حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

اطلاعات مذهبی و اخلاقی و سیاسی

۳۸ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

حجت الاسلام صدیقی:
صدیقی با بیان این‌که اگر دولت خود را با برجام و مذاکره مشغول نمی کرد، فتوحات و موفقیت های منطقه ای و اقتصادی فراوانی به دست می‌آورد، گفت: برخی از مدیران، ده‌ها شرکت اقتصادی داشته و فرصت و حوصله اجرای اقتصاد مقاومتی را ندارند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با بیان این‌که اگر دولت خود را با برجام و مذاکره مشغول نمی کرد، فتوحات و موفقیت های منطقه ای و اقتصادی فراوانی به دست می‌آورد، گفت: برخی از مدیران، ده‌ها شرکت اقتصادی داشته و فرصت و حوصله اجرای اقتصاد مقاومتی را ندارند.

به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام والمسلمین صدیقی امام جمعه موقت تهران، در مسجد کریمخان تبریز با بیان اینکه عزت ما ریشه در جریان عاشورا دارد، اظهار داشت: ما از کربلا و مکتب حسین عزت و اقتدار خود را کسب کرده ایم.
 
وی با اشاره به به ذکر مکرر وصف عزیز در شأن خداوند متعال، عزت را طبق قرآن کریم مخصوص خدا، پیامبر و مومنان دانست و اذعان داشت: عزیز ماندن مؤلفه ها و شرایطی دارد که باید رعایت شود، این مؤلفه ها اگر حفظ شود عزت و اقتدار کشور تضمین می شود.
 
امام جمعه موقت تهرات با بیان اینکه ولایت فقیه از جمله مؤلفه های عزت و اقتدار کشور است، خاطرنشان کرد: خداوند متعال به برکت خون شهدا و ولایت فقیه به ما عزت بخشید و ما به وسیله نهضت و فرهنگ حسینی عزت پیدا کردیم، علت اینکه مشروطیت سر از رضاخان درآورد اینست که ولایت در متن آن نبود.
 
وی ولایت فقیه را مانند ریسمانی که تمام دانه های انقلابی در جهان را به هم متصل کرده دانست و تصریح کرد: شوروی با تمام قدرتش نتوانست در مقابل انقلاب مخملی قد علم کند اما ولایت فقیه، فتنه  مخوف و خطرناک 88 را که به مراتب سنگین تر از فروپاشی شوروی بود، خنثی کرد.
 
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی عربستان را به جهت نبود ظرفیت های درونی، ذلیل ابدی خواند و ادامه داد: اگر امروز یک دولت حماسی داشتیم و خود را با برجام و مذاکره مشغول نمی کردیم، فتوحات و موفقیت های منطقه ای و اقتصادی انقلاب به مراتب بیشتر از وضعیت فعلی بود.
 
وی با بیان اینکه دشمن به دنبال از میان بردن مؤلفه های قدرت کشور است، تأکید کرد: اگر در گذشته در دانشگاه‌ها به ولایت فقیه اهانت می شد، امروز به جهت خوشبینی مسؤولان دولتی به آمریکا، به همه دین و اهل بیت(ع) جسارت می شود، دولت ما دولت بی دینی نیست اما از دولت راضی نیستیم.
 
امام جمعه موقت تهران با اشاره به ظرفیت عظیم جوانان، خاطرنشان کرد: دشمن برای نسل جوان دام خاصی تدارک دیده و به دنبال بی تفاوت کردن نسل جوان نسبت به دین و علم هستند، هیچ‌کس غیر از جوانان توان اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی را ندارد زیرا که برخی از مدیران، ده‌ها شرکت اقتصادی داشته و فرصت و حوصله اقتصاد مقاومتی ندارند.
 
وی اقتصاد مقاومتی را عرصه‌ جهاد خواند و اذعان داشت: عده‌ای مزه‌ جهاد و شهادت را نمی دانستند که دستشان در مقابل آمریکا بالا رفت، امروز نسل جوان به مانند دوران جنگ وارد عرصه جهاد اقتصادی شوند و با ایمان به خدا اقتصاد کشور را سامان دهند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ ارديبهشت ۹۵ ، ۲۳:۰۷
احمد خوشخو
حق زن این است که بدانى خداوند عزّوجلّ او را مایه آرامش و انس تو قرار داده و این نعمتى از جانب اوست.
مشرق- حضرت زین العابدین امام سجاد علیه‌السلام فرمودند:
حق زن این است که بدانى خداوند عزّوجلّ او را مایه آرامش و انس تو قرار داده و این نعمتى از جانب اوست. پس احترامش کن و با او مدارا نما، هر چند حق تو بر او واجب تر است اما این حق اوست که با او مهربان باشى.

متن حدیث:

وَ اَمّا حَقُّ الزَّوجَةِ فَاَنْ تَعْلَمَ اَنَّ اللّه َ عَزَّوَجَلَّ جَعَلَها لَکَ سَکَنا وَ اُنْسافَتَعْلَمَ اَنَّ ذلِکَ نِعْمَةٌ مِنَ اللّه ِ عَلَیْکَ فَـتُـکْرِمَها وَ تَرْفُقَ بِها وَ اِنْ کانَ حَقُّکَ اَوجَبَ فَاِنَّ لَها عَلَیْکَ اَنْ تَرْحَمَها؛





«من لایحضره الفقیه، جلد2، صفحه 621»
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۳:۵۱
احمد خوشخو
نامه سرارفراز به رهبر انقلاب پس از کناره گیری
پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۸
 
رییس سابق سازمان صدا و سیما با انتشار پیامی ازحمایت های رهبر معظم انقلاب قدردانی کرد.
به گزارش مهر، محمد سرافراز با انتشار پیامی از عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب به اقدامات انجام شده در دوره تصدی خود بر سازمان صداوسیما، قدردانی کرد. متن پیام سرافراز به این شرح است:

«محضر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای(دام ظله العالی)

با سلام و تحیت؛

ضمن سپاسگویی استمرار اعتماد به این خدمتگزار برای خدمت در سنگری دیگر، و تحویل مسئولیت رسانه ملی به برادری انقلابی و متعهد، از عنایت ویژه ی حضرت عالی به اقدامات انجام شده در این مدت که با تعابیری زیبا از آن یاد فرموده اید و حاصل کوشش های خالصانه ی مدیران و کارکنان خدوم این سازمان است تشکر می کنم و از پیشگاه حضرت باری تعالی برای آن رهبر بزرگوار طول عمر، سلامت و عزت روز افزون مسئلت می نمایم. والحمدالله اولا و آخرا.

محمد سرافراز»
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۳:۴۵
احمد خوشخو

پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۶
 
رییس ستاد اقامه نماز کشور، گفت: امروز اقبال مردم به سمت و سوی دین زیاد است بنابراین باید برای شیرین شدن نماز از ابتکارات مردمی استفاده کنیم.
 به گزارش  شبستان، حجت‌الاسلام محسن قرائتی رییس ستاد اقامه کشور پیش از ظهر امروز در دومین همایش مدیران و دبیران ستادهای اقامه نماز سراسر کشور، گفت: ما باید کاری کنیم که شکوه نماز از اعتکاف‌ها بیشتر شود زیرا اعتکاف مستحب، اما نماز واجب است.

وی ضمن انتقاد از اینکه رسانه‌ها در خصوص زکات تبلیغات لازم ندارند، عنوان کرد: رسانه‌ها اعتکاف را تبلیغ می‌کنند اما درباره نماز و زکات آنچه را که باید بیان نمی کنند.

رییس ستاد اقامه کشور افزود: خدایی که انرژی هسته ای را در جمادات قرار داده مغز انسان را قوی‌تر از آن خلق کرده است، بنابراین ما می‌توانیم در مورد نماز اقدامات و ابتکارات فراوانی داشته باشیم که با شکوه و عظمت جلوه کند به شرط اینکه بسیجی‌وار و جهادی عمل کنیم.

حجت‌الاسلام قرائتی اظهار داشت: امروز ما در کشور ۴۳ هزار دختر طلبه و ۲۰ هزار طلبه آقا داریم که در تشکیلات روحانیت حضور ندارند شایسته است به عنوان یاوران نماز از این افراد استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما در باشکوه برگزار شده نماز جماعات ضعیف عمل کردیم، بیان داشت: برای شیرین شدن نماز باید از ابتکارات مردمی کمک بگیریم ابتکار صرفا در دانشمندان نیست، در این راستا آیات زیادی در قرآن هست که ما باید به آنها عمل کنیم.

رییس ستاد اقامه افزود: اینکه نمازگزار معنا یا مصداق بندگان صالح، مغضوبان یا گمراهان در نماز را نداند چه کسانی هستند شایسته نیست.

حجت‌الاسلام قرائتی در خصوص اهمیت و ارزش خمس دادن، ابراز کرد: برخی خیران حاضر به خمس دادن نیستند، در حالیکه خمس دادن برای اخلاص و پاک شدن نیت شخص است نه برای اینکه صرفا پول او در راه خیر جذب شود.

وی گفت: خداوند به حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) می فرماید که شما باید برای نماز خدمت کنید این نشان از ارزش نماز دارد، ما باید در خصوص نماز برای نسل نو دنبال راه های نو باشیم و از کسانی که محبوبیت دارند استفاده کنیم تا افراد را جذب نماز کنیم.

رییس ستاد اقامه در خصوص جذب مردم به سوی نماز، عنوان کرد: سیاستگذاران ائمه جماعات و امام جمعه ها، روحانیان و امام جماعت های موفق را شناسایی کرده و از افکار آنها در خصوص باشکوه کردن نمازجماعات استفاده کنید.

حجت‌الاسلام قرائتی با اشاره به اینکه هیچ زمانی همچون امروز به دین توجه نشده است، گفت: درست است که رسانه های غربی بر علیه دین اسلام کار می کنند اما با این وجود اقبال مردم به سمت و سوی دین زیاد است اگر که اسلام به درستی برای آنها بیان شود.

وی در خصوص اینکه نباید نمازهای جماعت طولانی شده یا بین دو نماز سخنرانی و دعا باشد، بیان داشت: به لحاظ قانونی برای نماز ۲۰ دقیقه قرار داده شده است بنابراین ائمه جماعات نماز را طولانی نکنند تا مردم بیشتر به نماز جماعت جذب شوند، همچنین از بلندگوهای مساجد صرفا غیر از اذان چیزی دیگری نظیر دعا یا مناجات پخش نشود.

رییس ستاد اقامه در پایان خاطرنشان کرد: قرآن خواندن یا اذان گفتن به شانیت نیست بلکه هر کس در هر مقامی باید به قرآن و اذان توجه کند، ما نباید خود را درگیر برخی شئونات کاذب کنیم.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۳:۴۰
احمد خوشخو
دسته گل جدید پس از فروش "ارزان" آب‌سنگین
موضوع گران خریدن هواپیما به چالش‌های قرارداد با ایرباس اضافه شده؛ پیشتر هم گفته شده بود دولت روحانی 32 تن آب سنگین را "ارزان" به آمریکا فروخته.
صراط: رئیس کمیسیون اصل نود از وصول شکایتی از خرید تعدادی هواپیما با قیمت گران‌تر از حد معمول خبر داد.

محمدعلی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، گفت: چند روز قبل شکایتی از تعدادی از نمایندگان در مورد خرید تعدادی هواپیما توسط دولت با قیمت بالاتر از حد معمول به کمیسیون اصل نود واصل شد.

وی افزود: با توجه به پیچیدگی موضوع مطرح شده در شکایت و با توجه به زمان اندکی که تا پایان کار مجلس نهم باقی مانده بعید به نظر می‌رسد تا این موضوع در مجلس فعلی به سرانجام و حتی به نتایج اولیه برسد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: با توجه به اینکه باید بررسی‌های مفصلی در خصوص این شکایت انجام شود رسیدگی به این موضوع به مجلس آینده محول خواهد شد.

به گزارش صراط، زمستان سال 94 در زمان سفر رییس جمهوری به  فرانسه تفاهم نامه اولیه خرید  118 فروند هواپیمای ایرباس به ارزش دستکم 10.5 میلیارد دلار به امضاء رسید که از پی این تفاهم نامه، مقرر شد 45 فروند هواپیمای ایرباس 320 و 321، 45 فروند ایرباس 330 ، 16 فروند ایرباس  350 و 12 فروند هواپیمای ایرباس A380 در مدت زمان 5 سال در اختیار شرکت دولتی هواپیمایی "هما" قرار گیرد.

