حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت الاسلام احمد خوشخو

مذهبی و اخلاقی و سیاسی

اطلاعات مذهبی و اخلاقی و سیاسی

حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا نخعی‌پور
کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی گفت: متاسفانه به دلیل ضعف حضور ما در فضای مجازی، فضای رها شده است که هرکس هرطور می تواند شبهه ایجاد می کند و به میزان لازم کسی نیست که پاسخی به این شبهات بدهد.

حجت الاسلام علیرضا نخعی‌پور، کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، به سخنان رهبر انقلاب در خصوص اینکه "باید حوزه‌های علمیه و روحانیون باید با شناخت فضای مجازی و استفاده از فرصت‌های آن، معارف و مفاهیم اسلامی را تبیین کنند"، اشاره کرد و گفت: نقش روحانیون در تبلیغ دین در فضای مجازی بسیار با اهمیت است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه یکی از مهم ترین فلسفه‌های حوزه، روحانیت و کاردهای آن، تبلیغ دین و دفاع از دین است امروز فضایی ایجاد شده که به دلیل گسترش روابط و ارتباطات نمی توانیم تنها به روش های قدیمی، منبر و ارتباط چهره به چهره اکتفا کنیم و این روش ها کافی نیست.

 

کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی تاکید کرد: امروز فضای مجازی به دلیل گستردگی از جهت مخاطب، سهل الوصول بودن و مزایای دیگر آن ایجاب می کند یک روحانی هدف خود را که باید دین را  بفهمد و تبلیغ کند؛ در حوزه فهم دین و تبلیغ باید از فضای مجازی استفاده کنیم.

 

نخعی پور با تاکید بر این‌که علاوه بر بهره مندی از فضای مجازی در تبلیغ دین باید در حوزه فهم دین نیز از این فضا بهره ببریم، خاطرنشان کرد: اگر با فضای مجازی آشنا باشیم خیلی می توانیم جلوتر باشیم چراکه موضوعات متعددی را یک طلبه با ارتباطات درست با فضای مجازی پیدا کرده و چالش های امروز را بفهمد و دنبال این باشد تا از طریق دین برای این شبهات پاسخ پیدا کند.

 

وی تصریح کرد: امروز خیلی از تفکرات و ادیان با استفاده از فضای مجازی، اندیشه‌های خود را منتشر می‌کنند که استفاده از این فضا باعث می‌شود این تفکرات را پیدا کرده و در راستای روشن سازی دین و معرفی آن اقدام کرد.

 

وی استفاده از فضای مجازی در تبلیغ دین را از دیگر دلایل بهره‌مندی از این فضا دانست و یادآورشد: مخاطبین بیشتری فضای مجازی دارد و به شرط استفاده درست از فضای مجازی یک طلبه می تواند با طیف گسترده ای از عالم ارتباط بگیرد.

 

وی ماندگاری مطالب در فضای مجازی را یکی از دلایل دیگر بهره مندی از این فضا عنوان کرد و گفت: فضای مجازی به دلیل اینکه برخی پست ها منتقل می شود ماندگاری و مخاطب بیشتری از ارائه مطلب بر روی منبر دارد.

 

کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی اظهارکرد: یک جوان در فضای حقیقی شاید به دلیل احساس حیا، حریمی قائل می شود و نتواند همه آنچه می خواهد را بپرسد اما در فضای مجازی این وجود ندارد و راحت تر می تواند سوالات خود را مطرح کند.

 

نخعی پور با تاکید بر این‌که فرصت بیشتری برای مبلغ در ارائه بحث‌ها در فضای مجازی فراهم می شود، توضیح داد: وقتی از طریق چهره به چهره و منبر بحثی مطرح می‌شود باید مبلغ در لحظه این مباحث را مطرح کند اما در فضای مجازی فرصتی وجود دارد تا یک مطلب را با تامل و غنای بیشتری ارسال کند.

 

وی با بیان اشاره به اینکه من حدود 12 سال است در وبلاگ کار کردم، افزود: در شبکه های اجتماعی که امکان حضور داشته باشم و منع قانونی نداشته باشد سعی کردم حضور داشته باشم؛ در گروه هایی که بتوانم و توان آن را  داشته باشم حضور دارم و ارتباطات خود را قطع نکردم.

 

کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی تصریح کرد: ما با آنچه مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی می گویند فاصله داریم.

 

نخعی پور گفت: اگر تیم هایی در حوزه علمیه داشته باشیم که با مجوز، نظارت و مدیریت درست ورود پیداکنند می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد چراکه این فضاها خط مقدم خطرناک تری است و نیاز به دقت، تامل و برنامه ریزی دارد.

 

وی بیان کرد: اگر من احساس تکلیف کنم و بخواهم ورود شخصی داشته باشم مناسب نیست چراکه ورود فردی اثرات بدی بر روی افراد دارد و موفقیت آمیز نیست.

 

کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه خراسان‌جنوبی اظهارکرد: زمانی که ما وارد فضای مجازی می‌شویم خلا احساس می‌شود که فردی به شبهات و جهل‌هایی که در این فضاها مطرح می‌شود پاسخ دهد و می توان به راحتی این افراد را روشن کرد که این نیازمند ورود جدی افراد به این فضاها است و یک نفر به تنهایی نمی‌تواند از عهده مطالب بسیار این فضا برآید.

 

نخعی پور ادامه داد: اینکه افراد تصاعدی یک مطلب اشتباهی را در این فضاها ارسال کنند نیاز است تعداد زیادی طلبه و روحانیون به این فضاها ورود جدی داشته باشند.

 

وی گفت: ما در کمیت و تعداد روحانیون ضعف داریم که اگر بخواهیم در کیفیت حضور آنها هم ضعف داشته باشیم این فضاها رها می شود و این طور می شود که رصد فضای مجازی یک خلا می شود.

 

وی گفت: خیلی از بحث هایی که در حوزه دینی، سیاسی، اجتماعی، اخلاق و خانوادگی طرح می شود که با نگاه دینی قابل پاسخ گویی است اما متاسفانه این به دلیل ضعف حضور ما در فضای مجازی فضای رها شده است که هرکس هرطور می تواند شبهه ایجاد می کند و به میزان لازم کسی نیست که پاسخی به این شبهات بدهد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۶/۲۷
احمد خوشخو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی