 
آخوندی طی سه سال اخیر همواره بر سر مسکن مهر زده و در این مسیر سنگ تمام گذاشته است. وی بر این باور است که طرح مذکور 5 دولت را درگیر خود خواهد کرد، طرحی که در قالب آن حدود 2 میلیون و 300 هزار واحد مسکونی ساخته شده و نقش به‌سزایی در خانه‌دار کردن میلیون‌ها نفر مردم کم‌درآمد جامعه را خواهد داشت.
 
حال وی به‌دنبال خرید هواپیماهای فرانسوی و آمریکایی به‌ارزش تقریبی 145هزار میلیارد تومان است، خریدی برای حدود یک درصد جمعیت مرفه کشور.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ خرداد ۹۵ ، ۱۲:۳۹
احمد خوشخو


عکس/ مادری که وصیت فرزند شهیدش را بر روی قالی می بافد
عکس/ مادری که وصیت فرزند شهیدش را بر روی قالی می بافد
مادر شهید عزت‌الله کرمعلی، وصیت‌نامه فرزند شهیدش را بر تار و پود قالیچه می‌بافد تا به مقام معظم رهبری اهدا کند.
به گزارش جبهه جهانی مستضعفین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ مادران شهدا همواره به‌عنوان اسوه‌های صبر و تحمل در جامعه شناخته می‌شوند و عشق و محبت مادرانه آن‌ها نسبت به فرزندانشان همیشه در زندگی جاری بوده است.

مادر بی سوادی که وصیت فرزند شهیدش را بر روی قالی می بافد

در این میان مادر شهید کرمعلی، مادر ۷۵ ساله‌ای که خواندن و نوشتن آموخت تا به وصیت‌نامه فرزند شهیدش عمل کرده و آن را روی قالیچه ببافد.

مادر شهید کرمعلی: این قالیچه در ابعاد یک متر در ۲ متر بافته‌شده است و امیدوارم بعد از بافتن بتوانم این قالیچه را به رهبر معظم انقلاب تقدیم کنم.

مادر بی سوادی که وصیت فرزند شهیدش را بر روی قالی می بافد

متن وصیت نامه شهید عزت‌الله کرمعلی:


با سلام به حضور رهبر کبیر انقلاب اسلامی و با درود به روان پاک شهدای اسلام قبل از هر چیزی اگر توفیق شهادت پیدا کردم از تمام دوستان و آشنایان و برادران و خواهرانم عذر می‌خواهم که نتوانستم از همگی شما خداحافظی کنم، امیدوارم که مرا ببخشید و حلالم کنید و از دعای خیر در حق این بنده شرمنده کوتاهی نکنید که امید من به همین دعاهای شما است.

اکنون‌که در جبهه نبرد حق علیه باطل به سر می‌برم، اگر لیاقت آن را پیدا کردم درراه دین جان ناقابل خود را نثار کنم؛ از پدرو مادر و دیگر دوستان و آشنایانم می‌خواهم که بعد از شنیدن خبر شهادتم هرگز برای من اشک نریزند و لباس سیاه به تن نکنند و متأثر نشوند بلکه خوشحال باشند چراکه ما به مطلوب خود رسیدیم.

اما همیشه و در هر کاری که انجام می‌دهید اسلام را ملاک قرار دهید و رضای خدای تبارک‌وتعالی را در نظر بگیرید و درهرحال گوش‌به‌فرمان امام باشید و سخنانش را که به‌جز قرآن و احادیث چیز دیگری نیست در متن زندگی‌تان قرار دهید و به آن عمل کنید.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ خرداد ۹۵ ، ۲۳:۱۷
احمد خوشخو