بهمن ماه سال گذشته که قرارداد خرید این تعداد هواپیما به امضاء رسید، قرار شد 40 روز کاری بعدتر، این پیمان به قرارداد نهایی منتج ‌شود. اما این اتفاق رخ نداد و با پایان یافتن سال  94  بحث قطعی شدن قراردادها به خردادماه، موکول شد. ظاهرا کارشکنی ها در مسیر اجرای برجام و عدم اعتماد بانک های اروپایی به ایران عامل این اتفاق بوده دست وزارت راه و شهرسازی را در پوست گردو گذاشته است.

با این وجود، موضوع گران خریدن هواپیما هم اکنون به چالش های این قرارداد اضافه شده است؛ جالب اینجاست که پیشتر گفته شده بود دولت روحانی 32 تن آب سنگین محصول راکتور ارک را "ارزان" به آمریکا فروخته است!
مطالب مرتبط
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۹:۱۰
احمد خوشخو
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنانی ضمن ابراز ناخشنودی از وضعیت مطالعه در کشور تاکید کردند واقعاً خدا مى‌داند وقتى می‌بینم مردم ما مطالعه کردن را بلد نیستند، به قلب من فشار مى‌آید! از این بابت، ما چقدر داریم هر ساعت خسارت مى‌بینیم؟

« من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه خودمان‏ می‏‌افتم، قلباً غمگین و متاسف می‏‌شوم. این به خاطر آن است که درکشور ما به هر دلیلی که شما نگاه کنید، باید کتاب اقلاً ده برابراین میزان، رواج و توسعه و حضور داشته باشد. اگر به دلیل‏ پرچمداری تفکر اسلامی و حاکمیت اسلام به حساب بیاورید، این معنا صدق می‏‌کند، چون اسلام به کتاب‏ خواندن و نوشتن، خیلی اهمیت‏ می‏‌دهد. اگر هر منصفی به بیانات نبی مکرم اسلام و ائمه (علیهم‏ السلام) و پیشوایان اسلام نگاه کند و ببیند که اینها در چه‏ زمانی به کتاب و کتابخوانی دعوت می‏‌کردند و فرا می‏‌خواندند، همه‏ افسانه‏‌ها از ذهنش شسته خواهد شد و خواهد فهمید که دشمنان اسلام‏ جز این نداشتند که افسانه‏‌های کتاب‏سوزی و کتاب ستیزی را برسر زبان‌ها بیندازند، چون اسلام پرچمدار کتابخوانی است.»

این سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص جایگاه کتاب در فرهنگ و حاکمیت اسلامی است.

این حقیقت بر کسی پوشیده نیست که حضرت آیت​الله خامنه​ای چه در زمان ریاست جمهوری و چه در زمان رهبری انقلاب همواره توجه ویژه​ای به کتاب داشته​ و در مناسبت​های مختلف بیانات راهگشایی در این زمینه ایراد فرموده​اند.

رهبر معظم انقلاب به عنوان عالی​ترین مقام کشور در حالی هرسال و در مناسبت​های مختلف دغدغه​های​شان را در این زمینه گوشزد می​کنند که مدیران اجرایی در طول سال​های مختلف سرگرم ساختن تصویری ایده​آل از وضعیت موجود هستند.

یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری در خصوص کتاب و کتابخوانی در جامعه‌ این است که در کشور  آن مقدار که شأن این جامعه اقتضا مى‌کند، کتاب رواج ندارد و تاکید می‌کنند:« جامعه‌ ما اساساً جامعه‌اى پخته و بالغ شده است؛ یک جامعه‌ ابتدایى و بدوى نیست. مردم ما باید بیش از این با کتاب آشنا باشند.»

فقر تیراژ کتاب یکی دیگر از دغدغه‌های رهبری است که در بیانات ایشان نقش پررنگی دارد و معظم له بار​ها بر کم بودن تیراژ کتاب در قیاس با جمعیت ایران تاکید کرده​اند و معتقدند که باید تیراژ کتاب در ایران به 200 یا 300 هزار نسخه برسد.

به مناسبت برگزاری نمایشگاه کتاب و هفته کتابخوانی به بازخوانی برخی نظرات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و دغدغه‌های ایشان در طول دو دهه گذشته پرداختیم:

*از بس این کتاب غلط دارد، غصه‌ای در دل من می‌نشیند!

همین کتاب «الینابیع‌الفقهیة» که آقای مروارید چاپ کرده، مجموعه‌ی ده، پانزده جلد است. وقتی این کار انجام شد، من خیلی خوشحال شدم؛ اما هر دفعه که مراجعه می‌کنم، از بس این کتاب غلط دارد، غصه‌یی در دل من می‌نشیند! آدم غصه می‌خورد وقتی که این کتاب را با این چاپ فاخر، با این کاغذ به این خوبی می‌بیند؛ ولی این همه غلط را هم مشاهده می‌کند! گاهی یک سطر از متن افتاده؛ اصلاً کار فنی نشده است. اینها انسان را متأثر می‌کند.

 اگر قرار است کتابی چاپ بشود، اینها را آقایان نظارت کنند؛ اصلاً مشاور کتاب‌سازی داشته باشند. الان کتاب‌سازی و این‌که چگونه می‌شود یک کتاب را از اول تا آخر درآورد، یک فن است؛ متخصص دارد، دکتر دارد، کتابهایی درباره‌اش نوشته‌اند. من خودم یکی، دو جلد کتاب درباره‌ی فن کتاب‌سازی در کتابخانه‌ام دارم. اصلاً می‌گوید کتاب‌سازی چگونه است و آدم چه‌طور بایستی کتاب را از آب دربیاورد. کسانی هستند که متخصص این کارند؛ شما باید آنها را در این‌جا داشته باشید، از آنها مشورت بخواهید و به آن مشورت بدهید.

 

بیانات در دیدار اعضای شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع)1370/7/4

*بهترین چاپ برای یک کتاب تفرقه‌افکن!

من دیدم که اخیراً کشورهای عربی، این کتاب «تحفه اثنی عشریة» [نوشته‌ی حافظ غلام حلیم دهلوی‌] را - که خود کتاب، کتاب تفرقه‌افکنی و برانگیزاننده‌ی اختلافات است و در حقیقت بر ضد و ذم شیعه و در مدح اهل بیت است - خلاصه کرده‌اند و با زبان عصر و با بهترین چاپ و با فهرست و با تصحیح منتشر نموده‌اند. این کتاب شاید مثلاً در صدوپنجاه سال قبل - یعنی در زمان شاه ولی‌اللَّه دهلوی - نوشته شده است، که مرحوم «میرحامد حسین» همین کتاب «عبقات» را در جوابش نوشت. ما شیعیان هنوز چاپ‌شده‌ی کتاب «عبقات» با این عظمت را نداریم! حالا اگر چاپ هم بشود، آیا می‌تواند در محافل علمی دنیا، با آن عظمت و ضخامت و فارسی، عربیِ مخلوط مطرح بشود؟ این خودش جای بحث دارد.

 

بیانات در دیدار اعضای شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) 1370/7/4

*کتاب‌هایی که کسی از آنها خبر ندارد

من از کتابخانه‌ی آستان قدس رضوی مشهد خواستم که فهرست کتب فقهی چاپ نشده‌شان را برای ما بفرستند؛ حدود سیصدوخرده‌یی عنوان کتاب برای من فرستادند. آدم بعضی از این کتابها را می‌بیند، ولی نمی‌شناسد؛ اما پیداست که کتاب مهمی باید باشد. فرض کنید ملای معروفی مثل شیخ جعفر کاشف‌الغطاء، مثلاً درباره‌ی مسأله‌یی تحقیق کرده؛ این قاعدتاً پُرمطلب است. در میان آن کتابها، هم از قدما و هم از متأخرین کتاب دیده می‌شود. کتابهایی هست که کسی آنها را نمی‌شناسد و از آنها خبر ندارد؛ همین‌طور آن‌جا مانده است.

بیانات در دیدار اعضای شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت 1370/7/4

*بگردیم برای کتاب‌های بهتر

حدود سال 69 یک رمان فرانسوی به نام «خانواده‌ی تیبو» منتشر شد، که نویسنده‌ی معروف فرانسوی - رژه مارتن دوگار- آن را نوشته است. این رمان چهار جلدی که بیش از دو هزار صفحه است، در ظرف مدت کوتاهی دو بار چاپ شد - که من چاپ دومش را دارم - لابد جاذبه داشته است که برای بار دوم چاپ می‌شود. ما باید برای کتاب مثلاً صدوبیست صفحه‌یی کلی تلاش بکنیم، تا یک مشتری پیدا بشود! این چهار جلد کتاب، البته با همان گرایشهای اومانیستی قرن نوزدهمی و اوایل قرن بیستمی است؛ با یک قضاوتهای خیلی قاطع و مطلق و تعصب‌آمیز ضد مذهبی و البته ضد جنگ. گرایش عمده‌اش، ضد جنگ بین‌الملل اول است. چه کسی این کتاب را ترجمه کرده است؟ همین آقای ابوالحسن نجفی که در تشکیلات ادبیات مربوط به انقلاب و فلان وزارت حضور دارد. البته خیلی هم قشنگ و خوب ترجمه کرده؛ اما محتوا آن‌طوری است. چنین چیزهایی را دارند ترجمه می‌کنند؛ می‌شود گشت چیزهای خوبتری پیدا کرد.

بیانات در دیدار اعضای مجمع نویسندگان مسلمان 1370/07/28

*برخی کتابها واقعا برای مردم مضر است

من اعتقاد ندارم که باید هر کتاب و نوشته‌اى را که با سلیقه‌ خاصى نمى‌سازد و مضر به‌نظر مى‌رسد، جلوش را بگیریم. لکن کتب و نوشته‌هایى هست که مضر بودنشان براى مردم، واضح است؛ یعنى ترویج فحشا و فساد و از این قبیل است که براى مردم زیان‌آور است، نباید اجازه بدهند که چنین کتب و نوشته‌هایى منتشر شود. اما بیشتر باید تلاش کرد که کتاب‌هاى خوب، چاپ و منتشر شود.

مصاحبه‌ در بازدید از ششمین نمایشگاه بین‌المللى کتاب 1372/2/21

* به قلبم فشار می‌آید!

ملت ما مطالعه کردن را اصلاً جزو کارهاى بشرى نمى‌دانند! مثل خوراک و ورزش و دیگر چیزهایى که جزو کارهاى معمول انسان است، مطالعه اصلاً جزو این چیزها نیست! آدم باید عنوان دیگرى داشته باشد- یا باید شب امتحانش باشد؛ یا باید معلم در مدرسه از آدم بخواهد؛ یا باید یک دانشمند باشد؛ یا باید بخواهد در جایى سخنرانى کند- تا موجب شود که مطالعه کند! این چه‌قدر خسارت است!؟ واقعاً خدا مى‌داند من وقتى یادم مى‌آید- و این چیزى است که تقریباً هیچ‌وقت از یادم نمى‌رود- که مردم ما مطالعه کردن را بلد نیستند، به قلب من فشار مى‌آید! از این بابت، ما چقدر داریم هر ساعت خسارت مى‌بینیم!؟ واقعاً این به عهده‌ى چه کسى است؟ در حال حاضر این‌طور است که بنده یا یک نفر مثل بنده، سالى یک‌بار به نمایشگاه کتاب برود و یک کلمه راجع به مطالعه بگوید؛ آن‌هم به شرطى که دست یک گزارشگر خاص نیفتد؛ این‌که نمى‌شود!

در دیدار با اعضاى گروه اجتماعى صداى جمهورى اسلامى 1370/11/29

*بعضی کتاب‌ها مثل مواد مخدر است

اگر دیدیم که فرضاً در جامعه‌ ما کتابى هست که هنرش فقط این است که احساسات جنسى را در جوانان تحریک کند، این مضر است. این را نمى‌شود به عنوان این‌که یک فرآورده‌ فرهنگى است، آزاد بگذاریم تا هرکه خواست، تولید و عرضه کند؛ نه، این بحث خواست نیست؛ مثل مواد مخدر است.

مصاحبه پس از بازدید از یازدهمین نمایشگاه بین‌المللى کتاب 1375/3/5

* کم‌کاریم!

این انقلاب، با این عظمت و ابعاد و آثار عملى، از لحاظ ارائه‌ى مبانى فکرى خودش، یکى از ضعیف‌ترین و کم‌کارترین انقلاب‌ها و بلکه تحولات دنیاست... اگر شما انقلاب‌هاى بزرگ دنیا را هم در نظر بگیرید، باز هم مشخص مى‌شود که ما کم کار کرده‌ایم.

وقتى انقلاب اکتبر تحقق پیدا مى‌کند، در طول ده پانزده سال، آن‌قدر کتاب و فیلم و قصه و جزوه در سطوح مختلف راجع به مبانى فکرى این انقلاب نوشته مى‌شود که در کشورهایى که باد آن انقلاب به آن‌ها رسیده، دیگر مردم احتیاجى ندارند از کتاب‌هاى آن‌ها استفاده کنند! آن‌قدر فضاى ذهنى پرشده است که روشنفکرهاى خود کشورها مى‌نشینند راجع به مبانى ارزشى و فکرى آن‌ها کتاب مى‌نویسند! در سه چهار دهه‌ى گذشته، چقدر ایرانی‌ها درباره‌ى مبانى فکرى انقلاب شوروى، به زبان فارسى کتاب نوشتند؛ چون دیگر اشباع شده بودند. یعنى آن‌ها این‌قدر نوشتند که همه‌ى روشنفکرهایى که به‌ نحوى از لحاظ فکرى با آ‌ن‌ها ارتباط پیدا مى‌کردند، از لحاظ فکرى اشباع مى‌شدند و بعد یک آدم مثلاً دست به قلم و با فکر و روشنفکرى، خودش مى‌جوشید و مطالبى- غیر از ترجمه‌هاى فراوانى که از آثار آن‌ها مى‌شد- مى‌نوشت.

سخنرانى در دیدار با مجمع نمایندگان طلاب و فضلاى حوزه‌ى علمیه‌ى قم  1386/9/7 

 

* این‌ها باقی می‌ماند!

به ادبیات فرانسه نگاه کنید؛ مطمئناً بخشى از این ادبیات، مصروف به قهرمانی‌هاى دوران جنگ است. چهار سال جنگ بوده، که فرانسوی‌ها دو سه سال آن را دچار فشار بودند و شکست خوردند؛ اما انواع مختلف قهرمانی‌ها را، هم در میدان جنگ، هم در مبارزات مردمى داخل پاریس، هم در روابط انسانى و نظایر آن، نشان دادند. شما ببینید که این‌ها در رمان‌هاى فرانسوى چقدر تکرار مى‌شود. هرچند من با شعر آن‌ها آشنا نیستم؛ اما بعضى از رمان‌هاى فرانسوى را که به فارسى ترجمه شده است، خوانده‌ام. اصلاً در بهترین رمان‌ها و در عالی‌ترین اثرها، نشانه‌ى آن روزها باقى مى‌ماند. شما ببینید درباره‌ى انقلاب روسیه، چقدر کتاب نوشته شده و چه حجمى از تفاخر وجود دارد و براى دیگران باقى گذاشته‌اند. این‌ها چیزهایى نیست که تمام بشود؛ این‌ها باید باقى بماند.

سخنرانی در دیدار با اعضاى شوراى سیاستگذارى صدا و سیما 1369/12/14

*این کتاب افسانه نیست!

سرگذشت پاسدارى در کشور ما، یک واقعیت شبیه به افسانه است. اگر همین حالا قطعه‌هاى متفرقى از زندگى پاسداران فداکار را در کتابى جمع و به زبان‌هاى دیگر ترجمه کنند، کسانى که در حال و هواى مسائل ایران و هشت سال جنگ تحمیلى و حوادث کردستان و... نبوده‌اند، چنانچه این کتاب را بخوانند، به احتمال زیاد از هر ده نفر، هشت، نُه نفر خواهند گفت که این‌ها افسانه و مبالغه است؛ در حالى که افسانه نیست؛ واقعیت است؛ اما این واقعیت آن‌قدر برتر از سطح عادى زندگى مردم مادى است که براى بشر امروز به آسانى قابل باور نیست.

سخنرانى در دیدار با فرماندهان و جمعى از اعضاى سپاه پاسداران انقلاب24/06/1381

* با مباحثه آزاد مخالف نیستیم اما با آزادی ویرانگر مخالفیم

خطاست اگر کسى گمان کند، ما که نسبت به مسأله‌ى مطبوعات و کتاب و نوشتن و نشر در جامعه حساسیت به‌خرج مى‌دهیم، با تفکر آزاد، با فکر آزاد و با مباحثه‌ى آزاد مخالفیم؛ نه. ما کسانى هستیم که اولین شعارهاى این مسائل را داده‌ایم و الحمدلله تا الآن هم دنبالش بوده‌ایم؛ اما با آزادى گناه و آزادى ویرانگرى مخالفیم. نمى‌شود اجازه داد که نسل جوان یک کشور که به اعتماد ما مى‌آید کتاب را از شما مى‌خرد و مى‌گوید این‌ها متدین‌اند و در رأس کار هستند، از این طریق گمراه یا فاسد شود؛ یا از این طریق دشمن بخواهد کارى انجام دهد.

سخنرانی پس از بازدید از نمایشگاه کتاب در حسینیه‌ى امام خمینى(ره) 1378/2/28

* در جنجال علیه ممیزى و سانسور نباید هدف را گم کرد

اگر در تجویز و ارائه‌ى دارو، بى‌توجهى کنید و چیزى را در اختیار مشترى کتاب بگذارید که براى او زیانبار است، شما هم ضرر معنوى بزرگى کرده‌اید. در نهایت، به هیچ‌وجه شانه‌ى شما و شانه‌ى ما از بار وِزر آن نوشته‌اى که شما وقتى آن را مى‌دهید، به زیان تمام مى‌شود، فارغ نخواهد بود. این نکته‌اى که ما بارها آن را تکرار مى‌کنیم، ناشى از یک منطق و ناشى از یک استدلال قوى است. این‌طور نیست که به خاطر احساسات، یا به خاطر تصورات زودگذر، انسان از آنچه که در عالم نشر و طبع مى‌آید و زیانبار است، شکوه کند؛ نه. چون ضرر آن به قدر اهمیت کار تألیف و نشر و انتقال فرهنگ، بزرگ است.

وقتى که یک اثر هنرى و یک نوشته و یک عکس، یک تأثیر ویرانگر اخلاقى دارد، این قابل پاسخگویى نیست. جلو این کار فرهنگى را باید گرفت؛ این آن ممیزى واجب است؛ در جنجال علیه ممیزى و سانسور نباید هدف را گم کرد... این هیچ ربطى ندارد به این‌که ما با فکر آزاد موافقیم یا مخالفیم. طبیعى است که ما با آزادی‌هایى مخالفیم؛ مگر کسى شک دارد؟ ما با بعضى از آزادی‌ها مخالفیم. ما با آزادی‌هاى جنسى مخالفیم؛ ما با آزادى گناه مخالفیم و این کارى است که مردم را به این طرف سوق مى‌دهد. همین الان در کتاب‌هاى ما هست؛ کتاب‌هاى منتشر شده الان وجود دارد. اگر خوف این نبود که با گفتن من، نام یک اثر غلطى تکرار شود، اسمش را مى‌گفتم. کتابى که جوانان را به‌طور واضحى، با شیوه‌هاى هنرى، به سمت گناه سوق مى‌دهد! این یک مسأله‌ى فکرى نیست که ما بگوییم حالا این کتاب منتشر شود، ما هم جوابش را منتشر کنیم؛ این جواب ندارد!

سخنرانی پس از بازدید از نمایشگاه کتاب در حسینیه‌ى امام خمینى(ره) 1378/2/28

*نمی‌خواهیم به مردم بگوییم حتما این کتاب را بخوانید!

ما نمى‌خواهیم به مردم بگوییم شما حتماً این کتاب را بخوانید، آن کتاب را نخوانید؛ نه. انواع سلایق، انواع فکرها، انواع ذهن‌ها، انواع استعدادها، باید در مقابل خودشان میدان بازى داشته باشند، براى این‌که آنچه را مى‌خواهند، بتوانند انتخاب کنند؛ اما آن چیزى که گمراه کننده و فاسد کننده است، ما نباید اجازه بدهیم وارد میدان شود. این، وظیفه‌ى ماست، وظیفه‌ى دولت است، وظیفه‌ى وزارت ارشاد است. به همین خاطر، این استثناى مطلبى است که من گفتم: ما بایستى فرآورده‌ى کتابى زیاد داشته باشیم.

مصاحبه پس از بازدید از یازدهمین نمایشگاه بین‌المللى کتاب 1377/3/5

*جای کتاب را هیچ‌ چیز پر نمی‌کند!

من فکر مى‌کنم اگر بتوانیم فرهنگ کتابخوانى را در کشور رایج کنیم و در کنار آن، تولید کتاب را هم خوب گسترش دهیم، بخش عمده‌اى از وظایف فرهنگى دولت جمهورى اسلامى، بدین وسیله انجام خواهد گرفت... کتاب، مقوله‌ى بسیار مهمى است. من البته به کارهاى هنرى و تصویرى، تلویزیون یا سینما یا از این قبیل مقولات، خیلى اعتقاد دارم؛ اما کتاب، نقش و جایگاه مخصوصى دارد. جاى کتاب را هیچ چیز پر نمى‌کند و باید کتاب را ترویج کرد.

مصاحبه‌ در بازدید از ششمین نمایشگاه بین‌المللى کتاب 1372/2/21

* دلم سوخت!

چندسال پیش، قبل از مسؤولیت آقاى افتخار حسینى در دانشگاه تربیت مدرس، براى بازدید به آن‌جا رفته بودم. در آن‌جا به من شکایت کردند که ما براى خرید کتاب، هشتاد هزار دلار پول مى‌خواهیم ولى نداریم. من واقعاً تا آن ته دلم سوخت! البته هیچ امکانى هم نداشتم که به آنان بدهم؛ یعنى بودجه و پول و امکانات که در دست من نبود. آمدم با دولت، با نخست‌وزیر، با هرکس که مى‌توانستم، صحبت کردم و بارها آن را تکرار نمودم. هنگامى که صحبت ارز و پول و بعضى از بذل و بخشش‌ها مى‌شد، من آن را به یاد مى‌آوردم و مى‌گفتم وقتى که این‌طور نیازها وجود داشته باشد، سزاوار نیست که موارد غیر اولویت‌دار را بر این‌ها ترجیح بدهیم؛ علاوه بر این‌که حالا نیازها وسیع‌تر شده و بالاتر هم رفته است.

دیدار با وزیر و مسؤولان وزارت فرهنگ و آموزش عالى و رؤساى دانشگاه‌هاى کشور 1369/10/4

* اگر بى‌فرهنگ و تاریخ بودیم...

من مى‌بینم که متأسفانه کتاب در جامعه‌ى ما، آن مقدار که شأن این جامعه اقتضا مى‌کند، رواج ندارد. اگر ما یک جامعه‌ى بى‌فرهنگ و تاریخ بودیم؛ جامعه‌اى بودیم که گذشته و کسان فرهنگى با معرفت و برجسته‌اى ندارد؛ انسان‌هاى بااستعداد و فهیم و داراى بینش و طرز فکر بالا ندارد- مثل بعضى از جوامع گوناگونى که در گوشه و کنار دنیا هستند- بى‌رغبتى به کتاب قابل توجیه بود؛ اما در جامعه‌ى ما با این همه انسان‌هاى فرهنگى، برجسته، والا، اساتید، مؤلفین، آشنایان با کتاب، شعرا، نویسندگان، علماى بزرگ، دانشگاهیان برجسته و عناصر فرهنگى و عالم، چرا باید انس با کتاب این‌طور باشد!؟ سابقه‌ى فرهنگى و تاریخى ما خیلى زیاد است. جامعه‌ى ما اساساً جامعه‌اى پخته و بالغ شده است؛ یک جامعه‌ى ابتدایى و بدوى نیست. مردم ما باید بیش از این با کتاب آشنا باشند.

مصاحبه در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب 1374/2/26

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۹:۰۷
احمد خوشخو
بی‌احترامی به تمثال شهدای دفاع مقدس با نصب بنر روحانی در کرمان
عکس/ بی‌احترامی به تمثال شهدا با بنر روحانی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۴:۴۸
احمد خوشخو

اعیاد شعبانیه مبارک


jashn (2)

براساس برنامه ریزی قبلی مراسم جشن میلاد سید الشهداء حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در باغستان برگزار شد و با قرائت قران توسط قاری محترم جناب آقای رضا اسدی آغاز شد وحاضرین از محضر - حجت الاسلام  والمسلمین زمانی  امام جمعه محترم اسلامیه و مداحی برادر مفتاح فیض بردند در ادامه با ارائه برنامه های شاد دیگر به کسانیکه نام نیک و شایسته حسین را دارا بودند هدایایی اهداء شد .

IMG_0016 IMG_0017 IMG_0016 IMG_0008 IMG_0004 IMG_0021 IMG_0023  IMG_0035 IMG_0025 IMG_0042 IMG_0046

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۴:۴۴
احمد خوشخو
فضیلت ماه شعبان و روزه آن
دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۲
 
رسول خدا(ص) فرمود: شعبان، ماه من است خدای بیامرزد کسی که مرا به ماه من اعانت کند« شعبان شهری رحم الله اعاننی علی شهری» و کسی که منزلت این دعوت عظمی را بشناسد ناچار است که اهتمام کند تا مشمول آن دعوت گردد.

به گزارش تسنیم، مرحوم حضرت آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات می آورد: منزل «شعبان» برای سالک به سوی خدای تعالی، یکی از منازل عمر است و برای آن شان عظیم و فضیلت کثیری است و درآن، شبی از شبهای قدر واقع و مولودی در آن به وجود آمده است که خداوند به وسیله او به هر مظلومی از اولیا و انبیا و اصفیا خویش از زمانی که پدر ما آدم هبوط به زمین نموده، و عده نصرت فرموده است که به وسیله او پر کند زمین را از عدل و داد پس از اینکه پر شده باشد از ظلم و ستم( چنانچه تفصیل آن در محل خودش بیاید).

در شان این ماه همین بس که ماه رسول خدا(ص) است و درباره آن فرمود: شعبان، ماه من است خدای بیامرزد کسی که مرا به ماه من اعانت کند« شعبان شهری رحم الله اعاننی علی شهری» و کسی که منزلت این دعوت عظمی را بشناسد ناچار است که اهتمام کند تا مشمول آن دعوت گردد و در آن داخل شود و خلیفه رسول خدا و برادرش امیرالمومنین(ع) است که فرموده: «ما فاتنی صوم شعبان مذسمعت منادی رسول الله ینادی فی شعبان فلن یفوتنی ایام حیاتی صوم شعبان ان شاء الله» یعنی روزه ماه شعبان از من فوت نشد از زمانی که شنیدم منادی رسول خدا(ص) فریاد می نمود بنابرین هرگز روزه ماه شعبان از من در ایام زندگانیم فوت نخواهد شد ( اگر خدا بخواهد) این درباره روز آماده است و برآن قیاس کن یاری و اعانت رسول خدا(ص) را از سایر جهات مانند نماز و صدقه و مناجات و تمام راههای خیر.

کتاب ترجمه المراقبات – ص 173
تالیف: عارف کامل میرزاجواد آقاملکی تبریزی(ره)
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۶:۲۹
احمد خوشخو
اینگونه باید بر خدا توکل کرد

 
توکل تضمین الهی برای کسی است که همیشه‏ حامی و پشتیبان حق است.
اینگونه باید بر خدا توکل کرد
به گزارش  جهان به نقل از میزان، در هر کاری که می خواهد انجام دهد، به خدا توکل می کند ... آنچنان که گویی هیچ کس دیگری در عالم ندارد ... نه دوستی و نه آشنایی ... نه خانواده ای و اقوامی که کمکش کنند، دستش را به یاری بگیرند، اگر جایی درمانده شد، به کمکش بشتابند ... وقتی همین ها را از او می پرسم، لبخندی بر لبانش نقش می بندد و می گوید: جوان مگر نمی دانی همین دوست و آشناها، خانواده و اقوام و ... هم بخواهند کمکی به من بکنند باید خدا کمکشان کند؟ ... کمی فکر کن ... می بینم راست می گوید ... درست که دوست و آشنا و خانواده و اقوام هستند، اما نه اینکه همه شان بنده های خدا هستند؛ مگر نه اینکه خودشان محتاج کمک خدایند؛ مگر نه اینکه خدا نخواهد نمی توانند قدم از قدمی بردارند ... پس ... الهی به امید خودت و نه بنده هایت ...

توکل تضمین الهی برای کسی است که همیشه‏ حامی و پشتیبان حق است. قرآن کریم می‏ گوید از پیمودن راه حق نترسید و به خدا توکل کنید، از نیروی باطل نترسید و به خدا توکل کنید.

قرآن همه پیغمبرانی که بعد از نوح آمده‏ اند، را مثال می آورد که آنها به مردمی که با آنها مخالفت می ‏کردند و سد راه آنها می ‏شدند، می‏گفتند: «وَ ما لَنا أَلاّ نَتَوَکَّلَ عَلَی اللّهِ وَ قَدْ هَدانا سُبُلَنا وَ لَنَصْبِرَنَّ عَلی ما آذَیْتُمُونا وَ عَلَی اللّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُتَوَکِّلُونَ»( ابراهیم: 12) ؛ «و چرا بر خدا توکل نکنیم و حال آن که ما را به راه هایمان رهبری کرده است؟ و ما بر آزاری که به ما رساندید البته صبر خواهیم کرد و اهل توکل باید تنها بر خدا توکل کنند.»

این آیه در کمال صراحت، توکل را به صورت یک امر مثبت ذکر می ‏کند.

خداوند در آیه دیگری می ‏فرماید: «فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَی اللّهِ»( آل عمران: 159 )؛ «(ای پیغمبر!) همین که عزم کردی و تصمیم‏ گرفتی، به خدا اعتماد کن و کار خود را دنبال کن.»

قرآن نشستن و دست روی دست گذاشتن را نهی می کند و می‏ فرماید کار خود را بکن و به خدا توکل کن.

همان اندازه که به هنگام مشورت باید، نرمش و انعطاف به خرج داد، در زمان اتخاذ تصمیم نهایى باید قاطع بود.

بنابر این پس از برگزارى مشاوره و روشن شدن نتیجه مشورت، باید هر گونه تردید و دو دلى و آرای پراکنده را کنار زد و با قاطعیت تصمیم گرفت.

این، آن چیزى است که در آیه فوق از آن تعبیر به عزم شده است که به آن تصمیم قاطع نیز می گویند.

جمله فوق بیانگر آن است که به هنگام تصمیم نهایى باید بر خدا توکل داشت؛ یعنى در عین فراهم نمودن اسباب و وسایل عادى، استمداد از قدرت بى پایان پروردگار را فراموش نکرد.

قرآن نشستن و دست روی دست گذاشتن را نهی می کند و می‏ فرماید کار خود را بکن و به خدا توکل کن.

همان اندازه که به هنگام مشورت باید، نرمش و انعطاف به خرج داد، در زمان اتخاذ تصمیم نهایى باید قاطع بود.

بنابر این پس از برگزارى مشاوره و روشن شدن نتیجه مشورت، باید هر گونه تردید و دو دلى و آرای پراکنده را کنار زد و با قاطعیت تصمیم گرفت خداوند در آیه دیگری نیز درباره توکل می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اذْکُرُوا نِعْمَتَ اللّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ هَمَّ قَوْمٌ أَنْ یَبْسُطُوا إِلَیْکُمْ أَیْدِیَهُمْ فَکَفَّ أَیْدِیَهُمْ عَنْکُمْ وَ اتَّقُوا اللّهَ وَ عَلَی اللّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ»(مائده: 11)؛

«ای کسانی که ایمان آورده اید، نعمتی را که خداوند به شما بخشید، به یاد آورید؛ آن زمان که جمعی از دشمنان قصد داشتند به سوی شما دست دراز کنند - و شما را از میان بردارند - اما خدا دست آنان را از شما بازداشت از خدا بپرهیزید و مؤمنان باید تنها بر خدا توکل کنند.»

توکل بر خداوند برنامه همیشگی زندگی یک انسان باایمان است. توکل بر خدا یعنی تلاش پی گیر و مناسب و دقت و برنامه ریزی برای انجام درست هر تکلیف و وظیفه خواه در زندگی فردی یا اجتماعی در زمینه مسائلی دنیوی یا اخروی و ... از سوی انسان باایمان و واگذار کردن نتیجه آن به خداوندی که خود دستور داده است که انسان ها دست از تلاش و کوشش برندارند و پیش از هر تلاش و در کنار آن و پس از آن، خداوند متعال را ناظر و حاضر و اثربخش ببیند.

قرآن کریم، در آیات دیگری می فرماید: «وَ مَنْ یَتَّقِ اللّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللّهُ لِکُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدْرًا»(طلاق: 2 و 3)؛ «هر کس پرهیزکاری کند، خداوند راه خروجی برای رهایی وی از مشکلات‏ قرار می ‏دهد و از طریقی که گمان ندارد، روزیش را می ‏رساند و هر کس بر خدا اعتماد کند و کار خود به وی واگذارد، خدا برای او کفایت است.

همانا خدا فرمان خویش را به نتیجه می‏رساند و آنچه را که بخواهد تخلف ندارد. راستی که خدا برای هر چیزی قدر و اندازه ‏ای معین کرده است.»

در این آیه، گویی قانونی که فوق همه قوانین و حاکم بر همه آنهاست‏، بیان گردیده و آن، قانون تقوا و توکل است.

این جمله که به خدا توکل کن، اگر بخواهند ترا بفریبند تو خدا را داری، نترس و ... همه برای این است‏ که می‏ خواهد به پیامبر بگوید اگر دشمن‏ دست صلح و سلام به سوی تو دراز کرد تو تحت تأثیر این افکار و اندیشه‏ها که نکند دروغ باشد، نکند خدعه و مکر باشد، امتناع نکن، تو نیز دست صلح‏ و سلام به سوی او دراز کن.

در این نگرانی ها که برای هر کسی پیدا می‏ شود که هیچ کس نمی ‏تواند صد در صد مطمئن بشود که دشمن‏ راست می ‏گوید، تو به خدا توجه کن، به خدا اعتماد کن.

«فَإِنَّ حَسْبَکَ اللّهُ»(انفال: 62)؛ «پس خدا تو را بس است.» در آیاتی دیگر چنین می فرماید: «إِذْ یَقُولُ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذینَ فی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ غَرَّ هؤُلاءِ دینُهُمْ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللّهِ فَإِنَّ اللّهَ عَزیزٌ حَکیمٌ»(همان: 46)؛ «آنگاه که منافقان و کسانی که در دل هایشان بیماری است، می گفتند: این (مسلمان)ها را دینشان مغرور کرده است و هر کس بر خدا توکل کند، به یقین خداوند شکست ناپذیر حکیم است.»

منافقان و دورویان و بیماردلان که فقط ظاهر را می ‏بینند و عوامل معنوی را نمی ‏بینند، می ‏گفتند این بیچاره ‏ها را ببین.‏ دینشان اینها را مغرور کرده است.

در جنگ بدر پیش بینی ‏ها همه این بود که مسلمین مغلوب و منکوب شده و شکست خواهند خورد.

یک عده که خودشان را عاقل حساب می ‏کردند و منافق و دورو بودند، پوزخند می ‏زدند و می‏ گفتند این بیچاره ‏ها را ببینید! وعده‏ های قرآن و دینشان این ها را مغرور کرده، دیوانه ‏اند که دارند خودکشی می ‏کنند.

کجا دارند می ‏روند؟! با چه عده ‏ای! با چه قدرتی! در مقابل دشمن یک لقمه ‏اند.

فریب خورده‏ اند، دینشان‏ این ها را فریب داده است.

قرآن می ‏گوید این ها نمی ‏دانند که اگر کسی با خدا باشد، تکیه‏اش به خدا باشد، چگونه عوامل الهی به نصرت او می ‏آیند و او را در هدفش تأیید می ‏کنند و قوت می ‏دهند.

این ها غافل بودند که‏ «مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ»؛ «هر که اتکایش به خدا باشد، خدا برای‏ او کافی است.»

در همه کارهایت واقعا به خدا توکل کن ... وظیفه خودت را با اعتماد به خدا انجام بده، آن وقت ‏ببین چطور دست خدا به همراهت می ‏آید ... «فَإِنَّ اللّهَ عَزیزٌ حَکیمٌ» ... خدا غالب و قاهر است، اگر بخواهد، هیچ قدرتی در مقابل او نیست و حکیم است و کارهایش‏ حکیمانه و بر اساس مصلحت است، بی جهت کسی را تأیید نمی ‏کند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۴:۱۲
احمد خوشخو